Scent Bar LVI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-09, 19:41   #2671
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Zawsze tak mam w sezonie letnim, zwłaszcza na początku A dziś po prostu dałam czadu jak na pierwszy raz i mam pęcherze z płynem na paluszkach

A jeśli chodzi o dzielenie się troskami i radościami, to na przykład z moim tatusiem za Chiny Ludowe się nie dzielę, bo to ten typ człowieka, który jeszcze dowali, że sama jesteś sobie winna Ale już TŻa sobie dobrze wybrałam
1. Widzisz, to tylko, nomen omen, "przetarcie" szlaków

Serio, przebij pęcherzyka, wyleje się, przyschnie i zagoi w błyskawicznym tempie.

2. Rozumiem. Ja też nie z każdym, ale w rodzinie praktycznie z każdym oprócz Mamy How sad is that? Niemniej najlepsze zrozumienie mam u przyjaciółek. Bez słów wręcz. Na małżu się ostatnio zawiodłam i nie umiem tego przeżyć

Eeeeech marność, jakby rzekła Red.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 19:41   #2672
Parabelka
Panaroja

snad lodów
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ale Pani tu nie stała!
Coooo ??? JA nie stałam ???? Panie , moja babcia już tu stała kiedy pańskiej babci jeszcze w planach nawet nie było , a Pan mnie tu amputujesz że mnie stałam , ja to miejsce mam od stuleci zaklepane !!!
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Bry nareszcie weekend i nareszcie robota, w której mam wolne soboty

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
To ja może kilka fot z Egiptu z nudów wrzucę, lepiej późno niż wcale
1, 2 hotel
3, 4 Marina w Hurghadzie, widok z lądu i z morza
5, 6 "rajska wyspa"
7 nur do wody
8 przejażdżka
9 Egipskie kothy
10 targ
taki targ , ach
Cytat:

To ja w tym temacie: jaką bieliznę nosicie do koszulek na ramiączkach? Może gupie pytanie w moim sędziwym wieku, ale nie mam doświadczenia - nigdy takich nie nosiłam, bo całe życie miałam kompleks na punkcie nieładnych ramion. Ale teraz ćwiczę i może kiedyś dorobię się czegoś, co chciałabym pokazywać światu

Byliśmy dziś w ogrodzie, B biegał sobie luzem i nagle przychodzi i woła "Mamo, zobacz, mała świnka!". Ja patrzę, a on ma w dłoni takiego maleńkiego krecika, zupełnie gołego jeszcze Pokazał mi gdzie go znalazł, był tam jeszcze jeden, już nieżywy, żadnej dziury. Głupia matka zrobiła sobie gniazdo w kompoście i przy wybieraniu ziemi te małe kreciki jakoś znalazły się na powierzchni. No i tak mi smutno, bo co zrobić
1.albo czarne jak do ciemnych , albo jak do jasnych obciachowo czyli silikonowe wolę obciachowy silikon niż białe bieliźniane wyłażące
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
A z targu to bym nie wyszla, dopóki bym nie sprobowała chociaz po jednym z każdego gatunku owocow

Bardziej mi się nie podoba wystające sadlo/dupsko między koszulką a spodniami czy spódnicą i tego pilnuję, żeby nie było
1.
2.baleronów nie lubisz ?
Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Kurde, teraz bar zamykają przed 21
Rozterka
Cytat:
No właśnie sytuacja trudna, nie da się ukryć - przecież nie zaciągniesz nikogo na siłę do psychologa, ani nie zmusisz, żeby nagle zaczął się dzielić z bliskimi swoimi problemami, gdy całe życie był skryty i nigdy nie dawał nic po sobie poznać
ale najbliższa rodzina mogłaby sie udać , żeby uzyskać wskazówki jak postępować z taką osobą .
Cytat:
Bry

O jaak cudownie mieć pierwszy wolny weekend tylko dla siebie od prawie roku
posprzątałam chatę, poszłam na miasto, porobiłam zakupy, teraz siedzę z olejem na głowie i mnie jeszcze czeka weekendowe domowe spa
Nie mam kiedy Was nadrabiać, w pracy nie ma czasu (i nawet miejsca dla mnie wciąż nie ma )
Poza tym super: nowa robota, wiosna i jest ciepło... Naprawdę odżyłam

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Też tak kiedyś myślałam, ale jednak z czasem zaczęłam rozumieć swoją Ciocię, że ktoś tego nie chce. Nie chce dzielić się wynikami, nie chce rozmawiać o swojej chorobie, no po prostu nie chce.

Z drugiej strony troska ludzi o swych bliskich zrozumiała. Jednak każdy ma prawo do swoich wyborów.
Ale jeżeli z kimś się związujesz , zakładasz z nim rodzinę , jesteś też odpowiedzialna za jego spokój , i w takim wypadku nieudzielanie żadnych informacji to po prostu krzywdzenie najbliższych . Pełną swobodę wyboru ma tylko osoba niezwiązana z nikim w sposób trwale rodzinny jeżeli rozumiesz o co mi chodzi - np związek nieformalny na odległość . Jeżeli się żyje wspólnie , to nawet ze względu na ewentualne poukładanie sobie spraw w związku z konieczną opieka nad drugą osobą czy sprawy majątkowo-mieszkaniowe , taka informacja musi być przekazana drugiej osobie . Już nie mówiąc o zwykłej uczciwości wobec najbliższych .Bo wyobraź sobie np że ktoś choruje na coś neurologicznego , co w pewnym momencie sprawi , że będzie całkowicie niesprawny i zależny od otoczenia . Wypadałoby rodzinę na to przygotować , przeorganizować jakoś życie , żeby nie spadło to na nich jak grom z jasnego nieba

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 19:44   #2673
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ludzie mają różne charaktery, więc dlaczego mieliby się nagle zmienić w obliczu choroby, co nie?

---

Mam jakąś łupieżowo-swędzącą masakrę na głowie Doraźnie pomógł szmapon z Biedry
1. To prawda

2. Ino hyżo zażyj (edit: zastosuj, nie zażyj ! :troba: głupek ze mnie ) coś przeciwłupieżowego, Nizoral etc. To grzybek, minie po Nizoralu. A nie wiem czy płukanka octowa też nie pomoże, że niby kwaśne środowisko, i jeszcze olejek z drzewa herbacianego - u nas jest zawsze na stanie.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-05-09 o 19:45
Stary 2015-05-09, 19:49   #2674
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. Ja też nie z każdym, ale w rodzinie praktycznie z każdym oprócz Mamy How sad is that? Niemniej najlepsze zrozumienie mam u przyjaciółek. Bez słów wręcz. Na małżu się ostatnio zawiodłam i nie umiem tego przeżyć

Eeeeech marność, jakby rzekła Red.
Zazdroszczę takim rodzinom, gdzie każdy może z każdym szczerze rozmawiać. Ja z moimi rodzicami mam raczej powierzchowny i chłodny kontakt i zawsze miałam taką myśl, że moja rodzina będzie inna. No i pracuję na to, żeby była inna i jest (generalnie) tak jak sobie wymarzyłam

Sytuacji z mężem bardzo mocno współczuję, dla mnie też coś takiego byłoby ciężkie do przetrawienia

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 19:57   #2675
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
snad lodów

Coooo ??? JA nie stałam ???? Panie , moja babcia już tu stała kiedy pańskiej babci jeszcze w planach nawet nie było , a Pan mnie tu amputujesz że mnie stałam , ja to miejsce mam od stuleci zaklepane !!!

Ale jeżeli z kimś się związujesz , zakładasz z nim rodzinę , jesteś też odpowiedzialna za jego spokój , i w takim wypadku nieudzielanie żadnych informacji to po prostu krzywdzenie najbliższych . Pełną swobodę wyboru ma tylko osoba niezwiązana z nikim w sposób trwale rodzinny jeżeli rozumiesz o co mi chodzi - np związek nieformalny na odległość . Jeżeli się żyje wspólnie , to nawet ze względu na ewentualne poukładanie sobie spraw w związku z konieczną opieka nad drugą osobą czy sprawy majątkowo-mieszkaniowe , taka informacja musi być przekazana drugiej osobie . Już nie mówiąc o zwykłej uczciwości wobec najbliższych .Bo wyobraź sobie np że ktoś choruje na coś neurologicznego , co w pewnym momencie sprawi , że będzie całkowicie niesprawny i zależny od otoczenia . Wypadałoby rodzinę na to przygotować , przeorganizować jakoś życie , żeby nie spadło to na nich jak grom z jasnego nieba
1. Jaaaakich? Ja sobei dziś kupiłam czekoladowe z Grycana. A nie jadam lodów. Chyba źle ze mną.

2.

3. Zgadzam sie z Tobą, uważam, że tak być powinno. To jest wyjscie fair. No man is an island. Żaden człowiek nie jest wyspą. Mówię, tylko o tym, że choroba i umieranie to najbardziej intymne rzeczy na swiecie, zatem uszanowałam ciocię, a wczesniej mojego tatę, czyli jej brata, że nie chciieli, nie umieli o tym gadać. Małżonkom mówili, i to było o tyle fair.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Zazdroszczę takim rodzinom, gdzie każdy może z każdym szczerze rozmawiać. Ja z moimi rodzicami mam raczej powierzchowny i chłodny kontakt i zawsze miałam taką myśl, że moja rodzina będzie inna. No i pracuję na to, żeby była inna i jest (generalnie) tak jak sobie wymarzyłam

Sytuacji z mężem bardzo mocno współczuję, dla mnie też coś takiego byłoby ciężkie do przetrawienia
Prawda? Też zazdrosćiłam i też taką wizję dla swojej miałam..

Z małżykiem to obiektywnie żadna trauma, niejeden by się uśmiał, że pffff też mi problem ale jednak no, dla mnie jest inaczej.
Stary 2015-05-09, 19:58   #2676
gryx82
BAN stały

Cytat:
I jeszcze mała anegdotka, żeby było pogodniej
Przedszkolaki we wtorek jadą na balet, więc pytam B czy wie co to jest balet.
A on z szerokim uśmiechem "Tak, walec!"
To mi przypomniało jakiś teleturniej sprzed lat w regionalnej tv, dla młodzieży ze szkół średnich (!) i tam jakaś dziewczyna zabłysnęła rodzajem tańca "walec"
Cytat:
Łoj
Ale to taki suchy łupież? Bo mi na taki bardziej jak łuski na głowie to pomaga Nizoral. Ale jak suchy to nie wiem czy to też sprawka grzybów? Ale swędzenie znam aż za dobrze
Suchy
Cytat:
Na małżu się ostatnio zawiodłam i nie umiem tego przeżyć

Cytat:

Cytat:
ale najbliższa rodzina mogłaby sie udać , żeby uzyskać wskazówki jak postępować z taką osobą
Też racja Ja tak się wymądrzam, a sam pewnie nie byłbym lepszy i nawet po chemii wmawiałbym wszystkim, że zgoliłem się na łyso, bo to ostatni krzyk mody
Cytat:
2. Ino hyżo zażyj (edit: zastosuj, nie zażyj ! :troba: głupek ze mnie )

Cytat:
coś przeciwłupieżowego, Nizoral etc. To grzybek, minie po Nizoralu. A nie wiem czy płukanka octowa też nie pomoże, że niby kwaśne środowisko, i jeszcze olejek z drzewa herbacianego - u nas jest zawsze na stanie.
Grzybek?! Jak na złość nie mam ani kropli Nizoralu

---

Niedobrze mi... tort, parówki z serem, chipsy, oranżada, maślanka Piłem dziś po raz pierwszy ayran kupny, nawet dobry, ino ciut słony (0,7g soli w 100ml to jednak lekka przesada)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 20:00   #2677
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Grzybek?! Jak na złość nie mam ani kropli Nizoralu
No to ić i kup w aptece, na bank jakaś ma dyżur 24 h. A jak nie to jutro.

musiałeś się pośmiać z troby

Nie no dobrze dobrze, śmeijmy się, tak trzeba !
Stary 2015-05-09, 20:08   #2678
gryx82
BAN stały

Cytat:
No to ić i kup w aptece, na bank jakaś ma dyżur 24 h. A jak nie to jutro.
Mnie saszetka Nizoralu starcza na co najmniej 6 myć :miszcz-oszczednosci:
Cytat:
musiałeś się pośmiać z troby

Nie no dobrze dobrze, śmeijmy się, tak trzeba !

Z troby i zażycia Bym się pewnie nieźle wpienił
Stary 2015-05-09, 20:17   #2679
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
O jaak cudownie mieć pierwszy wolny weekend tylko dla siebie od prawie roku
posprzątałam chatę, poszłam na miasto, porobiłam zakupy, teraz siedzę z olejem na głowie i mnie jeszcze czeka weekendowe domowe spa
Nie mam kiedy Was nadrabiać, w pracy nie ma czasu (i nawet miejsca dla mnie wciąż nie ma )
Poza tym super: nowa robota, wiosna i jest ciepło... Naprawdę odżyłam
fajnie

Cytat:
Dokładnie , taki jak by ściągacz drobniutki

Gratuluję
to lubię takie więc może się do Tesco udam. dzięki dzięki

Cytat:
Też tak kiedyś myślałam, ale jednak z czasem zaczęłam rozumieć swoją Ciocię, że ktoś tego nie chce. Nie chce dzielić się wynikami, nie chce rozmawiać o swojej chorobie, no po prostu nie chce.

Z drugiej strony troska ludzi o swych bliskich zrozumiała. Jednak każdy ma prawo do swoich wyborów.
właśnie, najgorsze to "z jednej strony" i "z drugiej strony".... czasem naprawdę nie chce się z rodziną rozmawiać na niektóre tematy

Cytat:
1. U mnie też pomigrenowo - front przechodził, ciśnienie leciało na łeb

2. To zaiste osiągnięcie! Też mnie cieszą takie zakupy.
1. to się w bólu łączę dosłownie...

2. co nie zwłaszcza że przypadkiem, bo tak naprawdę wybrałam się po buty...

ale ale, zapomniałam, mam jeszcze drugie osiągnięcie - byłam dziś u fajnej ginki co 100 x lepsze niż staniki poleciły mi koleżanki z pracy, do tej pory chodziłam od przypadku do przypadku do kogo był wolny termin, ale widzę że u tej pani dr warto się zakotwiczyć

Cytat:
Ta, mam pomysł - będę przy nich pracować
A tak na serio to nie wiem na 100 %, ale z ciekawości zrobiłam test i wyszedł Palikot

A teraz o tytułowej głupocie: wczoraj zastanawiałam się po co się nosi stopki do butów (w życiu nie miałam, nie wiedziałam po co to). No to po tym jak zrobiłam dziś ponad 6 km w balerinach na gołe stopy już wiem Ciekawam jak jutro włożę buty
1. o, chcesz liczyć głosy
zabawne te testy.... może zagłosować wg nich? a poważniej, to naprawdę mnie boli, że nie wiem przy kim mam postawić krzyżyk, pierwszy raz od lat chcę głosować i taki nieszczęśliwy zestaw mi się trafił

2. oj, znam ten ból. mi wystarcza przejść 600 metrów na gołą stopę baleriny to jeszcze, bo stopki można, wyobraź sobie sandałki i klapki

Cytat:
Kamena, znaleźć fajny stanik to skarb, a dwa to cud
Nie wiem czy wiesz, ale zachwyciłam się Twoją Panienką od pierwszego zobaczenia
Cytat:

I jeszcze mała anegdotka, żeby było pogodniej
Przedszkolaki we wtorek jadą na balet, więc pytam B czy wie co to jest balet.
A on z szerokim uśmiechem "Tak, walec!"
1. tak dobrze to nie ma, dwa bo dwa kolory tego samego modelu

2. nie wiem dziękuję w imieniu Panienki - ja też się nią zachwycam

3. walec

Cytat:
1. Nigdy nie posiadałam stopek, całe lata popylam boso w balerinach etc. I nic. Także jeszcze się na głupotę nie załapałaś Ot pech lub złe buty
.
ale Ci zazdroszczę....

Cytat:
U mnie co prawda nie migrena, ale nawrot bólu głowy po chwilowej przerwie, spowodowanej podwójnym ibuprofenem

Poza najbliższą rodziną (matka, mąż i syn) nie ma nawet tak naprawdę z kim porozmawiać
1. widzę że wysyp bólu głowy w sumie nie wiem czy u mnie to migrena... tak rzuciłam, bo pulsuje i jest bardziej po jednej stronie.... więc chyba pod migrenę podpada ostatnio niestety miewam bóle głowy więc leki przeciwbólowe kitram i w domu i w pracy...

2. no tak, ale czy chce rozmawiać? czasem łatwiej z obcym, niż z bliskimi
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 20:22   #2680
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
2. no tak, ale czy chce rozmawiać? czasem łatwiej z obcym, niż z bliskimi
Też prawda
Stary 2015-05-09, 20:38   #2681
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
1. o, chcesz liczyć głosy
2. nie wiem dziękuję w imieniu Panienki - ja też się nią zachwycam
1. Gorzej, będę w obsłudze informatycznej
2. Aaaa, bo jak zwykle nie doprecyzowałam Ta Panienka to mi się podoba oczywiście, bo Justyna ją namalowała, a jej obrazy bardzo do mnie przemawiają, ale najbardziej w niej to podoba mi się ten kamenowy wizerunek

Ginki gratuluję jeszcze bardziej niż staników
Też się do mojego wybieram, bo mi niby lepiej, ale tak właśnie "niby"

Czy w moim wieku (30+) to buty New Balance (kolory raczej z tych stonowańszych) będą obciachem czy nie? A może one już są zbyt modne/już niemodne żeby je w ogóle nosić? Potrzebuję butów wszelkiego typu, a nie mogę się zdecydować na nic. Nie wiem czy warto wydać więcej, czy brać tanioszkę?

Idę (a właściwie to nie idę, bo nadal będę siedzieć w tym samym miejscu :p) na Zodiak

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2015-05-09 o 20:40
Stary 2015-05-09, 20:48   #2682
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
2. Aaaa, bo jak zwykle nie doprecyzowałam Ta Panienka to mi się podoba oczywiście, bo Justyna ją namalowała, a jej obrazy bardzo do mnie przemawiają, ale najbardziej w niej to podoba mi się ten kamenowy wizerunek

Czy w moim wieku (30+) to buty New Balance (kolory raczej z tych stonowańszych) będą obciachem czy nie? A może one już są zbyt modne/już niemodne żeby je w ogóle nosić? Potrzebuję butów wszelkiego typu, a nie mogę się zdecydować na nic. Nie wiem czy warto wydać więcej, czy brać tanioszkę?
1.
2. a teraz to rozumiem mniej co to jest "kamenowy wizerunek"
3. jak jestem na mieście to wydaje mi się że co 3 osoba ma na nogach new balance nie wiem czy pomogłam
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2015-05-09, 20:53   #2683
Maja102
Zakorzenienie

Kameno gratuluję staników, dobrze leżący to skarb A ja niedawno upolowalam przypadkiem w esotiq. Ceny z lekka mnie zabiły, ale znalazłam na końcu półkę z resztkami poprzednich kolekcji po 38-41 zł

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Aa to jak się znów system PKW wyłoży to już będzie wiadomo czyja to sprawka
Stary 2015-05-09, 20:59   #2684
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
2. a teraz to rozumiem mniej co to jest "kamenowy wizerunek"
3. jak jestem na mieście to wydaje mi się że co 3 osoba ma na nogach new balance nie wiem czy pomogłam
2. Nie chciałabym się zakręcić w tłumaczeniach, bo jeszcze wyjdzie, że nie zrozumiałam przesłania Tak mi ta panienka na obrazie jakoś pasuje do Ciebie, taka naturalna, delikatna i dzika.
3. Ja na wsi mieszkam, więc wiesz

Cytat:
Aa to jak się znów system PKW wyłoży to już będzie wiadomo czyja to sprawka
U mnie ostatnio wszystko zadziałało , to ci dalej popsuli

Stary 2015-05-09, 20:59   #2685
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Kameno gratuluję staników, dobrze leżący to skarb A ja niedawno upolowalam przypadkiem w esotiq. Ceny z lekka mnie zabiły, ale znalazłam na końcu półkę z resztkami poprzednich kolekcji po 38-41 zł
też gratki

ja w ogóle nie doprecyzowałam, bo nowe nabytki nie dość że dobrze leżą to mi się podobają!!!! nic a nic bym w nich nie zmieniła, stąd też aż tak się cieszę
takie ło: http://www.telimena.pl/product-pol-9...light-WHP.html i też nie po cenie normalnej, 2 sztuki wyszły mniej niż jeden bez zniżki

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2015-05-09, 22:46   #2686
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

ale ale, zapomniałam, mam jeszcze drugie osiągnięcie - byłam dziś u fajnej ginki co 100 x lepsze niż staniki poleciły mi koleżanki z pracy, do tej pory chodziłam od przypadku do przypadku do kogo był wolny termin, ale widzę że u tej pani dr warto się zakotwiczyć
Znam ten ból, to samo miałam, zawsze byłam u kogoś tylko raz, góóóóóra dwa, z braku laku aż tu nagle trafiłam an sensowną babkę.

Cytat:
Idę (a właściwie to nie idę, bo nadal będę siedzieć w tym samym miejscu :p) na Zodiak
Daj znać co sądzisz, ciekawa jestem. Bo widziałam dawno temu.

Cytat:
też gratki

ja w ogóle nie doprecyzowałam, bo nowe nabytki nie dość że dobrze leżą to mi się podobają!!!! nic a nic bym w nich nie zmieniła, stąd też aż tak się cieszę
takie ło: http://www.telimena.pl/product-pol-9...light-WHP.html i też nie po cenie normalnej, 2 sztuki wyszły mniej niż jeden bez zniżki
Zacne Skojarzyły mi się z teledyskiem Madonny do Human Nature.
Stary 2015-05-10, 01:34   #2687
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Siedzę jak na szpilkach... siostra mojej mamy zostawiła list i w nocy wyszła z domu (widzieliśmy się w niedzielę, wydawało się, że wszystko jak najbardziej w porządku)...
Uff, doczytałam, że wszystko ok, ale co się nadenerwowaliście, to wasze

Cytat:
Ju, ja bym brala ta torebkę. Jest tak kiczowata,że aż cudna, tylko bardziej do patrzenia i wspominania niż noszenia
Chociaz widze ją do letnich stylizacji...kolorowe, soczyste szpilk ( tenisowki)i, spodnie typu boysfreindy, zawinięte nad kostkę , jakaś szara gładka koszulka na ramiączkach/bokserka/oversize ( którego chyba nie lubisz ) i ta torebka Chodzilabym tak z nią
No więc i ja tak widzę - a oversize lubię, jak najbardziej.
Tylko tak sbie myslę, czy w Polsce nie ma takich torebek? To taki prosty w sumie patent, bo tania to ona w sumie nie była (znaczy nie bardzo) - może ktoś, kto siedzi w Pakamerze, wskazalby mi trop?

Cytat:
Doszly moje trampki, świetne sa
a pani ze sklepu dzwonila znowu,żeby się upewnić że doszły, czy wszystko ok i czy jestem zadowolona
Ja wiedziałam, że tak będzie Super, cieszę się

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Kurde, teraz bar zamykają przed 21
ROZTERKA!!!! No, jak nie ma mnie i Gryxia, to życie nocne jest słabe

Cytat:

fajna serio jest papierowa czy to jakiś żart który do mnie nie dotarł?
Torebka naprawdę robiona z papierków po mentosach i innych dropsach - podobno one są nie do zdarcia.
Ktoś napisał o odwadze - ja Wam powiem, że przy niektrych częściach garderoby, tych podstawowych, jestem bardzo ostrożna i nieśmiała (im bliżej twarzy, tym gorzej - np na kapelusz nikt mnie nie namówi) - ale już buty bym mogla włożyć naprawdę szalone, a dodatki - typu torba, uważam nie za cześć siebie i nie mam żadnych oporów.

Parabelko, ponieważ nasze spotkanie nie wiadomo, kiedy będzie, to podnoszę przyłbicę - wal!

A tak w ogole to nadaję już ze swojej pracowni - lot był super, bo caly przegadałam z panią obok i z samolotu wyszłam... z panienkowym zamówieniem!

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 02:07   #2688
gryx82
BAN stały

Znad wqrwu jak stąd do tamtąd!
Cytat:
A więc to Ty będziesz fałszowała wyniki?!
Cytat:
Czy w moim wieku (30+) to buty New Balance (kolory raczej z tych stonowańszych) będą obciachem czy nie?
Mnie się podobają, ale jednak ich popularność (nawet na wsi ) przemawia za rozejrzeniem się za czymś innym (ale to ja - ja mam alergię na takie zagrania, nie zniósłbym faktu, że ktoś pomyka w takich samych butach/kurtce/spodniach/czapce jak ja)
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Uff, doczytałam, że wszystko ok, ale co się nadenerwowaliście, to wasze
Na chwilę obecną wszystko w jakimś takim niewypowiedzianym zawieszeniu jest
Cytat:
ROZTERKA!!!! No, jak nie ma mnie i Gryxia, to życie nocne jest słabe
Prawda?
Cytat:
A tak w ogole to nadaję już ze swojej pracowni - lot był super, bo caly przegadałam z panią obok i z samolotu wyszłam... z panienkowym zamówieniem!
To się nazywa "nos do interesów"!
Stary 2015-05-10, 02:21   #2689
justynaneyman
Zakorzenienie

Ależ Gryxiu, to wypadło zupełnie mimochodem - serio. A że usiadłam akurat obok niej - to już nie nos. Tylko los

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 02:26   #2690
gryx82
BAN stały

Jak zwał, tak zwał - los, nos... ważne, że "interes się kręci"
Stary 2015-05-10, 07:18   #2691
kamena
ʞɐɯǝuɐ

porannie znad kawy

Cytat:
2. Nie chciałabym się zakręcić w tłumaczeniach, bo jeszcze wyjdzie, że nie zrozumiałam przesłania Tak mi ta panienka na obrazie jakoś pasuje do Ciebie, taka naturalna, delikatna i dzika.
3. Ja na wsi mieszkam, więc wiesz
2. dziękuję za miłe słowa mi też się wydaje że do mnie pasuje - plus, traktuję ją jako coś w rodzaju talizmanu, bo to jest przedwiośnie, czyli coś budzącego się do życia, a takie wibracje są mi bardzo potrzebne
3. nie wiem

Cytat:
Znam ten ból, to samo miałam, zawsze byłam u kogoś tylko raz, góóóóóra dwa, z braku laku aż tu nagle trafiłam an sensowną babkę.

Zacne Skojarzyły mi się z teledyskiem Madonny do Human Nature.
1. u mnie to nawet nie ból, może dlatego że nie miałam przez ostatnie lata żadnych skomplikowanych problemów zdrowotnych, kiedyś chodziłam do 1 ginki, prywatnie, po tym jak sensownie mi doradziła w sprawie nadżerki - no ale potem dostaliśmy to ubezpieczenie z firmy więc ją porzuciłam... ta u której byłam wczoraj też jest w ramach tego ubezpieczenia, za to mam do niej "nie po drodze" - delikatnie mówiąc - wczoraj byłam aż w piasecznie... co w sumie na dobre wyszło, bo przespacerowałam się do tego centrum outletowego
2.

Cytat:
Torebka naprawdę robiona z papierków po mentosach i innych dropsach - podobno one są nie do zdarcia.
Ktoś napisał o odwadze - ja Wam powiem, że przy niektrych częściach garderoby, tych podstawowych, jestem bardzo ostrożna i nieśmiała (im bliżej twarzy, tym gorzej - np na kapelusz nikt mnie nie namówi) - ale już buty bym mogla włożyć naprawdę szalone, a dodatki - typu torba, uważam nie za cześć siebie i nie mam żadnych oporów.

1. ale z papieru czy z tych sreberek? bo faktycznie, sreberka mogą być nie do zdarcia
mi się bardzo podobają takie zestawienia - stonowane, neutralne ciuchy i jakieś szalone dodatki - o wzory i kolory mi bardziej chodzi niż o formę, fasony.

2. gratulacje - panienka dla współpasażerki? super, że wróciłaś cała i zdrowa i szczęśliwa

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2015-05-10, 09:34   #2692
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Czy w moim wieku (30+) to buty New Balance (kolory raczej z tych stonowańszych) będą obciachem czy nie? A może one już są zbyt modne/już niemodne żeby je w ogóle nosić?
Wiekowo obciachem nie będą ale są tak straszliwie modne, że brałabym coś innego

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
To ja może kilka fot z Egiptu z nudów wrzucę, lepiej późno niż wcale
Ach, rozmarzyłam się wakacyjnie

Cytat:
macie tak w ogóle pomysł na jutrzejsze wybory???
w latarniku wyborczym wyszedł mi Korwin....
Chyba na Kukiza

Moi drodzy, ponieważ nadchodzą wakacje znowu nie wiem co na siebie włożyć i liczę, że mi pomożecie Nawet przygotowałam się i mam łobrazki! Otóż jedziemy na wypaśną agroturystykę gdzie kozy, lasy i jeziora są przemieszane z salami konferencyjnymi, restauracjami i siłowniami. Nie wypada wyglądać jakby się szło na wf.
Mam kilka tuniko-worów (jak wszystko pójdzie dobrze będę w 6tym m-cu więc odpadają obcisłe ciuchy) i wygodne buty, jak będzie chłodniej to do tego długie legginsy ale co na zadek jak będzie upał? Najchętniej schowałabym nogi aż po kolana ale: legginsy za kolana są zbyt kolarskie (?), bojówki skejtowskie, dresy ze ściągaczem dadzą efekt piżamy, dżinsowe rybaczki niewygodne i mogą uciskać w pasie, żadnych pastelowych/kolorowych nie włożę bo nie
Więc może zwyczajnie króciutkie legginsy, których nie będzie widać spod długiego wora?
A może coś się teraz NOSI o czym nie wiem?
I jeszcze - wypada w takie okoliczności przyrody zapodać do opinaczy, długich legginsów i poniższych worów jakąś "industrialną" biżuterię? Żeby no wiecie, nie wyglądać tak bidnie... Jakąś metalową kolię, dziwny wisior lub metalowe bransolety, czy to wszystko zbyt miastowe i nie wypada do lasu...?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image4xxl.jpg (46,8 KB, 31 załadowań)

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 10:15   #2693
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Ja kupiłam niedawno New Balance, bo po pierwsze były sporo przecenione, a po drugie przy moich ostrogach muszę nosić wygodne buty

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 11:18   #2694
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
3. ale to on chyba wielkości szpilki taki gwóźdź ?
nie pamiętam już dokladnie, ale chyba stanęło na 1,2 mm średnicy

Cytat:
znaczy że jak , zanikła mu rura odpływowa z braku korzystania ?
Nie wiem, czy do końca dobrze zrozumiałam, ale ponoć jak się wytrącają drobinki kamienia to jak jest zawsze wilgotno to pozostają w formie błotka i po trochu spływają, a jak sobie wyschną to się robi lity kamień, i jeszcze pod nim się zrobiła jakaś poduszka powietrzna czy coś takiego i weszła w rury, no i się spsuło

Cytat:
Nie wiem czy tabletki są takie bezpieczne i skuteczne, wogóle nie słyszałam nawet ze są...może jak Truskawka wpadnie to coś konkretnie napisze
Bezpieczne - tak, przebadane, jak to lek. Są tylko dla psów, działają w ten sposób, że jak już kleszcz się wbije to chemia psiej skóry jest zmieniona w ten sposób, że kleszczowa ssawka ulega natychmiastowemu paraliżowi, więc kleszcz jest sobie wbity, ale nie może ani nic wypluć, ani wciągnąć i w końcu po paru dniach umiera i odpada. Także w przeciwieństwie do niektórych kropelek nie odstraszają, ale za to kąpiele nie wpływają na długość działania, działają ok. trzy miesiące. Teraz pracuję w lecznicy zajmującej się egzotykami, czasem zdarzają się jakieś psokoty, ale nikt z właścicieli nie zdecydował się jeszcze na tabletki (dość drogie są to fakt, w tej cenie można kupić dobrą obrożę na cały sezon a nie tylko na trzy miesiące) więc własnych doświadczeń z nimi nie mam

Cytat:
No więc i ja tak widzę - a oversize lubię, jak najbardziej.
Tylko tak sbie myslę, czy w Polsce nie ma takich torebek? To taki prosty w sumie patent, bo tania to ona w sumie nie była (znaczy nie bardzo) - może ktoś, kto siedzi w Pakamerze, wskazalby mi trop?
Widuje takie czasem, więc muszą być, parę lat temu nawet Bata takie miała i się zastanawiałam nad kupnem
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Moi drodzy, ponieważ nadchodzą wakacje znowu nie wiem co na siebie włożyć i liczę, że mi pomożecie Nawet przygotowałam się i mam łobrazki! Otóż jedziemy na wypaśną agroturystykę gdzie kozy, lasy i jeziora są przemieszane z salami konferencyjnymi, restauracjami i siłowniami. Nie wypada wyglądać jakby się szło na wf.
Mam kilka tuniko-worów (jak wszystko pójdzie dobrze będę w 6tym m-cu więc odpadają obcisłe ciuchy) i wygodne buty, jak będzie chłodniej to do tego długie legginsy ale co na zadek jak będzie upał? Najchętniej schowałabym nogi aż po kolana ale: legginsy za kolana są zbyt kolarskie (?), bojówki skejtowskie, dresy ze ściągaczem dadzą efekt piżamy, dżinsowe rybaczki niewygodne i mogą uciskać w pasie, żadnych pastelowych/kolorowych nie włożę bo nie
Więc może zwyczajnie króciutkie legginsy, których nie będzie widać spod długiego wora?
A może coś się teraz NOSI o czym nie wiem?
I jeszcze - wypada w takie okoliczności przyrody zapodać do opinaczy, długich legginsów i poniższych worów jakąś "industrialną" biżuterię? Żeby no wiecie, nie wyglądać tak bidnie... Jakąś metalową kolię, dziwny wisior lub metalowe bransolety, czy to wszystko zbyt miastowe i nie wypada do lasu...?

Za wysoki poziom abstrakcyjności dla mnie

A czemu chcesz głosować na Kukiza?

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 11:42   #2695
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Bezpieczne - tak, przebadane, jak to lek. Są tylko dla psów, działają w ten sposób, że jak już kleszcz się wbije to chemia psiej skóry jest zmieniona w ten sposób, że kleszczowa ssawka ulega natychmiastowemu paraliżowi, więc kleszcz jest sobie wbity, ale nie może ani nic wypluć, ani wciągnąć i w końcu po paru dniach umiera i odpada. Także w przeciwieństwie do niektórych kropelek nie odstraszają, ale za to kąpiele nie wpływają na długość działania, działają ok. trzy miesiące. Teraz pracuję w lecznicy zajmującej się egzotykami, czasem zdarzają się jakieś psokoty, ale nikt z właścicieli nie zdecydował się jeszcze na tabletki (dość drogie są to fakt, w tej cenie można kupić dobrą obrożę na cały sezon a nie tylko na trzy miesiące) więc własnych doświadczeń z nimi nie mam
Tyle ze takie obroże to pic na wodę, bo nic nie daja to już chyba lepiej zainwestować w tabsa, skoro skuteczny a po ile w ogóle taka tabletka?

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2015-05-10 o 11:43
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 12:13   #2696
dzika truskawa

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Tyle ze takie obroże to pic na wodę, bo nic nie daja to już chyba lepiej zainwestować w tabsa, skoro skuteczny a po ile w ogóle taka tabletka?
Różnie z nimi jest, np. po Foresto ludzie wracają, działa, z tym, że jednak lepiej u mało włochatych zwierzaków, i musi być bardzo blisko skóry założona, tak, żeby się ze dwa palce zmieściły pod nią. Wynalazki z supermarketów z olejkami eterycznymi to faktycznie pic na wodę

Co do skuteczności tabsów nie mam doświadczenia, ceny się zaczynają o ile dobrze pamiętam od osiemdziesięciu paru złotych za tabletkę dla małego pieska typu york

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2015-05-10 o 12:14
Stary 2015-05-10, 12:16   #2697
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Widzę ze wczorajszym narzekaniu na pustki Bar się rozkręcił
No nic, nadrobię wieczorem, bo za późno wczoraj wróciłam, za późno wstałam i mam niedoczas

Miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 12:23   #2698
dzika truskawa

Jeszcze coś fajnego Wam napiszę Otóż kot się wczoraj błogo przeciągnął eksponując brzuszek i jakoś tak mu się sierść ułożyła, że się rozchyliła na sutkach i pępku eksponując gołą skórę. H. popatrzył i z mieszanką przerażenia ze zdumieniem: "On ma trzy rzędy sutków?!"
Ja: Nie, to pośrodku to pępek
H. (oczy w słup, wyraźny mindfuck): Ale... Jak to?... Kto im przecina pępowiny?!

Stary 2015-05-10, 12:44   #2699
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Różnie z nimi jest, np. po Foresto ludzie wracają, działa, z tym, że jednak lepiej u mało włochatych zwierzaków, i musi być bardzo blisko skóry założona, tak, żeby się ze dwa palce zmieściły pod nią. Wynalazki z supermarketów z olejkami eterycznymi to faktycznie pic na wodę

Co do skuteczności tabsów nie mam doświadczenia, ceny się zaczynają o ile dobrze pamiętam od osiemdziesięciu paru złotych za tabletkę dla małego pieska typu york
No tak, ale ogólnie w 100% obroże skuteczne nie sa małża owczarek niemiecki miał i co z tego, jak w okolicy karku może i nie wczepialy się, ale w łapy czy interesowny owszem.

Dziękuje za info, No cena nie mała ale jeśli skuteczne to wolałabym je kupic

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 13:18   #2700
gryx82
BAN stały

Znad obiadu
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Otóż jedziemy na wypaśną agroturystykę gdzie kozy, lasy i jeziora są przemieszane z salami konferencyjnymi, restauracjami i siłowniami

Cytat:
Jeszcze coś fajnego Wam napiszę Otóż kot się wczoraj błogo przeciągnął eksponując brzuszek i jakoś tak mu się sierść ułożyła, że się rozchyliła na sutkach i pępku eksponując gołą skórę. H. popatrzył i z mieszanką przerażenia ze zdumieniem: "On ma trzy rzędy sutków?!"
Ja: Nie, to pośrodku to pępek
H. (oczy w słup, wyraźny mindfuck): Ale... Jak to?... Kto im przecina pępowiny?!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości