Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-08, 08:17   #2851
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Spora jest Werka Tam na naszej pierwszej stronie masz linka do tabelki z wagą dziecka w kolejnych tygodniach, możesz sprawdzić na którym centylu jest. Ale nie ma reguły, czasem te większe dzieci pod koniec zwalniają nabieranie masy a inne nadganiają i rosną jak szalone.
Chociaż u Ciebie jest szansa, że córa będzie spora po tżcie, tak? Pisałaś kiedyś, że jest wysoki, może się w niego wdała

Jak dla dwulatkę to baaardzo dużo mówi! Moja na dwa lata wciąż niewiele mówiła, rozkręciła się dopiero jak miała 2 lata i parę miesięcy.
A teraz jest tyle możliwości przekazania dzieciom języka, ze na pewno da radę z polskim Mojej od czasu do czasu puszczałam piosenki po ang i kolory najpierw mowiła po ang, nie umiała po polsku. Łatwiej jej było powiedzieć red albo blue niż łamać język po naszemu

Ja będę miała tylko kocyk. Może jak podrośnie kupię jakiś komin i czapkę czy coś takiego, ale dla leżącego malucha wydaje mi się to niewygodne. Dziewczyny kupowały jeszcze rożek, ale ja mam zwykły po córce i będę go używać, nie kupuję kolejnego.
Ale duza waga wcale nie musi swiadczyc ze dziecko bedzie dlugie moze byc zbite albo grube chociaz nie ma sie co ludzic ze bedzie mialo 52 cm
Nie vhce cie straszyc akzi ale ja bym na twoim miejscu psychiczbie nastawiala sie ze z powodu duzej wagi moze byc cc szczegolnie ze ty chyba drobna jestes

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Byłam w Holandii w 1 ciąży prawie 3 tyg i niektóre słówka mają podobne do Niemieckiego

I tam to bym sobie chciała na rowerze pojeździć
Bo wtedy byłam tam w 33 tyg ciąży i tak im zazdroscilam.. w ogóle to był kwiecień a tak cieplutko było, że w samej sukience takiej letniej chodziłam i się zdziwiłam ze tam tak ciepło było wtedy

Kurde, opryszczka mi się robi z lewej strony na górze
Smaruje wódka żeby dalej nie poszła :/
Ehhh, jeszcze tego mi brakuje :/
W biodrze prawym mnie boli jak chodzę i do tego jeszcze to
Ja smaruje zawsze pasta do zebow i pomaga

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 08:19   #2852
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

słuchajcie mój TŻ wrócił o 4 rano tak strasznie pijany po urodzinach kolegi ze nie rozumiałam co do mnie mówi, teraz do niego dzwonię by go obudzić a ten nie odbiera a o 9 powinien być w pracy.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 08:21   #2853
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

Ja zawsze trochę rozdrapywalam i smarowalam albo wódka albo spirytusem i pomagało bo nie szło dalej i znikalo, ale teraz za bardzo boli żeby podrapac trochę :/

W 1 ciąży t aż mi cała warga spuchnela i to opiero był ból ;(

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
słuchajcie mój TŻ wrócił o 4 rano tak strasznie pijany po urodzinach kolegi ze nie rozumiałam co do mnie mówi, teraz do niego dzwonię by go obudzić a ten nie odbiera a o 9 powinien być w pracy.
No to nieźle zabalował :P

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 08:21   #2854
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ale duza waga wcale nie musi swiadczyc ze dziecko bedzie dlugie moze byc zbite albo grube chociaz nie ma sie co ludzic ze bedzie mialo 52 cm
Nie vhce cie straszyc akzi ale ja bym na twoim miejscu psychiczbie nastawiala sie ze z powodu duzej wagi moze byc cc szczegolnie ze ty chyba drobna jestes

ehh ja nie chcę cesarki ;(
czy to dlatego ze źle karmie to dziecko ono jest takie spasione ?

wymianki
Stary 2015-05-08, 08:28   #2855
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jak wpisuje w Google minky to wyskakują mi same materiały albo pluszaki a nie kocyki. Jak to znaleźć?
Oglądałam wczoraj ubranka na allegro i albo jestem wybredna albo nie wiem co bo albo drogie albo brzydkie albo nie wiem co... Oglądałam tez używane. Kuzynka męża mi wczoraj pisała ze ma jeszcze trochę małych ubranek po córce to żebym przyszła kiedyś obejrzeć czy coś chce cześć jyz rozdają moim szwagierkom ale jeszcze hej zostały, pójdę za jakiś czas, może coś się trafi. Widzę że nie muszę szaleć z ciuszki bo moi rodzice juz się garną. Jak polecę do UK to moja mama nakupuje... juz mówiła ze mam wziąć pusta walizke

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Juz znalazłam na allegro minky. Co poza kocykiem warto kupić z tego?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Na allegro są
http://allegro.pl/cienki-kocyk-malus...031899636.html
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry

ja już jestem po glukozie, da się przeżyć najbardziej boli tyłek od siedzenia i czekania na kolejne kłucie
Książkę wzięłaś?
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
jak moja koleżanka z węgier jechała do mnie pociągiem i jak ktoś jej się o coś pytał, i mówiła "nie rozumiem po Polsku" to ludzie dalej pytali, tylko mówili coś bardzo powoli

ja myślę, że chyba najlepszy będzie śpiworek, ale kołderkę też mamy, w razie gdyby śpiworek się nie sprawdzał.
rożek mam ale nie wiem czy będę używać, się zobaczy jak dziecko się pojawi.
Moja mama mówi, że ani ja ani mój brat nie lubiliśmy być skrępowani rożkiem

Gratuluję zdrowego, dużego chłopaka !

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

szybciej pójdziesz i będziesz miała szybciej z głowy.
A ta glukoza nie jest aż taka straszna, słodki ulepek, kto w dzieciństwie nie najadł się kiedyś cukierków tak, że było mu za słodko, albo nie przesłodził herbaty? Gorzej, że potem trzeba spokojnie odsiedzieć godzinę, dla mnie to gorsze
Po godzinie i pod dwóch też pobierają

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy można użyć czegoś zamiast kapusty do zawinięcia gołąbków? Bo nie chce mi się kupować całej główki dla kilku sztuk...
Zrób galabki oszukane
Cytat:
Hehe ale zabalowal
Stary 2015-05-08, 08:30   #2856
czarownica_tea
Zakorzenienie

Misiskuku- bez cytryny i ja miałam 75g a Wy będziecie pic 50g. Ja miałam robiony diagnostyczny w Wy będziecie miały przesiewowy. Pobrania sa 3 na czczo, po 1 i 2h. Serio da sie spokojnie przeżyć

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Kissmisia- bez książki bym tam jajo zniosła

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 08:33   #2857
Sandrusia91
Zadomowienie

Właśnie mi się przypomniało, że moja koleżanka miała urodzić na końcu kwietnia, początku maja jakoś :/ i ma tą malutką chorą na ten zespół już nie pamiętam jaki chciałbym napisać do niej, bo ostatnio rozmawialiśmy, ale nie wiem jak bo to przykro i nie do opisania, że trzeba chore dziecko urodzić na które tak długo czekali a za niedługo umrze

JULEK 16.08.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 08:35   #2858
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Tak podobno jest z tą dwujęzycznością, mogę spróbować znaleźć artykuł który czytałam w niezłym piśmie analizujący ten problem.

Znajdz prosze. Bo mnie sie w to az wierzyc nie chce
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 08:35   #2859
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Jeżeli wrócił tak pijany, to może lepiej, że nie poszedł. Tylko niech zadzwoni i weźmie urlop na żądanie :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-08, 08:35   #2860
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, no to moja koleżanka jest o 2 tyg do przodu... jara fajki.... i jej mała wazy 330 :/
Odpowiedzialna matka nie ma co...

Cytat:
Dobry

ja już jestem po glukozie, da się przeżyć najbardziej boli tyłek od siedzenia i czekania na kolejne kłucie
Ja w przyszłym tygodniu idę...

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy można użyć czegoś zamiast kapusty do zawinięcia gołąbków? Bo nie chce mi się kupować całej główki dla kilku sztuk...
Zawsze możesz zrobić gołąbki bez zawijania, ja lubię

Cytat:

To nie jest żadna norma, moja bratanica za życia plodowego była zawsze nad siatką centylową, grubiutka była a po 35 tc meeeega zwolniła i urodziła się 2900 g 53 cm także raczej drobna.

Cytat:
Nic nie zrobisz zdalnie niestety, może będzie miał nauczkę żeby tak nie pić...
Stary 2015-05-08, 08:37   #2861
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepsi są Hiszpanie pod tym względem - pytasz się czy mówi po angielsku (po angielsku), odpowiada że tak, po czym zaczynasz mówić o co ci chodzi i widzisz ścianę niezrozumienia przed tobą hahaha

Tu po takim pytaniu osobnik ucieka po prostu
Stary 2015-05-08, 08:37   #2862
fatal21
Wtajemniczenie

Ja tez juz miałam gluzkoze 75g SIS jest analitykiem i kazała wcisnąć cytryne.Spokojnie da Sie wypić.nie wiem skąd to przeświadczenie ze to obrYdliwe?zwykłą bardo słodka lemoniada.U mnie były jaja bo jak zwykle pobranie krwi graniczy z cudem a juz 3 razy to masakra
Stary 2015-05-08, 08:37   #2863
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Spasione od razu, po prostu dobrze wykarmione ostatnio trafiłam na bloga dziewczyny, która w ciazy chyba nie przytyła zbyt dużo, bo nawet pod koniec na zdjęciach wygladała super, w zasadzie tylko brzuszek miała, a dziecko urodziła o wadze 5 kg

Stary 2015-05-08, 08:40   #2864
fatal21
Wtajemniczenie

Wracając do sterylizatorow to ja mam taki do mikrofalowki i super się sprawdzał 5 min i juz.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Pomiar USG to +- 0,5 kg przynajmniej później wiec spokojnie.teraz dziecko najbardziej rośnie a później zwolni.
Stary 2015-05-08, 08:40   #2865
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie co kupić do spania na sam pocztek. Rożek, otulacz czy śpiworek??
Myslałyście o tym?? Bo ja nie mam pojęcia. Rożek chyba i tak kupie bo to moje pierwsze dziecko i chyba sie bede czuła stabilniej(chociaz na początek)

Na poczatku raczej bez niczego spac bedzie, tyle co brzuszek okryc. Pozniej stawiam na spiworek. Rozki sama bede robic wg potrzeby: z recznikow lub kocyka
Stary 2015-05-08, 08:43   #2866
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Spasione od razu, po prostu dobrze wykarmione ostatnio trafiłam na bloga dziewczyny, która w ciazy chyba nie przytyła zbyt dużo, bo nawet pod koniec na zdjęciach wygladała super, w zasadzie tylko brzuszek miała, a dziecko urodziła o wadze 5 kg

Może trochę makabryczny przykład ale ciężarne z Auschwitz mega chude i niedożywione rodziły normalne pulchne dzieci wiec nasze odżywianie nie przekłada się na malucha tak bezpośrednio.
Stary 2015-05-08, 08:43   #2867
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie jest.. ja w 1 ciąży miałam u gina od 28 tyg co tydzień.. ale to dlatego że skurcze miałam już i leżałam w szpitalu itd ale normalnie są od 30 któregoś tygodnia się chodzi, blisko terminu :P

I tyle dobrze ze mój gin ma to u siebie i nie muszę do szpitala jeździć

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Nie widziałaś u siebie u gina pokoiku gdzie babki robią?
Nie, bo ja do gina nie chodze, a do położnej. Mają detektor tętna. A drugie to to, że najprawdopodobniej będe miała poród w domu.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 08:44   #2868
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze trochę rozdrapywalam i smarowalam albo wódka albo spirytusem i pomagało bo nie szło dalej i znikalo, ale teraz za bardzo boli żeby podrapac trochę :/

W 1 ciąży t aż mi cała warga spuchnela i to opiero był ból ;(

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

No to nieźle zabalował :P
moja mama osratnio miala tak jej wywalilo ze masakra

Cytat:
e tam bedzie co bedzie ale ma byc dobrze

Cytat:
Misiskuku- bez cytryny i ja miałam 75g a Wy będziecie pic 50g. Ja miałam robiony diagnostyczny w Wy będziecie miały przesiewowy. Pobrania sa 3 na czczo, po 1 i 2h. Serio da sie spokojnie przeżyć

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Kissmisia- bez książki bym tam jajo zniosła

tez mialam zawsze 75 tak mi sie wydaje

Cytat:
Właśnie mi się przypomniało, że moja koleżanka miała urodzić na końcu kwietnia, początku maja jakoś :/ i ma tą malutką chorą na ten zespół już nie pamiętam jaki chciałbym napisać do niej, bo ostatnio rozmawialiśmy, ale nie wiem jak bo to przykro i nie do opisania, że trzeba chore dziecko urodzić na które tak długo czekali a za niedługo umrze
Po prostu bym zadzwonila zapytala jak sie trzymaja i czy mozesz jakos pomoc. Mysle ze to by bylo fajne bo wiele osob w takiej sytuacji milczy i czlowiek czuje sie bardzo samotny

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 08:46   #2869
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Spora jest Werka Tam na naszej pierwszej stronie masz linka do tabelki z wagą dziecka w kolejnych tygodniach, możesz sprawdzić na którym centylu jest. Ale nie ma reguły, czasem te większe dzieci pod koniec zwalniają nabieranie masy a inne nadganiają i rosną jak szalone.
Chociaż u Ciebie jest szansa, że córa będzie spora po tżcie, tak? Pisałaś kiedyś, że jest wysoki, może się w niego wdała

Jak dla dwulatkę to baaardzo dużo mówi! Moja na dwa lata wciąż niewiele mówiła, rozkręciła się dopiero jak miała 2 lata i parę miesięcy.
A teraz jest tyle możliwości przekazania dzieciom języka, ze na pewno da radę z polskim Mojej od czasu do czasu puszczałam piosenki po ang i kolory najpierw mowiła po ang, nie umiała po polsku. Łatwiej jej było powiedzieć red albo blue niż łamać język po naszemu

Ja będę miała tylko kocyk. Może jak podrośnie kupię jakiś komin i czapkę czy coś takiego, ale dla leżącego malucha wydaje mi się to niewygodne. Dziewczyny kupowały jeszcze rożek, ale ja mam zwykły po córce i będę go używać, nie kupuję kolejnego.

W dodatku na dwujezyczna dwulatke ;-)
Polski jest slabszy, bo glownie slyszy moje monologi, no i japonski ma latwiejsza wymowe. Ale jest jeszcze skype, teraz mamy znajomych mowiacych po polsku. Rodzinka i znajomi nas odwiedza a ruszy naprawde jak na wakacje do Pl pojedziemy. Tak bylo w zeszlym roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 08:46   #2870
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Jeżeli wrócił tak pijany, to może lepiej, że nie poszedł. Tylko niech zadzwoni i weźmie urlop na żądanie :/

no próbuje do niego się dodzwonić na dwa telefony od 8 rano i nic zero, a jak go budziłam gdy wychodziłam do pracy to słyszałam bełkot, najgorsze jest to ze jak on nie pójdzie do pracy to będzie zamknięty jeden sklep z akumulatorami :/

wymianki
Stary 2015-05-08, 08:48   #2871
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Może trochę makabryczny przykład ale ciężarne z Auschwitz mega chude i niedożywione rodziły normalne pulchne dzieci wiec nasze odżywianie nie przekłada się na malucha tak bezpośrednio.

Makabryczny, ale dobry przykład. Swoją drogą, przypomniał mi się film dokumentalny o kobietach z Auschwitz, aż mnie ciarki przeszły na samo wspomnienie.

Stary 2015-05-08, 08:48   #2872
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
no próbuje do niego się dodzwonić na dwa telefony od 8 rano i nic zero, a jak go budziłam gdy wychodziłam do pracy to słyszałam bełkot, najgorsze jest to ze jak on nie pójdzie do pracy to będzie zamknięty jeden sklep z akumulatorami :/
A nie masz nikogo kto by mógł pójść i sprawdzić?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 08:49   #2873
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz, mój kuzynka wyszła za greka.. Mają 2 dzieci.. jedno do 1 klasy juz chodzi tutaj w Niemczech, drugie będzie miało w lipcu 4 latka i mówią po niemiecku, grecku, polsku, rosyjsku i po tym starym greckim ( polityki ) czy jak to oni grecy to nazywają..

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Coś w tym jest bo mi Pani ostatnio powiedziała, żeby mówić z małą więcej słówek po niemiecku, bo się jej mylą

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Ciekawe kiedy mnie czeka glukoza.. na wizycie zapomniałam zapytać z tego wszystkiego :/ heh

Zrobili mi tylko badania na jakąś Chlamydie i wyszła negatywna a co dalej to nie wiem ahhhh :/

Tu to chyba nie robią tylu badań co w Polsce hehehe

Ale wiesz, ze ta rada dobra nie jest?
Stary 2015-05-08, 08:49   #2874
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
moja mama osratnio miala tak jej wywalilo ze masakra

e tam bedzie co bedzie ale ma byc dobrze

tez mialam zawsze 75 tak mi sie wydaje

Po prostu bym zadzwonila zapytala jak sie trzymaja i czy mozesz jakos pomoc. Mysle ze to by bylo fajne bo wiele osob w takiej sytuacji milczy i czlowiek czuje sie bardzo samotny

niewiele osób o tym wie żeby jej nie zadreczac pytaniami i wszystkim
Kurdeee
Nie chce za dużo pytać miałam do końca nadzieje ze jak urodzi to będzie zdrowy dzidziuś bo zdarzają się pomyłki i są przypadki ze maleństwo rodzi się zdrowe ale nie chce jej sprawiać dodatkowego bólu pytaniami

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-08, 08:49   #2875
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zwykle facet się upija a kto się martwi? Jego kobieta...
On jest dorosły i musi brać odpowiedzialność za to, co robi. Trudno. oby jakichś poważniejszych konsekwencji nie było.
Stary 2015-05-08, 08:51   #2876
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
niewiele osób o tym wie żeby jej nie zadreczac pytaniami i wszystkim
Kurdeee
Nie chce za dużo pytać miałam do końca nadzieje ze jak urodzi to będzie zdrowy dzidziuś bo zdarzają się pomyłki i są przypadki ze maleństwo rodzi się zdrowe ale nie chce jej sprawiać dodatkowego bólu pytaniami
Zadzwoń i wybadaj teren. Jak będzie chętna do rozmowy to słuchaj, bądź oparciem a jak usłyszysz że rozmowa się nie klei to nie ciągnij za język. Ale telefon to miły gest.
Stary 2015-05-08, 08:51   #2877
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja używałam kapustę pekińską (jest delikatniejsza i nie trzeba stać długo nad garami).
Nie którzy używają liście winogrona, ale ja nie próbowałam.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

U mnie też nie wiadomo jakie badania będą robili.
Nawet nie wiem czy jest takie coś jak KTG. Możliwe, że tak, ale w szpitalu

U mnie ktg jest od 37tc co tydzien, po terminie co 2-3 dni. A wlasnie mi przypomnialyscie, ze w poniedzialek mam randke z polozna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 08:52   #2878
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ale wiesz, ze ta rada dobra nie jest?
A dlaczego uważasz, że nie ?

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-08, 08:52   #2879
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka- dla ciężarnych przesiewowy 50g dla tych z podejrzeniem cukrzycy od razu 75g.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 08:54   #2880
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Zadzwoń i wybadaj teren. Jak będzie chętna do rozmowy to słuchaj, bądź oparciem a jak usłyszysz że rozmowa się nie klei to nie ciągnij za język. Ale telefon to miły gest.
Tak, tylko nie wiem czy już urodziła czy nie jeszcze termin sprawdziłam i na 3.05

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

No ale mogła szybciej urodzić z powodu tej choroby małej

JULEK 16.08.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości