|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Gratulacje!
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
roxy gratulacje
majka za te zdjecia wrzuce Ci wieczorem nowy prosty przepis cwiczenia czynia mistrza,szczerze to nie taka zla ta szafa ...no i super ze Majka tak ladnie sama sklada.Remek dotad mial wysoko polke z ubraniami wiec ja sie tym zajmuje ale niedlugo sam bedzie musial ..a te szyby to jest szklo czy taki przeswitujacy lekko plastik? Lulababy no w sumie UK to juz inna rzeczywistosc,tj wszystko co wykrtacza poza granice Pl fajnie masz,mala rzecz a cieszy..moje dziecko myje lazienke ,musze zrobic rewizje..
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noooooo i czekam na przepis kochana Roxi - gratuluję , już z głowy masz ![]() wrzucam fotki nowego zakupu o którym mówiłam Tylko nie wiem bo jakoś dziwnie granatowy na zdjęciach jest ale w rzeczywistości szary - taki jak na zdjęciu z misiem... do tego fotelik maxi cosi - foty jeszcze nie zrobiłam...
|
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to już ostatnia prosta i będziesz Pani magister ![]() Ogarnęłam dom, zrobiłam porządek na ogrodku, po obiedzie posprzatane teraz oglądamy z młodym kurczaka małego bo już nie mam siły. Zrobiłabym jakieś ciasto a właściwie zjadłabym muszę teściową namówić aby coś zrobiła
|
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Majka wozek bardzo fajny, mam nadzieje, ze bedzie sie dobrze fura prowadzić
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
roxana_lu gratulacje
a my wróciliśmy z zakupów a i zamówiłam sobie ten zestaw z nuk (butelka+ smoczek) i będę miała w tygodniu
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to widze ze sie z maleństwem obkupiliscie Super ! Ja czekan na reszte przesyłek a i dzis planuje pozamawiac kilka rzeczy jeszcze, zeby był koniec wyprawki...
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
Roxi, gratki!!! Teraz to juz z gorki ;-)
Majka, extra pojazd ;-) Ja dzis czulam sie jakos fatalnie i mnie zcielo, ucielam sobie drzemke i obudzil mnie dopiero maz po pracy jak domofonem zadzwonil ;-) pozniej razem posprzatalismy mieszkanko, i... Upoeklismy pizze, on robil ciasto ja reszte, pychotka! chec spedzona ;-)
|
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
Wy już kończycie zakupy dla maluszków a moja wyprawka leży i kwiczy...
Zrobiłam muffinki kakaowe z dżemem wiśniowym i wyszły mi zakalce, żadnych ciast do sierpnia nie robię, tylko biszkopty mi wychodzą teraz. Dobrze, że za drożdżowe się nie brałam. Na gorąco z zimnym mlekiem nawet dobrze smakowały nie wiem jak potem będą. Chłop namawia mnie na wycieczkę do Czech po Kofolę, już mu słońce dziś głowę przygrzało za mocno Młody padł to ja ambitnie zabieram się za przegląd Allegro i robię jakąś listę potrzebnych rzeczy.
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My to dopiero zaczynamy i "grubsze" zakupy przed nami
|
|
#4511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i fajnie, ze sie udalo pizze zrobic ![]() Cytat:
![]() --- dziewczyny, mam prośbę.. info w klubie!
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
To chyba jakas klatwa ciazarnych ze ciasta nie wychodzą :-P ja to sie nawet nie zabieram tylko zamawiam u mamy i mi piecze :-P
My dzis tez po zakupach ale tym razem do mieszkanka maluszek musi jeszcze poczekac :-P Ach i to uczucie wpakowac sie bez pardonu na poczatek kolejki w kasie uprzywilejowanej ... ))
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Mi o dziwo każde ciasto wychodzi
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
Mnie wczoraj wysylala kasjerka w auchanie do kasy uprzywilejowanej jak zobaczyla ze czekamy w kolejce ;-) ale nie skorzystalam bo polowe zakupow mielismy na tasmie ;-) powiedziala ze nastepnym razem zebysmy korzystali z przywilejow bo ludzie sami z siebie sie nie domysla a ja mam prawo sie zle poczuc i zeby korzystac jak tylko mozna
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Ja mialam dzis jakies ciacho piec i nie upieklam... Leniuch sie wlaczyl i moze jutro ;-) |
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć może to i głupie ale zastanawiam się czy nie wziąć jeszcze gondoli z xlander a tej nie zostawić na zimę bo jest duża i dość ciężka... A mam tam przejściówki do xlandera bo fotelik mamy z tej firmy*... Dokladnie myślę o tej ze zdjęcia w tym właśnie kolorku ... Jest mniejsza, lżejsza... ![]() *edit- maxi cosi - ma przejściówki co x lander
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-05-09 o 22:19 |
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
jak by co to pisz priv- odpisałam
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobisz i tak jak bedziesz uważała ale skoro masz juz gondolkę to po co Ci jeszcze jedna. Lepiej sobie ta kase przeznacz na cos innego bo to według mnie zbedny wydatek A to masz xlandera fotelik? Bo pisałas, ze maxi cosi
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
majka dzieki za inf dot szafy
Przepis na babke za majonezem 4 jaja, 1szkl cukru 1szkl.maki pszennej 1 lyz.proszku do pieczenia 1/2 sloika mnajonezu winairy z 400g tj 200g/ml kilka kropel olejku cytrynowego Wykonanie ddzielic bialka od zoltek bialka ubic ,dodac cukier,w osobnej misce zmieszac zoltka z majonezem,dodac do bialek,dodac make z proszkiem no i ciut olejku.wylac na forme ,forme wysmarowac i obtoczyc bulka tarta i piec 40 min w 170st/bez termo. szczerze to pieke w formie do tarty i jak ostygnie wyjmuje ciasto do gory dnem i daje galaretke z owocami ale ile ludzi tyle pomyslow.robilam kilkanascie razy.. wozek fajny choc rozwiazanie dot koszyka na zakupy i tej plątaniny droazkow mi sie nie podoba ,ale moze ja tak odbieram.. beaciorq to zamaist ciast piecz muffinki tylko kup forme bo w samych papilotkach,chyba ze sa sylikonowe pod wplywem ciezaru ciasta moga sie rozlazic..
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-05-09 o 21:47 |
|
|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
Beatrix ja nie pieke teraz bo mi sie zwyczajnie nie chce :-P
|
|
|
|
#4520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, pewnie masz rację, ale ja kupiłam tą gondolkę quinny ale nie tą co jest w zestawach bo wydawało mi się że będzie za mała... i dlatego osobno brałam spacerówkę i gondolę... A teraz jak na nią patrzę to mam wrażenie że jest ... hmmm zimowa jeśli tak to mogę określić.... Wyściółka w środku jest gruba i ciepła tak samo ten materac który jest w środku jest bardzo gruby... A gondolki w x landerach są ,,delikatniejsze,, , dno ma cienki materac , jest twardszy i boki ma cienkie też... Kurde, muszę pomyśleć... co raz bardziej się nad tym zastanawiam...---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
zrobię jak tylko zjemy to hahaha bo jeszcze 1/4 blaszki została domownikom wyjdą bokiem te ciasta hehhe
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-05-10 o 01:04 |
||
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
śpicie?
nie mogę zasnąć... oglądałam film i ryczałam , wszystko mnie rozczula haha do końca ciąży chyba mi pozostaje ddtvn i domo+ haha bo na tym jeszcze nie płakałam
|
#4522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młody po 5 zrobił pobudkę o nie ma zmiłuj się. Jak nie tż to Filip. Kiedy ja się wyspie? |
|
|
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie :-* ja wczoraj sie obzarlam pizza, rurkami z kremem waniliowym i poszlam spac ;-) dzis obudzil mnie skurcz ludki i juz nie spie, leze jeszcze bo dam troche pospac mojemu pierwszemu dziecku :-P (czt. Mezusiowi) dzis pogoda zachwycajaca pewnie nie bedzie a chcielismy skoczyc do jakiegos parku na spacerek... Dzis na obiadek karkoweczka w sosie wlasnym, kasza gryczana dla mnie a dla meza jeczmienna i chyba do tego salata z gogurtrm ;-) bo ogorkow kiszonych nie mam :-(
|
|
|
|
#4524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słońce ja mam maxi cosi i tez te wózki maja dwa rodzaje gondoli. Mniejsza, lżejsza - letnia i druga większa, grubsza, z takim wlasnie grubszym materacykiem - zimowa. Ze względu na to, ze jeszcze trzeba zachaczyc o zime to wybrałam od razu wersje większa bo przecież nie wydam kolejnych kilku stówek na druga nowa gondole ja sie tym nie przejmuje, chwilka lata nam zostaje a zaraz po przyjdzie jesień i juz nam to przeszkadzać nie bedzie ![]() Ale tak jak mowilam, to moje zdanie ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Jak Cie jakis reportaż na ddtvn rozczuli to i to bedziesz musiała odrzucić hihi ![]() Ja sie nie rozczulam za bardzo bo po prostu raczej filmów nie oglądam w ogole minimum telewizji ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
Hahaha u nas jest to samo. Tzn jak nie junior to... Julka fikająca w brzuszku i naciskająca na pecherz byłam w łazience a teraz dalej tak skacze, ze az głupio byłoby ją zostawic sama sobie i zasnąć hihi ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
No pogoda u nas tez ma dzis nie zachwycać... Ale powiem szczerze, ze juz dawno sie tak nie zmęczyłam jak wczoraj (uczelnia, obiad, dojazdy, sprzątanie, zakupy itd)... Po prostu widac, ze o wiele więcej odpoczywam niż kiedys i teraz taki aktywny dzien juz po prostu mnie meczy bardziej... Wiec dzis na spokojnie, obiad u dziadkow i odpoczywanie w domku ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- A tak w ogole to czesc ! Weszłam na aplikacje ciążowa i czytam 98 dni do porodu... A w rzeczywistości o 14 mniej ze względu na cc wiec pozostaje mi do sądnego dnia 84 dni juz coraz bardziej sie doczekać nie moge. Zaczęły przychodzić te wszystkie rzeczy dla małej...I tak bardziej to odczuwam jeszcze junior ciagle chodzi i pyta "mamusiu a kiedy Julcia przyjdzie na swiat? Urosła juz na tyle, zeby byc z nami?"
|
|
#4525 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wytrzymalam lezac w lozku, wstalam na sniadanie, staruszek dalej slodko spi a ja zza zasciany od sasiadki slucham rozanca :-P swietny poranek ;-)
Roxana, ja juz tez nie moge sie doczekac... Ale juz blizej jak dalej ;-) mam ochote rzucic sie w wir prania i prasowania tego wszystkiego ale jeszcze nie... Jeszcze czekam, zrobie to koniec czerwca poczatek lipca jak dam rade, w na pewno dam :-P Roxana, mamy prawo sie szybciej meczyc, jestesmy coraz wieksze ;-) a Twoj maly slodziak! Ktos powie a co taki maly moze rozumiec, a on... Rozumie i jest taki czuly ze niejeden dorosly moglby sie powstydzic... |
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi, gratki!!!
Majka super pojazd Witam sie w niedzele z zapytaniem czym rozni sie butelka waska od szerokiej? antykolkowa? ktora jest lepsza w czyszczeniu i poreczniejsza?
|
|
#4527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mi słabo było w kościele, ledwo do końca wysiedziałam. |
|
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za opinie a miałaś miejsce siedziace?
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj chyba bym tez nie dała rady wysiedzieć w kościele w tym stanie, u nas to sa tłumy (poza wczesnymi godzinami), do kosciola sie ledwo da wejść...
|
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
Na 8 to może 1/5 kościoła jest zajęte więc miejsca sporo. Ogólnie mamy bardzo zimny kościół i w największe upały można zmarznac na mszy. Już na Godzinach się zasapałam to potem było coraz gorzej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

fajnie masz,mala rzecz a cieszy..

ddzielic bialka od zoltek bialka ubic ,dodac cukier,w osobnej misce zmieszac zoltka z majonezem,dodac do bialek,dodac make z proszkiem no i ciut olejku.wylac na forme ,forme wysmarowac i obtoczyc bulka tarta i piec 40 min w 170st/bez termo. szczerze to pieke w formie do tarty i jak ostygnie wyjmuje ciasto do gory dnem i daje galaretke z owocami ale ile ludzi tyle pomyslow.