Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-07, 13:22   #2671
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja większość bluzek kupuje tak aby wykorzystać je po ciąży. Patrzę aby były dłuższe
no ja kupuje troszkę większe np. teraz mam L na sobie a przeważnie chodziłam S M
no ale najwyżej do szafy wsadzę na dno i będą na następną ciąże.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Raz dwa zrzucimy
A po twoich fotkach to nawet nie widać tej wagi.

Ja zachodząc w ciążę ważyłam 82 a teraz mam 86. A planuje ostro się wziąć bo przed ślubem ważyłam 70kg i byłam taka zgrabna
ja niestety widzę ale wgl się tym nie przejmuje tym badziej ze faktycznie dużo osób mówi mi że nic nie widać , no ale 60 % pewnie z uprzejmości.
najszczerszy jest mój brat on zawsze prawde mi powie a bd widzieć się z nim w niedzielę

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 13:23   #2672
czarownica_tea
Zakorzenienie

AAkkzzii- super

Kissmisia- no pewnie, że dla dzieci, tam jest całkiem spory i popływać można i plecy pomasować. Plusem ogromnym jest temperatura wody 30 stopni i brak nasterydowanych pływaczy męskich prujących delfinkiem i spychających innych nieco mniej opływowych użytkowników (patrz ja )

Meneq- do porodu (jak gin pozwoli) a tak ogólnie mogłabym rodzić w wodzie (no może nie w basenie publicznym )

ja też pochowałam ciuchy nieciążowe do kartonu

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 13:24   #2673
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
it's a GIRL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

No, wreszcie wiesz Gratulacje

A ja dzisiaj idę do endokrynologa skonsultować te wyniki moje

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 13:24   #2674
AaaMarta
Zadomowienie

Właśnie przyszedł listonosz ale jestem zadowolona ! Rzeczy w świetnym stanie za 40 zł juz z przesyłką. Aaa i najważniejsze- decyzja co do imienia chyba podjęta- będzie Jasiek ImageUploadedByWizaz Forum1431001372.607204.jpgImageUploadedByWizaz Forum1431001386.026259.jpgImageUploadedByWizaz Forum1431001396.179048.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-07, 13:29   #2675
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Właśnie przyszedł listonosz ale jestem zadowolona ! Rzeczy w świetnym stanie za 40 zł juz z przesyłką. Aaa i najważniejsze- decyzja co do imienia chyba podjęta- będzie Jasiek Załącznik 5974847Załącznik 5974848Załącznik 5974849

Jasiek jest super ale ja wole odmiane Janek

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Właśnie przyszedł listonosz ale jestem zadowolona ! Rzeczy w świetnym stanie za 40 zł juz z przesyłką. Aaa i najważniejsze- decyzja co do imienia chyba podjęta- będzie Jasiek Załącznik 5974847Załącznik 5974848Załącznik 5974849

śliczne kompleciki ostatni najuroczy

wymianki
Stary 2015-05-07, 13:32   #2676
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję! ! !
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 13:39   #2677
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Jasiek jest super ale ja wole odmiane Janek

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

śliczne kompleciki ostatni najuroczy

Janek też brzmi super stwierdziliśmy, że to imię pasuje dla chłopaka w każdym wieku, jest szansa, że do porodu się nie zmieni wizja

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Btw, mam trochę dziewczęcych ciuszków, które zdążyłam kupić zanim lekarz potwierdził, że będzie syn. Nie będę tu spamować, jakby któraś z Was chciała odkupić, to piszcie na priv, wyślę zdjęcia

Stary 2015-05-07, 13:47   #2678
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
No to trzeba było najpierw przyłożyć za pomyłkę a potem uściskać za dobrą wiadomość

A ja myślę nad przeorganizowaniem szafy, żeby wydzielić sekcję "ciążową" bo nie ma sensu się przebijać przez rzeczy, które po prostu teraz nie pasują...
Ja już pochowałam rzeczy, w które się nie mieszczę i poszły do pawlacza.

Cytat:
Raz dwa zrzucimy
A po twoich fotkach to nawet nie widać tej wagi.

Ja zachodząc w ciążę ważyłam 82 a teraz mam 86. A planuje ostro się wziąć bo przed ślubem ważyłam 70kg i byłam taka zgrabna
Mam nadzieję, że raz dwa.
Szczególnie, że ostatnio moja waga ruszyła i mam już na liczniku 73kg, a coś czuję, że przy tym moim apetycie, to jeszcze urośnie

Cytat:
no ja kupuje troszkę większe np. teraz mam L na sobie a przeważnie chodziłam S M
no ale najwyżej do szafy wsadzę na dno i będą na następną ciąże.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

ja niestety widzę ale wgl się tym nie przejmuje tym badziej ze faktycznie dużo osób mówi mi że nic nie widać , no ale 60 % pewnie z uprzejmości.
najszczerszy jest mój brat on zawsze prawde mi powie a bd widzieć się z nim w niedzielę
Po zdjęciach w ogóle nie widać u ciebie tych kg

Moj brat co mnie widzi, to się dziwi jak mnie wybrzusza
Stary 2015-05-07, 13:50   #2679
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Tez polecam zwykly, pomiar jest najdokladniejszy
Ja tam kupię bezdotykowy, jest szybszy i wygodniejszy, a jakby się nie sprawdził, to siłą rzeczy przerzucimy się na zwykły, jak nie będzie wyjścia

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Eureka
Po wykonaniu wielu telefonów wreszcie trafiłam na konkretną babeczkę, która miała ogromne pojęcie o tym co sprzedaje. Aż się ze szczęścia powyłam, bo już byłam załamana. Dowiedziałam się, że nasz fotelik można zamontować w wózku Expandera, chociaż jest on pod kiepskim kątem, tak jak większosć fotelików, tylko nikt o tym niestety nie mówi. Dodała jednak, że gdyby ona miała wybrać, to wolałaby lepszy fotelik, bo wozidełko wpięte w stelaż używa się rzadko. I dodała, że fotelik Recaro Privia jest to chyba najbezpieczniejszy fotelik w tym momencie na rynku. Serio, nie przypuszczałam I właśnie tam kupię wózek.
Wydaje mi się, że oglądałam go w sklepie My kupujemy wózek w tym sklepie i ten, który wybrałaś ma taką cenę http://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/Ex...ersja-2w1/1291
Może jeszcze na niego zerknę jak będziemy zamawiać wózek, ciekawe, czy ujmie nas bardziej niż Jedo

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
zawsze tak mam kiedy czeka mnie Nieznane, w dodatku związane z leczeniem/szpitalem/moim zdrowiem/kogoś bliskiego.
na inne sprawy mam wywalone i podchodzę czasem za bardzo optymistycznie.
wiesz ja nigdy w życiu nie byłam hospitalizowana
Mam tak samo, w szpitalu byłam przez tydzień (oficjalnie, a nieoficjalnie tylko jeden nocleg, bo lekarka pozwoliła mi wyjść do domu pod warunkiem, że będę leżeć i nie wstanę z łóżka, poza krótkimi wizytami w szkole), a tak to wcale. Trochę się tego boję, jako nowej sytuacji, i też się boję trafienia na położną, która akurat w momencie gdy będę rodzić, oglądała sobie serial albo piła kawkę a ja wielmożnej pani przeszkodziłam i jeszcze śmiem np krzyknąć czy jęknąć z bólu i długo rodzić I jak zawsze mam niewyparzoną gębę, tak jak jestem w stresującej sytuacji, to się słowem nie odezwę i mam silne postanowienie nie pyskować komuś, kto może mi zszywać krocze

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Gdzie kupujecie tę bavarię 0%? W tesco, w auchan, w kauflandzie? Gdzie ją dostanę?
W Tesco i w Realu, w Auchan też może być ale ja akurat kupowałam w tych dwóch sklepach, w Auchan nie widziałam żadnego 0%

Cytat:
Ok, to rozumiem. Ale tv przy dziecku mimo wszystko mowie nie
U nas nie ma wyjścia, bo mamy kawalerkę Także dziecko będzie spać a my będziemy oglądać tv. Jednak jestem przeciwniczką oglądania tv przez dzieci i będę tak ją ustawiać, żeby mała nie mogła patrzeć w ekran i będę oglądała tv jak ona będzie spać Nie wywalę tv na balkon

Cytat:
Zadzwoniłabym chyba na policję, że jestem w szpitalu, rodzę, nie chcą mnie przyjąć, mam rozwarcie i nie mam jak jechać gdzie indziej. Niech kombinują, albo bym powiedziała, ze wszystko sięnagrywa. Nie mogą tak zostawić dziewczyny. Albo bym krzyczałą, że zaczynam przeć Nie no ogólnie niefajna sytuacja i totalny brak kompetencji
No to Cię podziwiam, jeśli w stresie umiałabyś zareagować właśnie w taki sposób i wpadłabyś na taki pomysł łatwo jest coś wymyślić w domu a trudniej, gdy się rodzi po raz pierwszy, człowiek się stresuje, czuje ból i nie wie, co ma zrobić ja bym nie umiała.

Cytat:

Gratuluję Dziewczyny są super

Cytat:
A ja myślę nad przeorganizowaniem szafy, żeby wydzielić sekcję "ciążową" bo nie ma sensu się przebijać przez rzeczy, które po prostu teraz nie pasują...
Ja wsadziłam ciążowe "wyjściowe" rzeczy do komody dziecka póki co bo ciuchy małej mieszczą mi się na razie na jednej półce, potem się pewnie zamienimy i ja będę mieć jedną półkę u niej, bo mamy małą szafę a rzeczy, w których nie chodzę wywiozłam do rodziców.

Cytat:
no wiesz ja waże teraz 72 kilo przed ciążą miałam 58 więc nie wiem czy to tak prosto
Prosto pewnie nie, chociaż moja koleżanka w kilka miesięcy (mam na myśli 3-4) schudła 20kg po porodzie. Jak to zrobiła to nie wiem, ale dumna z siebie była i zaskoczona mega

Cytat:

Piękne, ciuszek w środku mi się najbardziej podoba i tanio wyszło

A do mnie przyszedł też listonosz z tą śliczną, małą sukienusią, której mogę nie zdążyć jej założyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0007[1].jpg (126,6 KB, 14 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 13:51   #2680
meryy82
Zakorzenienie

Przesadziłam kwiatki na balkonie i mi się słabo zrobiło, leżę już 2 godziny i co się podniosę to w głowie mi się kręci.
Kurza-melodia a na pocztę muszę iść :/
Stary 2015-05-07, 13:55   #2681
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-07, 13:59   #2682
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
23 tydzień czas zacząć
I powoli do końca

Czas leci jak szalony
A przypadkiem nie 24tc?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:01   #2683
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
AAkkzzii- super

Kissmisia- no pewnie, że dla dzieci, tam jest całkiem spory i popływać można i plecy pomasować. Plusem ogromnym jest temperatura wody 30 stopni i brak nasterydowanych pływaczy męskich prujących delfinkiem i spychających innych nieco mniej opływowych użytkowników (patrz ja )

Meneq- do porodu (jak gin pozwoli) a tak ogólnie mogłabym rodzić w wodzie (no może nie w basenie publicznym )

ja też pochowałam ciuchy nieciążowe do kartonu

To skonsultuj to z lekarzem. Tu kazdy lekarz by Ci pod koniec odradzil; woda jest chlodna i to moze spowodowac, ze dziecko ulozy sie posladkowo.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:03   #2684
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja już mam takie podejście bojowe. Skoro się należy, to się należy i nie ma że boli Jestem kłótliwa, ale w wielu wypadkach to pomaga dopiąć swojego. Kiedyś w luxmedzie babka chciała mnie oszukać. Byłam w ciąży i robiłam co miesiąc badania. W międzyczasie musiałam wrócić do pracy więc i zrobić badania. Za prywatne płaciłam kartą, a firmowe tylko gotówką. No i baba kiedyś do mnie dzwoni, ze robiłam badania a ona nie pociągnęła mi pieniędzy i czy mogłabym zapłacić bo ona będzie miała nieprzyjemności. Zgodziłam się, później jednak podczas rozmowy wyszło, że to chodziło o te badania firmowe, wiec powiedziałam, że nie zapłące, bo płaciłam gotówką. Jak mnie baba zaczęła wyzywać, że chcę ją oszukać, że ona mi problemów w pracy narobi i mnie zwolną. Tak się wq, że zadzwoniłam na skargę do kierownika. Później wydzwaniali do mnie z przeprosinami, ale powiedziałam, że więcej im nie popuszczę i teraz za każdym razem jak jest jakiś problem, składam odpowiednie zażalenie Trzeba się domagać swojego.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-07, 14:05   #2685
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Przesadziłam kwiatki na balkonie i mi się słabo zrobiło, leżę już 2 godziny i co się podniosę to w głowie mi się kręci.
Kurza-melodia a na pocztę muszę iść :/
może cukrzyca ciążowa ? kiedy robisz sobie glukozę ?

wymianki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-07, 14:05   #2686
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To skonsultuj to z lekarzem. Tu kazdy lekarz by Ci pod koniec odradzil; woda jest chlodna i to moze spowodowac, ze dziecko ulozy sie posladkowo.
Jezu, co to za nowiny. Pierwsze słyszę, żeby chłoda woda takie cuda robiła. Jacuzi szkodzi, nie chłodny basen. Pływałam w olimpijskim ostatnio i czułam się w nim najlepiej.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-07, 14:05   #2687
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja tam kupię bezdotykowy, jest szybszy i wygodniejszy, a jakby się nie sprawdził, to siłą rzeczy przerzucimy się na zwykły, jak nie będzie wyjścia

Wydaje mi się, że oglądałam go w sklepie My kupujemy wózek w tym sklepie i ten, który wybrałaś ma taką cenę http://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/Ex...ersja-2w1/1291

Może jeszcze na niego zerknę jak będziemy zamawiać wózek, ciekawe, czy ujmie nas bardziej niż Jedo

Mam tak samo, w szpitalu byłam przez tydzień (oficjalnie, a nieoficjalnie tylko jeden nocleg, bo lekarka pozwoliła mi wyjść do domu pod warunkiem, że będę leżeć i nie wstanę z łóżka, poza krótkimi wizytami w szkole), a tak to wcale. Trochę się tego boję, jako nowej sytuacji, i też się boję trafienia na położną, która akurat w momencie gdy będę rodzić, oglądała sobie serial albo piła kawkę a ja wielmożnej pani przeszkodziłam i jeszcze śmiem np krzyknąć czy jęknąć z bólu i długo rodzić I jak zawsze mam niewyparzoną gębę, tak jak jestem w stresującej sytuacji, to się słowem nie odezwę i mam silne postanowienie nie pyskować komuś, kto może mi zszywać krocze

W Tesco i w Realu, w Auchan też może być ale ja akurat kupowałam w tych dwóch sklepach, w Auchan nie widziałam żadnego 0%

U nas nie ma wyjścia, bo mamy kawalerkę Także dziecko będzie spać a my będziemy oglądać tv. Jednak jestem przeciwniczką oglądania tv przez dzieci i będę tak ją ustawiać, żeby mała nie mogła patrzeć w ekran i będę oglądała tv jak ona będzie spać Nie wywalę tv na balkon

No to Cię podziwiam, jeśli w stresie umiałabyś zareagować właśnie w taki sposób i wpadłabyś na taki pomysł łatwo jest coś wymyślić w domu a trudniej, gdy się rodzi po raz pierwszy, człowiek się stresuje, czuje ból i nie wie, co ma zrobić ja bym nie umiała.

Ja wsadziłam ciążowe "wyjściowe" rzeczy do komody dziecka póki co bo ciuchy małej mieszczą mi się na razie na jednej półce, potem się pewnie zamienimy i ja będę mieć jedną półkę u niej, bo mamy małą szafę a rzeczy, w których nie chodzę wywiozłam do rodziców.

Prosto pewnie nie, chociaż moja koleżanka w kilka miesięcy (mam na myśli 3-4) schudła 20kg po porodzie. Jak to zrobiła to nie wiem, ale dumna z siebie była i zaskoczona mega

A do mnie przyszedł też listonosz z tą śliczną, małą sukienusią, której mogę nie zdążyć jej założyć

Tylko bardzo niedokladny
Stary 2015-05-07, 14:07   #2688
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

A promieniowanie? Higiena snu?
Stary 2015-05-07, 14:07   #2689
Panna Izabela
Zakorzenienie

Bianeczka, jeszcze Ci odpowiem w sprawie ciuchów, bo mi skasowało cytowanie chyba... Więc tyle, że są sklepy i że dziecko się brudzi i trzeba je przebierać, to ja wiem, miałam do czynienia z niemowlakiem i coś tam jeszcze pamiętam Wiem, że jak zabraknie, to wyślę męża i on kupi, co trzeba, a sklepy mamy całkiem niedaleko. Tylko że ja mam póki co 2 zestawy ciuchów z rozmiaru 56 a to jest za mało nawet na jeden dzień
I bym chciała, żeby mi nie zabrakło chociaż na te kilka dni, zwłaszcza że dochodzi jeszcze szpital. Zapisałam sobie np, że muszę dokupić jeszcze 6 body z długim rękawem, razem będę mieć 8 (plus 4 z krótkim), 3 śpiochy i 3 pajacyki, to nie za mało chociaż na pierwszych kilka dni? Wystarczy do pierwszego prania, czy stawiacie na to, że będę musiała jednak wygonić męża po zakupy, bo na bank zabraknie?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-07, 14:11   #2690
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu, co to za nowiny. Pierwsze słyszę, żeby chłoda woda takie cuda robiła. Jacuzi szkodzi, nie chłodny basen. Pływałam w olimpijskim ostatnio i czułam się w nim najlepiej.

Nowiny w Pl, bo nic sie nie mowi o negatywnym wplywie wychlodzenia organizmu. Jesli organizm matki sie wychlodzi, to dziecko automatycznie ucieka w cieplejsze regiony, czyli ustawia sie posladkowo.
Stary 2015-05-07, 14:11   #2691
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko bardzo niedokladny
Nie każdy jest taki niedokładny. Są różne opinie, czytałam wiele i są termometry, z których spora część osób jest zadowolona (patrzyłam głównie na dokładność pomiarów właśnie, bo intensywność światła, hałas czy przyciski aż tak mnie nie interesują ). Każdy termometr ma różne opinie, wybraliśmy z mężem taki, który miał całkiem sporo tych dobrych. Jak się nie sprawdzi, to trudno, ale nie zaszkodzi nam spróbować - może akurat u nas się sprawdzi i będziemy mogli go stosować, a jak nie - to błąd pomiaru jest podstawą do reklamacji

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-07, 14:16   #2692
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Tylko bardzo niedokladny

Nie każdy jest niedokładny ja mam z microlife i jest ok. Zawsze jak mały był chory pokazywał dobrze temp jak miałam wątpliwości to po prostu mierzyłam 3 razy. a przy moim skręconym i niecierpliwym dziecku taki standardowy niestety odpada.
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:17   #2693
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
A promieniowanie? Higiena snu?
Chodzi o telewizor?
No to przepraszam bardzo, ale warunki mam takie, jakie mam - mam małą kawalerkę i nic nie zrobię z telewizorem Zwłaszcza z takim, z którego korzystam. Jakbym miała warunki inne, to by i telewizor był gdzie indziej. Tak samo jak będzie promieniować moja czy tż komórka, nie wyrzucimy przecież telefonów. Albo laptopa z internetem. A one też promieniują. Nie jestem zwolennikiem tv w sypialni, i jeśli ktoś ma takie warunki, by tv stał gdzie indziej, to bardzo dobrze. Ja mam nadzieję, że w ciągu roku też takie warunki uda nam się osiągnąć. Teraz mamy to, co mamy i trzeba się dostosować i już.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-07, 14:20   #2694
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Nie każdy jest niedokładny ja mam z microlife i jest ok. Zawsze jak mały był chory pokazywał dobrze temp jak miałam wątpliwości to po prostu mierzyłam 3 razy. a przy moim skręconym i niecierpliwym dziecku taki standardowy niestety odpada.

Moja tez jest ruchliwa i niecierpliwa, ale dajemy rade z mierzeniem zwyklym. A jakim sie mierzy u lekarza w Pl?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Chodzi o telewizor?

No to przepraszam bardzo, ale warunki mam takie, jakie mam - mam małą kawalerkę i nic nie zrobię z telewizorem Zwłaszcza z takim, z którego korzystam. Jakbym miała warunki inne, to by i telewizor był gdzie indziej. Tak samo jak będzie promieniować moja czy tż komórka, nie wyrzucimy przecież telefonów. Albo laptopa z internetem. A one też promieniują. Nie jestem zwolennikiem tv w sypialni, i jeśli ktoś ma takie warunki, by tv stał gdzie indziej, to bardzo dobrze. Ja mam nadzieję, że w ciągu roku też takie warunki uda nam się osiągnąć. Teraz mamy to, co mamy i trzeba się dostosować i już.

Radykalnie
Stary 2015-05-07, 14:21   #2695
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Bianeczka, jeszcze Ci odpowiem w sprawie ciuchów, bo mi skasowało cytowanie chyba... Więc tyle, że są sklepy i że dziecko się brudzi i trzeba je przebierać, to ja wiem, miałam do czynienia z niemowlakiem i coś tam jeszcze pamiętam Wiem, że jak zabraknie, to wyślę męża i on kupi, co trzeba, a sklepy mamy całkiem niedaleko. Tylko że ja mam póki co 2 zestawy ciuchów z rozmiaru 56 a to jest za mało nawet na jeden dzień
I bym chciała, żeby mi nie zabrakło chociaż na te kilka dni, zwłaszcza że dochodzi jeszcze szpital. Zapisałam sobie np, że muszę dokupić jeszcze 6 body z długim rękawem, razem będę mieć 8 (plus 4 z krótkim), 3 śpiochy i 3 pajacyki, to nie za mało chociaż na pierwszych kilka dni? Wystarczy do pierwszego prania, czy stawiacie na to, że będę musiała jednak wygonić męża po zakupy, bo na bank zabraknie?
Nie można dokładnie określić czy "wystarczy do pierwszego prania" bo to zależy od dziecka. Czy mu się ulewa, jakie kupy robi jak często je itd. ja takich komplecików malutkich miałam sporo bo np. mojemu małemu się ulewało albo potrafił tak zrobić kupę że całe plecy miał zabrudzone i przebierać trzeba było często. ale są też dzieci "czyste" i "ekonomiczne" pod tym względem.
Stary 2015-05-07, 14:22   #2696
grita
Rozeznanie

Cytat:
U mnie jest tak samo, tylko ja juz na to kiwnelam reka. Skoro tylko poznym wieczorem moga sie bawic razem, to jakby mnie to nie irytowalo, to im tego czasu nie odbiore
No u mnie mąż ma czas w ciągu dnia żeby się wyszaleć i wybawić z Małą, bo z pracy wraca koło 18. Tylko wtedy albo on odpoczywa po pracy albo bawią się w coś spokojnego, wczoraj np w sklep. A o 22 się zaczynają gonitwy i mnie to strasznie wpienia.

Cytat:
Chyba się zdecydowałam na wózek. Jeszcze tylko czekam aż mi odpisza, czy ten fotelik da się zamontować. Nie macałam, ale widziałam go. Ma jedną z największych gondol na rynku i bardzo dobre opinie.
Fajny wózek Kolor taki jak na zdjęciu czy jeszcze się zastanawiacie?

Cytat:
To wspolczuje!! Moja ma nieco ponad 2lata i ostatnio zdarzaja jej sie przespane noce z zasypianiem tez nigdy problemow nie bylo - cudowna moc kp ;-)
U nas też do czasu kp było ok, później zaczęły się schody, do tej pory nie ma tak, że położy się sama do łózka zaśnie.

Cytat:
Moja się nie budzi, ale czasem jak się jej coś śni to popłakuje, albo coś mówi. Na szczęście nie codziennie. A z przykrywaniem jest podobnie ale tylko przed snem "Mamo przykryj mnie, bo nie umiem" Pieści się Pic już w nocy nie pije, siku też nie robi, więc tyle naszego Ogólnie śpi dobrze, nic jej nie budzi. Ja jednak i tak wstaję na siku. Ok 1 i 5:47, codziennie jak w zegarku

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Hahha to się pewnie zdziwił
Zazdroszczę, u mnie jeszcze zestaw picie + siku w nocy jest niemalże obowiązkowy Parę razy w mcu zdarzy się noc, że go pominie, a tak to standard
Dzisiaj w ogóle jak się obudziła w nocy to się tak godzinę bujałyśmy, a to piżamę zalała wodą jak piła, a to znowu siku, a to ulubioną lalkę, a to jednak do nas do łóżka, myślałam że zwariuje.. I wstała o 7, a ja dopiero koło 2 zasnęłam po całej akcji, normalnie taka jestem dziś padnięta że szok.

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
zawsze tak mam kiedy czeka mnie Nieznane, w dodatku związane z leczeniem/szpitalem/moim zdrowiem/kogoś bliskiego.
na inne sprawy mam wywalone i podchodzę czasem za bardzo optymistycznie.
wiesz ja nigdy w życiu nie byłam hospitalizowana,nie chorowałam/nie leczyłam się na nic przewlekle. ot smarki,kaszel,napierdziel ający kręgosłup z przeciążen w pracy-to były moje dotychczasowe zdrowotne problemy. zero operacji,gmerań w moich bebechach. wiem że to śmieszne co piszę ale ja od zawsze boje się białych fartuchów i wszystkiego co z tym związane- a sama od 12 lat latam w kitlu i lecze innych

a co do obaw porodowych-nigdy nie rodziłam,wiem czego mogę się spodziewać i nie będę udawać bohaterki,że na luzie podejdę do porodu oraz że to będzie taki lajcik-przyjade,pierdnę urodze i wyjdę wycelebryzowana na bóstwo jak Kate Middleton 3 h po porodzie.
W moim rodzinnym mieście Toruniu gdzie zamierzam rodzic-bo tu gdzie mieszkam we Włocławku-STRACH SIĘ BAĆ wgl leczyć na kurzajki a co dopiero rodzić w ujowych warunkach- moja koleżanka nie została przyjęta na oddział ! rozwarcie miała kilka cm,wiła się w bólach a oni kazali jej czekać albo jechać do najbliższego szpitala w Aleksandrowie! Bogu dzieki że w tym wielkim szpitalu od niedawna pracowała wtedy taka pani dr,która u nas w klinice sanatoryjnej sobie dorabiała.Koleżanka zadzwoniła w desperacji do niej i gdyby nie "po znajomości' to kaska urodziła by cholera wie gdzie-aha karetki nie mieli do dyspozycji by ją przewieźć. i to nie jest opowieść z doopy ale najprawdziwsze fakty.
Ja w porodzie boję się też nie kompetentnej,nawiedzonej położnej,która będzie mnie traktować "z łachy" bo mój poród przerwał jej spijanie kawki w dyżurce.
Masakra. Jak słyszę o takim traktowaniu rodzącej, to normalnie mam ochotę utłuc te baby na ip czasem Najgorsze, że jest sie w takiej sytuacji na łasce takich osób, właściwie zupełnie bezbronną. Ewentualnie mąż się może powykłócać, ale czasem człowiek się boi zadrzeć, bo potem mogą jeszcze gorzej potraktować.. Zawsze potem, już na chłodno, trzeba pisać skargi i zażalenia, bo to nie do pomyślenia, żeby rodząca była tak traktowana.
I ja też się boję szpitali, mimo że poród i pobyt po pierwszym porodzie wspominam naprawdę ok. Najchętniej urodziłabym w domu Ale nie bardzo mam warunki, żeby odseparować się od starszej córki, no i trochę bałabym się ewentualnch komplikacji.

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
A mój mężul wczoraj po raz pierwszy poczuł Gabrysiowe kopniaczki! I orzekł: "Ależ ona się tam kotłuje". I pytał potem co to za uczucie itd.

A ja dziś idę na piknik z przyjaciółkami nad wisłę, byłam w biedrze, zrobiłam zakupy, ale brak mi jeszcze piwa.... Gdzie kupujecie tę bavarię 0%? W tesco, w auchan, w kauflandzie? Gdzie ją dostanę?
Zazdroszczę pikniku, super Mąż zawsze mi kupuje w realu, nie wiem czy w innych sklepach są.

Cytat:

Gratulacje!! Super

Cytat:
No to trzeba było najpierw przyłożyć za pomyłkę a potem uściskać za dobrą wiadomość

Ja na razie częśc ciuchów przełożyłam na wyższe półki, ale muszę je chyba zapakować i wynieść, to będę miała więcej miejsca w szafie na ciuchy dla młodzieży

Cytat:

Cudne ubranka!! Na allegro znalazłaś takie cudeńka?
A imię Jasiek super, bardzo nam się z mężem podoba, ale trochę nam nie pasuje do nazwiska.

Edytowane przez grita
Czas edycji: 2015-05-07 o 14:30
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:22   #2697
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Moja tez jest ruchliwa i niecierpliwa, ale dajemy rade z mierzeniem zwyklym. A jakim sie mierzy u lekarza w Pl?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Radykalnie
W szpitalach mają takie "szybkie" nie wiem jakich firm ale ich są wyjątkowo niedokładne i ja np. jak byłam w szpitalu miałam swój termometr.
Stary 2015-05-07, 14:25   #2698
malena1979
Zadomowienie

Cytat:

To ja dawno przeorganizowałam, ale ponieważ mam mało miejsca i tak, To po prostu rzeczy, których przez najbliższe miesiące nie włożę wcisnęlam do dwóch siat i na dno szafy
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:27   #2699
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
No u mnie mąż ma czas w ciągu dnia żeby się wyszaleć i wybawić z Małą, bo z pracy wraca koło 18. Tylko wtedy albo on odpoczywa po pracy albo bawią się w coś spokojnego, wczoraj np w sklep. A o 22 się zaczynają gonitwy i mnie to strasznie wpienia.

Fajny wózek Kolor taki jak na zdjęciu czy jeszcze się zastanawiacie?

U nas też do czasu kp było ok, później zaczęły się schody, do tej pory nie ma tak, że położy się sama do łózka zaśnie.

Zazdroszczę, u mnie jeszcze zestaw picie + siku w nocy jest niemalże obowiązkowy Parę razy w mcu zdarzy się noc, że go pominie, a tak to standard
Dzisiaj w ogóle jak się obudziła w nocy to się tak godzinę bujałyśmy, a to piżamę zalała wodą jak piła, a to znowu siku, a to ulubioną lalkę, a to jednak do nas do łóżka, myślałam że zwariuje.. I wstała o 7, a ja dopiero koło 2 zasnęłam po całej akcji, normalnie taka jestem dziś padnięta że szok.

Masakra. Jak słyszę o takim traktowaniu rodzącej, to normalnie mam ochotę utłuc te baby na ip czasem Najgorsze, że jest sie w takiej sytuacji na łasce takich osób, właściwie zupełnie bezbronną. Ewentualnie mąż się może powykłócać, ale czasem człowiek się boi zadrzeć, bo potem mogą jeszcze gorzej potraktować.. Zawsze potem, już na chłodno, trzeba pisać skargi i zażalenia, bo to nie do pomyślenia, żeby rodząca była tak traktowana.
I ja też się boję szpitali, mimo że poród i pobyt po pierwszym porodzie wspominam naprawdę ok. Najchętniej urodziłabym w domu Ale nie bardzo mam warunki, żeby odseparować się od starszej córki, no i trochę bałabym się ewentualnch komplikacji.

Zazdroszczę pikniku, super Mąż zawsze mi kupuje w realu, nie wiem czy w innych sklepach są.

Gratulacje!! Super

Ja na razie częśc ciuchów przełożyłam na wyższe półki, ale muszę je chyba zapakować i wynieść, to będę miała więcej miejsca w szafie na ciuchy dla młodzieży

To sie nie dziwie, ze Cie to wkurza. Moj wraca najwczesniej ok 21, wtedy jemy, zabawa i kapiel dopiero. No i przez 2 lata doslownie 3 razy sie zdarzylo, ze sama zasnela
Stary 2015-05-07, 14:27   #2700
grita
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że spokojnie starczy na pierwszy okres, żeby zorientować się czy Wiki będzie czyściochem, czy ją trzeba będzie ciągle przebierać Ja miałam jakoś podobnie chyba na początek, tylko miałam jeszcze parę kaftaników i w sumie chyba z 6 śpiochów i na pierwszy miesiąc było ok. Tylko moja ulewać zaczęła jakoś po 2-3 tygodniach, na początku ulewała tylko trochę i udawało się łapać w tetrę przy odbijaniu
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości