|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Industria piekny wozek
![]() I kciuki za dzisiejsze wizytujace ![]() Moj Bebetto Luca bedzie za jakis tydzień ![]() Przez Wasze gadanie tez zrobie dziś naleśniki ![]() Wyspałam sie dziś jak nigdy Bo tż miał nockę i całe łóżko było dla mnie
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to możemy sobie piątkę przybić
|
|
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak coś to mamy jeszcze po córce maxi cosi city.
|
||
|
|
|
#874 |
|
Konto usunięte
|
Co dziś na obiad? Ja wczoraj robiłam spaghetti bolońskie i mi zostało trochę mięsa z sosem i robię to (tylko zamiast fasolki szparagowej daję szparagi)
http://jolkawkuchni.blogspot.com/201...nym-i-nie.html I do tego sałata z jogurtem naturalnym bo mam tyle sałaty od babci z ogródka, że nie mogę do niczego jej zużyć ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- I sok marchwiowo jabłkowy z sokowirówki zrobię |
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis bezmiesnie - ziemniaczki,marchewka z jablkiem i jajko sadzone
Mamuski czy wy tez pijecie hektolitry wody.? Bo dla mnie dwie butelki wody to malo
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Przeziębienie mnie ogarneło kompletnie, w nocy myślałam że zwariuje. Mam straszny wodnisty katar, w sumie sama woda. Miałam wrażenie że się utopię Dziś od rana to samo. Jutro uczelnia... a wyglądam jak krasnal z bordowym nosem... Czy któraś z Was kupiła już chustę?
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie naleśniki
![]() Z mascarpone, dżemem truskawkowym, białym serem + do tego truskawki i banany ![]() Może jeszcze zrobię jakąś polewę z malin
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie kupuję chusty
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś kurczak z rożna z młodymi ziemniaczkami i sałatka z pomidorów w śmietanie |
|
|
|
|
#880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A chusty nie kupuję :P hmm to jakiś jednolity ,,farsz" czy po prostu naleśniki z różnymi dodatkami?? |
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie jutro mama przyjeżdża na prasowanie Zośki i jakiś ekstra obiad muszę zrobić, co by nie było. Do tego kompocik z rabarbaru i piszinger i deser czekoladowy |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ciągu ostatnich 2 tyg. miałam 5 razy naleśniki z serem na obiad
i mam ochotę znowu!ale tż powiedział, że się porzyga jak znowu to zje więc czekam az nabierze ochoty
|
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
obstawiam, że trzeba wyjąć. pewnie przy samym sn niekoniecznie ale nie przewidzisz czy nie będzie nagłej konieczności robienia cc.. |
||
|
|
|
#884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek! Jaki piękny dzień dziś mamy
aa tak przecież to piątek piąteczek piątunio plany na dziś: odebrać wyniki badań, podejść z nimi do gina żeby zerknął czy wszystko ok. Pojechać do rodziców po przyczepke, odebrać szafę z renowacji, odwieźć przyczepke Zakupić farbę, by na weekend móc pomalować garderobę i wstawić szafę Spacerek z psiakiem trzeba zaliczyć obowiazkowo i w sumie to jakiś obiad w międzyczasie przydało by się zrobić ale pewnie nie będzie na to czasu i skończy się jedzeniem na mieście.. Oo i apropo wózków musimy odebrać stelaż od wózka, który mój kochany tatuś zepsuł pierwszego dnia po otrzymaniu przesyłki zamówiłam quinny buzza, uchachana maksymalnie że wkoncu dotarł rozpakowuje paczki (a akurat byli u mnie rodzice) i rozkminiam jak go się rozkłada (ten stelaż), bo ponoć tak fajnie lekko ma działać. Nie wiedząc jak to się robi włączam YouTube jakiś instruktaż i dalej rozkminka, w tym czasie mój fader dorwał się do niego, bo przecież mądrzejszy i nie potrzebna mu instrukcja rach ciach coś ponaciskał, na siłę go chciał złożyć i nagle tylko słychać ☠☠☠! Mechanizm składania pękł... Nie chcecie wiedzieć jaką miałam minę, aż mi się płakać chciało.. na szczęście stanął na wysokości zadania, stelaż zabrał, część zamówił, wymienił i jest już okej. Jeszcze dodał, że w sumie to dobrze że to wymienił( wózek używany braliśmy) bo było to już trochę wyrobione i mogło niebawem strzelić tak czy siak Haha rozwalił mnie tym na koniec Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziś o 19.30 koleżanki organizują nam baby shower
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
jejuuuj człowiek dopiero z łózka wstał a Te już tyle napisały
dopijam kawkę i się biorę za robotę, zmywarka czeka dziś na obiad wołowina w sosie pieczarkowym i zupka jarzynowa nie lubię mięsa ale lekarka kazała mi jeść dużo wołowiny bo mam lekka anemię i pic sok z buraka fuuuuuuuuu, potem jakiś wypad ze znajomymi i pewnie padnę wieczorem, spałam dzis 11 godzin
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Nie rozumiem tej imprezy i mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł by mi ją organizować. Poczytałam jeszcze na jakiejś mądrej stronie co się robi podczas baby shower i to mnie przeraziło. Nie chcę i nie rozumiem |
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę,że wiekszość z Was ma maxi cosi Dla mnie temat wózka+fotelika to kolejny powód do płaczu bo nie wiem jak ogarnąć sprawę z adapterami itp. U mnie na obiad pierogi ze szpinakiem a na kolacje chyba właśnie naleśniki z serem
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko osobno Tylko ser robię z odrobiną jogurtu i cukru waniliowego![]() Dopiero później na naleśnikach mieszamy i uwielbiamy z tż'tem mascarpone pomieszane z dżemem Cytat:
![]() Za mną naleśniki chodziły od tygodnia. Ale że zawsze coś tam zostawało z obiadu albo mama coś podrzuciła to nie robiłam. No ale dzisiaj musowo muszą być
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#894 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#895 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj biedna ale sie urządziłas Ja nie kupuje chusty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
ja kupilam, elastyczna z lennylamb. na poczatek. jak sie sprawdzi i naucze sie wiazac to kupie tkana, tak sobie wykombinowalam.
ja tez nie ogarnialam fotelika, adapterow i tego wszystkiego, na koniec stwierdzilismy, ze kupujemy fotelik 0-18 ktorego sie na stelaz nie montuje z zalozenia i juz. jak bedzie potrzeba z dzieckiem zawiezionym gdzies samochodem potem pochodzic z wozkiem to mamy spacerowke parasolke, mamy fotelik od trio ktory na stelaz pasuje (a ktorego w samochodzie nie chce uzywac bo ma niewazna homologacje bo stary jest a poza tym to nie ma dobrych wynikow testow) a tak naprawde, licze na noszenie w chuscie. |
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
u mnie dzisiaj na obiad schabowe, młode ziemniaki i mizeria. Tż lubi, a mi wszystko jedno. Strasznie mi obrzydło jedzenie. Najchętniej jadłabym tylko arbuzy. Dzisiaj w nocy śniły mi się sery śmierdziuszki pleśniowe. Cytat:
![]() Ostatnio też czytałam na jakiejś stronce, że dziewczyn miały taką zabawę która polegała na rozpuszczeniu batonów i wyłożeniu ich na pampersy. Później każda z zawiązanymi oczami miała rozpoznać smak tych batonów.... Powiem jedno: kejtiCe ale miło ze strony Twoich koleżanek, że pomyślały o Was.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-05-08 o 12:19 |
|
|
|
|
#898 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale osobiście jeszcze nie spotkalam się z tym ![]() jest łóżeczko siedzę sobie, maluję paznokcie a tu kurier dzwoni ze zaraz będzie a nie miałam jeszcze kasy wybranej, bo tak szybko nie spodziewałam się i musiałam jeszcze do bankomatu biegać
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Industria super wózek! To jest nowa wersja Lupo Comfort na 2015 rok? Jaki to odcień?
Dziewczyny, jaki rozmiar ubranek bierzecie do szpitala? Nam na sr mówili, że 56 to taki standard. Ja nie wiem jakie mam zapakować. Chyba muszę dokupić chociaż z jedną paczkę body na 62, bo jak tak patrzę na to co mam to może być za mało.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

to możemy sobie piątkę przybić
:

a na kolacje chyba właśnie naleśniki z serem 

06.09.2014