|
|
#1051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Próbować do skutku III
Cytat:
![]() ![]() :rot fl:![]() Agaciu rozbawiłaś mnie "z misją przyszły" pięknie to ujęłaś
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki!!!
Ale tu tłok znowu - suuuuuper!!!! Z dnia na dzień jest nas wiecej na wąteczku i tak mnie to cieszy ![]() ![]() ![]() ![]() kl aski:
|
|
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Jak miło, że tyle was tutaj Właśnie przeczytałam wszystko od wczorajszego wieczora![]() Mała75 no strasznie mi przykro, ale może jest jeszcze szansa?3mam kciuki! Teściowe jakie są takie są, trzeba pamiętać że to troszkę inny gatunek ludzi i różnie może być Mój tata twierdzi że moja teściowa to dobry człowiek tylko jej czasem na opak wychodzi.Ja jeszcze @ nie dostałam , a to już 34 dc, prawie zawsze mam 29/30, ale miesiąc temu miałam właśnie 34 choć akurat od tygodnia byliśmy nad Morzem Czarnym w Rumunii i myślę że to była przyczyna przesunięcia(bo upały po 41 stopnii).
|
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę całkiem pokaźny wagonik się zrobił, superowo że tyle nas "do pieczenia chleba".
Co do teściowych, to gratuluję tym dziewczynom co mają w porządku panie mamy, bo to wielki skarb, ja na temat swojej się nie wypowiadam, bo szkoda gadać (też ma o mnie nie najlepsze zdanie, a poza tym obwinia mnie o to że nie mamy dziecka i wszystkim dookoła o tym opowiada
|
|
|
|
#1055 |
|
Rozeznanie
|
i ja niedługo przekonam sie jaka moja teściowa jest naprawde, obecnie mieszkamy u moich rodziców, ale teściowa nalega żebyśmy przyszli mieszkać do nich. Męzusiowi to się podoba - maminsynuś i prawdopodobnie od pierwszego zamieszkamy u jego rodziców. Jakoś nie bardzo mi sie to widzi i moze uda się wywinąć.
|
#1056 |
|
Raczkowanie
|
niuniaczek ja z moimi teściami mieszkałam ponad rok, i niestety niezależnie jak fajni są po jakimś czasie zawsze zaczynają się jakieś problemy. Teraz mieszkamy przez ścianę od kilku miesięcy (dobudowaliśmy się do nich) i jest ok, teściowa od czasu do czasu wpadnie na herbatkę, a teść niezaproszony nigdy nie przyjdzie
|
|
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
moni.qa, Magdalena, JoanC, jukol, Mała75, roxi1980 i fredziunia - dziekuję Wam za słowa otuchy! Oczywiscie piszac, ze jestem stara babą jak na pierworodke, troche zartowalam, czuje sie zawsze baaardzo mlodo
![]() pozdrawiam wszystkie staraczki, bede obserwowac ten wątek i trzymać za nas wszysktie kciuki! |
|
|
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
Teściowa niby fajna teściu też może być, ale ja obawiam sie że jak dojdzie do jakiegoś spięcia to bedą trzymali stronę K, a po za tym ich zdanie jest zawsze ważniejsze niz moje, niestety. Staram się walczyć z mężem o swój autorytet, często zaciskam zęby i milcze, ale płaczę czasami po kontach tak mi przykro jest.
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My poza jednym wybrykiem (wkurzyła mnie przed i na naszym ślubie) - jesteśmy w bardzo poprawnych stosunkach. Mieszkamy w jednej klatce - 4 piętra od siebie, a widujemy się najczęściej raz na 2-3 tygodnie i to głównie przelotem... A co dla mnie najważniejsze: zawsze stoi po mojej stronie - mąż nie ma na co liczyć... solidarność jajników i traktuje mnie jak prawdziwa mama (choć i tak 1000 razy bardziej kocham moją mamusię |
|
|
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się rozpisałyście znowu. Nadrobię ale za chwileczkę. Teraz mała relacja z wizyty.
Otóż dziękuję Słoneczka za trzymanie kciuków. Przydały się i bardzo ale to bardzo Wam jeszcze raz dziękuję. Mężuś wzorowy Na początek dostałam Clostibegyt 50 (nie wiem czy dobrze napisałam) i mam go brać od 5-9 d.c. narazie po jednej tabletce a do tego Duphaston od 16-25 d.c. 2x1 a do tego profilaktycznie kwas foliowy ale ze zwiększona dawką bo 2x1 i vit E też 2x1 I jak mi się to wyczerpie i nic dalej nie będzie to mam się do niego zgłosić. Powiedział, żebym w tym cyklu na nic nie liczyła bo są małe szanse na zadziałanie tych lekarstw. Jejku, ja nigdy nie przypuszczałam, że będę miała jakieś problemy z zajściem w ciąże no ale cóż. Nie dam się
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
Kindzia1984 trzymam kciukasy
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Kingusiu to super ze plemniczki sprawne, leki na pewno zadziałaja i niebawem bedziesz szczęśliwa zaciązona.
|
#1063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze to nic na siłę!i myśleć pozytywnie! |
|
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
Jutro chcę sie wybrać na badanko progesteronu i powtórke toksoplazmy bo igm ostatnio nie było niestety zerowe i muszę sprawdzić czy się nie podwyzsza. Tylko tak sie zastanawiam czy jest sens badania progesteronu jeszcze w tym cyklu, czy moze dać sobie spokój i zrobić wszystkie hormonki w kolejnym cyklu. jak myślicie?
|
#1066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Raczkowanie
|
niuniaczek przyłączam się do tego co napisała JoanC
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Kindzia to super ze z mezusiem wszytko ok czekalam na ta wiadomosc od wczoraj
|
|
|
|
#1069 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1070 |
|
Rozeznanie
|
Joasiu tyle że ja staram się rozmawiać o tym z K, a nerwus też jest niezły ze mnie i ciężko mi się opanować kiedy słyszę że "znowu wymyślam" jak słyszę ten tekst to mam ochotę udusić K gołymi rękami
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Kindzia
Teraz tylko czekać (byle krótko!!) na działanie leków i fasolka sie szybciutko pojawi A że to nie takie proste z tym dzidziusiem to niestety wiemy...I chyba żedna z nas nie potrafi sobie odpowiedzieć na pytanie: DLACZEGO?? Dlaczego ci którzy chca nie mogą od razu mieć dzidzi, a ci którzy nawet o tym nie myśla i nie planują dziecka zaliczają wpadke ![]() Przecież to niesprawiedliwe dziewczyny..... |
|
|
|
#1072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- czyt. aż sama zaciążę, a to mało realne . A miałaś już badane hormonki??To teraz trzymam kciuki za pozytywne wyniki tej terapii tabletkowej |
|
|
|
|
#1073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fredziunia trzymaj się cieplutko a po wizycie u gina daj nam szybciutko znać o Słoneczku kachula27 witaj ponownie Mała będziedobrze. Kiedyś musi sie udać
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Niunieczek - z facetami tak już jest, czasem musimy z nimi troche powalczyć
Łatwiej dojść do porozumienia kiedy wiadomo co komu leży na wątrobie. Trzymam kciuki za Was!!!
|
|
|
|
#1075 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak rozmawiałam z M. na dość przykre dla mnie tematy, to też mi mówił milion razy, że "przewrażliwiona jestem, a tak w ogóle to się za bardzo tym wszystkim przejmuję", a jak niby miałam się nie przejmować jak mieszkam u obcych ludzi, rodziców, znajomych mam 300 km stąd, komu niby mam się wyżalić ?? Teraz tż-owi przeszło, stoczyłam długi bój, ale zrozumiał parę spraw, a raczej przyjął do wiadomości, bo zrozumieć to może tylko osoba(kobieta, bo faceci się nie przejmują takimi rzeczami), która jest w takiej samej lub podobnej sytuacji.
|
|
|
|
#1076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1077 |
|
Rozeznanie
|
oj matko aż się sama przestraszyłam swojego postu
, jak mnie tak bedziecie podpuszczać to naprawdę wtłukę mojemu mezulkowi
|
#1078 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga bardzo sie ciesze ze wszyskto jest z mezem ok, kamien z serca pewnie Ci spadl
|
|
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
Z tego wszystkiego postanowiłam zmienić avatar, diabeł w anielej skórze to ja
![]() Jak wam się podoba? Jak byłam kilka lat młodsza to bawiłam się z kuzynka w czarodziejki ja właśnie byłam Usagi a ona wcielała się w Rei Hino.
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
jukol nie daj się. Weź się w garść i pokaż męzusiowi, że też potrafisz się zają sobą i zorganizować sobie czas bez niego zdala od domu. A niech widzi, że nie tylko on może gdzieś sie ruszyć.
Może wpadniesz do mnie. Masz kawałek ale bedziesz z dala od domu. Pogadamy sobie, połaczemy razem ![]() Adatka dziękujemy za fluidki. Ciesze się, że z dzidziolkiem wszystko dobrze Funiaczek nie zazdroszczę ci teściów Dobitnie ale zgryźliwie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

"z misją przyszły" pięknie to ujęłaś

kl aski:
Właśnie przeczytałam wszystko od wczorajszego wieczora
10 luty 2009

Ale są też dziewczyny, które nie chcą dzidzi, a tu masz ci los, zaciążają, los płata nam różne figle, tylko dlaczego akurat nam, dziewczynom które naprawdę pragną nosić tą malutką istotkę pod sercem??
, jak mnie tak bedziecie podpuszczać to naprawdę wtłukę mojemu mezulkowi