Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-29, 10:27   #361
kina2807
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
Kina a Ty kiedy chcialabys zostac mama?????
tak dokladnie to jeszcze z TZtem nie planowalismy, ale jesli okaze sie, ze mam problemy z watroba i bede musiala odstawic tabsy, to nie pogniewam sie, gdyby przydarzylaby sie mala wpadeczka
moj Tz jeszcze studiuje, choc jest ode mnie rok starszy, wiec trudno nam sie jeszcze zdecydowac na zalozenie rodziny, bo chcielibysmy zapewnic sobie i dzidzi dobre warunki, no i slub chcialabym tez wziac. ale na to tez potrzeba kaski

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 10:48   #362
mezatka07
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

no niestety slub kosztowna sprawa-dobrze to pamietam, bo to bylo prawie 2 miesiace temu
chociaz i tak na niewiele osob to koszty ogromne..
a bobas tez bedzie kosztowal, ale na niego to pieniazki wydaje sie z przyjemnoscia

a tak przy okazji to ja mam 22 lata- w sumie skoncze 30 wrzesnia wiec jestem jeszcze mlodziutka, ale od 18 roku zycia utrzymuje sie sama, nie mieszkam z rodzicami, szybciej dojrzalam i sama podejmuje decyzje, z ktorych jestem bardzo zadowolona

a instynkt macierzynski pojawil sie u mnie w wieku 17 lat- calkiem wczesnie
mezatka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 10:57   #363
kina2807
Zakorzenienie

to naprawde szybko ujawnil sie u Ciebie instynkt, ale u kazdego jest przeciez inaczej. ja co prawda tez nie mieszkam juz od kilku lat z mamunia, bo studiowalam w innym miescie, ale pracowac zaczelam dopiero w zeszlym roku, a ta prace, ktora teraz mam, bede musiala wkrotce zmienic, bo chcialabym cos na umowe o prace a nie na zlecenie. moj Tz niestety nie pracuje, ale rodzice daja mu kase, tylko, ze on juz nie chce brac, bo mu glupio w tym wieku, ale coz skoro jeszcze studiuje. mam nadzije, ze systuacja zmieni sie jednak na lepsze i juz za niedlugo bedziemy mogli wziac slub i postarac sie o dzidziusia.

Mąż i żona...
Stary 2007-08-29, 11:11   #364
mezatka07
Zakorzenienie

Wink Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Kina napewno bedzie dobrze
i moze za niedlugi czas bedziemy gratulowac i Tobie fasolki

a ja ide spac, bo codziennie tak mam, ze wstaje rano a kolo poludnia usypiam........... no i dzisiaj znowu to samo, oczy mi sie zamykaja, wice lulu pa

zycze wszystkim milego dnia
mezatka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 11:14   #365
kina2807
Zakorzenienie

milej drzemki zycze w takim razie, odpocznij sobie troszeczke. moj Tz tez tak ma, ze w dzien jak dziecko usypia

Mąż i żona...
Stary 2007-08-29, 11:32   #366
Ray
Zakorzenienie

dziewczyny sobie gawedza widze

ja wrocilam od lekarza wsio ok zalozyl mi karte ciazy pomylilo mu sie cos myslal ze juz ja mam dzidzia zdrowa oby tak dalej.. :d przytylam tez prawidlowo pytalam czy mam robic badania jakies powiedzial ze narazie nie jestem oznakiem zdrowia i nie ma sensu co mc robic robilam na poczatku ciazy wszystkie wyniki dobre powiedzial ze widac ze promienieje ciaza dobrze sie czuje wiec badania za mc zrobie dopiero
no i moge juz odstawic folik i moj duphaston i witaminki dla kobiet w ciazy kupic i tyle narazie a na jakies bole glowy paracetamol a moje bole brzucha sa normalne i
nie mam sie co martwic mam uzywac zycia

a mojemu mezowi udalo sie wziasc wolne i jutro jade do wroclawia :hura: wlasnie piore sobie rzezy zrobie obiad a jutro jazda

a no i nie zdalam relacji po wczorajszej kolacji bylismy w fajnej wloskiej restauracji mila knajpka i nie drogo nawet posiedzielismy troche a potem w domku tez milo spedzilismy czas jeszcze doszla moja prostownica i od rna bawie sie wlosami heheh
Stary 2007-08-29, 11:46   #367
kina2807
Zakorzenienie

no to super Ray, swietne wiesci! ciesze sie, ze z dzidzia wszystko ok i Ty swietnie sie czujesz! ja dzis niestety nie za bardzo. fajnie, ze jedziecie do Wroclawia, odpoczniecie sobie troche od zatloczonej Warszawy
ja wczoraj tez mialam zamawiac pizze, ale jak przyszlam po pracy to juz czekal na mnie obiadek, TZ ugotowal pyszny sosik z kurczaczkiem i brokulami a do tego kolorowy makaron, ale pychaaa, polecam Wam tez przepis

Mąż i żona...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-29, 11:52   #368
Ray
Zakorzenienie

ja juz sie na jesien zaopatrzylam bo zimno ech
Stary 2007-08-29, 12:02   #369
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Ray - super że u Ciebie wszystko ok i z dzidzią też!!! Bardzo sie ciesze, czekałam kiedy napiszesz jak było u ginka.
A to że promieniejesz....kochana to przecież z twojego posta taka jasność bije ze az poraza!!! Teraz jak już wiesz, że wszystko ok to może byćtylko lepiej I jeszcze ten wyjazd do Wrocławia....Doczekałaś się w końcu wiec wypocznij, odwiedź stare kąty i naciesz sie kobietko
Mała75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 12:07   #370
Ray
Zakorzenienie

tak planuje odpoczac tam troche innego powietrza dobre i 3 dni

ciagle sie zastanawiam kiedy brzuszek sie pojawi jak narazie nie widac poza poszerzona talia juz bym chciala wykorzystac moje nowe spodnie ciązowe hehe

mala75 czekamy tez na ciebie ';d na fasole a sluchaj test wykonaj tydzien po okresie tzn oblicz jaki do tej pory mialas najdluzszy okres i tydzien po zrob
Stary 2007-08-29, 12:09   #371
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

A ja znalazłam sobie robotę. Pranie, sprzątanie i do tego zrobiłam sok z marchwi i brzoskwinek padam na twarz, nie czuje łapek.

Łapie dołka jak patrze na mojego pieska jamniczka. Biedna ma problemy z ząbkami i ze zwględu na starość rodzice nie chcą ryzykować i dawać jej na operację. Pilnujemy żeby nic twardego nie jadła. Niestety mama nie dopatrzyła na ogrodzie jak mój piesek łakomczuszek wykopał sobie marchewkę (bardzo ją lubi) i teraz spuchła. Jest drugi dzień na antybiotykach. Oka prawego prawie wogóle nie widać, ropieje jej, teraz jej ta bania na policzku pękła i wypływa z tego krew i ropa.
Boję że moja staruszka nie przetrzyma operacji i to będzie dla niej kolejne cierpienie ale teraz też nie moge patrzeć na nią
Boję się stracić moją psunię. Jest członkiem rodziny już od ponad 14 lat
Stary 2007-08-29, 12:14   #372
Ray
Zakorzenienie

ja22 no szkoda spa... ale to juz chyba stary piesek 14 lat sama nie wiem z tego co wiem jamniki czesto maja jakies schorzenia ogolnie sama za jamnikami nie przepadam ale rozumiem ze sie przywiazaliscie moze bedzie wszystko dobrze a jak nie to lepiej nie dajcie sie jej meczyc do konca tak ..

ja bym sam chciala jakiegos pieska ale chyba nie dam rady z dzieckiem i psem yorka bym chciala albo mojego hovawarta ale moj maz yourka nie chce a taki maly chyba by duzo nie przeszkadzal echhh musze czekac na dzidzi :d wtedy bede miala full zajecia
Stary 2007-08-29, 12:21   #373
kina2807
Zakorzenienie

Ja przykro mi z powodu Twojego pieska, sama mam kotke, ktora tez mieszka z nami juz okolo 14 lat i ciagle chodza mi po glowie takie mysli, co bedzie jak jej zabraknie, tak bardzo sie do niej juz przyzwyczailismy...
ale nie mozesz sie dolowac, mysl o dzidzi, a humorek na pewno sie polepszy

Mąż i żona...
Stary 2007-08-29, 12:40   #374
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
tak planuje odpoczac tam troche innego powietrza dobre i 3 dni

ciagle sie zastanawiam kiedy brzuszek sie pojawi jak narazie nie widac poza poszerzona talia juz bym chciala wykorzystac moje nowe spodnie ciązowe hehe

mala75 czekamy tez na ciebie ';d na fasole a sluchaj test wykonaj tydzien po okresie tzn oblicz jaki do tej pory mialas najdluzszy okres i tydzien po zrob
Ray - ale niestety nie tym razem Przyszła dziś ta wredna @
Wiec mi smutno od rana, ale staram sie zapomnieć i innych pocieszam bo mi to pomaga
Mała75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 13:19   #375
Ray
Zakorzenienie

mala oh gluoi okres a sio :d
nie doluj sie mi sie za pierwszym razem nie udalo sie dolowalam a za drugim sie udalo ... wiesz mi np lekarz powiedzial ze po stosunku najlepiej polezec sobie i ja lezalam z 10 min i faktycznie zadzialalo.. bo tak to zazwyczaj sie dosc szybko podnosilam i wszystko ze mnie wylatywalo a jak polezalam z 10 min ciut wylatywalo.. nie wiem jak to u ciebie jest ale moze warto zrobic jak ja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-29, 13:19   #376
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Dziekuje Dziewczynki.
Staram się nie dołować ale to takie przygnebiające
Ona nie cierpi, widze że nawet chce się bawić z Nelcia ale trzymam je narazie osobno. Rane ma straszną i wolę żeby nie miała z niczym styczności.
Tak to już jest ze zwierzakami. Ja mam jamniczkę 14 lat - Balbinę o której właśnie piszę, w sumie to piesek rodziców i od 4 miesięce mam labradora retriwera - Neli dostałam ją na urodziny od męża. Do dzieci jest super. Widzę to po jej stosunku do mojego chrześniaka który ma 10 miesięcy i po zbawie z dziećmi u nas na osiedlu. Jest sławna, nie ma osoby która by jej nie znała i nie chciała pogłaskac.
Nawet dziwi mnie nieraz że obcy ludzie tak łatwo dopuszczaja do niej małe dzieci ale to chyba tylko świadczy o tym że wiedza z jakim pieskiem mają dpoczynienia.
Narazie pieski mieszkaja w jednym mieszkaniu, potem Neli wyprowadzi się z nami ale to jeszcze za jakis dłuższy czas.
Stary 2007-08-29, 13:20   #377
Mijalea
Zakorzenienie

Czesc Dziewczynki, tyle piszecie, ze nie nadazam z czytaniem

Ray, ciesze sie, ze jestes spokojniejsza

Mala Nic sie nie martw, przestan myslec najlepiej o tym wszystkim to dzidzia sama sie pojawi

A ja zalatana, z Polski wrocilam zmeczona i troche zdolowana, nie wiem po co ja sie wkopalam w to wesele, tak sie cieszylam a teaz przy roznoszeniu zaproszen rodzina mnie wkurzyla bo ciagle ktos jakies glupie teksty puszczal, moim zdaniem tylko co niektorzy zasluzyli na zabawe na moim weselu, ale niestety zaprosic musze wszystkich . Przez to wszystko sie zestresowalam, poklocilam z rodzicami plakalam na lotnisku jak wracalam bo tak bylam nadziana emocjami i przykro mi bylo ze nie wytrzymalam
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 13:22   #378
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Ray masz racje z tym leżeniem po stosunku. Ja nawet starałam sie wybierać takie pozycje w seksie żeby to nasienie jak najgłębiej sie dostało.
Znam nawet dziewczyne która po stosunku lezała z nogami opartymi o sciane
Stary 2007-08-29, 13:27   #379
Ray
Zakorzenienie

kazda metoda dobra jak sutkuje :d

mijaela nie martw sie dla mnie tez najgorsze byly zaproszenia mialam dosc mialam do zaproszenia 120 osob caly mc roznosilam i niektorych mialam dosc niektorych nawet pierwszy raz na oczy widzialam bo to jakis tam wujek ojca hehehe .... niektorzy tez np mi zadawali pytania typu " taka mloda nie jestes w ciazy?" tylko walnac w leb :d a musialam sie usmiechac i gadac o dupi maryni za przeproszeniem na weselu bedzie fajnie zobaczysz

nawet moja tesciowa zarzyczyla se zaproszenia o gaciu myslalam ze walne na ziemie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-29, 13:27   #380
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki, tyle piszecie, ze nie nadazam z czytaniem

Ray, ciesze sie, ze jestes spokojniejsza

Mala Nic sie nie martw, przestan myslec najlepiej o tym wszystkim to dzidzia sama sie pojawi

A ja zalatana, z Polski wrocilam zmeczona i troche zdolowana, nie wiem po co ja sie wkopalam w to wesele, tak sie cieszylam a teaz przy roznoszeniu zaproszen rodzina mnie wkurzyla bo ciagle ktos jakies glupie teksty puszczal, moim zdaniem tylko co niektorzy zasluzyli na zabawe na moim weselu, ale niestety zaprosic musze wszystkich . Przez to wszystko sie zestresowalam, poklocilam z rodzicami plakalam na lotnisku jak wracalam bo tak bylam nadziana emocjami i przykro mi bylo ze nie wytrzymalam
Kochana wiem coś o tym. Nie przejmuj sie. Ludzie nieraz mają tupet. Ja najwięcej przykrości zaznałam po slubie jak wszyscy wypatrywali u mnie ciaże i dwieście pytan do mieli. Takie sugestie są przykre. Wiedzieli przecież że nie jestem w ciąży bo o slubie informowaliśmy z rocznym wyprzedzeniem. Zaproszenia nosilismy blizej slubu ale wiem co to znaczy kochana rodzinka.
Głowa do góry, ważne że nie musisz z nimi mieszkać pod jednym dachem. Pamietaj że wiekszosc przygryzek jest spowodowanych zazdrościa. Ciesz sie swoim szczęściem, a reszta niech Cię pocałuje.... wiesz gdzie
Stary 2007-08-29, 13:30   #381
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Hehe... Ray dokładnie potwierdzam i podpisuję sie pod tym co mówisz.
Ja też miałam do obskoczenia 120 osób a co najlepsze wymysliłam sobie zaproszenia ręcznie robione i z naszym zdjęciem. Fakt że wyszły ślicznie ale ile było przy tym latania.
U mojej babci do dzisiaj moje zaproszenie stoi na meblach, chociaż jesteśmy już rok po ślubie
Stary 2007-08-29, 13:33   #382
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Humorek zaczyna mi sie poprawiać na dobre. Właśnie wpłyneła mi wypłata juupiii.... miała byc dopiero jutro, chyba pora wybrać sie na jakieś zakupy. Poczekam tylko na męża, w koncu musi mnie ktoś zawiezc i pomoc i to wszystko nosic
Stary 2007-08-29, 13:34   #383
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Dobra mykam na jakiś obiadek. Mama stawia w restauracji. Idę nakarmić maleństwo pa pa
Stary 2007-08-29, 13:35   #384
kina2807
Zakorzenienie

Mijalea nie martw sie wszystko bedzie dobrze na weselu, a przy zalatwianiu spraw to zawsze jakies problemy sie pojawiaja. moja siostra tez kloci sie ciagle z przyszla tesciowa, ale ja wiem, ze wszystko uda sie pewnie wysmienicie. rodzinka pewnie nie rozumie dlaczego wyszlas za Niemca, ale wiesz jakie panuje w Polsce stereotypy, przejdzie im zobaczysz

ja tez slyszala, zeby po stosunku polezec troche z nogami w gorze, zeby wszystko od razu nie wyplynelo

Mąż i żona...
Stary 2007-08-29, 13:37   #385
Ray
Zakorzenienie

uuu wyplatki sa fajne :d moj maz wczoraj diostal to tez zaszlalm buty dwie bluzki

z rodzina najlepiej na zdjeciach na prawde nie ma sie co przejmowac ja to puszczam mimo uszu :d niech se tam gadaja w wiekszosci to zazdrosc przemawia ktos nie moze miec dzieci i teksty typu ciaza itp ja to sie smialam i mowilam jasne juz 8 mc jestem :d i tak dobrze wiedzieli ze slub od roku planowany ale niech se dogryza

nie przejmuj sie
Stary 2007-08-29, 13:37   #386
kina2807
Zakorzenienie

Ray zmienilas zdjecie w avatarku, slicznie wygladasz, w ogole ladna z Ciebie dziewczyna

Mąż i żona...
Stary 2007-08-29, 13:40   #387
Ray
Zakorzenienie

kina a bo tamto mi sie juz znudzilo

czy ladna hmmm dziekuje za komplement ja tam zawsze siebie tak nie widze hehehe chodz mam swoja galerie w internecie :d ja lubie strasznie zdjecia szkoda ze fotografem nie jestem bo ja lubie foteczki robic mam ich miliony na komputerze bede swoje dziecko katowac zdjeciami heheehehe
Stary 2007-08-29, 13:42   #388
kina2807
Zakorzenienie

masz galerie, to fajnie, a mozna ja zobaczyc??

Mąż i żona...
Stary 2007-08-29, 13:43   #389
Ray
Zakorzenienie

dziewczyny co zrobic zeby smietana sie nie zwarzyla?????? robie pomidorowke i zawsze mi sie wazy wrrrrrr taka ze mnie kucharka hehehehe
Stary 2007-08-29, 13:44   #390
Ray
Zakorzenienie

kina hmm zazwyczaj nie lubie sie ludziom pokazywac moge ci jedynie linka podac na prywatnych wiadomosciach bo tak nie chce tutaj uwidaczniac nie wiadomo zawsze kto tutaj zajrzy przypadkiem a potem nagle moje foty znajda sie na jakis porno :hehehe:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości