Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-09, 09:38   #1141
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Anutka
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 09:45   #1142
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Widze dalej czekamy na wiesci

Moj Synek wazy ponad 2,8kg i moze jeszcze z kilo przytyc a tak wszystko ok, za tydzien wyniki gbs. Gin mowil ze na razie nie rodze i pocieszyl mnie ze szybko zrzuce kg

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Ale wywolalam poruszenie

Akcja stety /niestety się zatrzymała. dobrze, bo mała na jeszcze czas, a źle bo chciałabym to juz mieć za sobą i ten stres mnie dobija (zwłaszcza myśl o dojezdzie).
od 24 nie mam żadnych skurczy, rozwarcie bez zmian, nic się nie dzieje.

Może troche żałuję, że przyjechałam, ale kurcze skurcze były ci 4 minuty jak wjeżdżałam z domu i nospa nie pomogła.

Teraz musze zdecydować co robię dalej czy wychodzę na własne zadanie, czy zostaje i mnie przenoszą na oddział. Tylko teraz obserwacja nie trwa już 3 a 6 dni a przez tydzień zwariuje.
Ponoć gdyby pi zdjęciu pessara coś miało się dziać to już by się stało.

Eh masakra i to niby moja druga ciąża
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 09:46   #1143
anutka171
Rozeznanie

Jesteście kochane Dziękuję

Jestem raczej za wyjściem, może dlatego że czuje się dobrze i nic się nie dzieje. Dwie lekarki i położna nieoficjalnie zasugerowały mi wyjście. Ale wiadomo, że to moja odpowiedzialność i decyzja.

Ten szpital wybrałam ze względu na najlepszą opiekę nad dzieckiem, bo tak naprawdę mam u siebie szpital 1 minute od domu. Tylko tam nie mam swojego lekarza i boję się, że mnie oleja no i nie ma zzo :/
Stary 2015-05-09, 10:05   #1144
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya
Red face Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Przygarniecie mnie kobietki? Jestem jako zaginiona, ale ze względu na tempo życia nie miałam jak być z wami na bierząco. Niestety teraz przy końcówce mała kazała mi zwolnić i więcej leżę. A tu remont nie skończony, torba nie spakowana, tato mi się rozchorował... Mam nadzieje że jeszcze mam trochę czasu do rozplanowania i z wszystkim zdążumy. Anutka przerabiane z tą odległością, ja mam 40km i też wybrałam tak ze względu na opiekę i lekarza. Masz już synka? Też Jakuba Jak znosisz rozłąkę? Bo mnie to przeraża:\
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 10:08   #1145
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem raczej za wyjściem, może dlatego że czuje się dobrze i nic się nie dzieje. Dwie lekarki i położna nieoficjalnie zasugerowały mi wyjście. Ale wiadomo, że to moja odpowiedzialność i decyzja.

Ten szpital wybrałam ze względu na najlepszą opiekę nad dzieckiem, bo tak naprawdę mam u siebie szpital 1 minute od domu. Tylko tam nie mam swojego lekarza i boję się, że mnie oleja no i nie ma zzo :/
Anutka wiadomo ze to twoja decyzja zrobisz jak uwazasz
Stary 2015-05-09, 10:09   #1146
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Anutka, ciężka decyzja. ja pewnie w takiej sytuacji wolałabym zostać, gdyby nie małe dziecko w domu.. teraz przeraża mnie każdy dzień w szpitalu, zwłaszcza, gdyby nie był potrzebny.. przy synu 4 dni leżałam "bez sensu", dopiero 5 dnia pobytu zaczęli wywoływać poród, ale wtedy była inna sytuacja, teraz byłoby mi dużo trudniej przy takim pobycie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 10:15   #1147
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

właśnie przy pierwszym dziecku jest inaczej, teraz jest jeszcze świadomość tego że drugi szkrab zostaje w domu i pewnie będzie tęsknił.
Stary 2015-05-09, 10:54   #1148
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Przygarniecie mnie kobietki? Jestem jako zaginiona, ale ze względu na tempo życia nie miałam jak być z wami na bierząco. Niestety teraz przy końcówce mała kazała mi zwolnić i więcej leżę. A tu remont nie skończony, torba nie spakowana, tato mi się rozchorował... Mam nadzieje że jeszcze mam trochę czasu do rozplanowania i z wszystkim zdążumy. Anutka przerabiane z tą odległością, ja mam 40km i też wybrałam tak ze względu na opiekę i lekarza. Masz już synka? Też Jakuba Jak znosisz rozłąkę? Bo mnie to przeraża:\
ooo witaj

anutka ja bym wracala do domu, ale ja to ja
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 11:14   #1149
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:

Anutka - chyba wszystkie trzymałysmy kciuki za was, mi się śniło ze jak rano otworzyłam wizaż to już były zdjęcia twojego dzidziusia co do wyjścia ze szpitala to wiadomo twoja decyzja zwłaszcza ze 2 dziecko w domu - ach te odwieczne dylemat matki
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 11:41   #1150
Marei
Zakorzenienie

Anutka trzymam kciuki, żeby było wszystko ok niezależnie od tego czy wyjdziesz, czy zostaniesz.

Ankaya witaj

Nie mogłam w nocy spać i jestem teraz strasznie do niczego :/ śniły mi się jakieś dziwne rzeczy, spałam może 4h masakra. I jeszcze tz mnie wkurzył, bo stwierdził, że on sobie dzisiaj znowu piwa kupi, przecież zawsze można wezwać karetkę lub taksówkę tłumacze mu ciągle, że karetkę tylko jakby wody odeszły. A czekać na taksówkę w sobotę wieczorem to nawet 1,5h a mam natychmiast jechać jeśli ciśnienie przekroczy 160 lub 100 ;( niby nie mam teraz tak wysokiego, ale i tak... aż mi się płakać chce
Stary 2015-05-09, 11:54   #1151
Princesika
Zakorzenienie

Zrobilam pancakesy z nutella i oqoxami na sniadanie.
Jedziemy do Zelazowej Woli. Doszlam do samochodu i juz jestem zmęczona
Stary 2015-05-09, 11:56   #1152
masija
Zakorzenienie

ankaya witaj Na kiedy masz termin?

Marei nic do niego nie dociera? :|

U mnie też noc nie najlepsza. Śnił mi się mój własny pogrzeb:/ Urodziłam małą, nie wiedziałam co się dzieje-widziałam tylko siebie na łóżku porodowym a nagle widzę, że jestem w trumnie
Krzyczę do nich, że przecież jestem tutaj, obok a Ci nic.. :/

Im bliżej tym więcej mam takich snów i schiz. Boję się co to będzie za tydzień..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 12:06   #1153
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Masija mam na 3 czerwca ale wątpię że donoszę do końca bo mała nisko jest już dobre dwa tygodnie. Co do sennych koszmarków to ja całą poprzednią ciążę miałam taką że straszne głupoty mi się śniły, zostało mi to po ciąży i mam teraz dalej więc już się przyzwyczaiłam
Stary 2015-05-09, 12:12   #1154
Millygirl
Zadomowienie

Też mam głupie sny... porody, szpitale... a mojemu tz snilo sie ze raczka Małej wyszła z brzucha i go złapała
Im bliżej tym bardziej przeżywamy...z jednej strony nie możemy sie doczekac a z drugiej jestesmy przerazeni :P

A co do porodowki - ja sie nastawiam na taksowke. Moj tz pracuje na 3 miany i mam przeczucie że jak sie zacznie to oczywiscie bedzie pracowal i nie bedzie mogl nawet odebrac telefonu :P
Stary 2015-05-09, 12:12   #1155
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

U mnie też noc nie najlepsza. Śnił mi się mój własny pogrzeb:/ Urodziłam małą, nie wiedziałam co się dzieje-widziałam tylko siebie na łóżku porodowym a nagle widzę, że jestem w trumnie

Im bliżej tym więcej mam takich snów i schiz. Boję się co to będzie za tydzień..
Nic. A nie chcę go zmuszać, fajnie byłoby gdyby to wyszło od niego, dopiero wczoraj o tym rozmawialiśmy. Mi brzuch zszedł 19.04 choć niby termin mam na 10.06 to wątpię, że donoszę.

Biedna jesteś z tymi snami
Cytat:
Masija mam na 3 czerwca ale wątpię że donoszę do końca bo mała nisko jest już dobre dwa tygodnie. Co do sennych koszmarków to ja całą poprzednią ciążę miałam taką że straszne głupoty mi się śniły, zostało mi to po ciąży i mam teraz dalej więc już się przyzwyczaiłam
Gin mi mówił, że tak do miesiąca po zejściu brzucha się rodzi, ale to tylko statystyki.
Stary 2015-05-09, 12:17   #1156
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Mi właśnie w ciąży przeszło. A teraz znowu chyba się zaczyna

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Też mam głupie sny... porody, szpitale... a mojemu tz snilo sie ze raczka Małej wyszła z brzucha i go złapała
Im bliżej tym bardziej przeżywamy...z jednej strony nie możemy sie doczekac a z drugiej jestesmy przerazeni :P

A co do porodowki - ja sie nastawiam na taksowke. Moj tz pracuje na 3 miany i mam przeczucie że jak sie zacznie to oczywiscie bedzie pracowal i nie bedzie mogl nawet odebrac telefonu :P
A jak to jest z tymi taksówkami? Bo tak się zastanawiam czy np. gdy trzeba dzwonić to mówi się, że rodzę/odeszły/nie odeszły mi wody itp?

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Nic. A nie chcę go zmuszać, fajnie byłoby gdyby to wyszło od niego, dopiero wczoraj o tym rozmawialiśmy. Mi brzuch zszedł 19.04 choć niby termin mam na 10.06 to wątpię, że donoszę.

Biedna jesteś z tymi snami

Gin mi mówił, że tak do miesiąca po zejściu brzucha się rodzi, ale to tylko statystyki.
Ee, to ja już powinnam dawno urodzić

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-05-09 o 12:20
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 12:25   #1157
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi statystyka
Stary 2015-05-09, 12:29   #1158
kika1989wroc
Rozeznanie

Hej

[QUOTE
Nie mogłam w nocy spać i jestem teraz strasznie do niczego :/ śniły mi się jakieś dziwne rzeczy, spałam może 4h masakra. I jeszcze tz mnie wkurzył, bo stwierdził, że on sobie dzisiaj znowu piwa kupi, przecież zawsze można wezwać karetkę lub taksówkę tłumacze mu ciągle, że karetkę tylko jakby wody odeszły. A czekać na taksówkę w sobotę wieczorem to nawet 1,5h a mam natychmiast jechać jeśli ciśnienie przekroczy 160 lub 100 ;( niby nie mam teraz tak wysokiego, ale i tak... aż mi się płakać chce [/QUOTE]
U mnie jest to samo tzn tż twierdzi ze jeszcze jest czas i piwo na wieczór zawsze może wypić, a ja wszelki wypadek mam numery na taksówkę naszykowane... my rezygnujemy z dużej ilości rzeczy na poczet dziecka a oni nawet z tego miesiąc przed porodem nie chcą zrezygnować

Cytat:

Straszne masz sny...

Dzisiaj w nocy kusiło mnie żeby wejść na wizaż, ale tablet był kolo tż-a a on nie lubi jak siedzę na wizażu, to gdyby zobaczył ze nocą czytam to by pomyślał że zwariowałam
Anutka dalej trzymam . Decyzja o wyjściu należy do Ciebie, ty wiesz najlepiej co dla ciebie dobre... choć jak to jest ze jak kobieta wpisze się na żądanie to maja prawo jej nie przyjąć jak coś by się działo ?
Stary 2015-05-09, 12:34   #1159
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Anutka trzymam kciuki, żeby było wszystko ok niezależnie od tego czy wyjdziesz, czy zostaniesz.

Ankaya witaj

Nie mogłam w nocy spać i jestem teraz strasznie do niczego :/ śniły mi się jakieś dziwne rzeczy, spałam może 4h masakra. I jeszcze tz mnie wkurzył, bo stwierdził, że on sobie dzisiaj znowu piwa kupi, przecież zawsze można wezwać karetkę lub taksówkę tłumacze mu ciągle, że karetkę tylko jakby żwody odeszły. A czekać na taksówkę w sobotę wieczorem to nawet 1,5h a mam natychmiast jechać jeśli ciśnienie przekroczy 160 lub 100 ;( niby nie mam teraz tak wysokiego, ale i tak... aż mi się płakać chce
Doskonale Cie rozumiem, mam podobnie z moim Niby pije rzadziej niż kiedyś i np. Czasem wybiera radlerka gdzie prawie %nie ma. Ale czasem łapie za normalne piwo i zawsze mowi,że w razie czego to skombinuje transport Wkurza mnie to na maksa bo ja dla dziecka wiele poświęciłam/poświęcam a ten 2 miesiące bez alko nie może wytrzymać

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 12:44   #1160
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Doskonale Cie rozumiem, mam podobnie z moim Niby pije rzadziej niż kiedyś i np. Czasem wybiera radlerka gdzie prawie %nie ma. Ale czasem łapie za normalne piwo i zawsze mowi,że w razie czego to skombinuje transport Wkurza mnie to na maksa bo ja dla dziecka wiele poświęciłam/poświęcam a ten 2 miesiące bez alko nie może wytrzymać
Ooo właśnie. My na rok lub więcej rezygnujemy z wielu rzeczy, a im ciężko na 1-2 miesiąca :/ a u nas to naprawdę niecały miesiąc. Grrr chłopy.

Po akcji Anutki postanowiliśmy dzisiaj wykończyć kącik dziecka. No i jeszcze mam dwa prania dla małego- minky i reczniki kapielowe....
W środę 13.05 mam już 36+0, więc nie ma stresu jakby co, ale dzień później jest pierwsza rocznica śmierci dziadka i wiem, że będę ten dzień strasznie przeżywać, mam nadzieję nic tym nie przyspieszę...
Stary 2015-05-09, 12:46   #1161
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:

A jak to jest z tymi taksówkami? Bo tak się zastanawiam czy np. gdy trzeba dzwonić to mówi się, że rodzę/odeszły/nie odeszły mi wody itp?

Myślisz ze wtedy przyjedzie jakiś taksówkarz jak tak powiesz ? ja planuje jak już to z tyłu rozłożyć sobie taki podkład 90/60 i nie mówić szczegółów zamawiając taxi
Stary 2015-05-09, 12:55   #1162
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo właśnie. My na rok lub więcej rezygnujemy z wielu rzeczy, a im ciężko na 1-2 miesiąca :/ a u nas to naprawdę niecały miesiąc. Grrr chłopy.

Po akcji Anutki postanowiliśmy dzisiaj wykończyć kącik dziecka. No i jeszcze mam dwa prania dla małego- minky i reczniki kapielowe....
W środę 13.05 mam już 36+0, więc nie ma stresu jakby co, ale dzień później jest pierwsza rocznica śmierci dziadka i wiem, że będę ten dzień strasznie przeżywać, mam nadzieję nic tym nie przyspieszę...
U mnie dopiero 34+0 ale może być różnie.. Już raz byłam na ip

Mnie czeka w poniedziałek stresujący dzień plus daleka droga autem. Też się trochę obawiam no, ale mus to mus

A Ty nie przeżywaj mocno, dziadkowi jest teraz dużo lepiej tam gdzie jest Choć Cię rozumiem, też strasznie przeżyłam śmierć babci, to już 3 lata będzie a czasem mi się płakać chce jak pomyśle jaka była kochana
Ja

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 12:57   #1163
kaczuszka1986
Zadomowienie

Zrobiłam sobie prezent.... A mianowicie kupiłam sobie podkład z Inglota HD
Tylko 79 zł.. na konto nie zaglądam!!
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 12:58   #1164
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a rozważałaś ten safty 1st (czy jak on się tam pisze), producenta maxi cosi? podobny do mc city, dzisiaj była o nim mowa. jest tańszy niż maxi cosi.
rozważam wszystko w rozsądnej cenie tylko nie potrafie podjąć decyzji......każdy fotelik ma i dobre i złe opinie.....a ja chciałabym żeby ktoś mi konktreną rzecz polecił .....aż mnie głowa boli od tych fotelików......serio, mam większy dylemat niż z wózkiem

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
A jak to jest z powiazaniem porodu do miesiączki? Niektórzy mówią że jak ma się bolesny okres to i poród jest bolesny...
pierwsze słysze, ale jeśli by tak było to życie byłoby piękne bo ja bardzo lajtowe okresy miałam

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Industria pomęczę Cię trochę w temacie wózka Ciągle wahamy się między tym nowym Lupo Comfort, a Huskym.
Zamawiałaś na allegro? U kogo? Nie widziałam tego LC na żywo. Powiedz, czy ten materiał jest błyszczący czy matowy (taki sam jak w tym "starszym" LC)? Jesteś zadowolona z zakupu?
tak, zamawiałam na allegro , tutaj
http://allegro.pl/show_item.php?item=5249572038
kolor 07
troche musiałam poczekać bo nie mieli akurat koloru na stanie i dopiero po ich drugiej dostawie mogli mi wysłać, ale luz

ja go wcześniej na żywo nie widziałam. żadnego nie widziałam poprostu poczytałam opinie, cena mi odpowiadała to go chciałam i już
materiał jest raczej matowy- ale nie wiem czy tak jak w starszym modelu bo nie mam porównania....
jestem bardzo zadowolona, bo wózek jest zgrabny, bardzo zwrotny, fajnie sie prowadzi ( w domu, w wąskim przepokoju robie nim jedną ręką kółeczka)

a czym ten husky sie różni i czemu jest droższy? tym że ma zimowe dodatki?

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Moj Synek wazy ponad 2,8kg i moze jeszcze z kilo przytyc a tak wszystko ok, za tydzien wyniki gbs. Gin mowil ze na razie nie rodze i pocieszyl mnie ze szybko zrzuce kg
super, gratulacje

Cytat:

A po czym wywnioskowal że szybko zrzucisz?? Też bym chciała go usłyszeć
jeeeezuuu, każda by chyba chciała takie coś usłyszeć.....ja sie boje że usłysze " oooo boooże znów pani przytyła, wygląda pani jak maciora i jak tak dalej bedzie pani wpier*alać to już tak zostanie do końca życia..."

Cytat:

Teraz musze zdecydować co robię dalej czy wychodzę na własne zadanie, czy zostaje i mnie przenoszą na oddział. Tylko teraz obserwacja nie trwa już 3 a 6 dni a przez tydzień zwariuje.
Ponoć gdyby pi zdjęciu pessara coś miało się dziać to już by się stało.

Eh masakra i to niby moja druga ciąża
ciężka decyzja, daj znać co postanowisz...

Cytat:
Przygarniecie mnie kobietki? Jestem jako zaginiona, ale ze względu na tempo życia nie miałam jak być z wami na bierząco.
witaj ponownie

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-05-09 o 13:02
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 13:05   #1165
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

jeeeezuuu, każda by chyba chciała takie coś usłyszeć.....ja sie boje że usłysze " oooo boooże znów pani przytyła, wygląda pani jak maciora i jak tak dalej bedzie pani wpierdalać to już tak zostanie do końca życia..."
Ahahaahahahahaha I Love U :Hahaha:

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

A co do wózka, my zamowilismy baby design husky wraz z adapterem do fotelika maxi cosi Cabrio za łączną kwotę wraz z wysyłką 1400.. gwarancja 2 lata door to door tylko czekam na mój kolor bo chce ,,10,,
Stary 2015-05-09, 13:07   #1166
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ej ja tez chce! Chociaz ja caly czas sie ludze ze dorwe gdzies probki albo znajde na allegro bo komus nie przypasowal bo w ciemno nie wydam tyle kasy. Jaki masz nr.?
Stary 2015-05-09, 13:09   #1167
kaczuszka1986
Zadomowienie

73 dobrala mi kolor do szyi polecam!! Jest naprawdę dobry
Stary 2015-05-09, 13:11   #1168
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

znajoma mi ostatnio opowiadała, że wybrała szpital w którym pracuje jej (i zarazem mój ) lekarz, i tylko dlatego, a przy opiece nikt nie zwracał na to uwagi... i nigdy tam nie wróci az się boje

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Zrobilam pancakesy z nutella i oqoxami na sniadanie.
Jedziemy do Zelazowej Woli. Doszlam do samochodu i juz jestem zmęczona
szybko ja pochodziłam teraz 3 godzinki za resztą wyprawki, i oprócz wózka już wszystko mam

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość

mojemu Tżtowi chyba częściej śnią się dzieci niż mnie

Cytat:

ja nie mówiłabym jeszcze taksówkarz się zestresuje a też jak coś myślę jechać taksówką ale mam nadzieję, ze jednak Tż będzie lub przyjedzie po mnie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Myślisz ze wtedy przyjedzie jakiś taksówkarz jak tak powiesz ? ja planuje jak już to z tyłu rozłożyć sobie taki podkład 90/60 i nie mówić szczegółów zamawiając taxi

właśnie

Cytat:
dobry??
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 13:14   #1169
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
rozważam wszystko w rozsądnej cenie tylko nie potrafie podjąć decyzji......każdy fotelik ma i dobre i złe opinie.....a ja chciałabym żeby ktoś mi konktreną rzecz polecił .....aż mnie głowa boli od tych fotelików......serio, mam większy dylemat niż z wózkiem
chyba się tak nie da napisz chociaż jak często planujesz go używać, jak długo (osobiście nie wierzę w teorie, że dziecko nie chce jeździć tyłem czy jakoś inaczej, to rodzice decydują).

na pewno im dłużej się chce wozić tym fotelik powinien być obszerniejszy i tu przydaje się baza bo ma regulację i starsze dziecko może już trochę bardziej siedzieć niż leżeć w tym foteliku, trochę więcej widzi bo baza automatycznie podnosi fotelik. przy samych pasach dziecko może jedynie leżeć w foteliku i taki roczniak a często i młodsze zaczyna się wściekać a jeśli jest to drobne dziecko albo późno zaczyna siadać nie nadaje się jeszcze do kolejnego fotela, który wymusza pozycję siedzącą, jeśli drzemka to też w ten sposób (tu mój 1,5 roczniak dużo lepiej kontrolował głowę niż teraz jak ma 2 lata, chyba zapomniał jak się śpi w foteliku bo czasem głowa leci mu do przodu jak przyśnie..)
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 13:15   #1170
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

pierwsze słysze, ale jeśli by tak było to życie byłoby piękne bo ja bardzo lajtowe okresy miałam

tak, zamawiałam na allegro , tutaj
http://allegro.pl/show_item.php?item=5249572038
kolor 07
troche musiałam poczekać bo nie mieli akurat koloru na stanie i dopiero po ich drugiej dostawie mogli mi wysłać, ale luz

ja go wcześniej na żywo nie widziałam. żadnego nie widziałam poprostu poczytałam opinie, cena mi odpowiadała to go chciałam i już
materiał jest raczej matowy- ale nie wiem czy tak jak w starszym modelu bo nie mam porównania....
jestem bardzo zadowolona, bo wózek jest zgrabny, bardzo zwrotny, fajnie sie prowadzi ( w domu, w wąskim przepokoju robie nim jedną ręką kółeczka)

a czym ten husky sie różni i czemu jest droższy? tym że ma zimowe dodatki?

super, gratulacje

jeeeezuuu, każda by chyba chciała takie coś usłyszeć.....ja sie boje że usłysze " oooo boooże znów pani przytyła, wygląda pani jak maciora i jak tak dalej bedzie pani wpier*alać to już tak zostanie do końca życia..."

ciężka decyzja, daj znać co postanowisz...

witaj ponownie
hhaa jasne

myślałam , ze na weekendzie uda mi sie poogladać Baby Design Lupo Comfort, używkę, ale wyglądał jak nowy...a okazało sie że ktoś mnie wyprzedził bo ogloszenie nieaktualne noo cóż
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości