|
|
#1651 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część XI
Mój tak twardo śpi, że też chcielibyśmy na śpiąco obcinac. Ale na razie nie wiemy gdzie,TŻ swojemu kotu obcinał, a mówi, że u Simby nie widzi miazgi
![]() Simba już dwa razy zerwał piłeczkę i mysz w drapaku. Wczoraj jak zerwał mysz, to poleciał z nią w pysku z drapaka na podłogę Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-05-06 o 22:52 |
|
|
|
#1652 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Animonda Rafine nie podeszła. Podeszły za to saszetki Brit (siakieś z zoologa ) ale z tego co czytałam skład to nie jest to jakieś wybitne pro. Zamówię dziś małpie filetówkę z Cosmy Nature i Purizona. I domek. Musi mieć ten domek. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To my na siebie wydajemy jednak więcej Koty jedzą za 100 zł miesięcznie, ciężko byłoby mniej wydawać
|
|
#1654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie mogę się doczekać, aż przyjdzie |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak domek przyjdzie do cyknij fotę i pokaż
|
|
#1656 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyszła nasza wieża drapakowa. Świetna jest ![]() A karton jaki fajowy, taaaaki duży i dłuuugi
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-05-07 o 12:24 |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie pokaż, czekamy na fotki
|
|
#1659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale biorąc pod uwagę, że prawie nic nie pije sama, to się cieszę z każdego ml. Posiłków tak 4-5, przeważnie 4, czasem 5 wpadnie jak jeszcze marudzi koło północy po zabawie (jak jest głodna, to zaczyna obgryzać kable ).Pobawiła się, podrapała. Odkryła, że można się na ten nowy wynalazek wspiąć i już śpi na samej górze (tyle z zabawy ). A drapak stoi na środku pokoju, tam gdzie go postawiłam po wytarganiu z pudła ![]() Na pierwsze wrażenie sprawia wrażenie solidnego i stabilnego, mam nadzieję, że będzie służył.
|
|
|
#1660 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Jakby kto chciał wiedzieć to ja rezygnuję z BARFa dla kotów. One mają w dupkach mięso, ja kupuję, mielę, cuduję. A potem i tak psy zjadają. Trudno. Więc moje koty jedzą suchą ze średniej półki i mokre z wysokiej. Wszystko rozrabiane wodą więc się nawadniają siłą rzeczy.
|
#1661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A który to masz drapak? Cytat:
|
|
#1662 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Kretka, przerobiliśmy dużo karm z wyższej półki. Albo nie jedzą albo kupy na rzadko albo smród z kuwety taki, że oczy wyżera. Ale może faktycznie tego PONa kupię na próbę.
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam easy barf ![]() Podzielę się moimi uwagami do puszek PoN: jedna trafiła nam się zepsuta (z królikiem). Po otwarciu zobaczyłam biały nalot. A pod spodem breja. Wczoraj po kolejnej (z wołowiną) Ptyś dostał rozwolnienia. Teraz będę zamawiać tylko z kurczakiem.
|
|
#1664 | |
|
Konto usunięte
|
Dziś rano kupiłam na tej bitibie, zapłaciłam i.. już mam paczkę w GLSie!
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
ale dużo dała kryta kuweta. Moja jedzie na Purizonie. Od czasu do czasu Purina, jak pańcia ma dołek finansowy
|
|
|
|
|
#1665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie pamiętam już jakie od daktylka odkupiłam, ale wszystkie puchy PONa były u nas ok. Cytat:
), mogę Florkom na urodziny kupić U nas też nie śmierdzą, kuwety otwarte, czasem zdarzy się im nie zakopać. Ale u nich mają kupy nie śmierdzieć, jakby śmierdziały to bym była niezadowolona
|
|
#1666 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Easy coś Misi przypasował, mam nadzieję, że nie zniknie z polskiego rynku. Zapach ma bardziej neutralny niż FC, nie zajeżdża drożdżami, podejrzewam, że to o nie się rozchodzi Misi, jak nie chce jeść. Jeszcze TC premix mamy do spróbowania. Biedny Ptyś
|
|
|
#1667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A potem nie miał kto zjeść i siedziały (PoN jadł głównie Grubcio, Misia nie lubi papek). Też myślałam, że nie śmierdzą albo minimalnie. A teraz jak czasem zje jeszcze puszkę to czuję różnicę w stosunku do barfa. Po GranataPet śmierdzi najbardziej
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misia korzysta ze środka?
|
|
#1669 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A moja ma dziś trafinki pcha się na kolana, domaga noszenia na rękach i jest totalnie wpatrzona we mnie i TŻa
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Jak ja zazdroszczę takiego kotałka na rączkach....
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaglądnęła, popacała łapką zabawki. Odkryła, że to to można drapać, a nawet zdrzemnąć się na górze i śpi (ok. godz. 13-16 to standardowy czas jej codziennej drzemki). Inne budki lubi sezonowo, tzn. przez kilka/kilkanaście tygodni śpi tylko w którejś, a potem przez kilka miesięcy nawet tam nie zagląda
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-05-07 o 13:15 |
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Florka lubi noszenie na rękach, usadawia się wygodnie i każe nosić, zwiedzać Bisiak za to kompletnie nie, jak się ją weźmie na ręce to chce zejść.
|
|
#1673 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Tak a propos akceptowania nowego sprzętu przez koty. Jak kupiłam moim taką budkę do spania, to stała PÓŁ ROKU zanim jakikolwiek kot do niej łaskawie wszedł.
|
#1674 |
|
Konto usunięte
|
A wiesz, moja nie lubiła długo. Ale wiesz co odkryłam? Że nie lubi być pyszczkiem w prawo odwrócona
![]()
|
|
|
|
#1675 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A weź. Dwa z trzech kotów wiją się i drapią na rękach. Trzeci cierpi wyraźnie trzymany na rękach, nic nie mówi, ale jak tylko ma okazję to zwiewa szybciutko.
|
#1676 |
|
Konto usunięte
|
Za cały rok ani razu mnie kot nie podrapał
|
|
|
|
#1677 |
|
Konto usunięte
|
moja nie wiem kiedy ma dokladnie urodziny ale cos kolo moich w pazdzierniku (tak jest w papierach adopcyjnych przynajmniej), wieksza okazja na zakupy podwojne
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tylko raz Florka podrapała, w przypływie paniki... Tak to też nic, jak czegoś nie chcą to odpychają łapką, odchodzą, ale nie reagują agresją
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51313223]moja nie wiem kiedy ma dokladnie urodziny ale cos kolo moich w pazdzierniku (tak jest w papierach adopcyjnych przynajmniej), wieksza okazja na zakupy podwojne [/QUOTE]Też nie wiem kiedy Florki dokładnie się urodziły, ustaliliśmy, że dniem urodzin będzie dzień ich znalezienia przez fundację. Minus dwa miesiące, bo tyle według weta miały Także wypadło na 19 maja.
|
#1679 |
|
Konto usunięte
|
moja tylko wyciąga pazurki jak ma dosc myziania, w sensie jak to kot, "ooo tak mi dobrze, tak mi rób" a za sekundę " JUŻ MAM DOSYĆ!"
nie lubi gdy się ją nosi niestety ani na kolanach nie lubi za bardzo siedzieć, przychodzi sama kiedy jej się zachce
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51313341]moja tylko wyciąga pazurki jak ma dosc myziania, w sensie jak to kot, "ooo tak mi dobrze, tak mi rób" a za sekundę " JUŻ MAM DOSYĆ!"
nie lubi gdy się ją nosi niestety ani na kolanach nie lubi za bardzo siedzieć, przychodzi sama kiedy jej się zachce [/QUOTE]To Florki wyciągają pazurki jak chcą być miziane Ugniatają z pazurkami. Wystarczy się na nie spojrzeć jak sobie leżą czy do nich odezwać i już zaczynają mruczeć, ugniatać Łatwo się podniecają
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Animonda Rafine nie podeszła. Podeszły za to saszetki Brit (siakieś z zoologa
) ale z tego co czytałam skład to nie jest to jakieś wybitne pro. Zamówię dziś małpie filetówkę z Cosmy Nature i Purizona. I domek. Musi mieć ten domek.