Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-08, 08:41   #3721
rosarioV
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Jestem podpięta ale nie wiadomo czy ruszy bo tu pani mowi, ze głowa wysoko w miedZyczasie okazuje sie ze mam wąska miednice i nie wiadomo czy przejdzie ale mamy próbować ...
Jak wąska to już by mogli tą cesarke ciachnac... czy nie chcesz?
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Majka-pisałaś o leżeniu na brzuszku, ja kładę juz Ale na troszkę, pępek jeszcze jej nie odpadł ale Polozna powiedziała, ze mozna wczoraj jak płakała i ja tak położyła to od razu cisza, nawet zasnęła
Główkę troche juz dźwiga, przekręci z prawej na lewa str

Niby zasnęła mi przy piersi, odłożyłam do łóżeczka i nie spi ale leży spokojnie to moze zaśnie

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cudnie
Fajne te nasze Ale choć moja nie spi jeszcze ale i tak fajna jest
Ja cały czas kładę malego na brzuszku i nawet tak śpi ba mnie albo Tż
I właśnie mi tak zasnął a boję się go ruszać co by się znów nie obudził :P chate musze sprzatnac i pranie zrobić. .. kurcze

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 08:42   #3722
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mam dicortineff.bon na neomycyne w składzie. Mam nadz.ze pomoże

No to spróbuj!

Cytat:
Hej

U nas nocka znów przespana, zjadła o 24 i obudziła sie 5:30 jakos przebralam, nakarmiłam, odłożyłam do łóżeczka ale po jakimś czasie cos nie pasowało to sie poprzytulalysmy, jeszcze dojadla i usypia teraz
Wczoraj miałam odwiedzinki i nadrobiłam Was w nocy ale juz padłam

Pavlineczka- mocne !!!!
Ale Wam fajnie ze tak ładnie przesypia nocki zycze Ci żeby tak zostało!

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Wiem wiem

Ale dziś cieplutko ! Mały zaliczy dziś jazdę autobusem bo musimy podjechac do szpitala po mój wypis a potem do roska. Chyba przed jazdą dam mu mm co by mi kimnal na pare godzin bo nie wiem czy z cycka się na je znowu dylemat jak mam ubrać młodego body na krotki i bluzke na długi ku zaloze tylko. W wózku chyba gorąco bedzie . czy dwutygodniowemu dziecku czapeczke tez czy juz nie ? Albo taka cienką przewiewna mu zaloze.
Ja nie wiem jak Wy ale ja jakoś póki co nie wyobrażam sobie zęby nie założyć bawełnianej czapki na wyjście.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2015-05-08 o 08:43
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 08:43   #3723
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No to spróbuj!

Ale Wam fajnie ze tak ładnie przysypia nocki zmęczenie Ci żeby tak zostało!

Ja nie wiem jak Wy ale ja jakoś póki co nie wyobrażam sobie zęby nie założyć bawełnianej czapki na wyjście.
No właśnie ja też ale tu piszą że już nie zakładają. Ale mam takie czapeczki na ciepłe dni z dziurkami i tą mu zaloze

Stary 2015-05-08, 08:46   #3724
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Moja tez juz wisi na cycku od 1,5h i co ja odloze to nagle ona nie spi

Moja tez tak ma. Wtedy daje smoka
Wypływa i tak kilka razy. Potem daje cycka i dojada i zasypia.trochę ja przetrzymuje povprostu

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Uff i moja w końcu zasnela.. z racji ze dopiero w nocy zaczynaliśmy 3 doba zaoferowani mi poki mogę zeby tej nocy ograniczyc zjechana do krwi pierś. Mialam karmic tylko lewa i zrobić jedno dokarmienie. Mloda budzila sir co godzine. O 3 tak mnie prawa zaczęła bolec.. okazalo sie ze jednak pokarmu jest na tyle dużo ze zrobila się duza twarda j.bolaca pierś. Meczylysmy sie obie 3h!
Czy ten stan piersi mógł wpłynąć na to ze to mleko moglo byc mniej wartościowe lub zle płynąć?

Wartosciowe będzie zawsze, tym się nie martw. Może z niej sikac mlekiem i moja np. Się krztusi ale nic poza tym

Cytat:
Nieee to nie to. Przytulaliy go razem z Tż nosilismy i nic... normalnie spaću się nie chciało nudzil się i przez to marudzil. Eh... teraz znów je cyca, przed chwilą wchłonął mi prawego ale nadal głodny to lewego dostał. Karmienie przrz butle było prostsze

Mocne mocne! !!!!!

A on nie ma 3tyg teraz??

Cytat:
Pavlinecka - powodzenia!

Młody walnął kupkę przez sen i śpi na razie ale zaraz zbudzi go mały głód

Starszemu oko troche ropieje juz przedwczoraj mial w kąciku odrobinę ropki ale myślałam że to taki śpioch. Zapuscilam krople. Martwię się bo jutro weekend i chrzciny.

Krople dachu ciachu pomogą. Zobaczysz

Cytat:
Hej

U nas nocka znów przespana, zjadła o 24 i obudziła sie 5:30 jakos przebralam, nakarmiłam, odłożyłam do łóżeczka ale po jakimś czasie cos nie pasowało to sie poprzytulalysmy, jeszcze dojadla i usypia teraz
Wczoraj miałam odwiedzinki i nadrobiłam Was w nocy ale juz padłam

Pavlineczka- mocne !!!!

To widzę ze Ala bezproblemiwa?

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Otóż to 😉-ale fajnie by było jakby dla odmiany jednak było trochę łatwiej 😊 he he

Witam Was porannie jak nocka Wam minęła? U mnie dziś piekna pogoda od rana... Słoneczko mi tak napiernicza przez okna ze zaraz z moich 26 st -których i tak w żaden sposób nie idzie zmniejszyć. ..- w pokoju zrobi się 35.. eh...
😆

Wczoraj mieliśmy wizytę u pediatry. Młody przybrał na wadze w tydzień no w osiem dni prawie 400g 😨... Przez to ze położna ( swoją drogą to fatalna mi się trafiła...) tak mi Go kazała dokarmiać mm😤 ze Go przekarmilam i stąd ten ból brzuszka i stekanie - stąd też brak snu :-( 😔 wiec pytam lekarki jakie jest rozwiązanie... ma być tylko cyc a jak będzie chciał więcej to mam Go dopajac woda chyba ze juz będzie ryk to wtedy trochę mm ale nie w takich ilościach jak na opakowaniu. Wczoraj wieczorem jak mu dawałam ta wodę to płakałam 😣😢-bo jak tak można oszukiwać dziecko i dawać mu wodę jak jest głodny. .. a ponoć reakcja organizmu jest taka ze im więcej zje tym więcej chce. Ta położna to bym sobie wypożyczyla. Tyle sprzecznych info co od niej dostałam to się w głowie nie mieści. ..
Lepiej woda niż miałby być lec brzuch z dobrobytu. Kilka dni i się żołądek zmniejszy i będzie lepiej.

Cytat:
Wiem wiem

Ale dziś cieplutko ! Mały zaliczy dziś jazdę autobusem bo musimy podjechac do szpitala po mój wypis a potem do roska. Chyba przed jazdą dam mu mm co by mi kimnal na pare godzin bo nie wiem czy z cycka się na je znowu dylemat jak mam ubrać młodego body na krotki i bluzke na długi ku zaloze tylko. W wózku chyba gorąco bedzie . czy dwutygodniowemu dziecku czapeczke tez czy juz nie ? Albo taka cienką przewiewna mu zaloze.

Ja ubieram w taka pogodę jak w domu i biorę czapkę cueniytka (lub wcale) i kocyk do przykrycia i tyle

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Zuzylam z 5szt i mam na oddanie bo za małe.ale tak to sa ok.

Moj niby przysypial ale ciagle kwekal bo go brzuszek budził :-(

Jezu ja wam tak zazdroszczę moj ciagle beczy bo go brzuszek boli, prezy sie. Chyba wizyte domową zamowie.

Moze cos ma z tym brzuszkiem. Mojej pomógł debridat. Wszystko ustali jak ręką odjal. A zaczęły się w końcu baczki i kupki bez prezen i stekan. W końcu mam spokojne dziecko a nie ciągle stekajsce bo nie może ani baks puścić ani kupki zrobic

Cytat:
Sutki mnie już bolą a nie wiem gdzie masc podzialam moge linomagiem smarnac?

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

A my znowu na cycu.. spać. .. jak ja wam zazdroszczę tych przespanych nocy... u nas był taki początek a teraz jest coraz gorzej... chyba przechwalilam dziecko że grzeczne...

Mozesz tylko przed podaniem umyj

Cytat:
O rrrany. . Juz sobie to wyobrazilam. .nawet nie wiesz jak Ci tego zazdroszczę..
No w końcu mam trochę czasu dla siebie
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 08:49   #3725
soniuska
Zakorzenienie

My tez ciagle mamy rewolucje brzuszkowe i zaparcia i nie wiem czy przekarmiam czy co..czy moze hipp za ciezki.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 08:53   #3726
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Rosi wolałabym SN, zobaczymy jak bedzie
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 08:54   #3727
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Otóż to 😉-ale fajnie by było jakby dla odmiany jednak było trochę łatwiej 😊 he he

Witam Was porannie jak nocka Wam minęła? U mnie dziś piekna pogoda od rana... Słoneczko mi tak napiernicza przez okna ze zaraz z moich 26 st -których i tak w żaden sposób nie idzie zmniejszyć. ..- w pokoju zrobi się 35.. eh...
😆

Wczoraj mieliśmy wizytę u pediatry. Młody przybrał na wadze w tydzień no w osiem dni prawie 400g 😨... Przez to ze położna ( swoją drogą to fatalna mi się trafiła...) tak mi Go kazała dokarmiać mm😤 ze Go przekarmilam i stąd ten ból brzuszka i stekanie - stąd też brak snu :-( 😔 wiec pytam lekarki jakie jest rozwiązanie... ma być tylko cyc a jak będzie chciał więcej to mam Go dopajac woda chyba ze juz będzie ryk to wtedy trochę mm ale nie w takich ilościach jak na opakowaniu. Wczoraj wieczorem jak mu dawałam ta wodę to płakałam 😣😢-bo jak tak można oszukiwać dziecko i dawać mu wodę jak jest głodny. .. a ponoć reakcja organizmu jest taka ze im więcej zje tym więcej chce. Ta położna to bym sobie wypożyczyla. Tyle sprzecznych info co od niej dostałam to się w głowie nie mieści. ..

To oby teraz było lepiej, może mu się zawęzi ten żołądeczek jak poszukujesz trochę i będzie grzecznym kochanym synkiem

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ala właśnie zasnęła. Ja jem śniadanie w ogródku przy moim nowym stoliku, w pełnym słońcu i jest bosko! Muzyczna gra, pranie się kończy prac. Tak to ja mogę zaczynać dzień. A i wyspa na jestem

Sobie wyobraziłam bosko...- zazdraszczam tak pozytywnie 😃 na balkon blokowy też chcę coś kupić, ale to nie to samo w dodatku pijawkę mam na cycku i zjeść niemogę.

Rosario - masłem lepiej posmaruj, albo mlekiem swym, to nie będziesz musuała zmywać.

Cytat:
Sutki mnie już bolą a nie wiem gdzi

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-05-08 o 08:57
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 08:56   #3728
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

My znow na cycu 2h przerwy,jakis skok zywieniowy ma mloda ;p ale sie wyspalam i tak ☺
Cytat:
Nieee to nie to. Przytulaliy go razem z Tż nosilismy i nic... normalnie spaću się nie chciało nudzil się i przez to marudzil. Eh... teraz znów je cyca, przed chwilą wchłonął mi prawego ale nadal głodny to lewego dostał. Karmienie przrz butle było prostsze
czytalam taka teorie, ze dzieci którym zbyt wcześnie podana jest butelka oduaczają sie ciągnąć pierś... tez by swoja niunie chciala nauczyc w razie w pic z butli,ale przez to nie wiem kiedy zacząć treningi... podobno kolo 6tego tygodnia najbezpieczniej,gdzie indziej pisali ze pozniej... (?)
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 09:16   #3729
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Majka-pisałaś o leżeniu na brzuszku, ja kładę juz Ale na troszkę, pępek jeszcze jej nie odpadł ale Polozna powiedziała, ze mozna wczoraj jak płakała i ja tak położyła to od razu cisza, nawet zasnęła
Główkę troche juz dźwiga, przekręci z prawej na lewa str

Niby zasnęła mi przy piersi, odłożyłam do łóżeczka i nie spi ale leży spokojnie to moze zaśnie

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cudnie
Fajne te nasze Ale choć moja nie spi jeszcze ale i tak fajna jest

Aniołeczek ta Twoja córcia

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
No to spróbuj!

Ale Wam fajnie ze tak ładnie przesypia nocki zycze Ci żeby tak zostało!

Ja też bez czapeczki się nie wypuszczam, jakby uszko przewiało bym nie darowała sobie - taki ból.
Wczoraj też w polarowej kurteczce się wybrałam :P ale rozpięłam i potem taki wiatr był ze wcale za gorąco nie było myślę. Dziś może sweterek włożę, bo cały czas słonecznie ma być.
Dziewczyny a na słońce lepiej buźki nie wystawiać co? Niemam kurcze parasolki, muszę dziś zamówić, bo tyłem się okropnie wozek prowadzi, wczoraj Pielucha nas ratowała

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Dobra Pijawka się skimała, robimy próbę odłożenia i biorę się ja za jedzonko

Šmietany nie dajecie do zupy co?

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

To jednak ubieram za grubo 😜

Błędem jest zakładanie dziecku zawsze jednego sweterka więcej, dodatkowych spodenek czy rajstop, dodatkowej kurteczki polarowej pod zwykłą. Nie wolno kierować się tym, że policzki, dłonie czy stópki dziecka w pierwszych miesiącach życia są zimne – to efekt niedojrzałości układu krążenia, a nie chłodu. Temperaturę należy sprawdzać u dzieci na karku lub na pleckach. Jeśli jest tam spocone – oznacza to, że ubrane jest za ciepło. Jeśli ciałko w tych miejscach jest chłodne – oznacza to, że jest mu chłodno.
Jedyną częścią ciała dziecka, która wymagają dodatkowej ochrony przed niskimi temperaturami jest główka. Wynika to z faktu, że maluch ma zwykle jeszcze mało włosków, a znaczna część ciepła z organizmu uchodzi właśnie przez głowę.
Stary 2015-05-08, 09:21   #3730
madzixx88
Zakorzenienie

Koperco-nie chwale głośno ale póki co większych problemów nie mamy kochaniutka jest

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Aniołeczek ta Twoja córcia

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Ja też bez czapeczki się nie wypuszczam, jakby uszko przewiało bym nie darowała sobie - taki ból.
Wczoraj też w polarowej kurteczce się wybrałam :P ale rozpięłam i potem taki wiatr był ze wcale za gorąco nie było myślę. Dziś może sweterek włożę, bo cały czas słonecznie ma być.
Dziewczyny a na słońce lepiej buźki nie wystawiać co? Niemam kurcze parasolki, muszę dziś zamówić, bo tyłem się okropnie wozek prowadzi, wczoraj Pielucha nas ratowała

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Dobra Pijawka się skimała, robimy próbę odłożenia i biorę się ja za jedzonko

Šmietany nie dajecie do zupy co?

Aniołeczek

Hehe miałam o to samo pytać, bo wczoraj mega słońce było i troche na Mała poświecilo, parasolki nie miałam i musiałam tez sie jakos ratować..dzis juz zabiorę a zastanawiałam sie czy kremem smarować
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 09:25   #3731
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Koperco-nie chwale głośno ale póki co większych problemów nie mamy kochaniutka jest

Aniołeczek

Hehe miałam o to samo pytać, bo wczoraj mega słońce było i troche na Mała poświecilo, parasolki nie miałam i musiałam tez sie jakos ratować..dzis juz zabiorę a zastanawiałam sie czy kremem smarować
Ja mam parasolke. Jak z 10min poświęci słonko to nic się nie stanie ale żeby nie długo. Trzeba ciemiaczko chronić przed słońcem.
Ja nie smaruje- wole po prostu nie wystawiać póki co. Bedzie wieksza to BD smarowala. Teraz bierze łapki do buzi itp nie chce żeby jadła ten krem jak taka mala jest
Stary 2015-05-08, 09:36   #3732
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Sutki mnie już bolą a nie wiem gdzie masc podzialam moge linomagiem smarnac?

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

A my znowu na cycu.. spać. .. jak ja wam zazdroszczę tych przespanych nocy... u nas był taki początek a teraz jest coraz gorzej... chyba przechwalilam dziecko że grzeczne...
To chociaz poczatek mialas bo moj od początku słabo spi.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Witam niewyspana.... Co 3h pobudka i do tego mój ból brzucha idę dalej spać ...
Pavlinecka kciuki

nie bluznij ja marze o pobudkach co 3h

Cytat:
Moja tez tak ma. Wtedy daje smoka
Wypływa i tak kilka razy. Potem daje cycka i dojada i zasypia.trochę ja przetrzymuje povprostu

Wartosciowe będzie zawsze, tym się nie martw. Może z niej sikac mlekiem i moja np. Się krztusi ale nic poza tym

A on nie ma 3tyg teraz??

Krople dachu ciachu pomogą. Zobaczysz

To widzę ze Ala bezproblemiwa?

Lepiej woda niż miałby być lec brzuch z dobrobytu. Kilka dni i się żołądek zmniejszy i będzie lepiej.

Ja ubieram w taka pogodę jak w domu i biorę czapkę cueniytka (lub wcale) i kocyk do przykrycia i tyle

Moze cos ma z tym brzuszkiem. Mojej pomógł debridat. Wszystko ustali jak ręką odjal. A zaczęły się w końcu baczki i kupki bez prezen i stekan. W końcu mam spokojne dziecko a nie ciągle stekajsce bo nie może ani baks puścić ani kupki zrobic

Mozesz tylko przed podaniem umyj

No w końcu mam trochę czasu dla siebie
Zamówiłam wizyte pediatry i zobaczymy co zaleci. Poprosze o debridat.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 09:41   #3733
rosarioV
Zakorzenienie

Koperco można powiedzieć że zaczął trzeci tydzień :P dwa tygodnie skończył we wtorek a co? ?
A do wózka do przykrycia ten pokrowiec też? Matko jestem zielona w tym....

Goczek mój bez problemu cyca ciągnie i nawet słychać jak pije i przelyka na szczęście dla niego nie ma różnicy czy cyc czy butla nawet smoczek wlozysz mu byle jaki i nie wypluje tylko mam mało pokarmu i się z cyckow nie najada :/

Synus dał mi ogarnąć salon i wstawić pranie teraz musze pozmywac i odkurzyc i wreszcie posprzątać sypialnie bo pół szafy wala sie po podłodze i chata sprzatnieta

Boli mnie głowa pewnie od niewyspania. .. wezme chyba paracetamol... w ogóle jaka parowa ba dworze....

Stary 2015-05-08, 09:59   #3734
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz ide aaa jestem w sexi koszuli i szlafroku ale założyłam majty, zdejmę jak rodzic zacznę. Trzymajcie kciuki mocno mocno
jestesmy z toba!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
ano nikt nie mowil, ze bedzie latwo
ale damy rade

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Starszemu oko troche ropieje juz przedwczoraj mial w kąciku odrobinę ropki ale myślałam że to taki śpioch. Zapuscilam krople. Martwię się bo jutro weekend i chrzciny.
mam nadzieje, ze mu to oczko przejdzie

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
ja jestem przeciwniczka czapek, szczegolnie w takie pogody jak teraz, w gondoli zero powietrza i jeszcze czapka na glowce..
no ale kazdy ma swoje zdanie.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 10:01   #3735
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Koperco można powiedzieć że zaczął trzeci tydzień :P dwa tygodnie skończył we wtorek a co? ?
A do wózka do przykrycia ten pokrowiec też? Matko jestem zielona w tym....

Goczek mój bez problemu cyca ciągnie i nawet słychać jak pije i przelyka na szczęście dla niego nie ma różnicy czy cyc czy butla nawet smoczek wlozysz mu byle jaki i nie wypluje tylko mam mało pokarmu i się z cyckow nie najada :/

Synus dał mi ogarnąć salon i wstawić pranie teraz musze pozmywac i odkurzyc i wreszcie posprzątać sypialnie bo pół szafy wala sie po podłodze i chata sprzatnieta

Boli mnie głowa pewnie od niewyspania. .. wezme chyba paracetamol... w ogóle jaka parowa ba dworze....
Ja juz tego pokrowca nie daje. Zwłaszcza ze u mnie jest ciemny.

A to,ze dzieci w 3tyg nagle potrzebują więcej jedzenia bo się rozwijają gwałtownie i jest tzw. "Kryzys laktacyjny 3tygodnia". 2-3dni powisi na cycku i mu przejdzie. Pozwól mu wisiec, mi tez sutki przez 2dni odpadały i potem przeszło(smarowalam). Młody ciągnie żeby zwiększyć sobie produkcję mleka. Spoko loko
Stary 2015-05-08, 10:01   #3736
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51323110]My znow na cycu 2h przerwy,jakis skok zywieniowy ma mloda ;p ale sie wyspalam i tak ☺
czytalam taka teorie, ze dzieci którym zbyt wcześnie podana jest butelka oduaczają sie ciągnąć pierś... tez by swoja niunie chciala nauczyc w razie w pic z butli,ale przez to nie wiem kiedy zacząć treningi... podobno kolo 6tego tygodnia najbezpieczniej,gdzie indziej pisali ze pozniej... (?)[/QUOTE]
moje dziady male za cholere nie chca butelki zlapac

JAŚ

Stary 2015-05-08, 10:02   #3737
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
jestesmy z toba!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

ano nikt nie mowil, ze bedzie latwo
ale damy rade

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

mam nadzieje, ze mu to oczko przejdzie

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

ja jestem przeciwniczka czapek, szczegolnie w takie pogody jak teraz, w gondoli zero powietrza i jeszcze czapka na glowce..
no ale kazdy ma swoje zdanie.
Ja tez przeciwniczka. A obcy ludzie to nie mogą wytrzymać i cos gadaja na ten temat..
Stary 2015-05-08, 10:02   #3738
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

my sie smarujemy zawsze chroni nie tylko przed sloneczkiem ale nawet przed wiatrem i do tego ta nasza wysypana buzka

JAŚ

Stary 2015-05-08, 10:06   #3739
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja sie martwię ze gruby bedzie.

tak myslisz? A mikołaj duzo je? No podobne terminy i 2tyg różnicy, to ciekawe. Liczyłam ze blizej wyjdzie ale coz...
Jak sie dogadujecie z synkiem? Psychicznie dajesz rade? :-*

tylko wyrzutów sobie nie rób. Ja juz co raz mniej karmie swoim mleczkiem ale licze ze dobre i 3-4 karmienia moim dziennie.

Tez tak uważam

My dzis pospacerowalismy. Byłam z synkiem w ogrodniczym, posadzilam kwiatki. Kupiliśmy czajnik elektryczny z regulacja temp z wyświetlaczem, zamiast podgrzewacza dla synka.
Te porcje na opakowaniu są orientacyjne. Jedno dziecko potrzebuje więcej inne mniej. Mój syn tez jadł więcej i chudy. Ciągle na 10 centylu. Dopiero ok. Roku pod skoczył na 25.
Najgorsze w tych zarlocznych dzieciach jest to ze się mogą za szybko przestać mlekiem najadac.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 10:07   #3740
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz tego pokrowca nie daje. Zwłaszcza ze u mnie jest ciemny.

A to,ze dzieci w 3tyg nagle potrzebują więcej jedzenia bo się rozwijają gwałtownie i jest tzw. "Kryzys laktacyjny 3tygodnia". 2-3dni powisi na cycku i mu przejdzie. Pozwól mu wisiec, mi tez sutki przez 2dni odpadały i potem przeszło(smarowalam). Młody ciągnie żeby zwiększyć sobie produkcję mleka. Spoko loko
a w 7 tygodniu nie ma kryzysu?
zastanawiam sie czy nas drugi skok rozwojowy zlapie.

JAŚ

Stary 2015-05-08, 10:07   #3741
Konto usunięte

Cytat:
Ala właśnie zasnęła. Ja jem śniadanie w ogródku przy moim nowym stoliku, w pełnym słońcu i jest bosko! Muzyczna gra, pranie się kończy prac. Tak to ja mogę zaczynać dzień. A i wyspa na jestem
Ale fajny wpis,az sie sloneczniej robi
Trzam core na ramieniu,Zrobilam kawr trzymajac ja jedna reka i tak sobieysle zeby.kupic nosidlo lub chuste. Ma ktoras z was,uzywa?
Podobno dzieci w kulturach gdzie kobiety nosza dzieci w chustach bardzo malo placza
Mojej tez coraz bardziej sie nudzi jak sama lezy w łóżeczku.u mnie cisza,rozglada sie,cwiczy,no aniolek

Mam jeszcze takie pytanie-lykacie jakoes witaminy teraz?
I czy zamierzacie jakies vibowity np. Dziecku dawać?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 10:10   #3742
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Zaraz ide aaa jestem w sexi koszuli i szlafroku ale założyłam majty, zdejmę jak rodzic zacznę. Trzymajcie kciuki mocno mocno
Kciuki
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 10:10   #3743
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51324026]A
I czy zamierzacie jakies vibowity np. Dziecku dawać?[/QUOTE]
ja lykam Prenatal Classic, w szpitalu mi polecila lekarka bo pomoc zelaza ma sporo.
a dziecku nie bede podawala witamin poki ja biore i piersia karmie

JAŚ

Stary 2015-05-08, 10:12   #3744
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
a w 7 tygodniu nie ma kryzysu?
zastanawiam sie czy nas drugi skok rozwojowy zlapie.
Jak nakbatdziej jest. 7-8tydzien i wtedy sie juz laktacja normuje na stale.cycki juz nie twardnieją tylko miękkie są ale mleko dają

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51324026]Ale fajny wpis,az sie sloneczniej robi
Trzam core na ramieniu,Zrobilam kawr trzymajac ja jedna reka i tak sobieysle zeby.kupic nosidlo lub chuste. Ma ktoras z was,uzywa?
Podobno dzieci w kulturach gdzie kobiety nosza dzieci w chustach bardzo malo placza
Mojej tez coraz bardziej sie nudzi jak sama lezy w łóżeczku.u mnie cisza,rozglada sie,cwiczy,no aniolek

I czy zamierzacie jakies vibowity np. Dziecku dawać?[/QUOTE]

Chustę mam,nosidlo tez ale narazie nie uzywam bo nie mam potrzeby.
Witamin nie biorę tylko lykamvtean codziennie-ale to i przed ciąża jadlam.
Nie zamierzam nic dawać prócz witD
Stary 2015-05-08, 10:13   #3745
Konto usunięte

Cytat:
Jestem podpięta ale nie wiadomo czy ruszy bo tu pani mowi, ze głowa wysoko w miedZyczasie okazuje sie ze mam wąska miednice i nie wiadomo czy przejdzie ale mamy próbować ...
Teraz Ci dopiero zmierzyli?!? Szok.niech cie tam nie męczą... :przutul:
Stary 2015-05-08, 10:14   #3746
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nakbatdziej jest. 7-8tydzien i wtedy sie juz laktacja normuje na stale.cycki juz nie twardnieją tylko miękkie są ale mleko dają
o widzisz, dzieki! to juz wiem czemu to moje dziecie tak sie cyca domaga, moje juz jakis czas ta miekkie, ale mleko ladnie leci

JAŚ

Stary 2015-05-08, 10:16   #3747
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

zerknelam z ciekawosci. nie wiedzialabym o tym,
kryzys laktacyjny pojawia sie w 3 i 6 tygodniu oraz 3 i 9 miesiacu zycia dziecka

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-05-08 o 10:19
Stary 2015-05-08, 10:16   #3748
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz, dzieki! to juz wiem czemu to moje dziecie tak sie cyca domaga, moje juz jakis czas ta miekkie, ale mleko ladnie leci
Te kryzysy jak i skoki technologiczne (ja tak mowie na rozwojowe:P) się sprawdzały u mnie i jak juz nie wiedziałam co mojemu dzieciu jest to odpalam Neta z ta rycinka od skoków,pacze, a tu jak w morde strzelił się miescimy
Stary 2015-05-08, 10:18   #3749
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Te kryzysy jak i skoki technologiczne (ja tak mowie na rozwojowe:P) się sprawdzały u mnie i jak juz nie wiedziałam co mojemu dzieciu jest to odpalam Neta z ta rycinka od skoków,pacze, a tu jak w morde strzelił się miescimy
u nas tak bylo z pierwszym skokiem, identyko, po tygodniu jak reka odjal czekam na drugi bo to lada chwila, ciekawe..

JAŚ

Stary 2015-05-08, 10:18   #3750
Koperco
Zakorzenienie

Widzisz ja mialam z synkiem 7-8 ale pewnie masz racje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości