Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-09, 22:36   #1231
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Co do picia tż'ta to akurat tutaj mam z czego być dumna, bo on nie widzi problemu. Sam mi mówi, że nie pije, bo coś się może podziać itp. Albo jak już chce albo do kogoś idziemy to zawsze się upewnia, że jest ktoś w pobliżu, kto w razie 'w' będzie mógł nas zawieźć
W ogóle jestem z niego strasznie dumna bo widzi, jak przechodzę tę ciążę i jest ogromnym wsparciem dla mnie..
Co prawda i tak się na mnie złości, że wielu rzeczy mu nie pozwalam robić ale powoli zmieniam to w sobie. No bo wiecie jak to jest-ja myślę, że wszystko zrobię sama najlepiej itp.
Ale już sama widzę w sobie poprawę, że potrafię dać mu coś do zrobienia i jest coraz większy podział tych obowiązków. Większy niż był na początku.

Dziewczyny a jeszcze miałam się pytać o ten ból w pachwinie, bożenie.
Codziennie boli,jest naprawdę spory, ciężko mi stanąć na prawą nogę bez bólu w pachwinie. Później ból przechodzi na całą bożenę. Boli nawet jak dotykam. Całe spojenie łonowe.
Nie wiem czy to faktycznie przez to, że mała schodzi coraz niżej(?)
Zastanawiam się czy dzwonić do gina czy już czekać do środy?
u nas identycznie- ja jestem perfekcjonistką, więc... nikt nie zrobi tego czy tamtego lepiej ode mnie... Powolutku to w sobie zmieniam. I choć faktycznie małz robi sporo rzeczy niedokładnie, nie tak jak ja, to uczę się przymykać na to oko i cieszyć się z tego, że chce mi pomóc

co do bólu- zaczekałabym do wizyty.

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Witam się po przerwie. Byłam u lekarza, wszystko gra u mnie i u małej. Przeszłam też już na zwolnienie. Teraz biorę się porządnie za szykowanie wyprawki.
.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
wiem że tak sie nie da, ale może chociaż jakieś konkretne wskazówki np. tego modelu na pewno nie, bo największy badziew, albo nie bo dziecko wyrasta po pół roku
fotelika planuje używać max 3 razy w tygodniu na bardzo króciutkie dystanse- do mojej mamy albo do sklepu mam 5 minut samochodem......ewentualn ie na działke do rodziców 1 raz w tygodniu- pół godziny w jedną str........przez pierwszy rok nie planujemy żadnych dłuższych wypadów......noooo chyba że pojedziemy na wieś ale to tylko raz- i to jest godzinka w jedną strone......
aaa i fotelik bedzie montowany tylko na pasach. niestety w żadnycm z aut nie mamy isofixa

a ja Ci powiem konkretnie- kup cabrifixa Nie wiem czy planujecie kolejne dziecko, ale nawet jeśli nie, to możecie potem komuś odsprzedać i część kasy się Wam zwróci. Ja kupiłam na all za niecałe 400 zł nówkę, więc wydaje mi się, że cena bardzo ok. I posłużył nam długo- około 18 miesięcy, bo Leoś był/jest drobny.

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Kącik małego, jeszcze w wersji beta. Niestety u nas pochmurnie a okno dodatkowo na wschód, więc ciemno...

śliczny Karuzelka FP rainforest?

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakieś dwa miesiace temu byłam chora i dostałam antybiotyk. teraz czuję się bardzo podobnie, a nawet i gorzej... myślicie, że mogę go wziąć bez konsultacji z lekarzem? Wiem, że nie powinnam. Ale nie uśmiecha mi się płacic 120 zł za wizyte, żeby usłyszeć że mogę go brać...
wcale nie musisz iść do gina. Idź do rodzinnego. Możesz wziąć do lekarz ten antybiotyk i zapytać go o zdanie.
Zdrówka

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:

marei, mnie też sie bardzo podoba twój kącik, jest taki ładny i przejrzysty, nie przesadzony ja sie boje że jak nawale wszystko co chce to mała nie bedzie wiedziała o co gały zahczyc
.
mam tak samo

patrz tu masz taniego cabriofixa

http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...337334268.html

ja mam dokłądnie taki

http://allegro.pl/maxi-cosi-cabriofi...316884044.html

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny planujecie kupić takie papierowe nakładki do wc do szpitala? i położna na sr polecała kupić Tantum Rosa co myślicie?
mam jedno i drugie Choć mi tantum rosa niepotrzebne

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Zamówiłam torbę do szpitala

Będzie potem na siłkę

fajna!

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość

Musze się pochwalić ze dzisiaj zakupiliśmy juz pierwszą "fure" naszego synka
]

a ten mocz to musisz zbadać albo skonsultować się z lekarzem.

Cytat:

To jest Fisher Price Rainforest.

!

a jednak! Franek też ma taką
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 22:47   #1232
ultraviolwt188
Raczkowanie

Matko ile pisałyście no tez się wystraszyłam jak czytałam Was i pomyślałam, "dobrze,że juz wszystko mam gotowe: tylko się boje tz 22 maja albo 28 maja lub 5 czerwca będzie musiał jechać do Polski na 2-3 dni i będę sama wtedy mam nadzieję,że mała wytrzyma i nie zrobi nam niespodzianki w te dni

co do adapterów to jak ich szukałam to na stronie producenta wózka i później na ebay kupiłam taniej,
byliśmy w azjatyckiej restauracji, na lodach i później spacerowaliśmy po mieście i kino teraz tż poleciał do swojej drugiej pracy i ok 5-6 wróci dopiero

tez sie boje,ze nie rozpoznam dobrze kiedy sie zacznie poród, śni mi sie ,że mi wody odchodzą i że jestem sama i nie ma mi kto pomóc. sny tez mam strasznie realistyczne

Edytowane przez ultraviolwt188
Czas edycji: 2015-05-09 o 22:49
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 22:54   #1233
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
oj, to skoro tak Cię to męczy, to powiedz o tym tż otwarcie Oni są bardzo mało domyślni... nie wymagajmy za wiele
Mówiłam, wtedy on odpowiada, że są jeszcze taksówki, poza tym jeszcze na pewno nic nie będzie, no i dzisiaj ostatni raz... jasne :/

Cytat:
u nas identycznie- ja jestem perfekcjonistką, więc... nikt nie zrobi tego czy tamtego lepiej ode mnie... Powolutku to w sobie zmieniam. I choć faktycznie małz robi sporo rzeczy niedokładnie, nie tak jak ja, to uczę się przymykać na to oko i cieszyć się z tego, że chce mi pomóc

a jednak! Franek też ma taką
Też byłam taką perfekcjonistką, do momentu aż byłam tak chora, że nie mogłam wstać z łóżka. Tz się zajął porzadkami i teraz stwierdzam, że lepiej jak on sprzątnie niedokładnie dwa razy a za trzecim ja zrobię to dokładnie, niż gdybym wszystko miała robić sama i się tylko denerwować, że mam za dużo na głowie a i on czuje się potrzebny.

Tak, karuzela FP. Wybrałam tą, ponieważ ma żywe, kontrastujące kolory.
Stary 2015-05-09, 23:02   #1234
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Industria - jeśli planujecie mało jeździć i bez większych podróży, do tego tylko na pasy, to raczej byłabym za czymś tańszym, ale z atestami. nie orientuję się w cenach więc tu się już nie wypowiem.

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
I jak sie sprawdza. Troche czytalam o nim to ma dobre opinie, tylko jest od 7 kg, niby mozna wkladke kupic dla noworodka ale nie polecaja nosic zanim dziecko nie bedzie mialo tych 4-6 m-cy.
Od kiedy Ty nosilas dziecko?
Chyba na poczatek chusta Tula bedzie lepsza a potem nosidlo.
generalnie mówi się, że nosidła są dla dzieci siedzących. w praktyce... ja bym musiała czekać 9-10 m-cy na noszenie bo mój syn siadał późno.. na pewno nie jestem za wkładką noworodkową. sama zaczynałam nosić w wieku 5 m-cy, ale w bondolino, ma węższy panel, z opcją poszerzenia. tula jest dużym nosidłem, dla większego dziecka i nie chodzi o wagę (nie patrzyłabym na to w ogóle) tylko o szerokość nóg od kolana do kolana, żeby ten rozstaw nie był mniejszy niż panel bo dziecku będzie niewygodnie, musiałoby szpagat robić a to nie o to chodzi. w tuli zaczęłam nosić w okolicach roku, bo wtedy kupiłam, ale myślę, że od ok 8-9 m-cy dałoby radę, teraz moja siostra nosi roczną córkę i też jest ok. nie wydaje mi się, żeby 4-6 miesięczne dziecko pasowało do tuli.. chyba, że na prawdę wyjątkowo wysokie.. (albo kombinując, ludzie podkładają zrolowane kocyki/ręczniki pod pupę, ale to tak trochę na siłę..) fajną alternatywą mogą być nosidła Pathi, szyte na miarę (nie widziałam, nie macałam, ale wiem, że dużo osób poleca).
od początku na pewno najlepiej chusta, ale akurat chusty tula nie znam. jestem za tkaną, skośno-krzyżową, ale czy akurat tula..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 23:19   #1235
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Industria - jeśli planujecie mało jeździć i bez większych podróży, do tego tylko na pasy, to raczej byłabym za czymś tańszym, ale z atestami. nie orientuję się w cenach więc tu się już nie wypowiem.

generalnie mówi się, że nosidła są dla dzieci siedzących. w praktyce... ja bym musiała czekać 9-10 m-cy na noszenie bo mój syn siadał późno.. na pewno nie jestem za wkładką noworodkową. sama zaczynałam nosić w wieku 5 m-cy, ale w bondolino, ma węższy panel, z opcją poszerzenia. tula jest dużym nosidłem, dla większego dziecka i nie chodzi o wagę (nie patrzyłabym na to w ogóle) tylko o szerokość nóg od kolana do kolana, żeby ten rozstaw nie był mniejszy niż panel bo dziecku będzie niewygodnie, musiałoby szpagat robić a to nie o to chodzi. w tuli zaczęłam nosić w okolicach roku, bo wtedy kupiłam, ale myślę, że od ok 8-9 m-cy dałoby radę, teraz moja siostra nosi roczną córkę i też jest ok. nie wydaje mi się, żeby 4-6 miesięczne dziecko pasowało do tuli.. chyba, że na prawdę wyjątkowo wysokie.. (albo kombinując, ludzie podkładają zrolowane kocyki/ręczniki pod pupę, ale to tak trochę na siłę..) fajną alternatywą mogą być nosidła Pathi, szyte na miarę (nie widziałam, nie macałam, ale wiem, że dużo osób poleca).
od początku na pewno najlepiej chusta, ale akurat chusty tula nie znam. jestem za tkaną, skośno-krzyżową, ale czy akurat tula..

Dzieki za opinie. W takim razie rozpatrze sie za chustami najpierw a nosidlo kupie jak juz bedzie dziecko gotowe na to, tak jak mowisz, gdy bedzie siedziec. Dzieki raz jeszcze.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 00:22   #1236
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

To jest Fisher Price Rainforest.
Kiedyś widziałam taką, która miała jeszcze projektor gwiazdek na sufit, a później można było ją przerobić na lampkę na stolik. Niestety nie znalazłam takiej.

Tort.... zglodnialam

Bardzo fajnie wygląda

Cytat:
mnie na ostatniej wizycie ginka też powiedziała żeby nie brać już codziennie tylko co drugi dzień właśnie....żelazo tak samo- już nie dwa- a raz dziennie .....mała jest już taka duża że nie potrzebne jej dodatkowe wspomagacze w hurtowych ilościach...

co za baby, narobiłyście mi smaka tymi tortami.....
dziś już nie mam siły nic robić, padam na twarz. wogóle jakaś padnięta dziś byłam cały dzień......
aaaale jutro chyba wstane rano i upieke jakieś babeczki

dobranoc
ja generalnie piekę bardzo średniej jakości wypieki - na wystawy one się nie nadają
ale tu zrobiłam kakaowy biszkopt i kupiłam masy śmietanowe - jedną truskawkową, a drugą śmietankową. No wiadomo, zrobiłam je ze śmietanką 30% i do truskawkowej dodałam pokrojone truskawki, a na śmietanową położyłam plasterki kiwi i troszkę żółtego arbuza.
No wyszło pyyyyyyyycha
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 07:25   #1237
Domincia_1987
Zadomowienie

Dziewczyny miłego dnia wam życzę
My dziś jedziemy troszke od domu na komunie, więc odezwę się pewnie dopiero wieczorkiem.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 07:47   #1238
anutka171
Rozeznanie

Hej hej

Witam się w 37tc
mała mnie nastraszyla i nadal siedzi cicho
Tak więc czekam na obchod i uciekam do domku

Miłego dzionka

Heh a następnym razem nie będę nic pisać jak się zacznie, dopiero bliżej końca
Stary 2015-05-10, 08:53   #1239
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

My juz prawie po sniadaniu, zakupy zrobione (lubie tesco ezakupy), co by tu dalej...
Stary 2015-05-10, 09:07   #1240
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Hej hej

Witam się w 37tc

Miłego dzionka

Pisz, pisz bo nawet nie masz pojęcia ile z nas zmotywowalas do działania ja w każdym bądź razie jestem Ci bardzo wdzięczna, bo zwleka łam z wózkiem ile się da a teraz mam już spokój i mogę odpoczywać
Milej niedzieli Wam życzę
Stary 2015-05-10, 09:18   #1241
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dzień dobry! pogoda ładna, tak więc dzisiaj idę na żużel!!
A zaraz jakieś śniadanko na uczelni miłego dnia!
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 09:30   #1242
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Hej hej

Witam się w 37tc

Miłego dzionka

Bardzo dobrze, ze napisalas. Po to tu jestesmy

za 37 tydz

Dzien Dobry
U mnie pogoda do niczego, jestem po sniadaniu. Tz dzis wraca i wychodzimy cos zjesc tak ze nie musze sie dzis matrwic obiadem.

Wczoraj sie naczytalam o chustach i nosidlach i cala noc mi sie to snilo.

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-05-10 o 09:33
Stary 2015-05-10, 09:41   #1243
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Widzę, że Anutka postawiła rano wszystkie w gotowości Ja też zaglądałam jadąc na oddział i potem jeszcze...
A na porodówce... ech wspomnienia odżyły. Normalnie miałam łzy w oczach i widziałam takie śliczne kurczaczki świeżo urodzone
U nas zapowiada się całkiem inne cc niż za pierwszym razem (jeśli wyniki mi się nie pogorszą). Mąż będzie mógł być przy cięciu i zamiast mnie będzie kangurował Frania po urodzeniu. I na 99% będę mieć salę 1-osobową po porodzie
wow ale fajnie

Cytat:

co do bólu- zaczekałabym do wizyty.
Hehe ale ciężko cholernie to zmienić
Wczoraj tż posprzątał łazienkę i ... no ciężko mi było nie poprawić po nim ale dałam radę

Poczekam. Tylko 3 dni, chociaż jak wstaję czy chodzę to muszę z pomocą tż'ta, tak boli ;/
Cytat:
Hej hej

Witam się w 37tc

Miłego dzionka

U mnie też już 37

Pisz anutka, pisz Musimy wiedzieć wszystko! i trzymać kciuki

U mnie pogoda paskudna:/ Miał być grill ale chyba nici z tego.

Śniło mi się dzisiaj, że miałam romans ze swoim ginem, który później zamienił się w Dereka Shepherda z Grey's Anatomy

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 10:13   #1244
Soleil_Rouge
Rozeznanie

hej hej!
weekend troche zabiegany u mine - co chile cos do zalatwienia, albo spotkanie ze znajomymi korzystamy zanim Maluch sie pojawi
zaraz idziemy na plaze, a potem znow znajomi.

milej niedzieli
Stary 2015-05-10, 10:19   #1245
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Kurcze jak mi już strasznie przeszkadza ten brzuch jak jest tak nisko najlepiej byłoby tylko leżeć z motherhoodem między nogami. Kupowała któraś z Was kosz Mojżesza? Ja kupiłam ciekawe jak będzie wyglądała kwestia użytkowania.
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 11:04   #1246
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Kurcze jak mi już strasznie przeszkadza ten brzuch jak jest tak nisko najlepiej byłoby tylko leżeć z motherhoodem między nogami. Kupowała któraś z Was kosz Mojżesza? Ja kupiłam ciekawe jak będzie wyglądała kwestia użytkowania.

Tak, ja mam kosz Mojzesza. Mysle, ze na poczatek to fajna sprawa, ponoc dziecko czuje sie w nim bezpieczniej niz w lozeczku. Jedyny minus, ze wystarcza na ok 3 m-ce, potem dziecko z niego wyrasta.
Stary 2015-05-10, 11:11   #1247
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj sie naczytalam o chustach i nosidlach i cala noc mi sie to snilo.
Mi się ostatnio śniły foteliki po tym jak były tu na tapecie

Cytat:
U mnie też już 37

Śniło mi się dzisiaj, że miałam romans ze swoim ginem, który później zamienił się w Dereka Shepherda z Grey's Anatomy
:klaski:
A sen... hahaha rewelacja

Cytat:
Uhm... mi też. Schylać się już nie da, nawet jak kucam jest niewygodnie.

U nas w końcu ładna pogoda, niedługo idziemy na obiad, póki jeszcze mogę wyjść z powrotem pod tą naszą górkę
Stary 2015-05-10, 12:08   #1248
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Już niedługo, trzeba sobie to powtarzać
Cytat:
Tak, ja mam kosz Mojzesza. Mysle, ze na poczatek to fajna sprawa, ponoc dziecko czuje sie w nim bezpieczniej niz w lozeczku. Jedyny minus, ze wystarcza na ok 3 m-ce, potem dziecko z niego wyrasta.
Bardzo mi się podoba ale właśnie dla mnie to przeważający argument, żeby go nie kupować. A szkoda, bo bardzo fajne widziałam
Rodzice chcieli też go kupić ale wybiłam im to z głowy bo szkoda pieniędzy tylko na kilka tygodni.
Cytat:

:klaski:
A sen... hahaha rewelacja

Uhm... mi też. Schylać się już nie da, nawet jak kucam jest niewygodnie.

U nas w końcu ładna pogoda, niedługo idziemy na obiad, póki jeszcze mogę wyjść z powrotem pod tą naszą górkę
Rewelacja.. bleeh
Przez ten sen jestem jeszcze bardziej skrępowana jak pomyślę o tym, że on będzie odbierał mój poród

Byłam w kościele i noga mi tak strasznie drętwiała :/ Od tej strony gdzie najbardziej spojenie łonowe boli :/

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 12:34   #1249
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
wow ale fajnie

Hehe ale ciężko cholernie to zmienić
Wczoraj tż posprzątał łazienkę i ... no ciężko mi było nie poprawić po nim ale dałam radę

Poczekam. Tylko 3 dni, chociaż jak wstaję czy chodzę to muszę z pomocą tż'ta, tak boli ;/

U mnie też już 37

Pisz anutka, pisz Musimy wiedzieć wszystko! i trzymać kciuki

U mnie pogoda paskudna:/ Miał być grill ale chyba nici z tego.

Dobry sen
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 13:21   #1250
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość

Musze się pochwalić ze dzisiaj zakupiliśmy juz pierwszą "fure" naszego synka Anutka taka mobilizacja była mi potrzebna, bo nawet bardzo wybredne nie byłam i na mówili nas na wózek 4 w 1 z bazą firmy teutonia
Tez mam Teutonie 4w1, a dokładnie model Cosmo. Jaki model kupiliście?
Stary 2015-05-10, 13:28   #1251
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Wam

Chciałam chustę Tula, znajoma ma nie używaną za 100zl, ale jednak nie kupiłam. Mam chustę Fidella powinna wystarczyć. A nosidełko mam Manduca.

Poka poka )) ja póki co nie założę żadnych butów :/ tylko jedne sportowe i klapki ;/ ale jeszcze trochę
Marei takie kupiłam, białe, krótkie. Ja na szczęście jeszcze nie mam problemu z opuchniętymi stopami

W sumie zamówiłam ta chustę z Tula.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (116,0 KB, 24 załadowań)
Stary 2015-05-10, 14:01   #1252
industria
Zakorzenienie

cześć kochane

jesteśmy po obiedzie i właśnie zaczynam myśleć o lodach.....

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dzieki za opinie właśnie dlatego zaczełam mysleć o tym tańszym - maxi cosi city......tylko doczytałam że ponoś jakiś płytki i dziecko bardzo szybko z niego wyrasta......

Cytat:

Miłego dzionka

niech siedzi, grzeczna dziewczynka

i nawet tak nie mów że nie bedziesz pisać, pisz pisz!

Cytat:

mmmm McDreamy...

Cytat:

a ja Ci powiem konkretnie- kup cabrifixa Nie wiem czy planujecie kolejne dziecko, ale nawet jeśli nie, to możecie potem komuś odsprzedać i część kasy się Wam zwróci. Ja kupiłam na all za niecałe 400 zł nówkę, więc wydaje mi się, że cena bardzo ok. I posłużył nam długo- około 18 miesięcy, bo Leoś był/jest drobny.

patrz tu masz taniego cabriofixa

http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...337334268.html
nooo i to jest konkretna odpowiedź
tak, planuje drugie dziecko i to całkiem prędko (w sensie wracam po macierzyńskim do pracy i znów zachodze )- dlatego nie chciałam pożyczać od kumpeli bo za rok ona też planuje kolejne dziecko i wtedy i tak bede musiała kupić nowy fotelik

dzięki za linka

mehja, czekam na twoje informacje dot. fotelików
Stary 2015-05-10, 14:08   #1253
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Matko, ale u nas dziś beznadziejna pogoda... wieje, zimno, pada... brrrr...
Po obiedzie jedziemy spełnić obywtelski obowiązek Tylko nie wiem kiedy to będzie, bo obaj moi panowie śpią w najlepsze. Tylko ten najmniejszy uprawia akrobatykę w brzuchu

Cytat:
Mówiłam, wtedy on odpowiada, że są jeszcze taksówki, poza tym jeszcze na pewno nic nie będzie, no i dzisiaj ostatni raz... jasne :/
.
w takim razie musisz to rezegrać inaczej. Podejść go Że to dla Ciebie bardzo ważne, że czułabyś się bezpieczniej, gdyby to On Cię zawiózł do szpitala etc. Ja bym tak spróbowała

Cytat:
Hej hej

Witam się w 37tc

Miłego dzionka

wychodzisz Fajnie. Oby malutka jeszcze spokojnie posiedziała.

Cytat:
Kupowała któraś z Was kosz Mojżesza? Ja kupiłam ciekawe jak będzie wyglądała kwestia użytkowania.
nie kupiłam. Podoba mi się, ale zbyt krótko się używa.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 14:31   #1254
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Industria - nie wiem jak city ale ten safety 1st podobno na nim wzorowany i w nim siostra wozi roczna corke wiec nie tak do konca dziecko szybko wyrasta. Jak planujesz szybko drugie to moze jednak warto troche zainwestowac, w koncu taki fotelik bedzie wam sluzyl 2 lata lub wiecej (przy 2 dzieci).

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ja kosza nie kupuje, boje sie miec dziecko w czyms takim przy moim 2-latku..
Stary 2015-05-10, 14:37   #1255
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei takie kupiłam, białe, krótkie. Ja na szczęście jeszcze nie mam problemu z opuchniętymi stopami

W sumie zamówiłam ta chustę z Tula.
Trzeba było powiedzieć, dałabym Ci namiary na tą dziewczynę, która nieużywaną chce za 100zl sprzedać.

Cytat:
Cześć

Matko, ale u nas dziś beznadziejna pogoda... wieje, zimno, pada... brrrr...
Po obiedzie jedziemy spełnić obywtelski obowiązek Tylko nie wiem kiedy to będzie, bo obaj moi panowie śpią w najlepsze. Tylko ten najmniejszy uprawia akrobatykę w brzuchu

w takim razie musisz to rezegrać inaczej. Podejść go Że to dla Ciebie bardzo ważne, że czułabyś się bezpieczniej, gdyby to On Cię zawiózł do szpitala etc. Ja bym tak spróbowała
A u nas wreszcie słonecznie! Czyli w południowej pl będzie tak za 2 dni
A z tz to ja juz wszystko próbowałam, wszystkie sposoby. Dzisiaj ma jedno piwo, to ok a w tyg nie pije, więc ma szczęście ale i tak ma minusa jak stąd na Alaskę.

Po obiedzie byliśmy w maku na lodach. Te tutaj są mniejsze :/
Stary 2015-05-10, 15:23   #1256
Princesika
Zakorzenienie

Lazania w piekarniku a truskawki w pucharkach jestem szczesliwa
Stary 2015-05-10, 15:38   #1257
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Lazania w piekarniku a truskawki w pucharkach jestem szczesliwa
Truskawki wczoraj zjedliśmy wszystkie i musimy czekać do poniedziałku... my z tz najczęściej zmiksowane z jogurtem, plus u mnie z lnem albo polecam z chia, dodać do koktajlu (może być z mleczkiem kokosowym jak ktoś lubi) 1-2 łyżki, wymieszać i odstawić na parę godzin do lodówki. Pyyycha.
Stary 2015-05-10, 16:37   #1258
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Truskawki wczoraj zjedliśmy wszystkie i musimy czekać do poniedziałku... my z tz najczęściej zmiksowane z jogurtem, plus u mnie z lnem albo polecam z chia, dodać do koktajlu (może być z mleczkiem kokosowym jak ktoś lubi) 1-2 łyżki, wymieszać i odstawić na parę godzin do lodówki. Pyyycha.
Pudding Chia to ja juz pół roku robię i nie mogę zrobic muszę wypróbować z truskawkami
Stary 2015-05-10, 17:13   #1259
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Pudding Chia to ja juz pół roku robię i nie mogę zrobic muszę wypróbować z truskawkami
Uwielbiam z mlekiem i syropem klonowym, z musem jabłkowym, z jagodami goji, z physalis, z bananami, z wiórkami kokosowymi, migdałowymi...
Mnóstwo pysznych kombinacji, przed ciążą to była moja alternatywa dla słodyczy. Za to tz nieznosi chia "jak i innych tych twoich farfocli"
Stary 2015-05-10, 17:34   #1260
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Uwielbiam z mlekiem i syropem klonowym, z musem jabłkowym, z jagodami goji, z physalis, z bananami, z wiórkami kokosowymi, migdałowymi...
Mnóstwo pysznych kombinacji, przed ciążą to była moja alternatywa dla słodyczy. Za to tz nieznosi chia "jak i innych tych twoich farfocli"

Ale mi smaka narobilas, jutro robie na bank. A ja taka glodna jestem, Tz obiecal, ze jak wroci to pojdziemy na obiad ale po dwoch nieprzespanych nocach padl na kanape i spi. Nie mam sumienia go obudzic.

Moj tez nieraz dziwnie patrzy jak cos jem "swojego". Po malu przekonuje go do bardziej zdrowszego odzywiania

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-05-10 o 17:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości