|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
co do bólu- zaczekałabym do wizyty. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrówka ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() patrz tu masz taniego cabriofixa http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...337334268.html ja mam dokłądnie taki http://allegro.pl/maxi-cosi-cabriofi...316884044.html Cytat:
![]() fajna! Cytat:
![]() a ten mocz to musisz zbadać albo skonsultować się z lekarzem.a jednak! Franek też ma taką
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
Matko ile pisałyście
no tez się wystraszyłam jak czytałam Was i pomyślałam, "dobrze,że juz wszystko mam gotowe: tylko się boje tz 22 maja albo 28 maja lub 5 czerwca będzie musiał jechać do Polski na 2-3 dni i będę sama wtedy co do adapterów to jak ich szukałam to na stronie producenta wózka i później na ebay kupiłam taniej, byliśmy w azjatyckiej restauracji, na lodach i później spacerowaliśmy po mieście i kino teraz tż poleciał do swojej drugiej pracy i ok 5-6 wróci dopiero tez sie boje,ze nie rozpoznam dobrze kiedy sie zacznie poród, śni mi sie ,że mi wody odchodzą i że jestem sama i nie ma mi kto pomóc. sny tez mam strasznie realistyczne
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-05-09 o 22:49 |
|
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, karuzela FP. Wybrałam tą, ponieważ ma żywe, kontrastujące kolory. |
||
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Industria - jeśli planujecie mało jeździć i bez większych podróży, do tego tylko na pasy, to raczej byłabym za czymś tańszym, ale z atestami. nie orientuję się w cenach więc tu się już nie wypowiem.
Cytat:
od początku na pewno najlepiej chusta, ale akurat chusty tula nie znam. jestem za tkaną, skośno-krzyżową, ale czy akurat tula.. |
|
|
|
|
#1235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za opinie. W takim razie rozpatrze sie za chustami najpierw a nosidlo kupie jak juz bedzie dziecko gotowe na to, tak jak mowisz, gdy bedzie siedziec. Dzieki raz jeszcze. |
|
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale tu zrobiłam kakaowy biszkopt i kupiłam masy śmietanowe - jedną truskawkową, a drugą śmietankową. No wiadomo, zrobiłam je ze śmietanką 30% i do truskawkowej dodałam pokrojone truskawki, a na śmietanową położyłam plasterki kiwi i troszkę żółtego arbuza. No wyszło pyyyyyyyycha
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny miłego dnia wam życzę
My dziś jedziemy troszke od domu na komunie, więc odezwę się pewnie dopiero wieczorkiem.
|
|
#1238 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() Witam się w 37tc mała mnie nastraszyla i nadal siedzi cicho ![]() Tak więc czekam na obchod i uciekam do domku ![]() Miłego dzionka ![]() Heh a następnym razem nie będę nic pisać jak się zacznie, dopiero bliżej końca
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
My juz prawie po sniadaniu, zakupy zrobione (lubie tesco ezakupy), co by tu dalej...
|
|
|
|
#1240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w każdym bądź razie jestem Ci bardzo wdzięczna, bo zwleka łam z wózkiem ile się da a teraz mam już spokój i mogę odpoczywać ![]() Milej niedzieli Wam życzę
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
pogoda ładna, tak więc dzisiaj idę na żużel!! A zaraz jakieś śniadanko na uczelni miłego dnia!
|
|
|
|
#1242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
Bardzo dobrze, ze napisalas. Po to tu jestesmy ![]() za 37 tydzDzien Dobry U mnie pogoda do niczego, jestem po sniadaniu. Tz dzis wraca i wychodzimy cos zjesc tak ze nie musze sie dzis matrwic obiadem.Wczoraj sie naczytalam o chustach i nosidlach i cala noc mi sie to snilo. Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-05-10 o 09:33 |
|
|
|
|
#1243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj tż posprzątał łazienkę i ... no ciężko mi było nie poprawić po nim ale dałam radę ![]() Poczekam. Tylko 3 dni, chociaż jak wstaję czy chodzę to muszę z pomocą tż'ta, tak boli ;/ Cytat:
![]() U mnie też już 37 ![]() Pisz anutka, pisz i trzymać kciukiU mnie pogoda paskudna:/ Miał być grill ale chyba nici z tego. Śniło mi się dzisiaj, że miałam romans ze swoim ginem, który później zamienił się w Dereka Shepherda z Grey's Anatomy ![]()
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
hej hej!
weekend troche zabiegany u mine - co chile cos do zalatwienia, albo spotkanie ze znajomymi korzystamy zanim Maluch sie pojawi ![]() zaraz idziemy na plaze, a potem znow znajomi. milej niedzieli
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze jak mi już strasznie przeszkadza ten brzuch jak jest tak nisko
najlepiej byłoby tylko leżeć z motherhoodem między nogami. Kupowała któraś z Was kosz Mojżesza? Ja kupiłam ciekawe jak będzie wyglądała kwestia użytkowania.
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, ja mam kosz Mojzesza. Mysle, ze na poczatek to fajna sprawa, ponoc dziecko czuje sie w nim bezpieczniej niz w lozeczku. Jedyny minus, ze wystarcza na ok 3 m-ce, potem dziecko z niego wyrasta. |
|
|
|
|
#1247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A sen... hahaha rewelacja ![]() Cytat:
U nas w końcu ładna pogoda, niedługo idziemy na obiad, póki jeszcze mogę wyjść z powrotem pod tą naszą górkę
|
|||
|
|
|
#1248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rodzice chcieli też go kupić ale wybiłam im to z głowy bo szkoda pieniędzy tylko na kilka tygodni. Cytat:
bleeh ![]() Przez ten sen jestem jeszcze bardziej skrępowana jak pomyślę o tym, że on będzie odbierał mój poród ![]() Byłam w kościele i noga mi tak strasznie drętwiała :/ Od tej strony gdzie najbardziej spojenie łonowe boli :/
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez mam Teutonie 4w1, a dokładnie model Cosmo. Jaki model kupiliście?
|
|
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie zamówiłam ta chustę z Tula. |
|
|
|
|
#1252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() jesteśmy po obiedzie i właśnie zaczynam myśleć o lodach..... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i nawet tak nie mów że nie bedziesz pisać, pisz pisz! Cytat:
mmmm McDreamy... Cytat:
tak, planuje drugie dziecko i to całkiem prędko (w sensie wracam po macierzyńskim do pracy i znów zachodze )- dlatego nie chciałam pożyczać od kumpeli bo za rok ona też planuje kolejne dziecko i wtedy i tak bede musiała kupić nowy fotelik dzięki za linka mehja, czekam na twoje informacje dot. fotelików
|
|
#1253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Matko, ale u nas dziś beznadziejna pogoda... wieje, zimno, pada... brrrr... Po obiedzie jedziemy spełnić obywtelski obowiązek Tylko nie wiem kiedy to będzie, bo obaj moi panowie śpią w najlepsze. Tylko ten najmniejszy uprawia akrobatykę w brzuchu![]() Cytat:
Że to dla Ciebie bardzo ważne, że czułabyś się bezpieczniej, gdyby to On Cię zawiózł do szpitala etc. Ja bym tak spróbowałaCytat:
Fajnie. Oby malutka jeszcze spokojnie posiedziała.nie kupiłam. Podoba mi się, ale zbyt krótko się używa.
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Industria - nie wiem jak city ale ten safety 1st podobno na nim wzorowany i w nim siostra wozi roczna corke wiec nie tak do konca dziecko szybko wyrasta. Jak planujesz szybko drugie to moze jednak warto troche zainwestowac, w koncu taki fotelik bedzie wam sluzyl 2 lata lub wiecej (przy 2 dzieci).
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Ja kosza nie kupuje, boje sie miec dziecko w czyms takim przy moim 2-latku.. |
|
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z tz to ja juz wszystko próbowałam, wszystkie sposoby. Dzisiaj ma jedno piwo, to ok a w tyg nie pije, więc ma szczęście ale i tak ma minusa jak stąd na Alaskę.Po obiedzie byliśmy w maku na lodach. Te tutaj są mniejsze :/ |
||
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawki
wczoraj zjedliśmy wszystkie i musimy czekać do poniedziałku... my z tz najczęściej zmiksowane z jogurtem, plus u mnie z lnem albo polecam z chia, dodać do koktajlu (może być z mleczkiem kokosowym jak ktoś lubi) 1-2 łyżki, wymieszać i odstawić na parę godzin do lodówki. Pyyycha.
|
|
|
|
#1258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę wypróbować z truskawkami
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z mlekiem i syropem klonowym, z musem jabłkowym, z jagodami goji, z physalis, z bananami, z wiórkami kokosowymi, migdałowymi... Mnóstwo pysznych kombinacji, przed ciążą to była moja alternatywa dla słodyczy. Za to tz nieznosi chia "jak i innych tych twoich farfocli"
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
Ale mi smaka narobilas, jutro robie na bank. A ja taka glodna jestem, Tz obiecal, ze jak wroci to pojdziemy na obiad ale po dwoch nieprzespanych nocach padl na kanape i spi. Nie mam sumienia go obudzic. Moj tez nieraz dziwnie patrzy jak cos jem "swojego". Po malu przekonuje go do bardziej zdrowszego odzywiania
Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-05-10 o 17:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

ja sie boje że jak nawale wszystko co chce to mała nie bedzie wiedziała o co gały zahczyc 

albo skonsultować się z lekarzem.

za 37 tydz
i wychodzimy cos zjesc tak ze nie musze sie dzis matrwic obiadem.