|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon!
zakochalam sie
![]() ![]()
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Oo to podobny do mojego tylko wlasnie moni xD ja mam piccolo. Uwielbiam kawy do ekspresow od nescafe. Maja duzy wybor.
|
|
|
|
#1953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma 4,5mm i wysokość 2,30mm, TŻ 5,0mm i wysokość standardowa 1,50mm
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
Piękne! |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Masz racje może tak być
|
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Strasznie dziwnie się czuje w moim pokoju na razie :P. Ladny, bardziej dorosły, jaśniejszy, ale jeszcze taki "obcy". Dzisiaj niewiele mi się udało zrobić. Trochę panele, szyby, listwy przypodłogowe i drzwi do garderoby z farby oczyściłam, cześciowo odkurzylam panele i meble, no i w sumie tyle. Bedzie musiał gość nieco poprawić, bo okleil drzwi do garderoby taśma maskująca tak, ze cześciowo ja do ściany przylepił, wiec po ściągnięciu taśmy zostaje stara farba....niby tylko z 0,5cm, ale mocno rzuca się w oczy . No i na wszelki wypadek przy nim będę jutro ściągać resztę folii ochronnej i taśmy maskującej, żeby nie było, ze uszkodziłam coś i chce, żeby poprawiał :P. Ogólnie modlę się w duchu, żebym do soboty zdarzyła ogarnąć główne podstawy, czyli dokładne wysprzątanie wszystkiego (łącznie z myciem okien), położenie wszystkich mebli w ich miejsce i tyle w sumie wystarczy., nie muszę rzeczy rozpakowywać na polki, bedzie nawet łatwiej na lipiec . Wtedy tylko przetrę kurze i szybko rozpakuje pudła .Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
nie mam pojecia
mozna farbowac kwiaty????polaze jutro po kwiaciarniach i zobacze co oni na to, moze faktycznie takie kwiaty nie istnieja ![]() potrzebuje czegos "polnego", troche vintage, troche romantycznego, czyli zadne roze, kalie (a to mi proponuja). Chcialabym tulipany, ale w lipcu na upaly to kiepski pomysl. |
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
No ladnie!!!!! Zupelnie zapomnialam, ze w tygodniu przed slubem musze miec ostatnia przymiarke sukni i ja odebrac z salonu!!! xDDDD A to dluzsza wycieczka bedzie i najlepiej ze swiadkowa, zeby sie nauczyla wiazac moj gorset. Powoli mi zaczyna brakowac dni tygodnia. xD
Dopisuje do listy!
|
#1960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Nas dekoracja kościoła będzie kosztowała 700 zl. Wszystkie ławki, kleczniki, krzesła i 3 kompozycje kwiatowe (róże, eustomy i cos jeszcze).
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
My daliśmy 400 w kościele gdzie braliśmy ślub, 100 w parafii gdzie były wszystkie formalności załatwiane i 50 tż dał u siebie za akt chrztu i zapowiedzi, organista dostał 200 i zakonnica na kwiaty też 200 - ale my mieliśmy tylko na ołtarzu i przy klęczniku
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dekoracją nie zajmuje się kościelny/ siostra zakonna. A ja nie mam ochoty szukać kwiatów dzień/ dwa przed ślubem. Pani przyjedzie, ustawi, zabierze po ślubie, dowiezie mi kwiaty, udekoruje samochód.
Może samodzielnie byłoby taniej, ale kosciol ma tylko materiał na kleczniki. Całą resztę trzeba by było kupić. |
|
|
|
#1964 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jedynie niesprawiedliwy jest podział kosztów, jak więcej par bierze ślub
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
koszmar senny:
- impreza weselna gdzieś w ciemnej podlużnej bardzo sali, rodzice z rodizna siedzący na rogówce kuchennej gdzies na koncu salu i pijący piwo z kufla, my z Tżtem siedzielismy w "stołówkowym" stoliku z 5 znaojmymi, normlanie jakbysmy byli na stołówce dla robotników, scena dla zespolu byla pusta ale mi to nie przeszkadzało, dopiero potem jak dostalismy prezenty - ludzie nam mowili to kosztowalo 8 tys, to 4 tys itp itd:P, to spostrzeglam się że cos nie gra... i potem przezywalam ze zespolu nie bylo, i dzownilam do baby z zespolu to przyjechali i nie pamietam co powiedziala, ale najglupsza rzecz jaka mogla byc. I nawet w kosciele nie bylismy |
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to tylko raz mialam koszmar ślubny :p ale pewnie im bliżej tyn bedzie gorzej
Jade jutro ze świadkową po kolczyki ślubne dla mnie i biustonosz a dla niej buty i sukienke A ja z racji fajnej premi w pracy zamowie sobie moja ślubno lilou ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Oleandra super te bukiety bardzo mi sie podobaja
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
jak czytam o tych Waszych cenach w kościele, to mnie przerażają u nas nauki - darmowe, dzień skupienia - darmowy, w poradni jeszcze nie byliśmy. Ślub w Bazylice (czyli bardzo oblegany kościół, poza nami 6-7 par ma jakoś ślub tego samego dnia) 300 zł....
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze kilka takich słonecznych dni jak dzisiaj (u nas jeszcze czwartek :P) i będę pięknie opalona.
Dziś już się opalałam w bluzce bez ramiaczek, żeby nie mieć śladów. :P
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj idę do fryzjera... Wreszcie zetnę włosy po ślubie, trochę mi szkoda bo są już bardzo długie, ale nic się nie układają i działają mi na nerwy
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam też dziś na targu z lokalnymi wyrobami. Kupiłam chleb z orzechami włoskimi, rozmarynem i solą morską oraz chleb z mnóstwem ziaren, każdy za 6$. O mamo, smak prawdziwego chleba!!! Jak ja za tym tęskniłam!!!
Warto było dać tyle pieniędzy! Jak przyjadę do domu, to pewnie będę jeść suchy chleb na kilogramy. Achhh, idę po kolejną pajdę. Co za pychota!
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Królewna jak dobrze się czyta jak kogoś cieszy smak chleba
|
|
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co wiecej nie bede nakreslac k. jak moglabym wygladac )) Cytat:
bardzo ładnie..i swietny pomysł nie myslalam o tym w ogole )a do pokoju sie przyzwyczaisz ) dbra laski, ja wiem temat 100razy był, ale jak nie dotyczy to sie tak bardzo nie przyklada "dokumenty z urzedu" jak rozumiem potrzebuje akt urodzenia z urzedu? tak? moge jechac sama do siebie i K. do siebie po to? czy to moge np we wro oba wyciągnąć jakos? czy to to kosztuje ok.80zł? czy to ta sama wizyta co sie idzie i decyduje o swoim i dizeciach nazwisku? czy to to ma byc 3mce przed slubem? planuje sobie urlop po 19.06 i to juz bedzie mozna tylko zastanwiam sie czy moge to z K. ogarnąć czy kazdy sam te akty a pozniej razem w moim (tam gdzie slub?) cos tam... "dokumnety kosciol" musimy miec akty chrztu, idziemy spisac protokół i dostajemy kartki do spowiedzi i info o zapowiedziach czy jak to działa? pls help!!!!!!
|
|
#1974 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Oleandra, chciałam tylko powiedzieć, że te kwiatki to gipsówska, malwa i lawenda. Łap link: https://pl.pinterest.com/pin/458382068298695666/
Edytowane przez Paperina Czas edycji: 2015-05-08 o 09:12 |
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Oleandra tak mozna farbowac kwiaty i czesto sie to robi. Ale nie wszystkie dla mnie ladnie wygladaja . jesli to farbowana gipsowka to bardzo ladne ![]() Mialam dzis dwa glupie sny 1.Kolezanka(wrog ze studiow) kupila taka sama suknie slubna jak moja i chwalila sie na fb. Oczywiscie wszystko przed moim slubem. 2. Bratu i zonie M. Urodzilo sie dziecko i wszyscy mieli mnie gdzies, lacznie z M. |
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Jak szukałam kwiatków do siebie to się na to natknęłam ale jako, że nam bardziej biała podchodzi to nie zamawiałam
|
|
#1978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale pewnie mieli nadzieję, że to oleję. Niejednemu pewnie się nie chciało bawić w zwroty i na tym zarabiali. Na szczęście kasę za towar mi oddali, ale już za koszty odesłania nie. Allegro tylko ich upomniało i na tym sie skończyło jakieś 30 zł w plecy. Cytat:
w tesco mirinde, bo 7 up już sie skończył! I musieliśmy jechać po niego do kauflanda, wzięliśmy 4 ostatnie zgrzewki Gazowane mamy już z głowy, jeszcze soki i alkohole Cytat:
|
|||
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
W okolicy mojego bloku w Warszawie są teraz 4 piekarnie.
Z czego jedna moja ukochana, do której chodzili też i moi rodzice w dzieciństwie, ludzie do niej przyjeżdżają z całej Warszawy. Mają najlepszy biały chleb w mieście. W sumie rzadko taki jadam, pozostałe piekarnie mają znacznie większy wybór ciemnego pieczywa i wieloziarnistych bułek, ale jednak w moim domu ten biały chleb zawsze jest i jak mnie najdzie ochota tak z raz w tygodniu, to zajadam. A dopiero co wyjęty z pieca, jeszcze ciepły - omnomnom cudo! ![]() W ogóle uwielbiam mieszkać przy piekarni. Zapach chałki w powietrzu w nocy... ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- sQ, ja Ci niestety nie pomogę. Znaczy coś tam wiem, ale nie z własnego doświadczenia, więc niech się wypowiedzą dziewczyny, które są na bieżąco. Nie chcę namotać.
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takiego swiezutkiego mmmm..... moze to i dobrze ze nie mam tutaj takiego bo jadlabym i jadla
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

. No i na wszelki wypadek przy nim będę jutro ściągać resztę folii ochronnej i taśmy maskującej, żeby nie było, ze uszkodziłam coś i chce, żeby poprawiał :P. Ogólnie modlę się w duchu, żebym do soboty zdarzyła ogarnąć główne podstawy, czyli dokładne wysprzątanie wszystkiego (łącznie z myciem okien), położenie wszystkich mebli w ich miejsce i tyle w sumie wystarczy., nie muszę rzeczy rozpakowywać na polki, bedzie nawet łatwiej na lipiec 

u nas nauki - darmowe, dzień skupienia - darmowy, w poradni jeszcze nie byliśmy. Ślub w Bazylice (czyli bardzo oblegany kościół, poza nami 6-7 par ma jakoś ślub tego samego dnia) 300 zł....
Warto było dać tyle pieniędzy! 
, ale pewnie mieli nadzieję, że to oleję. Niejednemu pewnie się nie chciało bawić w zwroty i na tym zarabiali. Na szczęście kasę za towar mi oddali, ale już za koszty odesłania nie. Allegro tylko ich upomniało i na tym sie skończyło