|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Nie mam powera.
Ostatnio nie mam powera. Jestem zmęczona, wykończona fizycznie i psychicznie. Po przyjściu z pracy to najchętniej bym się położyła i zasneła. Nie mam ochoty na spacery, ćwiczenia, chodzenie po sklepach czy nawet czytanie. Rzadko kiedy nawet patrzą w internet. Badania jak robiłam ostatnio wyszły ok.
Nie wiem co robić, zeby mi się chciało. Najgorzej, że chciałabym się spotkać z ludźmi, a jestem tak zmęczona i nieraz rozdrażniona, że moje towarzystwo byłoby dla nich męką. Macie sposoby, zeby odzyskać siły? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nie mam powera.
Badałaś poziom hormonów tarczycy, wit D3, ferrytyny?
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
No właśnie tarczyca wyszła na granicy, dlatego dostałam skierowanie na usg tarczycy (za 2 miesiące). Tych dwóch nie robiłam. Ja raczej nie stronię od słońca - jak jest ciepło to zawsze wychodzę, lubię się grzać do słoneczka i opalać. Co do ferrytyny poziomu żelaza nie robiłam (za mięsem nie przepadam), erytrocyty były w normie. Tylko białe krwinki trochę były obniżone.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Jeżeli do tego jest Ci wiecznie zimno, to najprawdopodobniej winna jest tarczyca.
Tabletki pomogą. |
|
|
|
|
#5 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Spokojnie się badaj i czekaj na diagnozę. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Oj no właśnie zazwyczaj jest mi zimno. Moja mama też w tym wieku miała tarczycę. Te dwa miesiące do badania muszę jakoś sobie radzić z potem.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że to tarczyca szwankuje. U mnie też się tak zaczynało. Na USG powinno wszystko wyjść. Czasami wyniki TSH, FT3, FT4 mogą być dobre, a na USG wychodzi, że jednak z tarczycą nie jest dobrze.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;51321693]Jeżeli do tego jest Ci wiecznie zimno, to najprawdopodobniej winna jest tarczyca.
Tabletki pomogą.[/QUOTE] nie dostanie tabletek na tarczyce na granicy, do tego takie tabletki i tak nie usuwaja zmeczenia, tu trzeba czegos wiecej, odstawic kawe, jesc regularnie, uregulowac dzien, jesc slodycze, uzupelnic magnez i zelazo, to nie jest taka latwa sprawa nalezaloby cukier tez sprawdzic |
|
|
|
|
#9 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
cisnienie sprawdzalas?
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
też prawidłowe, zazwyczaj 120/80
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Tylko co do tarczycy... Zazwyczaj badania krwi i wypisane widełki nie są współmierne z rzeczywistym stanem. Lepsze jest USG.
|
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
Mama miała prawidłowy wynik TSH, a na USG wszystko wyszło, dlatego końcem czerwca wszystko się okaże.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Marszałkini II RP
|
Może powinnaś zmienić nieco dietę? Mnie zamulało picie dużej ilości herbaty. Teraz piję dużo wody i czuję się dużo lepiej.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
ja mialam usg dobre, mam lekka niedoczynnosc i niestety takich lekkich sie nie leczy, musisz szukac rozwiazan gdzie indziej
aczkolwiek zdecydowanie lepiej czuje sie odkad biore tabletki anty dwuskladnikowe |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem często zmęczona, wyniki krwi mam ok, ale ostatnio lekarka medycyny pracy powiedziała, że mam lekko powiększoną tarczycę, teraz chcę iść do lekarza i na usg, ale pewnie będę długo czekać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.