|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Cytat:
![]() a masz jakieś zdjęcie zbiorowe?
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie ale mam za to takie: https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...46&oe=554D5865
Mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa o tą małą odskocznię od tego jakże ważnego tematu. |
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Kalinostek, skoro się boisz... Ostatnio czytałam, że koty i ich mruczenie maja właściwości zdrowotne. Podobno to mruczenie ma jakieś specjalne częstotliwości mające działanie lecznicze. I tu pytanie, czy Ty, jako posiadaczka aż 7dmiu źródeł zdrowotnych częstotliwości, w mniejszy sposób odczuwasz skutki uboczne izo? Ja sama niestety kota nie posiadam, ale jak jestem na wsi to zabieram jednego na tzw. sesje.
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm... Ciężko mi w sumie odpowiedzieć na te pytanie, bo jestem osobą bardzo nerwową i wszystko mnie stresuje. Fakt, kocie przytulanki działają na mnie uspokajająco i lubię przebywać w kocim towarzystwie. Nie zauważyłam, żeby koty łagodziły skutki uboczne izo ale może dlatego tak mówię, bo borykam się tylko z suchymi ustami, wysypem na policzkach i ciągłym uczuciem zmęczenia. W każdym razie kociaki pomagają się rozluźnić, szczególnie w fazie silnego stresu, gdy za bardzo nie mam ochoty z nikim rozmawiać, a potrzebuję towarzysza. ![]() Dobrze, że mój TŻ też lubi te zwierzęta. Nie będę miała problemów.
|
|
|
|
|
#4115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, offtopy na szaro/jasno/różówo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
tak to zabrzmiało elegancko, że mi tylko brakuje, żeby ten Twój kot miał muszkę
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Może to mały off top, ale jako że podczas kuracji Izotekiem większość z nas zużywa mazidła do ust w ilościach hurtowych to gdyby ktoś jeszcze nie wiedział od wczoraj wchodzą na promocję -49% w Rossmannie wszystkie pomadki ochronne.Także jak ktoś lubi stosować coś z asortymentu tego sklepu to nic tylko zrobić zapas
|
|
|
|
#4119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli to minie, to także wróci przetłuszczanie się skóry na twarzy Nie podoba mi się ta wizja![]() 7 kotów ![]() Cytat:
Jednak w ostatnich dniach w rossie zaopatrzyłam się w kolorówkę przynajmniej na najbliższy rok![]() Wiadomości z frontu izotekowego dziś takie, że poprawiły mi się bardzo paznokcie, same z siebie bo nic szczególnego dla nich nie zrobiłam, jednak żeby nie było za miło to włosy nieco zaczęły wypadać, tak jak na samym początku kuracji
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-05-08 o 03:03 |
||
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Za to ja się tutaj czuję nienormalna bo nie mam żadnego kotka
|
|
#4123 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super imiona Moim zdaniem zwierzaki to wogóle super sprawa i mają działanie terapeutyczne i uspokajające Sama adoptowałam już 2 psiaka i zawsze jest motywacja by gdzieś wyjść i masz rację - kto lepiej wysłucha jak ukochane zwierzaczki ![]() Cytat:
A co do włosów to u mnie obecnie są tylko nieco mniej świeże po paru dniach , ale się nie przetłuszczają jak kiedyś i nie wiszą jak strąki Odważyłam sie ruszyć alkohol i mogę z całą pewnością stwierdzić, że Izo nadal mam w organiźmie po 3 tygodniach - siekło mnie wczoraj po ok. połowie puszki Sommersby, a przed kuracją to był dla mnie wręcz sok :P
|
||
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to nic straconego Kochana
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=laisla;51330823]Może być też tak, że po okresie abstynencji masz inną tolerancję na % ponieważ organizm się już odzwyczaił trochę
![]() A ja w ogóle nie czuje różnicy jeśli chodzi o alkohol tzn.nie piję dużo, bo od czasu do czasu piwko lub dwa, ale za tydzień szykuje mi się większa impreza na której na 2 piwach się nie skończy, podpytałam mojego dermatologa, to śmiał się i dał mi "dyspensę" na pół litra tylko powiedział, żebym tego dnia nie brała izo
|
|
|
|
#4126 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Margoza;51331856]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Co może się stać po alko plus izo? Czemu nie można pić alko w czasie izo?
Poucinam palce ---------- Dopisano o 04:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- Ja się po prostu nie mogę przestać drapać i rozwalać ran. Nie i koniec
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to u mnie się zaczął się 6 miesiąc kuracji iiii iiiii no kurde dalej nie jest spoko... z moich grudek robią się gule, które schodzą powoli, a że jeszcze mam tendencję do rozdrapania ich to wiecie co się dzieje... Powinnam była robić zdjęcia swojej cerze i kontrolować ilość grudek. Wydaje mi się, że jest ich mniej, zwłaszcza poniżej ust. Czas leci szybko! Zaczęłam w grudniu. Moja kuracja pewnie będzie trwała długo,bo ważę 74 kg ;/ ( przy wzroście 176 jakby ktoś pytał;p), a moja dawka to 40 mg obecnie. I pytanie tutaj do Was, myślicie, że mogę poeksperymentować z dawką? Tak, żebym co kilka dni brała np 60mg? Lekarz na ostatniej wizycie proponował mi 60mg, ale się nie zgodziłam. Teraz w sumie nie wiem, ze skutkami ubocznymi jakoś sobie radzę, czasem lepiej, czasem gorzej. |
|
|
|
|
#4130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zaczynałam od dawki 20 mg i przed każdym zwiększeniem panikowałam, a w sumie jakoś nie za bardzo zauważałam różnicę. Może właśnie dlatego, że nie mam takich skoków tylko tak płynni przechodzę w nowe dawki. Tzn. najpierw 20 mg, potem co trzeci dzień 40, potem na zmianę 20-40, potem potem cały czas 40 i teraz właśnie zaczęłam co trzeci dzień 60 mg.
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wagi. Ja bym jednak na nia tak mocno nie patrzyła. Ważę niecałe 43 kg i dotyka mnie tylko suchość i bole stawow. Ale to wszystko. Paznokcie dlugie jak byly tak i sa, fakt, wlosy myje raz na tydzien^^ ale tez mi sie nie sypia jakos szczegolnie. |
|
|
|
|
#4132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem prawie w połowie 3 miesiąca i też jest ok, nawet stawy mnie ani razu nie bolały, a to dosyć "powszechny" skutek uboczny. A jak myślicie czy poza suchością skóry i przesuszenia śluzówek wiadomo, mogą w późniejszych miesiącach wystąpić inne skutki uboczne, chodzi mi o takie poważniejsze typu np. zaburzenia żołądkowo-jelitowe albo jakiś nadmierny porost włosów itd.? Czy raczej jeżeli tego typu skutki uboczne nie wystąpiły w pierwszych tyg.to już raczej nie wystąpią?
|
|
|
|
|
#4133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dziś mija 5 miesiąc kuracji.
Na twarzy od jakiegoś miesiąca nie mam zupełnie żadnych wyprysków, jest lekko sucha, nie jest podrażniona (ale nawet przed kuracją rzadko kiedy zdarzały mi się jakieś podrażnienia) usta baaardzo spierzchnięte, chyba że kilka razy dziennie porządnie je wysmaruje balsamem do ust. Ogólnie czuje się zupełnie normalnie, choć ostatnio po dwóch dniach intensywniejszego treningu bardzo bolały mnie stawy i mięśnie. Póki co jestem zadowolona, choć nie mogę się doczekać końca
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak radzicie sobie ze sloncem? Unikacie, chowacie sie za ciuchami czy moze wysmarujecie sie gruba warstwa kremu? Krem z filtrem na twarz sprawuje sie swietnie - przetestowalam go na praktykach, pracowalam w szczerym polu i nie czerwienilam sie. Za to na rekach nieco mnie spieklo, skora lekko sie zluszczyla ale ogolnie nabralam takiego ladnego brzoskwiniowego koloru jak nigdy. |
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, czy ukrywać się przed nim całe lato czy smarować spf 50+ i odważyć się pojechać choćby nad morze. Jak będziecie spędzać lato?
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wakacjach, wtedy kiedy planuję wyjazd do Chorwacji, powinnam być już świeżo po kuracji, ale mimo wszystko też zastanawiam się jak to taktycznie rozegrać Na pewno SPF50 pójdzie w ruch, ale wiadomo - tą aplikację trzeba w kółko powtarzać, a już zwłaszcza na plaży ... sama nie wiem. Jeszcze trochę czasu mamy
|
|
|
|
|
#4138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mocniejszy na twarz, a wg książeczki Aknenorminu na resztę ciała starczy 15-20.
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, uwielbiam morze, a bywam maksymalnie dwa razy do roku, bo dla mnie to się wiąże minimum 12 h spędzonymi w pociąguW tym roku pewnie wyjątkowo wyjazd nad morze sobie daruję, chyba że we wrześniu, bo boję się jednak słońca i samej siebie, gdyż ja uwielbiam leżeć godzinami na plaży i się opalać (choć wiem że to niezdrowo i bez Izoteku), nie chcę by mnie kusiło niepotrzebnie. A dla mnie wyjazd nad morze bez opalania, to żaden odpoczynek. Bardzo ubolewam z tego powodu. |
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

jeśli to minie, to także wróci przetłuszczanie się skóry na twarzy
Nie podoba mi się ta wizja

nie wiem, czy ukrywać się przed nim całe lato czy smarować spf 50+ i odważyć się pojechać choćby nad morze. Jak będziecie spędzać lato?