Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-08, 16:21   #3001
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
party_girl7
dziękuję. Trzeba być dobrej myśli, ale jak już będzie trzeba to trzeba, byle by maleństwo było zdrowe . Mnie osobiście cesarka nie przeraża (jeśli chodzi o blizny bo bliznę po wyrostku mam już sporo lat i się nie przejmuję idąc na plażę czy coś . Mam znajomą, która ma bliznę po operacji na sercu i też się nie przejmuje). Myśl pozytywnie!

Też chyba strzelę kawę bo coś siedzę jak przymuł...
W pl jak urodzisz przez cesarke to drugie tez z reguły tez każą przez cesarke...

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Laski, a do czego Wy chcecie te chusteczki używać? do wycierania pupy? bo ja chcę stosować waciki (takie większe) + woda, nie nastawiam się na te chusteczki bo czasami dziecię źle reaguje na takie bardzo zimne i mokre. Trochę kupię ale dużych zapasów robić nie będę. Chyba, że rzeczywistość mnie zaskoczy
Zgadzam się też będę wody używać na co dzień, chusteczki na wyjście.
Stary 2015-05-08, 16:25   #3002
fatal21
Wtajemniczenie

Panna Izabela te 6paki pampersy care bywają w Tesco ale w Ross tez kupowalam.Najlepiej wyrób sobie kartę w Ross na dziecko zawsze jakieś rabaty.Jak chcecie pudełko na chusteczki to ja dziś w Ross kupilam ale z chusteczkami z rossmanna za 5,49 bo zła cena była normalnie 6,49.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

W Pl po CC 2 lata sprawdzają bliznę czyt.patrA czy się nie rozchodzi jak nie to można SN.Po 2 CC zawsze 3 CC i jeśli minęło mniej niż 2 lata od poprzedniego cc

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Ja tez używamy w większości płynów i kapsułek ale czyt. Ze od czasu do czasy trzeba proszkiem pralke przepłynąć.
Stary 2015-05-08, 16:39   #3003
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że z każdą pralką po kolei jest coś nie tak proszki też mamy różne
Ja żeli jeszcze nie próbowałam, tylko płyny i kapsułki i jestem zadowolona bardzo. A cenowo tragedii nie ma, wystarczy kupić na promocji i już. Ale co do żeli to się nie wypowiem
Ja uzywałam w Polsce płyny ( w promocji kupowałam 6l za 20zl - 3l. Białego i 3l czarnego np). Na kapsułki mnie stać nie było jak wyliczyłam ile wyniesie nas jedno pranie.
Teraz kupuje za 15szt. za 3e ( to dla mnie jak 3zł) i teraz się dla mnie opłaca.
Ja mam "manie" kupowania żeli, szamponow. Jeszcze jak np. moje palmoliwe oliwkowe jest za 1e, albo nivea olejek po 1,5-2e to na kupuje sobie zapasów.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 16:41   #3004
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Laski, a do czego Wy chcecie te chusteczki używać? do wycierania pupy? bo ja chcę stosować waciki (takie większe) + woda, nie nastawiam się na te chusteczki bo czasami dziecię źle reaguje na takie bardzo zimne i mokre. Trochę kupię ale dużych zapasów robić nie będę. Chyba, że rzeczywistość mnie zaskoczy
Ja zamierzam używać myjek flanelowych i wody w domu, no ale na wyjścia trzeba mieć chusteczki. A zimne ogrzewa się chwilę w dłoniach.

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość

Jutro zaczynam 21tc ☺
Woow! Świetny! Mi daleko do Ciebie.
Stary 2015-05-08, 16:48   #3005
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja uwielbiam kapsułki do prania szczególnie kolorów. A do białego czyli pościel, ręczniki sypie proszek. Ja mam strasznie twarda wodę. Zostawia osad na wszystkim, wiec od czasu do czasu puszczam pusta pralkę albo zmywarkę z jakimś odkamieniaczem i jest super.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 16:49   #3006
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
]W Pl po CC 2 lata sprawdzają bliznę czyt.patrA czy się nie rozchodzi jak nie to można SN.Po 2 CC zawsze 3 CC i jeśli minęło mniej niż 2 lata od poprzedniego cc.
Powiem tak - moje dwie kuzynki rodziły przez cc, obie kolejne ciąże po 4-5 latach i nikt blizny nie badał, druga cesarka z automatu bo lekarze nie chcą ryzykować. Ale to dotyczyło jednego szpitala, wiec próbka może niezbyt miarodajna.
Stary 2015-05-08, 17:07   #3007
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A jaki inny wpływ ma na pralkę żel? Przecież to taka sama chemia jak proszek Na dobro pralki ma wpływ pozytywny miękka woda, ale chyba nie rodzaj proszku A z tymi chusteczkami to jakaś ściema. To są jedne z najdroższych chusteczek i nawet w promocji ich cena jest ponad 6 zł. Produkty biedry czy lidla kosztują ponad 5 zł więc nie wierzę w dobroczynność Pampersa Na wysychające chusteczki polecam kupić jendą paczkę nivea z pudełkiem i później z tego pudełka korzystać

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeee tam

nie jest żadna ściema z chusteczkami ja też je kupuje po 4 zł ( chodzi oczywiście o pampers bądź pampers sensitive)w sześciopaku w MAKRO jak są oczywiście w promocji a są zazwyczaj co 2-3 miesiące.
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 17:12   #3008
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

dziewczyny super brzuchy

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 17:18   #3009
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
dziewczyny super brzuchy
Fajne fajne te brzuchy Dzidziusie rosną aż miło patrzeć!

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Powiem tak - moje dwie kuzynki rodziły przez cc, obie kolejne ciąże po 4-5 latach i nikt blizny nie badał, druga cesarka z automatu bo lekarze nie chcą ryzykować. Ale to dotyczyło jednego szpitala, wiec próbka może niezbyt miarodajna.

U mnie będą 3 lata ii 10 m-cy po cc moja gin powiedziała że mogę i naturalnie ale pewnie okaże się bliżej porodu czy na pewno mogę rodzić nat, a jeśli chcę cc to nie ma problemu.
Stary 2015-05-08, 17:22   #3010
ridja devojka
Zakorzenienie

Oglądam na necie ubranka, i serio, nie umiem znaleźć żadnego kombinezonu, który by mi się spodobał. Mi się wydaje, czy wybór jest kijowy?
Stary 2015-05-08, 17:24   #3011
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Oglądam na necie ubranka, i serio, nie umiem znaleźć żadnego kombinezonu, który by mi się spodobał. Mi się wydaje, czy wybór jest kijowy?

Ja tak zawsze mam że jak coś chce kupić to nigdy nie mogę znaleźć nic ciekawego a później przypadkiem coś zawsze znajdzie. Warto poczekać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 17:25   #3012
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR] to już lepiej wsadzić tyłek pod kran niż się babrać wacikami zresztą wyjdzie cię to bardzo drogo, bo przy kopie to będzie jeden wacik na jeden ruch Chusteczki nie są zimne, są bardzo przyjemne w dotyku
bianeczkaa piszesz tak jakbym w życiu nie miała chusteczki w dotyku

chusteczka też może nie starczyć na jedno przewijanie wszystko zależy jak zobaczę rozmiar katastrofy widziałam, że wacików używało kilka moich koleżanek i były bardziej zadowolone niż z chusteczek
Stary 2015-05-08, 17:32   #3013
mamcia092015
Raczkowanie

jakiś czas temu któraś z dziewczyn pytała jaki rozmiar kombinezoniku kupić na zimę. Ja zamówiłam zimowy rozm 74 z 51015 był w bardzo korzystnej cenie i jest naprawdę nieduży. Myślę że spokojnie w grudniu/styczniu (3-4 miesięczne dziecko) ubiorę.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...mowlecy-5a2715

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:

chusteczka też może nie starczyć na jedno przewijanie wszystko zależy jak zobaczę rozmiar katastrofy widziałam, że wacików używało kilka moich koleżanek i były bardziej zadowolone niż z chusteczek
Tymi dużymi wacikami dziecięcymi z rossmana albo biedronki, myślę że można ogarnąć temat Gorzej jak katastrofa kolosalnych rozmiarów wtedy pod kran bobasa albo do miseczki
Stary 2015-05-08, 17:34   #3014
ridja devojka
Zakorzenienie

A na jesień, na październik, jak takie dziecko ubrać na zewnątrz? Matko ten temat ubrań mi nie daje spokoju, dalej mylę te wszystkie śpiochy i pajace, już sobie nawet zrobiłam ściągę
Stary 2015-05-08, 17:42   #3015
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
A na jesień, na październik, jak takie dziecko ubrać na zewnątrz? Matko ten temat ubrań mi nie daje spokoju, dalej mylę te wszystkie śpiochy i pajace, już sobie nawet zrobiłam ściągę
dla takiego malucha najwygodniejszy jest kombinezon. Ja będę szukała taiego jesiennego. Mam, po starszym synku ale rozmiar 74 a teraz muszę znaleźć co najwyżej 68, a nawet 62 na te pierwsze miesiące. Bo te zimowe jednak za ciepłe będą na wrzesień październik czy nawet listopad.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 17:44   #3016
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja kupiłam welurowy rozm 68 i puchowy 74. Zobaczymy. Jakby co to kupie lub pozycze cos na bierzaco.

Stary 2015-05-08, 17:47   #3017
meryy82
Zakorzenienie

wróciła, zapisałam się do szkoły rodzenia i przy okazji mam już wybraną położną (polecaną przez dwie koleżanki, ponoć wszystko super tłumaczy i bardzo pomaga przy problemach laktacyjnych), z którą mogę się spotkać już za tydzień i spróbujemy posłuchać serduszka mojego maluszka a wszystko na NFZ

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
meryy82 - uwielbiam Twojego mopsika!!
specjalne dla ciebie psia Mopsia wybiera się na spacer ze słoniem

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak sie szuka na wizaz.pl nasz watek?

zawsze korzystam z tab/tel i z apki - wchodze i mam. A tu wpisuje w wyszukiwarke "wrzesniowe mamusie" i szukam od cz.3.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

swietne
chyba duzo juz masz ubranek dla dziecka? a ta sukienia jeansowa to jaki rozmiar jest?
sukienka jest bawełniana z H&M rozmiar z metki na 1 miesiąc, więc chyba raczej jej nie założymy :/ no ale jak dają
a ubranek chyba mam już całkiem sporo, bo zdążyłam nakupić, a teraz zaczynam jeszcze dostawać.

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No mi wyszly te chusteczki huggies po 3,25 za paczkę, tylko ponoc się drą, no ale ja dla jednego z lepszych składów wśród chusteczek jestem w stanie się poświęcić

Jestem po wizycie, szyjka jest bardzo długa, miekka ale niestety coś w badaniu ręcznym wychodzi nie tak, nie wiem co dokładnie ale dostałam znowu lutke 2 x dziennie i magnez 3x dziennie, no i kontrola za 2tyg. Ciekawe czy się poprawi, bo trochę się boje co się znowu dzieje. A głowa mi znowu pęka, ciśnienie mam 90 / 55 :/
spokojnie, jakby było coś bardzo złego, to byś dostała nakaz leżenia. Uważaj na siebie, ale się nie denerwuj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0215.jpg (26,2 KB, 15 załadowań)
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 17:48   #3018
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja mysle ze wszystko ogarniemy z tymi rozmiarami i ubieraniem oby

A ja mam juz taki duzy ten brzuch ze 8 h siedzenia w pracy mniej juz meczy, poprostu zaczyna mnie bolec ten obszar pod biustem. Ehh a brzuch mam naprawde duzy. No ale mieszka tam duza dziewuszka.

wymianki
Stary 2015-05-08, 18:04   #3019
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Loudres
Super rzeczy A mopsia jaka zaangażowana w kompletowanie wyprawki, hehe

U mnie też się huggisy nie sprawdziły, nie dość że się darły to jeszcze uczuliły Małą. Też wolę bawełniane, szczególnie jak moja miała czasem odparzenia, to te bawełniane po siuśkach rzucałam razem z praniem do pralki, i podcierałam tymi chusteczkami Małą samą wodą albo rumiankiem żeby się lepiej goiło.
Mopsia zawsze musi wszystko wiedzieć

huggisów tez nie wspominam dobrze, jak zajmowałam się jedną dziewczynką, to jej rodzice często kupowali te chusteczki. Sztywne to takie, z opakowania trudno było wyjąć i małe, więc na wytarcie pupy szło tego więcej.
Ja najbardziej lubię rossmanowe, te różowe i jeśli pupa maleństwa je zaakceptuje, to będziemy ich używać, ale pewnie na wyjścia itp. bo w domu zamierzam używać wody i wacików, szczególnie na początku, bo widziałam, że łatwiej umyć pupę ze smółki niż chusteczkami.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć przepraszam za nieobecność. wszytskiego w tym momencie nie nadrobię, ale w wolnej chwili doczytam . Ale mam wkur.... zadzwonił do mnie z allegro gość i powiedział, że te bluzki w transporcie uległy zniszczeniu i musiał wszystkie zamówienia cofnąć i zwraca pieniądze dobrze, że tę koszulę w kwiaty zamówiłam u innego sprzedawcy w przystępnej cenie... pewnie będzie w poniedziałek albo wtorek.

meryy82
Bawełniana koszula? udane zakupki, fajnie, że już masz. Ja się dopiero rozglądam...

A to mój brzuchol Nie cytujcie zdjecia potem je wyrzuce bo jakies takie duże a nie umiem zmniejszyć. Zapomniałam się smarować palmersem przez ostatnie 2 tygodnie i... i tak nie ma rozstepów Jak zmniejszyć to cholerne zdjęcie?!
dobrze, że sprzedawca kasę zwraca, ale dziwne, że w transporcie wszystkie koszulki mu się poniszczyły

tak, koszule bawełniane, wiem nie są jakieś szczególnie piękne i seksowne, ale one do szpitala i na początek gdy w piżamie nie można spać, bo musi się tam wsio wietrzyć. Więc jak były dużo taniej niż normalnie, to żal nie brać
no i jak już pisałam, chcę ogarnąć co ważniejsze z wyprawki do końca czerwca, bym mogła już tylko odpoczywać.
No czeka jeszcze pranie, prasowanie itp. ale to już na spokojnie na koniec się zrobi

Cytat:
Namisek piękny brzucholek

Mi dziś lekarz powiedział ze dziecko póki co wielkosciowo jest w normie, tyle że u mnie jeśli do porodu norma się utrzyma to może być ciężko bo przy mojej posturze mogę nie dać rady urodzić bobasa 3,5kg, wiec mam ciacha nadzieje ze będzie max 3kg pod koniec... Ale zobaczymy. Bo oczywiście nie chciałabym mieć cesarki przy pierwszym porodzie, no ale jak będzie trzeba to trudno, przeżyje.

Aha i za 2tyg dostane glutka do picia bo to mniej więcej w 24tyg się robi.

A tak z ciekawości to otworzyłam jedna paczkę tych chusteczek i są dobrze nawilżone, praktycznie bez zapachu, tylko rozmiarowo mniejsze od np dady biedronkowej. No i jak się mocno pociągnie to drą się, ale myślę że przy normalnym delikatnym wycieraniu dadzą radę. A tak naprawdę zobaczymy w praktyce no i po kawie od razu lepiej, już mnie mniej boli głowa.
spokojnie na końcówce dzieci już tak szybko nie rosną.
No i mam kilka drobnych koleżanek, które urodziły bardzo sprawnie, zresztą parę razy już czytałam i słyszałam, że to mit, że kobietą o szerokich biodrach łatwiej się rodzi.

Cytat:
No ale to wizualnie z zewnątrz widac jaka jest miednica czy nie? Bo ja ogólnie cała jestem filigranowa i nie mam szerokich bioder, a nawet normalnych, tylko mniejsze... Przed ciążą spodnie 32 lub 34 nosiłam. No a cesarki nie chce nie ze względu na bliznę tylko ze względu na kolejną ciążę, bo chciałabym mieć jeszcze 1 lub dwoje dzieci, a po pierwszej cesarce to już chyba tylko cesarki.

I tez ostatnio od jakiegoś roku używam tylko płynow do prania, jakoś tak się przestawiłam.
nie koniecznie po 1 cesarce reszta też jest cc.
Zależy z jakiego powodu są cc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 18:29   #3020
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Moj bebzunek. Teraz sobie leze i patrze jak moj brzuch sie wybausza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150508_181638.jpg (79,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150508_181604.jpg (89,2 KB, 33 załadowań)

wymianki
Stary 2015-05-08, 18:30   #3021
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mysle ze wszystko ogarniemy z tymi rozmiarami i ubieraniem oby

A ja mam juz taki duzy ten brzuch ze 8 h siedzenia w pracy mniej juz meczy, poprostu zaczyna mnie bolec ten obszar pod biustem. Ehh a brzuch mam naprawde duzy. No ale mieszka tam duza dziewuszka.
dzisiaj jak pojechałam oddać zlecenia i przy okazji zapisać się do szkoły rodzenia, to wracając poczułam ciężar brzuszka, jeszcze duży nie jest, ale zrobiło się gorąco i w dodatku oczywiście trafiłam na spory ruch. Marzyłam o wolnym miejscu, ale gdzie tam, w dodatku ludzie gapili się na mój brzuch i i nam mnie jak na ufoludka, ale nikt nie ustąpił miejsca. I to większości młodzi faceci...
Stary 2015-05-08, 19:10   #3022
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Mnie tylko raz zapytala sie kobietka czy mi ustapic , a komunikacja jezdze codziennie

wymianki
Stary 2015-05-08, 19:21   #3023
czarownica_tea
Zakorzenienie

A ja wręcz przeciwnie często mi ludzie ustępują miejsca. Czasem to ja nie chce

Stary 2015-05-08, 19:25   #3024
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
dzisiaj jak pojechałam oddać zlecenia i przy okazji zapisać się do szkoły rodzenia, to wracając poczułam ciężar brzuszka, jeszcze duży nie jest, ale zrobiło się gorąco i w dodatku oczywiście trafiłam na spory ruch. Marzyłam o wolnym miejscu, ale gdzie tam, w dodatku ludzie gapili się na mój brzuch i i nam mnie jak na ufoludka, ale nikt nie ustąpił miejsca. I to większości młodzi faceci...
Mnie też już brzuch dosyć mocno ciąży, w ogóle juz nie ryzykuje jazdy komunikacja miejska bo bym nie wyrobiła na stojąco. A jak sobie pomyślę ze jeszcze dobre 3 miesiące będzie coraz ciężej i brzuch coraz większy to już rozumiem czemu ciąża się tak nazywa...
Stary 2015-05-08, 19:29   #3025
Sandrusia91
Zadomowienie

Napisałam do tej koleżanki i odpisała mi i niestety mała ma ten zespół i leży w szpitalu, bo jest nie stabilna liczy na to że jak się ustabilizuje to dają ją jej do domku
Mówi też że dziękuję Bogu że żyje te 11 dni i w ogóle

Ja do końca wierzyłam, że jednak mała urodzi się zdrowa i wszystko dobrze się skończy

A teraz nie pozostaje im nic jak tylko czekać na śmierć małej
Jakie to cholernie niesprawiedliwe że takie maleństwa muszą tak cierpieć

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 19:38   #3026
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Napisałam do tej koleżanki i odpisała mi i niestety mała ma ten zespół i leży w szpitalu, bo jest nie stabilna liczy na to że jak się ustabilizuje to dają ją jej do domku

Ja do końca wierzyłam, że jednak mała urodzi się zdrowa i wszystko dobrze się skończy

W takiej sytuacji jak śmierć jest nieunikniona to nieludzkie jest dla mnie trzymanie takich maluchów przy życiu. Pozwolenie im odejść jest chyba mniej bolesne fizycznie i psychicznie.
Odnośnie dorosłych tez mam takie zdanie.
Stary 2015-05-08, 19:43   #3027
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
W takiej sytuacji jak śmierć jest nieunikniona to nieludzkie jest dla mnie trzymanie takich maluchów przy życiu. Pozwolenie im odejść jest chyba mniej bolesne fizycznie i psychicznie.
Odnośnie dorosłych tez mam takie zdanie.
Dzieci z tym zespołem przeżywają do roku.. niektóre do góra 3 lat

JULEK 16.08.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 19:43   #3028
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość

Cytat:
Mnie tylko raz zapytala sie kobietka czy mi ustapic , a komunikacja jezdze codziennie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A ja wręcz przeciwnie często mi ludzie ustępują miejsca. Czasem to ja nie chce
Ja się staram jeździć w takich godzinach, że jest mało ludzi i zawsze miejsce się znajdzie. Ale jakby były zajęte to bym się nie zdziwiła, że nikt by mi nie ustąpił, bo brzuszek mam naprawdę mały.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 20:09   #3029
bianeczkaa
Zakorzenienie

na czerwcowych pierwszy poród :P

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Panna Izabela te 6paki pampersy care bywają w Tesco ale w Ross tez kupowalam.Najlepiej wyrób sobie kartę w Ross na dziecko zawsze jakieś rabaty.Jak chcecie pudełko na chusteczki to ja dziś w Ross kupilam ale z chusteczkami z rossmanna za 5,49 bo zła cena była normalnie 6,49.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

W Pl po CC 2 lata sprawdzają bliznę czyt.patrA czy się nie rozchodzi jak nie to można SN.Po 2 CC zawsze 3 CC i jeśli minęło mniej niż 2 lata od poprzedniego cc

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Ja tez używamy w większości płynów i kapsułek ale czyt. Ze od czasu do czasy trzeba proszkiem pralke przepłynąć.
Min 4 lata i nikt raczej nie ogląda blizny

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:

No nie każdy je miewa w rękach, to nie jest jakiś must have a ja piszę o swoich odczuciach pewnie, że można używać wacików, tylko woda musi być przegotowana, żeby dodatkowo nie podrażniała skóry

Cytat:
Ja będę kupowała jakiś w miarę cienki kombinezon, ale na pewno nie teraz. Niech się dziecko urodzi i odchowa, zdążę a nie będę strzelała z rozmiarem.

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość

A kiedy oni się dowiedzieli o tej chorobie? Jakie to niesprawiedliwe, żeby tyle czekać na narodziny a następnie już tylko na śmierć

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 20:11   #3030
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
na czerwcowych pierwszy poród :P

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Min 4 lata i nikt raczej nie ogląda blizny

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

No nie każdy je miewa w rękach, to nie jest jakiś must have a ja piszę o swoich odczuciach pewnie, że można używać wacików, tylko woda musi być przegotowana, żeby dodatkowo nie podrażniała skóry

Ja będę kupowała jakiś w miarę cienki kombinezon, ale na pewno nie teraz. Niech się dziecko urodzi i odchowa, zdążę a nie będę strzelała z rozmiarem.

A kiedy oni się dowiedzieli o tej chorobie? Jakie to niesprawiedliwe, żeby tyle czekać na narodziny a następnie już tylko na śmierć
Po 24 tygodniu. Pisałam już kiedyś wcześniej, że lekarz robiąc usg nic nie widział niby, że dziecko ma 6 paluszków i oczy za blisko siebie itd.
Mówiła ze za późno się dowiedziała, bo gdyby wiedziała wcześniej to by przerwała ciążę a teraz nie pozostaje jej nic jak czekać na śmierć, gdzie może ona nastąpić w każdej chwili

JULEK 16.08.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości