|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Seks po dłuuugiej przerwie
Jak w temacie, długo byłam sama (2 lata) i przez ten czas nie współżyłam z nikim. Obawiam się trochę tego "pierwszego razu" po tak długim czasie, bo pewnie bez bólu sie nie obędzie.
Przyjaciółka mówiła mi, że ona juz po pół roku "posuchy" czuła się tak, jakby przeżywała drugi "pierwszy raz". Po tak długim czasie abstynencji pochwa pewnie ...nie wiem jak to trafnie opisać...zwęża się, stąd ten ból. Dziewczyny, jakie macie doświadczenia w tej kwestii ? Czy ja to przeżyję ? Może mam przedtem jakieś ćwiczenia zastosować, żeby zminimalizować dyskomfort? ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks po dłuuugiej przerwie
mi sie wydaje ze jesli dobrze sie odprezysz ...i stosunek bedzie poprzedzony "fajna" i rozgrzewajaca gra wstepna nie powinno byc problemu z bolem.. kazdy reaguje inaczej, to ze Twoja kolezanke bolalo nie musi oznaczac ze Ciebie tez bedzie
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Z fajną gra wstępną, w ogóle z jakąkolwiek grą wstępną może być problem z mojej strony, bo post trwał długo i będę w gorącej wodzie kąpana
Ale to cenna uwaga, jak się ciało dobrze przygotuje pieszczotami to odczucia będą o wiele przyjemniejsze.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm. MoJo, sugerujesz, że Twoja błona dziewicza odrosła? ;-)
OK, żarty na bok, nic złego się nie stanie i nic Cię nie będzie bolało. Po takiej abstynencji o grę wstępną, faktycznie może być trudno, ale jesli Twój mężczyzna ma choć trochę doświadczenia i ma pojęcie o tej sytuacji, to własnie długą grę wstępną powinien Ci zaserwować Pomyśl, jak będziesz zwijać się z rozkoszy, kiedy wreszcie to nastąpi! I ponad wszystko... Dobrej zabawy!
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje,że musisz się po prostu rozluźnić... może poproś partnera o seks oralny albo niech najpierw "zapuści się" tam palcem a dopiero potem "sednem sprawy"
napewno nie ma co się spieszyć, gra wstępna i nawilżenie wskazane.
|
|
#6 |
|
La Moderatoiure
|
Ja tez jak czasem dłuższy czas się nie kocham to pochwa mi się zwęża, i wtedy przeżywam swoje kolejne pierwsze razy, tyle że już nie tak bolesne jak ten prawdziwy
![]() Nawilż się czymś przed stosunkiem, tak jak dziewczyny piszą |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Martinez76- uśmiałam się szczerze z pierwszego zdania, które napisałaś, dziękuję Ci za to
Z tego co piszecie dziewczyny wynika, że nie taki diabeł straszny, grunt to się przygotować psychicznie, nastawić pozytywnie i nie spieszyć się. Jeszcze pytanie do Was, piszecie na podstawie własnych doświadczeń ? |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy nie miałam tak długiej przerwy, uprawiam regularnie seks od prawie 3 lat ale nawet po tygodniu przerwy czasem boli, zresztą mnie często boli ale to taki niewielki ból przy wchodzeniu i pewnie wiele osób tak ma nie martw się, ja nie bedziesz o tym myśleć to bedzie dobrze
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
La Monica, widzę, że kwestia techniczna jest Ci nieobca, że tak pozwolę sobie powiedzieć i jednak tego nie da się przeskoczyć
Dziewczyny i martinez76 nastawili mnie pozytywnie i nawet jeśli będzie bolało (bardziej lub mniej), to i tak nie mogę się doczekać "zwijania się z rozkoszy, kiedy to wreszcie nastąpi" ![]() Martinez76- przepraszam Cię bardzo za pomyłkę
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miłej zabawy!
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
ja po 3 miesiacach bez seksu jestem ciekawa jak to bedzie..oj mam nadzieje ze powolutku i nie zaboli
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Hmm a ja tak strasznie się nie mogę doczekać mojego TŻeta w łóżeczku...Mamy juz trzeci tydzień postu ( wyjechał .Brakuje mi strasznie bliskości, nawet nie tyle samego seksu, ale żeby był obok.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 2 mce przymusowej abstynencji..no ale juz odliczam dni
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to samo tyle że ja mojego już nie widziałam 5 miesięcy . Tęsknota doskwiera tak bardzo ......... generalnie jest mi źle ........a oreszcie to juz nie mówie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
no a ja mam tak srednio co dwa miesiące
![]() Bo co dwa sie widujemy na 3 dni.. taa zyc nie umierać :? Na szczescie w przyszłym roku przyjezdza juz na dobre i wtedy to dopiero bedzie czad!
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, wlasnie ze to jest super, jakbys przezywala drugi pierwszy raz
jak partner wyrozumialy i kochajacy to cudowne uczucie![]() na pewno nie dzieje sie nic strasznego
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako założycielka wątku i jednoczesnie osoba, która ma drugi pierwszy raz już za sobą, chce powiedzieć, że było fantastyyyycznie ! ![]() Na początku lekki dyskomfort, ale nie warto nawet o tym wspominać, potem poezja
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Może mam przedtem jakieś ćwiczenia zastosować, żeby zminimalizować dyskomfort? 

Pomyśl, jak będziesz zwijać się z rozkoszy, kiedy wreszcie to nastąpi!