|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
Aakkzzii - pogadaj z rolnikiem, któremu dziki zniszczyły uprawę kukurydzy, którą uprawia by wyżywić rodzinę (przysmak dzików) czy na pewno to takie niewinne zwierzątka. Ridja - tu nie chodzi o samo zabijanie, a o polowanie. Tę adrenalinę, która się tworzy jak się poluje na zwierzynę, a dopiero później oddanie strzału.
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czym innym jest zabicie dla mięsa, bo mi za to placa, to moja praca, głupia i nieprzyjemna ale jednak jak mus to mus. A czym innym: zastrzele jelenia, będzie fajnie. Niech się trochę poboi.
Ale zresztą, to nie ten wątek. Byłam tylko ciekawa jaki masz do tego stosunek. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3094 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bólu - tak, bolał mnie krzyż podczas okresu. Robię koci grzbiet codziennie a z tym wstawaniem to też znam ten sposób, ale ja mimo to czuję, że i tak muszę się podnieść obciążając kręgosłup, nie umiem tego uniknąć - czyli też nie znalazłam patentu na finał ![]() A jak nie czułaś skurczów, tylko ból w krzyżu, to był taki mocny? Bo jak porównywalny to co to za różnica? Ja kupuję za 75 zł, nowy oczywiście. Cytat:
Nie chcę urodzić w terminie, ale wiadomo, dużo do gadania nie mam ![]() Cytat:
![]() Ale jeden zabieg Ci niewiele pomoże i tak. Jak Ci szaleją hormony to krem z kwasem, ale ja go ze względu na ciążę odstawiłam, mimo że robił cuda na moje huśtawki hormonów. Wizyta u kosmetyczki to jak już któraś z dziewczyn pisała, najlepiej po porodzie (wtedy to się pewnie i bardziej przyda Cytat:
Łowiectwo to hobby teraz, ale przecież upolowane zwierzęta też się je, nie ma tak, że się strzeli, jest radocha i wraca się do domu i zabija się zwierzątka dla zabawy. A teraz trzeba być weganinem, żeby nie przykładać ręki do zabijania zwierząt, często zwierzę zabite przez myśliwego mniej cierpi niż świnie, kurczaki itd. Ja osobiście to bym wolała faceta myśliwego niż rzeźnika (chociaż z myśliwymi mam do czynienia od dziecka i szczególnie za nimi nie przepadam niestety).Cytat:
![]() Jejuuu jak mnie wnerwia mój sąsiad Zachowuje się jak najgorszy wieśniak (żeby nie było, nie obrażam ludzi ze wsi, sama się w mieście nie wychowywałam). Młody chłopak, mieszka z dziewczyną, chyba w ogóle nie pracuje, bo od ok 10:00 CODZIENNIE puszcza głośno muzykę. Naprawdę głośno, bo nawet jak się wyjdzie na zewnątrz, to go słychać (całe osiedle go na bank słyszy). I tak przez pół dnia. I to najczęściej repertuar: hip-hop. Dzisiaj z racji weekendu od 13:00 jest disco polo. Najgorsze jest to, że już 2 miesiąc puszcza te same beznadziejne nuty, chcąc nie chcąc znam te badziewne teksty na pamięć (i tu mówię o hip hopie). Na nich to chyba jego dziewczyna pracuje, bo nie ma jej codziennie, a jak jest, to się wyklinają na całe osiedle, drą na siebie, a potem on wychodzi z domu trzaskając drzwiami - tak jest kilka razy w tygodniu. Oczywiście z puszeczką piwa zawsze wychodzi Taki typowy, bezrobotny blokers, ciągle w dresie i z piwkiem, a awanturują się czasem do rana. Trochę mi ich szkoda, bo młodzi ludzie, a takie patole z siebie robią.. Ale już mam tak dosyć tego jego muzyki, często mnie głowa przez to boli No ale niestety ja mu uwagi zwracać nie będę, jak on jest agresywny w stosunku do swojej dziewczyny, to do mnie na pewno nie będzie milszy.
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Moja cera tez jest do du@y. Jak nawet dojrzewalam to nie mialam syfkow. A teraz jakas masakra, pozbede sie jednego wyskakuje drugi. No ale mówią ze to na dziewczynke tak sie robi. No jak przesad to przesąd nie bede sie klucic. ( chociaż nie wierze w przesady)
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja to niestety tak jak byłam tak jestem zmarzluch... U lekarza byłam najcieplej ubrana ze wszystkich ciężarnych :p A miałam wielka nadzieje ze chociaż w ciąży będę mogła po domu w krótkim rękawku latać. Byłam dziś na giełdzie kwiatowej, kupiłam trochę warzywek do posadzenia, zaraz idę do ogrodu walczyć z nimi, pierwszy raz sadze, zobaczymy czy coś z tego będzie.
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem mi coś tam wyskoczy małego, ale to od podkładu, dlatego używam tylko jak gdzieś wychodzę ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a czy można na nogi używać balsam brązujący?? Jestem strasznym bladziochem i chciałabym w wakacje nie pokazywać takich bladych nóg....
|
|
#3098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moge isc na pierwszy ogien ;-) Nie wyobrazam sobie koncowki ciazy, ba jeszcze miesiac pogody w porzadku a pozniej zacznie sie jazda, wiec fajnie by bylo dobosic i sie rozpakowywac ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
U mnie problem bedzie z wychodzeniem z domu; w domu jest klimatyzacja, ale to, co bedzie sie dzialo na zewnatrz to koszmar. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
A u mnie nie ma placow zabaw dla malych dzieci; sa wymagajace, przeznaczone dla dzieci w wieku 6-12 lat i wiecie, co? Puszczona na zywiol corka daje sobie rade. Pilnowac trzeba tylko jak jest zmeczona, bo wtedy przychodza jej glupie pomysly do glowy. Takze przy starszych dzieciach plac zabaw musi byc coraz wieksza przyjemnoscia dla opiekuna ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Ano taki, ze bole krzyzowe po pierwsze sa nieproduktywne a bola potwornie, po drugie nie mozesz sluchac swojego ciala i przec wtedy, kiedy jest na to odpowiedni moment, bo bol krzyzowy zaglusza skurcze parte i cala akcja sie niepotrzebnie wydluza, po trzecie to jest taki rodzaj bolu, ze paralizuje cialo i nie mozesz sie nic a nic ruszyc, wiec nawet sobie pomoc zmiana ulozenia ciala nie mozesz. Dlatego chce mozliwie tego uniknac. |
||||
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- ale pyszne udka upiekłam mmm przepyszne, ierwszy raz w przyprawie do kurczaka, przeważnie piekłam w majeranku soczysty mięciutki, właśnie zjadam z mizerią i chlebkiem
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa i jeszcze jedno emergency!!! Chyba mi się robi jakaś infekcja intymna (a raczej zrobiła). Wizyta dopiero 1 czerwca, a ja póki co smaruję się Trivaginem i podmywam rumiankiem. Swędzi cholernie :/ Mam w domu Pimafucort krem, ale nie wiem, czy można go stosować w ciąży? Na ulotce są takie informacje: Jest to preparat złożony zawierający 3 substancje czynne: neomycynę i natamycynę o działaniu odpowiednio przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym oraz hydrokortyzon o działaniu przeciwzapalnym. Neomycyna jest antybiotykiem z grupy aminoglikozydów o szerokim spektrum działania. Mechanizm jej działania, wspólny dla całej grupy antybiotyków aminoglikozydowych, polega na hamowaniu syntezy białek bakteryjnych. Ze względu na swoją toksyczność stosowana jest głównie miejscowo. Natamycyna jest antybiotykiem grzybobójczym, szczególnie skutecznym w leczeniu zakażeń wywołanych przez drożdżaki. Hydrokortyzon jest lekiem o słabym działaniu z grupy kortykosteroidów. Wykazuje słabe działanie przeciwzapalne, przeciwświądowe i obkurczające naczynia krwionośne. Po podaniu miejscowym neomycyna i hydrokortyzon w niewielkim stopniu przenikają do krążenia, lecz nie można wykluczyć wystąpienia ich działań ogólnoustrojowych (zwłaszcza po długotrwałym stosowaniu i/lub na dużej lub uszkodzonej powierzchni skóry). Natamycyna praktycznie nie wchłania się przez skórę. A o ciąży to tylko tyle, żeby skonsultować z lekarzem i że stosowanie dopuszczone tylko w wyjątkowych sytuacjach. Ta moja to wyjątkowa sytuacja czy jeszcze nie?
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Mi cebuszka pomaga spać ale kręgosłup dalej bardzo boli :/ staram się robić z rana ten koci grzbiet, pare przysiadow, ale póki co nie pomaga.
|
#3102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym bede rozmawiac w poniedzialek ;-) ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
A cwiczenia na miednice? Bo mnie w zestawieniu z nimi przestalo bolec |
||
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeju jak mnie korci ta maść, stosowałam ją jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży i ona szybko pomaga, ale jak już wiem to się jednak boję :/
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
Ja stosowałam ostatnio Pimafucin, pewnie skład taki sam. Lekarz mi zalecił maść i globulki 100 mg. Zle mi sie zacytowalo, oczywiście to była odpowiedz dla Panny Izabeli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez AaaMarta Czas edycji: 2015-05-09 o 14:46 |
|
|
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na czuja, probowalabym rogrzewac te okolice. Pewnie, ze sie podziele ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Pamietam jeszcze, ze nalezy unikac niesymetrycznej postawy, czyli nie zakladac nogi na noge, stojac rowno ciezar rozkladac, nie nosic torby na jedno ramie, etc |
||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
polecam Clotrimazolum na grzyba
|
#3107 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
60 zł i w górę Cytat:
Pomyśl też o tym, czy wytrzymasz w pozycji leżącej na wznak przy mikro Cytat:
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-05-09 o 15:41 |
||||
|
|
|
#3108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak wytrzymasz do wizyty, to pamiętaj by po podmyciu się wycierać do sucha!!! i choć jak najczęściej bez majtek, by się wietrzyć |
||
|
|
|
#3109 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mikrodermabrazja jest super, ale trochę kosztuje i jeśli efekt ma być tylko na moment, to chyba nie warto... No i czasem nie wiadomo jak zareguje nasza cera, bo mikro może nasilać pojawianie się przebarwień na skórze lub plamek, tzw ostudy. W ciąży i bez tego hormony mogą powodować przebarwienia, więc trzeba też to mieć na uwadze.Po ciąży będziemy szaleć ![]() Cytat:
Cytat:
A masz jakiś fajny do polecenia? Też może się trochę zabarwię przed latem, bo nogi będą strszyć Cytat:
Co prawda córkę przenosiłam o tydzień i to czekanie było okropne, więc nie nastawiam się, że teraz się zacznie przed tp, ale jak to mówią - ciąża ciąży nierówna, więc może się uda :PA na kiedy masz meneq tp? Bo nie ma Cię na pierwszej stronie. No i chciałabym urodzić w sierpniu z uwagi na córkę - od września idzie do przedszkola, wiem że to będzie trudny czas, bo do tej pory była w domu, albo z opiekunką albo ze mną lub mężem. Fajnie byłoby być wtedy przy niej, móc ją odwieźć do przedszkola i po nią pojechać, a nie akurat wtedy być w szpitalu, ale cóż, to niej decyduję ![]() Jakie są u was temperatury w lecie? Też mnie przeraża wytaczanie się z domu przy 30 stopniach w cieniu... No właśnie moja też sobie raczej daje radę, niewiele jest miejsc, gdzie wymaga mojej asysty. Ale są takie, szczególnie jak zabawka czy przeszkoda jest wysoko, boję się że spadnie, więc muszę być obok i ją asekurować, nawet jak idzie sama. No i sama się nie pohuśta, a uwielbia być huśtana, i to koniecznie wysoko, więc też być muszę No i zaczyna się etap "gotowania" piaskownicy, szykuje tam dla mnie jakieś zupy, soki, kawy, więc muszę wszystkiego "próbować" Współczuję krzyżowych, mam nadzieję, że teraz się obędzie bez nich.. |
||||
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Pleśniaka zrobiłam - wymiata
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
9.09. Oj to trudne chwile Was czekaja, nie zazdroszcze. U mnie najpierw bedzie pora deszczowa i nieustanna walka z plesnia (slomka od bidonu corki nie wysuszona po myciu potrafila mi zaplesniec w jedenwieczor) a pozniej lato, temp min 30 st, o max nawet nie chce myslec a przy wilgotnosci niemal 100% to jest sauna. Najgorszego lata w Pl nie mozna do tego porownac niestety. Moja corka doszla do etapu, ma usiadz, mama poczekaj, nie podchodz, takze tylko obserwuje i jak dochodzi do przepychanek z innymi dziecki to wtedy interweniuje a tak to niech sie bawi. Teraz ma kolege 4 msce starszego i razem ganiaja do utraty tchu |
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba jestem jakaś dziwna, ale puki co chciałabym, albo wolę przenosić ciążę o kilka dni niż urodzić przed terminem. Ale ja mogę sobie chcieć, a dziecię zrobi po swojemu. No i jak się śmieją moje koleżanki, że jeszcze będę błagać dziecko by wychodziło jak tylko ciąża będzie donoszona |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porod w terminie to porod wypadajacy miedzy 37 a 41 tc i kazdy wypadajacy w tym okresie bedzie uznany za terminowy ;-) Przenoszenie, czyli porod po terminie, nie jest najlepszym pomyslem |
|
|
|
|
#3114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to bez recepty? Cytat:
Oo to kupię sobie. Stosowałam brązujące z Kolastyny i Lirene i ten pierwszy polecam bardzo. Śmierdzi trochę, wiadomo, ale ja mam małą wprawę a i tak rzadko kiedy miałam smugi i dość długo się trzymał. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba skuteczniej byloby robic oklady, smarowac sadlem swistaka ;-) ale i tak meza mozesz zaangazowac. Mnie pewnie zasugeruja akupunkture. Podobno skuteczne tez sa zabiegi pradem |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie na szczęście jest gorąco, ale i wilgotno. Nie odczuwa się upałów, aż tak bardzo. Gołąbki juz zrobione
|
|
|
|
|
#3117 | ||
|
Rozeznanie
|
Też uwielbiam!!
![]() Cytat:
U mnie też lubi się bawić w berka, ale ostatnio polubiła też na szczęście zabawy "stacjonarne" Oszaleć można było czasem ![]() Cytat:
A dlaczego wolałabyś przenosić? Ja akurat w pierwszej ciąży na samej końcówce czułam się super fizycznie, mogłam góry przenosić, co mnie dodatkowo frustrowało, bo nie było żadnych oznak porodu, no zupełnie nic. Wszystko przeszło, bóle kręgosłupa, bioder, zgaga minęła |
||
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
W pani Gadżet są wózki, ale beznadziejne :/ same za grubą kasę ii ochydne
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Japonia ma specyficzny klimat; rozmawialam z ludzmi z roznych zakatkow ziemi, rowniez slynacych z upalnych i parnych okresow i wszyscy mowia jednoglosnie, ze lata gorszego niz w Jp nie ma nigdzie. |
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

a z tym wstawaniem to też znam ten sposób, ale ja mimo to czuję, że i tak muszę się podnieść obciążając kręgosłup, nie umiem tego uniknąć - czyli też nie znalazłam patentu na finał 
Zachowuje się jak najgorszy wieśniak (żeby nie było, nie obrażam ludzi ze wsi, sama się w mieście nie wychowywałam). Młody chłopak, mieszka z dziewczyną, chyba w ogóle nie pracuje, bo od ok 10:00 CODZIENNIE puszcza głośno muzykę. Naprawdę głośno, bo nawet jak się wyjdzie na zewnątrz, to go słychać (całe osiedle go na bank słyszy). I tak przez pół dnia. I to najczęściej repertuar: hip-hop. Dzisiaj z racji weekendu od 13:00 jest disco polo. Najgorsze jest to, że już 2 miesiąc puszcza te same beznadziejne nuty, chcąc nie chcąc znam te badziewne teksty na pamięć (i tu mówię o hip hopie). Na nich to chyba jego dziewczyna pracuje, bo nie ma jej codziennie, a jak jest, to się wyklinają na całe osiedle, drą na siebie, a potem on wychodzi z domu trzaskając drzwiami - tak jest kilka razy w tygodniu. Oczywiście z puszeczką piwa zawsze wychodzi
No ale niestety ja mu uwagi zwracać nie będę, jak on jest agresywny w stosunku do swojej dziewczyny, to do mnie na pewno nie będzie milszy. 

Albo dojście do ślizgawki po takich ruchomych kłodach, które są oczywiście wysoko, więc dziecko trzeba ciągle pilnować. Ja na placach jeszcze daję radę, chociaż wybieram te, które są bardziej po 3-latke, z poręczami, itd., żebym mogła co jakiś czas sobie siąść i odsapnąć 

ja weszłam kilka razy, ale nigdy nie trafiłam na nic ciekawego
na jakimś forum przeczytałam, że tak sobie kobieta radziła z wysychającymi.