Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-08, 16:02   #3841
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Waga urodzeniowa 3100 a po dwóch tygodniach 3460... eh... już nie wiem pogadam z polozna jak zadzwoni.
tak przy okazji, to te przyrosty wagi Wam polozne/lekarze licza odejmując wage urodzeniową? bo u mnie pediatra twierdził,ze liczy sie od najniższej (tej z wypisu ze szpitala). moja Hanka tez 3100 urodzeniowa, po 2 tyg miała 3325 g i wg pediatry ok i miałam dalej tylko kp karmić.
Dzis mi sie połozna chciala w pn wprosic, ale jej "nie pozwolilam" , bo w środe jedziemy do przychodni sie zważyć i pokazac. jedyne co mnie ciut niepokoi to ze 3 malutkie czerwone plamki z tylu głowy, chyba to jakies otarcie od kołnierzyka hmmm?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 16:14   #3842
siempre
Wtajemniczenie

Ale słońce dzis mi grzeje, maly spi na polu w najlepsze i to w takim halasie ze mnie glowa boli. Ale jak weszlam z nim do domu to ryk i trzeba bylo wrwcac do halasu betoniarki i koparek bo zaraz za ploten reguluja potok. Z tz nie dam rady gadac przez ten halas.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 16:15   #3843
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
GOCZEK moja wczoraj sie zblokowala i nie bylo kupy to dzis nadrobila a z ta szczepionka to slyszalam ze ta 6w1 wstrzymana a dzis sie dowiaduje ze 5w1 tez.
hmmm ciekawe czemu. nie mowiono?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 16:21   #3844
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Kupiłam młodemu spiochy i rampersa bo ze spiochow juz wyrósł a rampersa ma jednego oj kosztuje ta dziecina.

Nie wiecie moze czy jest jakas promka na pampki białe lub zielone? Niestety nie mam tu nigdzie SP :-(
W Rosku sa teraz taniej
na karte białe pampki r.2 i 3

Cytat:
GOCZEK moja wczoraj sie zblokowala i nie bylo kupy to dzis nadrobila a z ta szczepionka to slyszalam ze ta 6w1 wstrzymana a dzis sie dowiaduje ze 5w1 tez.
A nie wiesz z jakieg powodu?

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cashmere - Wy już szczepiliscie?
Stary 2015-05-08, 16:33   #3845
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
Hej
Kordelka, Amelka powiedzcie mi skąd macie tyle czasu na forum przy tak małych dzieciach???? Chochliki wam jakieś pomagają czy co? Bo ja choćbym chciała coś napisać, to zawsze i któraś panna przeszkodzi A miałam plan udzielać się na bieżąco...

Pavlinecka kciukam oby poszło szybko i sprawnie

Która z Was stosuje ten roller na rozstępy? Jak to działa? Jakie macie? I czy jakiś krem się do tego też stosuje? Chciałam coś z moim brzuszyskiem zrobić, ale nie mam pojęcia jak ten roller działa...

A tak w ogóle, o moja córcia skończyła 2 dni temu miesiąc i tak jakoś mi smutno, że nie mam już w domu noworodka czas za szybko leci... I mimo tego, ze czekam na koniec 3 miesiąca z utęsknieniem przez te kolki, to mi przykro. Wiecej dzieci raczej mieć nie bedę, a te pierwsze chwile z maluszkiem są takie magiczne...
Ja pisze podczas randki z laktatorem, albo jak syn je i go pilnuje by nie uciekł z krzeselka ( a najczęściej jak robię te 2 rzeczy na raz). Jeszcze jak trzymam córkę do odbicia. A czytam podczas jej karmienia.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 16:34   #3846
violka848
Zakorzenienie

My wróciliśmy ze spaceru, hardcorowo było. Doszłam pod same drzwi Rossmana ale nie weszłam tak się dziecię rozwiszczało. Zaszłam do koleżanek fryzjerek i 50 min na zapleczu u nich karmiłam - bo nienażarte ciągle dziecko było i pod domem znowu awaria i się karmimy, a rzeczy w przedpokoju porozwalane bo córa poczekać nie umiała oj narazie kolejnych wyjsć na miasto nie przewiduję Ale sobie pogadałam z dziewczynami przynajmniej
Była jedna młoda mamuśka i o szczepieniach się żądałyśmy, jej znajoma farmaceutka szczepiła pierwsze szczepienie standardem a kolejne już 5 w 1 - tez się nad tum zastanowię.
Stary 2015-05-08, 16:41   #3847
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Była moja mama do pomocy,Mama jest największa zwolenniczką kp,przy M jak miałam chwilę zwatpienia odnośnie karmienia to zawsze mnie stawiała do pionu,teraz przy K również ale sytuacje znała z rozmów tel ,mieszkamy 100km od siebie,dziś jak zobaczyła jak to wygląda,że nie mam czasu nawet zjesc,a co dopiero zająć się M,to sama zaczęła mnie namawiać na mm.
Poki co,mam na weekend męża w domu to spróbuję z laktatorem podziałac,zobaczymy jakie ilości mleka mam i ile wypije synek
Czuje w lewej piersi nawal,a właśnie K skończył jeść,a mnie nadal boli,więc laktator idzie w ruch już

Cytat:
Hej
Kordelka, Amelka powiedzcie mi skąd macie tyle czasu na forum przy tak małych dzieciach???? Chochliki wam jakieś pomagają czy co? Bo ja choćbym chciała coś napisać, to zawsze i któraś panna przeszkodzi A miałam plan udzielać się na bieżąco...

Pavlinecka kciukam oby poszło szybko i sprawnie

Która z Was stosuje ten roller na rozstępy? Jak to działa? Jakie macie? I czy jakiś krem się do tego też stosuje? Chciałam coś z moim brzuszyskiem zrobić, ale nie mam pojęcia jak ten roller działa...

A tak w ogóle, o moja córcia skończyła 2 dni temu miesiąc i tak jakoś mi smutno, że nie mam już w domu noworodka czas za szybko leci... I mimo tego, ze czekam na koniec 3 miesiąca z utęsknieniem przez te kolki, to mi przykro. Wiecej dzieci raczej mieć nie bedę, a te pierwsze chwile z maluszkiem są takie magiczne...
Walczę z kp,mamy częste karmienia i długie,wtedy jestem na forum na telefonie,często czytam i odpisuje na raty,jak jestem sama z chłopakami to zazwyczaj nie pisze na forum,tylko zerkam.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Michałka szczepilam 5w1,rota i pneumo teraz też tak planuje
Zastanawiam się tylko czy wszystkie na raz to nie za dużo,któraś tak z Was szczepila Malucha? Przy Michale dzieliłam na 2 wizyty w odstępie 2tygodniowym

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 16:42   #3848
boleczka93
Zakorzenienie

My zaliczylysmy pierwszy spacer, kolezanka przyla i mnie namowila bo tak sama to sie troszke balam ale fantastycznie bylo wyjsc na slonce i pozazywac troche endorfin. Mala caly czas przespala a teraz cycy oczywiscie bo z chwila przejscia przez prog otworzyla oczy :P

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 16:45   #3849
Hanka20
Zakorzenienie

Meldujemy się z parku u nas dzis pięknie słonko grzeje. Mój maluszek za to chyba faktycznie ma ten kryzys laktacyjny bo dziś od rana przespal może 1,5 godz a tak to tylko cyc kupa i płacz. Brzuszek ma miękki wiec to musi być to.

Ja też chyba się zdecyduje na drugie dziecko tylko na cc od razu choć pierwsze dni są koszmarne z tym bólem to jednak ból skurczy porodowych jest o wiele gorszy. Poza tym jeszcze kwestie finansowe będą wchodziły w grę w naszym przypadku.

PAVLINECKA niech oni Ci zrobią ta cesarke jak nie idzie kurde!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 16:49   #3850
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
My zaliczylysmy pierwszy spacer, kolezanka przyla i mnie namowila bo tak sama to sie troszke balam ale fantastycznie bylo wyjsc na slonce i pozazywac troche endorfin. Mala caly czas przespala a teraz cycy oczywiscie bo z chwila przejscia przez prog otworzyla oczy :P
Super że wyszłas do ludzi,mi spacery przy pierwszym dziecku dawały dużo energii,zawsze można z ludźmi pogadać,złapać słoneczko,odpocząć na ławce lub nawet poczytać książkę w parku . Teraz to na plac zabaw chodzimy i bawię się z Michałkiem w piaskownicy,ale mam tuv dużo młodych mam to zawsze z którąś pogadam

07-04-2015 Kamiś

Stary 2015-05-08, 16:49   #3851
ametty
Rozeznanie

Ja jeszcze nie odciągałam w porze karmienia, zawsze po. Nawet pare razy chciałam, ale maleństwo zawsze wyniuchało sytuację i tyle z odciągania. Może i lepiej, bo bym się zdołowała pewnie.
Zaczynam wątpić w moje kp. Wiem, że z rozkręcaniem laktacji trzeba cierpliwie, ale dwa tygodnie minęły, a ja nie widzę jakieś poprawy. Daje obie piersi, potem odciągam po 15 minut każdą i nic. Każda normalna matka miałaby już nawał, ze mleko by jej uszami szło
Stary 2015-05-08, 16:51   #3852
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Tez o tym słyszałam i marze o chwili kiedy to nadejdzie- ze będę taka super zorganizowana bo póki co dopiero pol godziny temu przebrałam się z koszuli nocnej i odkurzylam i nawet wstawilam wodę na kawę. Oczywiście moje dziecię dzisiaj nie spalo od przed 5 do 12.20. Fajnie nie? I teraz już słyszę ryk. . Wow. 27 minut dodania toż to rekord chyba... hmm. . Organizacja legla w gruzach w taki dzień jak dziś:-(😤😤😤😤

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Trzymaj się tam dzielnie. Wszystkie tu jesteśmy z Tobą :-*

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

He he bliźniaki a ja myślałam na początku ciąży ze będą bliźniaki. Nawet byłam przekonana. Rany boskie ale teraz to by się działo... :-/ 😨

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

No Karola chyba od dnia porodu się nie odzywala albo jakoś tak kolo tego... :-(

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

U mnie w szpitalu to były takie przeciwniczki ze trzeba było je prosić o dokarmianie. Tłumaczyly tym ze dziecko jest ssakiem i jak ssie kilka godzin to tak ma być ... eh...
No u mnie jak miały dokarmic mm to wielke żale robily...
Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Mam zdolnego syna, całe plecy osikane i wózek mimo założonego pampersa.
Hahaha brawa! !!
Cytat:
Mam jakies gorsze chwile, siedze i placze, tesknie za M, do tego mala caly czas sie budzi, jakbym miala te 3 godziny zeby sie czyms zajac cos posprzatac to pewnie bym tak nie myslala i sie nie rozstroila... ehh jeszcze 3 tygodnie..
Biedna.... zobaczysz szybko minie
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A jednak - wody mi odeszły! Z takim pyknieciem hehe szok
Jeeeeeee może na dziś się wyrobisz powodzenia! !!
Cytat:
Hahaha świetnie to opisuje mój dzisiejszy dzień akurat ze spaniem
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Dorwalam w polskim sklepie herbatę z kopru włoskiego, taka można dziecku podać czy musi być specjalna jakas? I czy ja rozcienczac czy ta ja z jednej torebki można podać?
Ja mam akutat z hipp to srednio pomoge ale dawać 20 ml dziennie nie wiecej

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 16:53   #3853
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Była moja mama do pomocy,Mama jest największa zwolenniczką kp,przy M jak miałam chwilę zwatpienia odnośnie karmienia to zawsze mnie stawiała do pionu,teraz przy K również ale sytuacje znała z rozmów tel ,mieszkamy 100km od siebie,dziś jak zobaczyła jak to wygląda,że nie mam czasu nawet zjesc,a co dopiero zająć się M,to sama zaczęła mnie namawiać na mm.
Poki co,mam na weekend męża w domu to spróbuję z laktatorem podziałac,zobaczymy jakie ilości mleka mam i ile wypije synek
Czuje w lewej piersi nawal,a właśnie K skończył jeść,a mnie nadal boli,więc laktator idzie w ruch już

Walczę z kp,mamy częste karmienia i długie,wtedy jestem na forum na telefonie,często czytam i odpisuje na raty,jak jestem sama z chłopakami to zazwyczaj nie pisze na forum,tylko zerkam.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Michałka szczepilam 5w1,rota i pneumo teraz też tak planuje
Zastanawiam się tylko czy wszystkie na raz to nie za dużo,któraś tak z Was szczepila Malucha? Przy Michale dzieliłam na 2 wizyty w odstępie 2tygodniowym
Walczysz o kp tak jak ja młodsza karmię, a starsza kreci się gdzieś obok mnie i marudzi. My też mamy długie sesje na karmienie, a to dlatego, bo małą łapie kolka jak tylko zaczyna ssać. Wywija mi sie z bólu i odpycha od piersi, po czym nagle rzuca na nią łapczywie. A to wszystko w akompaniamencie mojej suszarki, która ją troche uspokaja. Też nie mam kolorowo mój Tż wstaje do pracy o 3 nad ranem, a wraca o 17 ale powtarzam sobie, że kiedyś będzie lepiej
Stary 2015-05-08, 17:01   #3854
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA CASH nie wiem czemu wycofano. Po 6w1 duzo powiklan ponoc bylo.

Ja tam juz wiecej dzieci miec nie bede chyba ze wpadniem

AMMETY sprobuj metode 7 5 3 i na przemian piersi.

Ja to chyba mutant jestem.. troje dzieci, karmie piersia i mam czas ksiazke czytac..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:02   #3855
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie odciągałam w porze karmienia, zawsze po. Nawet pare razy chciałam, ale maleństwo zawsze wyniuchało sytuację i tyle z odciągania. Może i lepiej, bo bym się zdołowała pewnie.
Zaczynam wątpić w moje kp. Wiem, że z rozkręcaniem laktacji trzeba cierpliwie, ale dwa tygodnie minęły, a ja nie widzę jakieś poprawy. Daje obie piersi, potem odciągam po 15 minut każdą i nic. Każda normalna matka miałaby już nawał, ze mleko by jej uszami szło
Wydaje mi się ze u mnie jest tak samo... :-(
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:10   #3856
ametty
Rozeznanie

Cytat:
dobre

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
AMMETY sprobuj metode 7 5 3 i na przemian piersi.

Ja to chyba mutant jestem.. troje dzieci, karmie piersia i mam czas ksiazke czytac..
Albo mutant albo robot Ja wczoraj obejrzałam pół filmu i to w częściach
W poradni laktacyjnej mi powiedzieli, ze to nie ma różnicy, byle po 15 minut było, ale chyba faktycznie tak spróbuję. Dzięki

Cytat:
Wydaje mi się ze u mnie jest tak samo... :-(
Oby nie Twoj synek chyba dobrze przybiera na wadze?
Stary 2015-05-08, 17:12   #3857
rosarioV
Zakorzenienie

Mały najpierw znad prawa 5 min snu ,potem lewa 20 min, potem herbatke dostał i 5 min po herbatce znowu prawa piers na której juz siedzi pol godziny... Nie narobie sobie tym znowu jakiegoś nawały ? Ze on non stop na cycu ? Juz mam stracha...

Stary 2015-05-08, 17:16   #3858
FlightlessBird
Zakorzenienie

Hej nadajemy z dzialki.

U nas od 2dni tez jakieś problemy z brzuszkiem. Na powietrzu przynajmniejTatianka spi spokojnie

Pavlinecka urodzila? Bo przyznam, ze nie nadrabialam, ale wiem, ze dzis miala miec wywolywany ;-)

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:18   #3859
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Hej nadajemy z dzialki.

U nas od 2dni tez jakieś problemy z brzuszkiem. Na powietrzu przynajmniejTatianka spi spokojnie

Pavlinecka urodzila? Bo przyznam, ze nie nadrabialam, ale wiem, ze dzis miala miec wywolywany ;-)
Jeszczr nie ale wody jej odeszly zazdroo działki

Stary 2015-05-08, 17:18   #3860
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
dobre

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Albo mutant albo robot Ja wczoraj obejrzałam pół filmu i to w częściach
W poradni laktacyjnej mi powiedzieli, ze to nie ma różnicy, byle po 15 minut było, ale chyba faktycznie tak spróbuję. Dzięki

Oby nie Twoj synek chyba dobrze przybiera na wadze?
Na wadze aż za dobrze. Ale kazali mi najpierw dokarmiać mm wiec dokarmialam. Teraz kazali mi samo kp bo ze za dużo przybrał. Juz mam dość. Bo naprawdę mi te cycki wysiadaja. Przystawiam non stop, próbowałam odciągać pije caly czas herbatki na laktacje nastawiam się pozytywnie a tu du.pa :-( nie mam ani kropelki więcej pokarmu wręcz przeciwnie. I mój Synuś by wisiał na cycu caly czas i tylko się denerwuje bo mu niewiele leci a po jakimś czasie to pewnie i nic.... po 3 tygodniach to już pi ruch wszystkich zabiegach co ja robie mleko powinno mnie zalewać a nie żebym musiała w ogóle myśleć czy tam coś jest...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:19   #3861
kamilove
Zakorzenienie

Sonia współczuję tych kupek u Mikołaja biedny

Nam nikt nie pomaga a też mam czas na wszystko, czasem tylko cierpliwości brak
Stary 2015-05-08, 17:20   #3862
rosarioV
Zakorzenienie

Matko teraz lewy cyc poszedł. .. w prawym koniec... boje się że nawalu sobie zrobie jak będzie jeszcze głodny to dostanie mm...

Stary 2015-05-08, 17:23   #3863
gosiak0512
Zakorzenienie

ROSI jak naciagnie to z mm bedziesz mogla zrezygnowac

BIRD w trakcie o 14 wody poszly

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

My konczymy sie cycac i na dwor do chlopakow

Tort zrobiony jutro udekorowac zostanie

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:29   #3864
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

a od ilu dni próbujesz z laktatorem?

Cytat:
Walczysz o kp tak jak ja młodsza karmię, a starsza kreci się gdzieś obok mnie i marudzi. My też mamy długie sesje na karmienie, a to dlatego, bo małą łapie kolka jak tylko zaczyna ssać. Wywija mi sie z bólu i odpycha od piersi, po czym nagle rzuca na nią łapczywie. A to wszystko w akompaniamencie mojej suszarki, która ją troche uspokaja. Też nie mam kolorowo mój Tż wstaje do pracy o 3 nad ranem, a wraca o 17 ale powtarzam sobie, że kiedyś będzie lepiej

07-04-2015 Kamiś

Stary 2015-05-08, 17:30   #3865
boleczka93
Zakorzenienie

Ja juz chyba nie mam mleka w cyckach, mala caly dzien i cala noc siedzi przy cycku, co ja odloze to placz a jak nacisne to sie juz nic nie leje, boje sie ze ja zaglodze,nie wiem co mam robic czy dac jej mm ???????

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:33   #3866
FlightlessBird
Zakorzenienie

To kciuki za Pavlinecke

Dziewczyny na jakiej wodzie robicie mm?

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:37   #3867
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
PAVLINECKA super! To juz coraz blizej. Mi wody poszly o 12.30 a 17.20 mala byla z nami kciuki.

Moja to kupe taka strzelila rano ze plecami wyszlo i do pach doplynelo..

Biszkopt mi nie wyszedl pieke drugi. I na biegu po chlopakow bo juz powinnam byc ..

No i nie ma infarixu u mnie bo produkcja wstrzymana.. szczepimy czyms na r lub p.. musze poczytac co to
Oj to zle. Ale zadnego infanrixu nie ma?

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Mały najpierw znad prawa 5 min snu ,potem lewa 20 min, potem herbatke dostał i 5 min po herbatce znowu prawa piers na której juz siedzi pol godziny... Nie narobie sobie tym znowu jakiegoś nawały ? Ze on non stop na cycu ? Juz mam stracha...
No jak tyle potrzebuje to ja bym pozwoliła jeść.

A bylas w rossku??
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:48   #3868
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Na wadze aż za dobrze. Ale kazali mi najpierw dokarmiać mm wiec dokarmialam. Teraz kazali mi samo kp bo ze za dużo przybrał. Juz mam dość. Bo naprawdę mi te cycki wysiadaja. Przystawiam non stop, próbowałam odciągać pije caly czas herbatki na laktacje nastawiam się pozytywnie a tu du.pa :-( nie mam ani kropelki więcej pokarmu wręcz przeciwnie. I mój Synuś by wisiał na cycu caly czas i tylko się denerwuje bo mu niewiele leci a po jakimś czasie to pewnie i nic.... po 3 tygodniach to już pi ruch wszystkich zabiegach co ja robie mleko powinno mnie zalewać a nie żebym musiała w ogóle myśleć czy tam coś jest...
O kurcze Coś niekumate te nasze cycki :/

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
a od ilu dni próbujesz z laktatorem?
Dzisiaj jest dziesiąty dzień (myślałam, że już minęły dwa tygodnie, rany mylą mi się dni tygodnia). 4-5 razy dziennie odciagam. Chyba zacznę też w nocy sesje z laktatorem, bo może jednak za mało.

Cytat:
Ja juz chyba nie mam mleka w cyckach, mala caly dzien i cala noc siedzi przy cycku, co ja odloze to placz a jak nacisne to sie juz nic nie leje, boje sie ze ja zaglodze,nie wiem co mam robic czy dac jej mm ???????
Ja bym zrobiła trochę mm, żeby sprawdzić, czy faktycznie głodna. Może wcale nie będzie chciała.

Edytowane przez ametty
Czas edycji: 2015-05-08 o 17:51
ametty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:50   #3869
cashmere
Zakorzenienie

MAJKA my idziemy na szczepienie za dwa tygodnie.

A ja pisze jak karmie mlodego

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Ja bym narazie nie dawala. Niech rozkreca laktacje.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:51   #3870
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
To kciuki za Pavlinecke

Dziewczyny na jakiej wodzie robicie mm?
Ja na zwykłej przegotowanej.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości