|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.30
Dzięki, tak myślałam. Nie chcę robić babce problemów, zazwyczaj parkujemy kawałek dalej i nie ma problemu. Ale czasem mamy jakieś zakupy ciężkie czy coś i wtedy musimy kombinować, jechać pod blok wyciągać, jedno z nas z nimi zostaje, drugie jedzie gdzieś stanąć i wraca. Mam ochotę te skrzynki jej wtedy wziąć z tego miejsca i przesunąć
![]() I mam jeszcze jedno pytanie w innym temacie. Mam konto w banku X, tż w Y. Chcemy założyć wspólne konto oszczędnościowe. Nie wiem jeszcze gdzie, zależy od warunków. I teraz tak: jak założymy w X, to będziemy płacić przy przelewach na konto Y i odwrotnie? A jak założymy w jakimś jeszcze całkiem innym? W ogóle można mieć tylko oszczędnościowe bez innego rachunku w tym banku? Mam nadzieje, że nie pomieszalam za bardzo
|
#152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W końcu to nie jest coś, co tam powinno stac...
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
męczyłam się tyle, bo chciałam się leczyć na NFZ, zamiast zacisnąć zęby i bulić na prywaciarza. Poza tym przed lekami było gorzej, jak zaczęłam brać to było lepiej, ale jeszcze nie to o co chodziło (problemy ze snem i utrzymaniem temperatury). Przechodziłam też zmiany leków (z Letroxu na Euthyrox). Jak trafisz na dobrego lekarza w miarę częstymi wizytami na początku, to Cię szybciej z tego wyciągnie (na NFZ to wizyty są, pi razy drzwi, raz w roku).
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowsza masz stewie albo ksylitol. Albo daktyle. |
|
|
|
|
#155 |
|
Pani Buka
|
mam klasyczne cieliste szpilki, w których jest mi strasznie niewygodnie i nie wiem z czego to wynika. chyba stopa zjeżdża mi za bardzo do przodu - wkładki silikonowe trochę pomagają, ale nie do końca.
czy szewc będzie mi w stanie dorobić paseczek, taki jak tutaj: http://img.szafa.pl/ubrania/0/010430...em-rozm-41.jpg ? jaki to może być orientacyjnie koszt?
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2015-05-09 o 15:42 |
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ale kosztuja też odpowiednio wiecej, a na to mnie juz nie stac.
|
#157 |
|
szeryfcio
|
|
|
|
|
#158 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Czy na aplikacji można ukryć swój podpis jak się kogoś cytuje czy coś ?
|
|
|
|
#159 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#160 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Ja bym nic nie dała ani nie dokładała się.
|
|
|
|
|
#161 |
|
Nie-rudy lis
|
Robię praktyki w psim salonie pielęgnacji- myślicie, że fartuszek weterynaryjny/medyczny się nada jako ciuch tam? Nie w kwestii wizualnym, po prostu zastanawiam się czy włosy się za bardzo nie będą w niego wbijać.
|
|
#162 |
|
Konto usunięte
|
Będą raczej... Lepsze jakieś fartuchy ortalionowe, śliskie.
|
|
|
|
#163 |
|
Nie-rudy lis
|
Tzn. Domyślam się, że trochę będą, ale ogólnie radzę sobie w zwykłym tshircie z psim kłakiem, więc super ochrony nie potrzebuję, więc wolałabym uniknąć gotowania się w takim śliskim wdzianku
Chodzi mi raczej czy nie będzie gorzej niż w zwykłej koszulce :P
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
banalne pytanie nigdy nie byłam na krytym basenie pierwszy raz chce sie zapisać na karnet i trzeba mieć czepek ? koniecznie i co z klapkami zostawiam je przed wejsciem do basenu czy musza byc odpowiednie obuwie do pływania.
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
|
|
|
#165 |
|
Ante Pante
|
Czepek pewnie bedziesz musiala miec. Klapki sie zostawia juz tam na plywalni, blisko wyjscia do szatni. Tak bylo za moich basenowych czasow.
|
#166 | |
|
...
|
Cytat:
Lepiej sprawić jakie zasady obowiązują na danym basenie. Dawno nie byłam na żadnym, które wymaga czepka.
|
|
|
#167 | |
|
Ante Pante
|
Cytat:
|
|
#168 |
|
damn good coffee
|
Mam w rodzinie sporo przypadków choroby wrzodowej, więc pewnie jest uwarunkowana genetycznie. Czy da się sprawdzić czy ja jestem nosicielem? Są jakieś testy, badania genetyczne na to?
|
|
|
|
#169 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co mówię, bo moja psina jest szorstkowłosa i te kłaki się dosłownie wbijają w materiał, a bez problemu obieram się zawsze szczotką ![]() Cytat:
Klapki zostawia się po wyjściu spod prysznica a przed wejściem na teren basenu
|
||
|
|
|
#171 |
|
Konto usunięte
|
Ścieżki rowerowe:
czy jadąc rowerem zwracacie uwagę pieszym wchodzącym na ścieżkę? skąd się tacy debile biorą i co nimi kieruje? W mojej okolicy jest sporo ścieżek rowerowych. Poruszam się pieszo, z wózkiem dziecięcym, na rolkach, rowerem i bardzo, bardzo mnie wkurza włażenie na "czyjś" teren. I o ile rozumiem rowerzystów jadących po chodniku (są miejsca, gdzie nie ma ścieżki, chodnik jest wystarczająco szeroki, a ulica jest niebezpieczna), to ni uja nie zrozumiem ludzi włażących na ścieżkę. Dziś jakiś ciul zajechał mi drogę wózkiem. Jechałam sobie na rolkach, a po ścieżce (tak, wiem, to ścieżka rowerowa, nie tor dla rolkarzy...) szła sobie urocza rodzinka 2+2. Patrzę, schodzą, myślę sobie, że tym razem odpuszczę, nic nie powiem. I dokładnie w chwili, gdy wjeżdżałam, ten patafian z wózkiem wjechał przede mnie (tam było przejście na drugą stronę ulicy). Najlepszy był komentarz ich bachora: no przecież z wózkiem jesteśmy. ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Yves Rocher Krótkie pytanie: jeśli miałybyście polecić jakiś dobry i niezbyt drogi kosmetyk Yves Rocher to byłoby to (nie może to być produkt z zielonym kółkiem, cokolwiek on oznacza). ..? A dobry kosmetyk do makijażu (najchętniej podkład, ale paznokcie też)? Pytam tak ogólnie o wrażenia, wiadomo, że nie każdemu pasuje to samo. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2015-05-09 o 20:37 |
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie, tak zwracam uwagę pieszym na ścieżkach Po trzecie, jeśli na ścieżce są pasy namalowane, to pieszy ma pierwszeństwo. |
|
|
|
|
#173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, nie ma żadnych pasów, a tak naprawdę idąc od miasta prościej jest wejść na chodnik. |
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety rowerzyści jeżdża dużo szybciej, ścieżki rowerowe nie są nie wiadomo jak szerokie, a taki rolkarz zajmuje nieraz 3/4 tej ścieżki, jak szeroko macha nogami ![]() Tak, jak powiedziałam, zwracam uwagę pieszym. Ale zwracam też rolkarzom
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
Głosowanie.
Dalam mężowi mój dowód osobisty bo ma jutro do załatwienia pewną sprawę poza naszym miejscem zamieszkania. Zapomniałam ze jutro wybory a jednak chciałabym zagłosować. Czy wystarczy mi do tego paszport? |
|
|
|
#176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
Poradźcie jaką kupić trawę na działkę, żeby nie rosła wysoka
Kupiłam jakiś czas temu golfową i miała być niska trawa, a rośnie tak samo jak ta, która była wcześniej
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dotka, gdzie zgodnie z przepisami powinno się jeździć na rolkach? w Czechach jest bardzo dużo rolkarzy, jeżdżą po ścieżkach rowerowych [jak zresztą i ja sama]. w mieście [400 tys. mieszkańców] jest jeden tor do in-line'u, gdzie nie mogą jeździć rowery, chodzić piesi, etc. ma chyba niecałe dwa kilometry i szczerze mówiąc jak na takie duże miasto i taką dużą ilość ludzi jeżdżących na rolkach, wydaje mi się to jakąś kpiną. w moim rodzinnym mieście z tego co wiem rolkarze jeżdżą głównie po jednej ścieżce [niecały kilometr] i jest to ścieżka rowerowa. ale naprawdę nie wiem gdzie indziej mieliby jeździć, bo znaleźć kawałek równego asfaltu graniczy z cudem. są jakieś przepisy dotyczące rolek? |
|
|
|
|
#180 |
|
Konto usunięte
|
Idę za 2 tygodnie na 80 urodziny do Babci.
Macie pomysł co mogę dać jej w prezencie? Zależałoby mi, żeby był to prezent praktyczny. Opadają ręczniki bo już odemnie dostawała i pościel bo wiem, że ktoś już planuje jej nową kupić. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Staram się blogować kuliarnie 

Wiem co mówię, bo moja psina jest szorstkowłosa i te kłaki się dosłownie wbijają w materiał, a bez problemu obieram się zawsze szczotką
Kupiłam jakiś czas temu golfową i miała być niska trawa, a rośnie tak samo jak ta, która była wcześniej