|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Industria Dziękuję Ci za opinię
Właściwie to wszystkie te wózki Baby design za wiele się nie różnią Zmienią kolorystykę, coś tam pokombinują z torbą i już jest "new". Husky jest droższy, bo właśnie ma jakieś dodatkowe bajery typu śpiworek czy kocyk z polaru. Z tego co się orientuję jest w sprzedaży też wersja bez tego wszystkiego - tańsza. Ludzie rzucają się na te wózki jak szaleni, co sprawdzam aukcje to te kolory, które mnie interesują są wyprzedane. ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
To dla mnie chyba za ciemny. A jak go nalozysz to czujesz go na buzi.? Zastyga.? Czy jak dotkniesz reka to ci sie odbija na rece.?
|
|
|
|
#1173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
generalnie znalazłam to na OLX , przesyłka za pobraniem i z możliwością rozpakowania przy kurierze mogę dac Ci nr tel jak chcesz, to jest jakiś sklep ![]() Cytat:
zobaczę po całym dniu, ale póki co efekt wow chodził za mną tyle czasu.I wychodził trochę mi szkoda było.. Ale oj tam, też się coś i dla mamy należy mała rzecz a cieszy
|
||
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że się należy.
|
|
#1175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj tz przywiózł komodę z Ikei dzisiaj ja skręca potem ja idę na ostatnie zakupy dla siebie i zosienki a tz będzie wstawił drzwi do pokoi. Tez jest ciężko mu odstawić piwo zwłaszcza ze pracydomowej i przydomowej dużo ale pozwalam mu na jedno w ramach nagrody jak coś zrobi W razie czego mam bardzo blisko rodziców a mój tato jest rodzinnym szoferm i pewnie był by dumny jakby zawiózł mnie na porodowke , przy starszej córce tak było ze ja jeszcze się kompalam a moi rodzice juz byli pod szpitalem ![]() A zapomniałam się pochwalić pamiętacie jak nazekalam w urodziny ze nie zorganizował żadnej niespodzianki i ze wogole zapomniał - wczoraj się zrefkektowal i przywiózł mi z RL taki hamak |
|
|
|
|
#1176 |
|
Konto usunięte
|
Uff Anutka aleś wywołała zamieszanie, ale dobrze, niech się dziewuchy pakują, bo nigdy by się nie wzięły za to
![]() Ankaya witaj ![]() ![]() Jejku obżarłam się aż mi źle |
|
|
|
#1177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak np. chce się wziąć psa to trzeba powiedzieć bo parę razy było tak, że gość nie chciał się zgodzić (niezależnie od tego, jakiej wielkości jest pies). A co dopiero rodząca z tyłu A pytam tylko tak, o bo mnie to raczej nie będzie dotyczyło ![]() Cytat:
![]() Ale na razie mam zapas Revlona jeszcze 1 butelkę, Revlona i Pierre Rene na wykończeniu + planuję kupić Max Factor Facefinity bo weszły nowe odcienie (i mam nadzieję, że 40 będzie dla mnie, bladziocha, dobra) Co do picia tż'ta to akurat tutaj mam z czego być dumna, bo on nie widzi problemu. Sam mi mówi, że nie pije, bo coś się może podziać itp. Albo jak już chce albo do kogoś idziemy to zawsze się upewnia, że jest ktoś w pobliżu, kto w razie 'w' będzie mógł nas zawieźć ![]() W ogóle jestem z niego strasznie dumna bo widzi, jak przechodzę tę ciążę i jest ogromnym wsparciem dla mnie.. Co prawda i tak się na mnie złości, że wielu rzeczy mu nie pozwalam robić ale powoli zmieniam to w sobie. No bo wiecie jak to jest-ja myślę, że wszystko zrobię sama najlepiej itp. ![]() Ale już sama widzę w sobie poprawę, że potrafię dać mu coś do zrobienia i jest coraz większy podział tych obowiązków. Większy niż był na początku. Dziewczyny a jeszcze miałam się pytać o ten ból w pachwinie, bożenie. Codziennie boli,jest naprawdę spory, ciężko mi stanąć na prawą nogę bez bólu w pachwinie. Później ból przechodzi na całą bożenę. Boli nawet jak dotykam. Całe spojenie łonowe. Nie wiem czy to faktycznie przez to, że mała schodzi coraz niżej(?) Zastanawiam się czy dzwonić do gina czy już czekać do środy?
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-09 o 13:49 |
||||
|
|
|
#1178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Witam się po przerwie. Byłam u lekarza, wszystko gra u mnie i u małej. Przeszłam też już na zwolnienie. Teraz biorę się porządnie za szykowanie wyprawki.
Naskrobałyście w tym wątku tyle, że nie mogłam ogarnąć. Ale jestem ze wszystkim na bieżąco. Gratuluję wszystkim udanych wizyt :-* Anutka za Ciebie szczególnie trzymam kciuki :-* Jeśli chodzi o mojego Tż to muszę go tu pochwalić. Od kiedy dowiedział się o ciąży to nie pije alkoholu. Żadne urodziny, imieniny, święta, odwiedziny, opijanie nowego domu... Nic, ani kropelki. Raz tylko pojechał do kumpli i to autobusem, żebym nie musiała po niego jeździć, a na ten czas załatwił z moim bratem, że on nie pije tego dnia i jest w domu dyspozycyjny, gdyby coś się działo. |
|
|
|
#1180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fotelika planuje używać max 3 razy w tygodniu na bardzo króciutkie dystanse- do mojej mamy albo do sklepu mam 5 minut samochodem......ewentualn ie na działke do rodziców 1 raz w tygodniu- pół godziny w jedną str........przez pierwszy rok nie planujemy żadnych dłuższych wypadów......noooo chyba że pojedziemy na wieś ale to tylko raz- i to jest godzinka w jedną strone...... aaa i fotelik bedzie montowany tylko na pasach. niestety w żadnycm z aut nie mamy isofixa Cytat:
![]() Cytat:
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-05-09 o 15:01 |
|||
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często mam taki ból ojejjj, a ja w ogóle nie orientuje się w fotelikach
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Konto usunięte
|
Nie mówiłam wam, T wczoraj pouczała mojego Tż przez telefon odnośnie szczepień, myślałam że mu wyrwę słuchawkę z ręki.
|
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Masija znam ten bol,ale u mnie maly jest nisko no i podobno te kosci sie nieco rozchodza i stad ten bol.
|
|
|
|
#1185 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() widzę, że pełna mobilizacja nastąpiła ![]() Nie chciałam wywoływać takiego zamieszania, ale trochę się przydałam jak widzę Jednak zostałam. stwierdziłam, że zobaczę do jutra co się będzie działo i jeżeli nic to wyjdę. Kontaktowałam się z moim profesorkiem i dał mi zielone światło. Tym bardziej, że we wtorek jest wizyta. póki co wszystko przeszło. Leżę i odpoczywam. Straszny jest ten dylemat i rozdarcie między jednym dzieckiem a drugim na pewno to ja przeżywam bardziej niż on.
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
Uuuuu alez zamieszanko
anutka trzymam kciuki, maluszek może jeszcze sobie posiedzieć i troszkę poczekać pod serduszkiem mamusi Mnie to już koleżanka jakieś trzy tygodnie temu zmobilizowala, miała termin na 4 czerwca i urodziła ponad miesiąc przed terminem... I tak sobie wtedy uświadomilam że to nigdy nic nie wiadomo i lepiej być gotowym za wczasu takim oto sposobem dziś maluje komode dla bobaska by móc wkoncu zrobić pranko i poukładać wszystko jak należy Mój tż też pracuję na 3 zmiany i coś czuje, że jak się zacznie akcja to jego nie będzie... W sumie to chyba tego się boję najbardziej, bo bardzo mi zależy na tym by był ze mną. Miłego dnia laseczki, zajrzę do was wieczorkiem
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka dalas dziewczynom niezlego kopniaka i dobrze
podjelas dobra decyzje,tym bardziej ze konsultowalas sie ze swoim ginem
|
|
|
|
#1188 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz, ona z racji zawodu niby się zna, ale... jakiś czas temu dała tżowi dla mnie coś co okazało się jest zabronione do stosowania w ciąży i teraz totalnie w nic nie wierzę. Jak to Tż potem do mnie powiedział "i tak zrobimy po swojemu a ona niech sobie gada"
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się wczoraj śniło, że urodziłam. Sam poród konkretnie mi się nie śnił, ale to, że już wróciłam z Małym do domku. Był bardzo grzeczny, ale czułam ten strach, że jak zacznie płakać, to nie będę wiedziała, co mam zrobić. Boże, to się wydało takie realne...
|
#1191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) wybór tak duży... poszukaj tabele z ocenami fotelików, poczytaj i wybierz ![]() Cytat:
Cytat:
a Ty się tam trzymaj ![]() Kącik małego prawie gotowy... ufff |
|||
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anutka rzeczywiście wprowadziła nas w stan pełnej gotowości - dziś u wielu z nas pakowanie toreb i przygotowywanie kącików dla Maluszków w sumie to już chyba powoli czas na to ![]() Anutka trzymaj sie cieplutko
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Kącik małego, jeszcze w wersji beta. Niestety u nas pochmurnie a okno dodatkowo na wschód, więc ciemno...
![]()
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-05-09 o 16:12 |
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ładny kącik
Dziewczyny jakieś dwa miesiace temu byłam chora i dostałam antybiotyk. teraz czuję się bardzo podobnie, a nawet i gorzej... myślicie, że mogę go wziąć bez konsultacji z lekarzem? Wiem, że nie powinnam. Ale nie uśmiecha mi się płacic 120 zł za wizyte, żeby usłyszeć że mogę go brać...
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wzięłaś go wtedy do końca? |
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marei pięknie to wygląda
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
brałam go 5 dni tak jak chciała gin, zostało mi jeszcze sporo w opakowaniu..
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nie jestem w stanie być z Wami na bierzaco
![]() Anutka widzę że Cię wzięło ! U mnie podobnie wczoraj było, skurczyki mi się nasiliły, były co 7 min, nospa nie pomogła, dopiero ciepła kąpiel i kolejna nospa. Jeszcze chwilą i byłam gotowa jechać na ip. Ale w końcu zasnelam, dziś jest ok. W pon wizyta, ciekawe co tam się zadziewa ![]() Byłam u teściów zaprosić na Blanki urodziny, obiadłam się ciastem A tz sprząta graty na balkonie, w końcu
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładny Cytat:
nie brałabym na własną rękę... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Zmienią kolorystykę, coś tam pokombinują z torbą i już jest "new". Husky jest droższy, bo właśnie ma jakieś dodatkowe bajery typu śpiworek czy kocyk z polaru. Z tego co się orientuję jest w sprzedaży też wersja bez tego wszystkiego - tańsza. Ludzie rzucają się na te wózki jak szaleni, co sprawdzam aukcje to te kolory, które mnie interesują są wyprzedane. 

:Hahaha:
gwarancja 2 lata door to door
06.09.2014 

na konto nie zaglądam!! 

na pewno to ja przeżywam bardziej niż on.