|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
Gratuluję dzisiejszych wizyt ![]() Dobrze, że już się ten dzień kończy. Najpierw Tż-et zostawił kluczyki w aucie, później mnie wszystko leciało z rąk. Jeszcze Tż-towi się oberwało. Popołudniu był mój wujek (37 lat) z zaproszeniem na wesele. Miałam nadzieję, że jakoś na początku sierpnia a okazało się, że 20 czerwca, bo jego narzeczona jest w 13tc ![]() Wypadają nam w tym dniu dwa wesela. Kupiłam sobie dzisiaj koszule+ szlafrok. |
|
|
|
|
#782 |
|
Konto usunięte
|
I co Siacha idziecie?
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojego nigdy nie namawiałam, sam mówił odpoczątku że idzie ze mną... ja bym chciała mieć już Michała obok, i zagojone krocze
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już kiedyś zapowiedziałam, że jak ten wujek będzie się hajtał to sobie nie odpuszczę. Tamto drugie to u kolegi Tż-ta, z którym nie utrzymuje kontaktu. On nie był u nas, więc już powiedzieliśmy, że nie przyjdziemy.
Zobaczę jak to będzie. Może już urodzę. Jeśli nie to na pewno pójdziemy. |
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie najstarszy kawaler w rodzinie ma 11 lat wiec trochę poczekam
|
|
|
#786 |
|
Konto usunięte
|
My w przyszłym roku w czerwcu idziemy
Ale za 2 czy tam 3 tyg. Tż idzie na tego kolegi kawalerski (teraz biorą cywilny a za rok kościelny)
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jeszcze sporo jest osób, tylko coś się nie chcą hajtać, a człowiek by sobie potańczył
|
|
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze ja w tym roku trzy wesela
jak przez tyle lat nie było żadnego tak teraz się trzy na raz zrobiły.. I akurat na dwóch będę z duużym brzuszkiem, bo pierwsze 30 mają a drugie 13 czerwca czli na 9 dni przed tp... Dziś na wizycie okazało się że niunia jest malutka, waży zaledwie 1970, usg pokazało tp na 29.. Czyli całe 7 dni później niż teraz. I wkoncu się już ułożyła prawidłowo, główką w dół
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwka moim zdaniem waga jest ok
nadrobi jeszcze,teraz dzieci duzo na siebie nabieraja. Mnie na poniedzialkowym usg galy z orbit wyszly jak uslyszalam wage,wiadomo ze usg zaniza albo zawyza ale mimo wszystko
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też jest mały i zawsze wychodzi tydzień młodszy. Ważne, że zdrowe. |
|
|
|
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w sumie się cieszę, że nie duże, łatwiej będzie przepchnąć
gin mówi że będzie w przedziale 3-3,5 maksymalnie. Ale tak jak mówicie, najważniejsze że zdrowe!
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
A ile ważą? Chyba nie pisałaś, albo mnie umknęło.
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pisalam
wedlug usg 2500 i 2300
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
do tej pory zero jakichkolwiek %, nawet karmi, ale od jakiegoś czasu... tak za mną chodzi.. póki co dzielnie się trzymam bez, ale ostatnio przed kupieniem powstrzymał mnie tylko jego brak w sklepie
![]() __________ co do wesel.. ostatnio z jednego musieliśmy zrezygnować bo wypada ok 3 dni przed terminem a przecież nie przewidzę kiedy urodzę i jak będę się czuła, drugie na samym początku lipca i pewnie też nie damy rady.. to jedyne wesela w tym roku, a nawet gdyby nie to akurat zależało mi, żeby być i nie uda się. |
|
|
|
#796 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje
sama bardzo bardzo się ciesze ![]() Dziś byłam oglądać i wybierać panele i płytki, bo jak w razie zacznę rodzić to nie zostawię wyboru w rękach tż, bo ma do tego słaby gust ![]() Nie mam na nic siły. Nocka była tragiczna :/ r tak bardzo bolał mnie brzuch, że prawie nie spałam. Bałam się, że to już. Pewnie, gdyby szpital był bluzek mnie to bym się chba szykowala, ale 70 km nie brzmi zachęcająco, poza tym bałam się, że by mnie zostawili nawet gdyby się nic nie działo. Przeczekałam i na szczęście przeszło. A już od kilku dni odchodzi mi czop wiec mam dodatkowo stres. Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem ile aktualnie waży moja mała, ale synek jak się urodził na koniec 36tc to ważył 2910 i mierzył 48cm. Cos słabo się czuję bez leków :/ Mehja krazek będę miała zdjęty we wtorek na wizycie. O ile doczekam
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2015-05-07 o 21:22 |
||
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poldzik, ta torebka jest z Monnari
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka ty masz tp.dwa dni przedemna,niech mala jeszcze posiedzi
|
|
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym bardzo
najlepiej by my pasowało w tp przy nawale ostatnich spraw w ogóle piękne ważą Twoje maleństwa
|
|
#800 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) ummm.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Indywidualna sprawa. Po jednym karmi nikt nie umrze, ja nie lubię, ale nie krytykuję. Cytat:
a co do wagi, ja się urodziłam w 38tyg i ważyłam 2,2 kg. więc nie stresuj się tak niską wagą, bo do końca czerwca będzie ok ![]() Nooo to duże maleństwa! )
|
|||||||
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też tż jest miłośnikiem fast foodów, ja mam zrywy w kierunku zdrowego żywienia a ciągle słyszę jego propozycje, ciągle namawia do "złego"
|
|
|
|
#802 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Matko ile Wy tych stron nastukałyście dzisiaj! ![]() A ja miałam wizytę u ginki i wszystko ok, szyjka się trzyma dzielnie, ale łożysko mam niziutko, przodujące Ale leżeć nie kazała, więc chyba nie jest tak źle...W sobotę wybieramy się z małżem do szpitala, obejrzeć odział położniczy i w ogóle zorientować się, jak tam dojechać![]() Cytat:
ja też bym chciała, ale po pierwszym kp nie mam złudzeń- 2 flaczki się z cyców zrobiły... ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() [QUOTE=barbaritka84;513116 00]Witam laseczki Ja już po badaniach, miałam dziś wymaz gbs i pobraną krew na HIV i HCV. Szyjka jeszcze długa choć już miękka, doktorek już nawet zapisał sobie na Kiedy ma dyżur brać żebyśmy się na porodowce spotkali chociaż QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- zapomniałam się ginki zapytać Może zapytam w sobotę jak będę oddział oglądać.---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- to samo pomyślałam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Cytat:
Tyle, że mój daje sie namówić na chipsy raz w tygodniu Pizzy nie lubi.W czasie kp piłam- najczęściej malinowe. Teraz nie piję. Wolę bavarię.
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
hej
ja chyba sie przestawiam juz na tryb 'noworodkowy', tak wczesnie sie budze jeeenyyy jak juz bym chciala tego maluszka zobaczyc i miec przy sobie!! choc z drugiej strony to wiem ze to sa ostatnie momenty 'spokoju' i powinnam korzystac ![]() Dzis Tz sklada lozeczko, ale my kupilismy lozeczko dla starszego dziecka, bo juz wieksze (140 x 70), takie juz duuuzo masywniejsze, bo to male juz 2 razy zarwala!! milego dnia dziewczyny
|
#805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatni raz idę do toalety około północy i o 5 rano najpóźniej znowu. Czasami o 1-2 się obudzę, ale to jak dużo piję wieczorem. U nas każdy gin ma mini przychodnię, tzn jest gin, sekretarka i pomoc medyczna (lub 2w1), która pobiera krew do badania i sprawdza mocz szybkim testem. Z jednej strony fajnie, z drugiej - tu nie ma w ogóle żadnych laboratorium ogólnodostępnych. Zapowiada się u nas na ładną pogodę. muszę w końcu pościel wyprać, więc idealnie. Wczoraj byłam na ostatnim spotkaniu ze szkoły rodzenia. Zdziwiło mnie, bo tutaj się ponoć przez pierwsze miesiące nie używa żadnych kosmetyków dla dzieci- jedynie oliwkę można do kąpieli dodać lub maść cynkowa na odparzenia... eeee... muszę moją położną zapytać. ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Cytat:
gin prorokuje, że nie doczekam terminu, nawet mogę majową mamą zostać, ale mimo gestozy ( póki wyniki w granicach normy ) wolałabym doczekać Poza tym ciężko sobie wyobrazić, że nie będę miała małego ciągle przy sobie. |
|||
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny! Ja tez w trybie noworodkowym nie spie od piatej za pietnascie szosta wstalam bo bylam zbyt glodna zeby w lozku wylezec
teraz moze dam rade jeszcze z godzine pospac, do pracy na dziewiata. ..Ja tez im blizej tym bardziej bym chciala ten porod odwlec, boje sie, i porodu i tego co bedzie potem. ... A do sr nie pojde juz sie okazuje. Poloznym cos sie pomylilo i nie zadzwonily do mnie o czasie a teraz juz za pozno zeby kurs zaczynac. ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- A karmi i tym podobnych nie lubie, piwo lubie ale raczej nie pije ze wzgledu na gluten, ja jestem zwolenniczka wina wytrawnego. Ale w ciazy zero alko. Byl jakis miesiac ze mialaM faze na kefir i troche sie nawet martwilam bo w kefirze jakies minimalne procenty sa. No ale dobra, nie nalezy schizowac. |
|
|
|
#807 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
no nawet się wyspałam ani jednej pobudki w nocy więc nie jest źle! zaraz TŻowi naszykuje śniadanie do pracy i jeszcze sobie poleżę w wyrku
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Oo ja tez! Zapowiedzialam mezowi, ze Po porodzie pierwsza w domu kolacje chce sery plesniowe, surowe szynki i wino hehe
|
|
|
|
#810 |
|
Konto usunięte
|
Dzien dobry dziewczyny! Dzisiaj usg III trymestru, o 18.15 dowiem się czy Konradkowi nic nie odpadło
. Lekarza zaś mam dopiero w środę, ale on to takie wiecie - do przedłużenia l4...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

Ja mojego nigdy nie namawiałam, sam mówił odpoczątku że idzie ze mną...
Ale za 2 czy tam 3 tyg. Tż idzie na tego kolegi kawalerski (teraz biorą cywilny a za rok kościelny)

jak przez tyle lat nie było żadnego tak teraz się trzy na raz zrobiły.. I akurat na dwóch będę z duużym brzuszkiem, bo pierwsze 30 mają a drugie 13 czerwca czli na 9 dni przed tp...

sama bardzo bardzo się ciesze 

:
) 

. Lekarza zaś mam dopiero w środę, ale on to takie wiecie - do przedłużenia l4...