Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-10, 07:47   #3151
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Jeju, jak nie lubię tej baby, normalnie jak nikt mi działa a nerwy. Nie wiem czy to jej sposób mówienia, czy po prostu bycia, ale jest dla mnie okropnie irytująca. Zawsze przełączam jak widzę, że leci pani Gadżet Szczególnie że zazwyczaj poleca wyjątkowo drogie rzeczy, na mało które stać statystycznego Polaka

A śmierdzi samoopalaczem? Bo mnie ten zapach okropnie odrzuca i bez ciąży, a obawiam się, że teraz to nie dam rady się posmarować czymś co ma ten specyficzny zapaszek
ja też jej nie znoszę, dobrze, że nie mam tv w domu, ale w pracy jak czasem na podglądzie gdzieś leciała powtórka, to musiałam wyłączyć

u mnie najgorsze, jest to, że przy nakładaniu samoopalacza zapach mi tak nie przeszkadza, gorzej jak ciało się rozgrzeje i zaczyna pachnieć

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Zakochałam się w Mutsy Igo z gondolą lite. Szkoda tylko, że cena jest jaka jest
nu cena jest dość wysoka, a patrzyłaś na używki??
mutsy, to dość dobre i solidne wózki. Jak wypytywałam kuzynkę o mutsy evo, to kuzynka myślała, że chcę kupować i poleciła mi sklep w warszawie.
Tylko te wersje miejskich mutsy niestety nie dla mnie, mieszkam w mieście, ale w dzielnicy gdzie chodniki to teren minowy. No i na spacery będziemy chodzić do lasu więc mi potrzebny wózek terenowy, dlatego wybrałam x-landera

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Zazdroszczę burzy uwielbiam jak za oknem walą pioruny
A na instagramie wrzuciłaś może zdjęcie tej slynnej wieżyczki Cesi? Ech, taki mam sentyment do Poznania dzięki Jeżycjadzie, że to bajka... Wszystkie części znam niemalże na pamięć a i tak w kółko do nich wracam Aż mi się zachciało znowu wszystkie przeczytać, pamiętam jak czytałam je po nocy, a potem o 6 pobudka do szkoły, piękne czasy
Jak byliśmy z mężem kilka lat temu w Poznaniu to on się nie mógł nadziwić, czego ja chodzę po Jeżycach i tak wzdycham i robię zdjęcia zwykłych domów
Zazdroszczę, że masz to na co dzień, szczęściara

Uf, super że wszystko ok z Tobą i córą!! A waga słuszna, fajnie że tak rośnie jak drożdżach

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ja też to często praktykowałam, ale już trochę podrośniętym dzieckiem. Nie chciałoby mi się z noworodkiem walącym kupy co chwilę latać do łazienki kilkanaście razy dziennie. No chyba że kupa wypłynęła tu i ówdzie, czasem się nie da inaczej, ale chusteczki czy waciki to jednak mega wygoda
lubię burzę, bo po niej jest czym oddychać. ale tak jak mało czego się boję, tak burzy nie lubię. nie lubię huków.

nie to nie jest ta wieżyczka, ale będę tam teraz częściej b na Jeżycach mam położna i szkołę rodzenia, to specjalnie dla Ciebie poszukam tej wieżyczki.
Ta wieżyczka jest w pobliżu zaułka Krystyny Feldman, jak jestem na Jeżycach, to staram się przejść koło zaułka.
Przyznam się, że mnie nigdy Musierowicz nie wciągnęłam, bardziej z zainteresowaniem przeczytałam Poznań Borejków.
Choć myślę, że skoro ma mi się córka urodzić, to chyba powinnam zaznajomić się z Musierowicz (przy okazji poczytam brzuszkowi)

Ja jestem zakochana w Jeżycach, tam jest tyle urokliwych kamienic, uliczek, a teraz gdy zrobiło się taki pięknie (jak to w Maju) to jest jeszcze bardziej pięknie.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 07:55   #3152
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, leci już wam ta 'siara"? Bo czytam, że już powinna, a u mnie nic.
ja chyba cos mam na prawym sutku takie bialo zolte chyba to jestst to ale tylko na prawym.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 07:55   #3153
truskafffka91
Wtajemniczenie

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
ja też jej nie znoszę, dobrze, że nie mam tv w domu, ale w pracy jak czasem na podglądzie gdzieś leciała powtórka, to musiałam wyłączyć

u mnie najgorsze, jest to, że przy nakładaniu samoopalacza zapach mi tak nie przeszkadza, gorzej jak ciało się rozgrzeje i zaczyna pachnieć

mutsy, to dość dobre i solidne wózki. Jak wypytywałam kuzynkę o mutsy evo, to kuzynka myślała, że chcę kupować i poleciła mi sklep w warszawie.
Tylko te wersje miejskich mutsy niestety nie dla mnie, mieszkam w mieście, ale w dzielnicy gdzie chodniki to teren minowy. No i na spacery będziemy chodzić do lasu więc mi potrzebny wózek terenowy, dlatego wybrałam x-landera

lubię burzę, bo po niej jest czym oddychać. ale tak jak mało czego się boję, tak burzy nie lubię. nie lubię huków.

nie to nie jest ta wieżyczka, ale będę tam teraz częściej b na Jeżycach mam położna i szkołę rodzenia, to specjalnie dla Ciebie poszukam tej wieżyczki.
Ta wieżyczka jest w pobliżu zaułka Krystyny Feldman, jak jestem na Jeżycach, to staram się przejść koło zaułka.
Przyznam się, że mnie nigdy Musierowicz nie wciągnęłam, bardziej z zainteresowaniem przeczytałam Poznań Borejków.
Choć myślę, że skoro ma mi się córka urodzić, to chyba powinnam zaznajomić się z Musierowicz (przy okazji poczytam brzuszkowi)

Ja jestem zakochana w Jeżycach, tam jest tyle urokliwych kamienic, uliczek, a teraz gdy zrobiło się taki pięknie (jak to w Maju) to jest jeszcze bardziej pięknie.
Jeżyce (w Poznaniu ) są sławne hihi nawet ja słyszałam
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 08:16   #3154
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dobry

po kilku pięknych dniach mała przerwa i leje od rana . Umówiłam się z rodzicami (kupują farbę do nowego mieszkania) i jadę pooglądać kolory, żeby wybrać coś do Alkowego pokoju

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 08:22   #3155
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Mi dziś zaczęła. Ale dosłownie kropelki. Za to mam wrażenie ze mi brzuch nie rosnie...
Stary 2015-05-10, 08:33   #3156
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
]

A ja nigdy tego nie widziałam, ale chętnie bym zobaczyła. Bo osobiście nie umiałabym tego zrobić - trzymać niemowlaka (no a przecież trzeba mu trzymać też głowę) i jednocześnie myć mu tyłek pod kranem. Może za strachliwa jestem ale po prostu nie umiałabym tego zrobić
Z tego co ja widziałam to jedną ręką przytrzymujesz dziecko, dłonią asekurujesz brodę, drugą ręką myjesz. Ale pewnie na początku też się będę bała i pójdą w ruch waciki z wodą po prostu na zmianę z chusteczkami.

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
ja chyba cos mam na prawym sutku takie bialo zolte chyba to jestst to ale tylko na prawym.
U mnie nic, a jestem w 25 tygodniu...
Stary 2015-05-10, 09:07   #3157
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

siara leci już od kilku tygodni, szczególnie gdy się zdenerwuję, albo bardzo wzruszę, czyli. dość często

i sławne kopulujące osiołki z Poznańskiego zoo (one też na Jezycach)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-10, 09:10   #3158
malena1979
Zadomowienie

A ja pamiętam, że w sprawie mycia po kupie wypracowałam sobie własny komprmis:najpierw ten największy bród sciągałam dużym wacikiem, a potem poprawiałam chusteczkami. Moja córka akceptowała wszystkie i żadne jej nie uczuliły, więc ostatecznie wybrałam dada, ze względu na stosunek jakości do ceny. Wkładanie noworodka, maleńkiego, któremu główka kołysze się na wszystkie strony, pod kran to niezła sztuka i raczej dla osób opanowanych i zdolnych manualnie (czyli nie da mnie na przyklad). Potem to wiadomo- dużo łatwiej, ale co kto woli.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-05-10 o 09:13
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 09:11   #3159
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Mi tez brzuch nie rosnie od poczatku kwietnia stoi na 103 cm. Z piersi nic mi nie leci a powinno ??

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 09:23   #3160
czarownica_tea
Zakorzenienie

Aakkzzii- ujmijmy tak. Moze lecieć ale nie musi

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 09:29   #3161
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ourajt

wymianki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-10, 09:50   #3162
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dziewczyny któraś z was kiedyś pisała o takich eko chusteczkach domowej roboty, chodziło głównie o bawełniane szmatki moczone w wodzie z jakimis 2 olejkami eterycznymi. Tylko nie pamiętam jakie to były olejki. Pamiętacie?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Tak, to ja pisałam, np. lawenda i drzewo herbaciane.

U mnie też nic z piersi nie leci, ale nie spieszy mi się do tego wcale :p
Stary 2015-05-10, 10:14   #3163
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Zaczynam szukać używek, ale trochę ciężko z tą gondolą. Mam jeszcze czas... Spodobał mi się też wózek Graco Evo XT, ale mężowi nie odpowiada kolor...

Ja będę spacerować po w miarę dobrych chodnikach i po parku po utwardzonym piasku, więc nie tak źle.

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry

po kilku pięknych dniach mała przerwa i leje od rana . Umówiłam się z rodzicami (kupują farbę do nowego mieszkania) i jadę pooglądać kolory, żeby wybrać coś do Alkowego pokoju
U mnie raz słońce, raz chmury.

Powodzenia w szukaniu! Ja pod tym względem cieszę się z chłopca, bo będzie niebieski pokój A jeszcze rolety mam granatowe z księżycem i gwiazdkami, więc będzie idealnie pasować. Tylko mąż średnio chce się zgodzić na białe meble
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 10:36   #3164
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczynam szukać używek, ale trochę ciężko z tą gondolą. Mam jeszcze czas... Spodobał mi się też wózek Graco Evo XT, ale mężowi nie odpowiada kolor...

Ja będę spacerować po w miarę dobrych chodnikach i po parku po utwardzonym piasku, więc nie tak źle.

Powodzenia w szukaniu! Ja pod tym względem cieszę się z chłopca, bo będzie niebieski pokój A jeszcze rolety mam granatowe z księżycem i gwiazdkami, więc będzie idealnie pasować. Tylko mąż średnio chce się zgodzić na białe meble
Białe meble są uniwersalne wiec nawet jak dziecko ( faza buntu pokoj z "dzidziusiowego" na "dorosly" )będzie starsze, a meble nie zniszczone to nie trzeba wymieniać.

Ja chyba corci pokój pomaluje na beż, ewentualnie trochę różu, ale nie za dużo
Stary 2015-05-10, 10:45   #3165
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:

Ja juz mam zamówiony wózek. Anmar espace

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-10, 10:58   #3166
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A ja chyba tylko 1 sciane pomaluje na blekitno a i kupie takie naklejki na sciane zeby bylo kolorowiej, zmienie zaluzje na rolety to moje plany

wymianki
Stary 2015-05-10, 11:01   #3167
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Wcale nie musi

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Z tego co ja widziałam to jedną ręką przytrzymujesz dziecko, dłonią asekurujesz brodę, drugą ręką myjesz. Ale pewnie na początku też się będę bała i pójdą w ruch waciki z wodą po prostu na zmianę z chusteczkami.

U mnie nic, a jestem w 25 tygodniu...

To jak kapac bedziecie, skoro boicie sie trzymac dziecko jedna reka?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 11:01   #3168
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ah i dowiedzialam sie ze 20 czerwca idziemy na wesele. Czyli chyba musze sukienke kupic

wymianki
Stary 2015-05-10, 11:08   #3169
bianeczkaa
Zakorzenienie

Miał być żużel i du pa. Leje ale zaklepałam bilety do kina na Sekrety Morza. Bajka, która dostała nominację do oskara, przepiękna stara kreska, nie żadne disnejowkie nowości Ale tylko w jednym kinie seans, koszmar.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 11:08   #3170
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Tak, to ja pisałam, np. lawenda i drzewo herbaciane.

U mnie też nic z piersi nie leci, ale nie spieszy mi się do tego wcale :p
A pamiętasz proporcje, ile olejku na ile wody? Wrzucałaś chyba jakiś link ale nie umiem teraz znaleźć.

Mi też nic nie leci.

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ah i dowiedzialam sie ze 20 czerwca idziemy na wesele. Czyli chyba musze sukienke kupic
Ja miałam iść na wesele 30 sierpnia, ale para się rozstała i wesele odwołane cóż, dla mnie problem sukienki z głowy.
Stary 2015-05-10, 11:30   #3171
bianeczkaa
Zakorzenienie

Mnie z cycka kapie prawie codziennie :/ Żeby to jeszcze miało jakieś przełozenie na karmienie a to niestety......

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 11:53   #3172
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
A pamiętasz proporcje, ile olejku na ile wody? Wrzucałaś chyba jakiś link ale nie umiem teraz znaleźć.

Mi też nic nie leci.

Ja miałam iść na wesele 30 sierpnia, ale para się rozstała i wesele odwołane cóż, dla mnie problem sukienki z głowy.
Wpisz w Google Cheeky wipes, tam wszystko pisze.
Stary 2015-05-10, 13:10   #3173
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Mnie z cycka kapie prawie codziennie :/ Żeby to jeszcze miało jakieś przełozenie na karmienie a to niestety......

W czym byl wczesniej problem?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-10, 13:35   #3174
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

tylko mutsy a graco, to duża różnica.
Nie mam nic do graco, ale jakość i wykończenie ma dużo słabsze niż mutsy.
Ale widzę, że szukasz lekkiego wózka, a ten graco też lekki i kompaktowy.
I w porównaniu do mutsy igo i mutsy evo te przednie kółka ma mniejsze, a to może powodować większe telepanie całym wózkiem, utykaniem w dziurach i problemy z jazdą po śniegu

to my jakoś specjalnie pokoju czy kącika dla maludy nie będziemy jakoś specjalnie szykować w dziecięce kolory.
No i nie białe meble, do niczego nam nie będą pasować.

Cytat:
ja tam lubię kupować sukienki na okazje, zresztą tydzień temu byłam z mamą na zakupach i trochę sukienek nakupowałam. Dzisiaj musiałam kupić rajstopy, bo idę do teatru.
A idąc do babci chciałam założyć i zonk, zimno, a ja nie mam odpowiednich rajstop. Tzn. miałam z gata ciążowe, ale klika razy założyłam i się rozlazły. teraz kupiłam z marilyn.
Stary 2015-05-10, 13:52   #3175
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

My tez idziemy na wesele w tym dniu. Myślałam, ze moze zamówię sukienke u krawcowej, bo mam konkretna wizje, ale niestety zaśpiewała mi prawie 400 zł za uszycie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:

Mi też nic nie leci.

O kurcze ! Dobrze, ze teraz, a nie krótko po ślubie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-10, 14:19   #3176
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ale to jest bezpieczne, skonsultuj z lekarzem najlepiej. Akupunktury w Pl mimo wszystko obawialabym sie.
Mycie pod kranem jest jak najbardziej wykonalne, trzeba sobie dziecko na brzuszku polozyc na przedramieniu i kciukiem palcem wskazujacym podtrzymywac glowe w okolicach zuchwy.
Skonsultuję moje bóle w czerwcu w ogóle to będzie pewnie moja ostatnia wizyta przed porodem u mojej lekarki (bo jak znam życie, to usg będzie mi robił ktoś inny) i już o wszystko będę musiała wypytać...
Ooo ja plus moje chude kościste ręce plus brak zdolności manualnych to bym dziecko upuściła, zwłaszcza jakby mi się ruszyło Nie no jednak się będę bała. To już wolę miseczkę z przegotowaną wodą

Cytat:
Jakie powinna! Może, ale powinna? Mi leci tylko jak przycisnę, raz poleciało samo podczas prysznica. Ale jak dla mnie jak nie leci to lepiej

Cytat:
To jak kapac bedziecie, skoro boicie sie trzymac dziecko jedna reka?
No wybacz, ale jedną ręką dziecko leżące na plecach w wanience a na brzuchu "w powietrzu" to jednak dla mnie różnica
Ale u nas i tak kąpać będzie tż, nie dlatego, że się boję, tylko to po prostu będzie jego działka, tak jak nocne usypianie

Jejuu jak się pogoda popsuła no i przyznaję, jestem okropną obywatelką - nie idę na wybory. Nie załatwiłam sobie głosowania w innym miejscu niż meldunek. Ale w sumie to nie żałuję, bo nie miałabym na kogo głosować, tzn nawet nie wiedziałabym, kogo wybrać. A tak strzelać, jeszcze by ta osoba wygrała i byłoby jeszcze gorzej i miałabym do siebie pretensje, że też ją wybierałam

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 14:54   #3177
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Skonsultuję moje bóle w czerwcu w ogóle to będzie pewnie moja ostatnia wizyta przed porodem u mojej lekarki (bo jak znam życie, to usg będzie mi robił ktoś inny) i już o wszystko będę musiała wypytać...

Ooo ja plus moje chude kościste ręce plus brak zdolności manualnych to bym dziecko upuściła, zwłaszcza jakby mi się ruszyło Nie no jednak się będę bała. To już wolę miseczkę z przegotowaną wodą

Jakie powinna! Może, ale powinna? Mi leci tylko jak przycisnę, raz poleciało samo podczas prysznica. Ale jak dla mnie jak nie leci to lepiej

No wybacz, ale jedną ręką dziecko leżące na plecach w wanience a na brzuchu "w powietrzu" to jednak dla mnie różnica

Ale u nas i tak kąpać będzie tż, nie dlatego, że się boję, tylko to po prostu będzie jego działka, tak jak nocne usypianie

Jejuu jak się pogoda popsuła no i przyznaję, jestem okropną obywatelką - nie idę na wybory. Nie załatwiłam sobie głosowania w innym miejscu niż meldunek. Ale w sumie to nie żałuję, bo nie miałabym na kogo głosować, tzn nawet nie wiedziałabym, kogo wybrać. A tak strzelać, jeszcze by ta osoba wygrała i byłoby jeszcze gorzej i miałabym do siebie pretensje, że też ją wybierałam

A jak bedziesz myc plecki? To trzeba na brzuch obrocic i jeszcze pilnowac, by glowy nie zanurzyc ;-) Do tego zdolnosci manualnych niepotrzeba (mnie ich brak) a jakos dziecka nie upuscilam. W ogole bardzo fajne jest noszenie dziecka na przedramieniu brzuszkiem w dol - szybko sie uspokajaja w tej pozycji.
U mnie tz tez jest od kapania, ale przez pierwszy miesiac zalecane jest u mnie, by kapac w dzien, wiec mnie przypadnie to zadanie a jak juz dostaniemy pozwolenie na kapiel w duzej wannie, to paleczke przejmie tz

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2015-05-10 o 14:56
Stary 2015-05-10, 15:17   #3178
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
my dostaliśmy zaproszenie na 27 czerwca ale nie idziemy. Potwierdzić musimy do 27 maja, a ja wiem czy miesiąc później będę się dobrze czuła? Nie są to jacyś nasi bliscy znajomi. Na ślub pójdziemy i już

A we wrześniu mamy dwa - 12 i 19 (w górach). Na to 12.09 Tż musi iść bo to nasz świadek się żeni - no cóż, pójdzie sam
Stary 2015-05-10, 15:23   #3179
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
my dostaliśmy zaproszenie na 27 czerwca ale nie idziemy. Potwierdzić musimy do 27 maja, a ja wiem czy miesiąc później będę się dobrze czuła? Nie są to jacyś nasi bliscy znajomi. Na ślub pójdziemy i już

A we wrześniu mamy dwa - 12 i 19 (w górach). Na to 12.09 Tż musi iść bo to nasz świadek się żeni - no cóż, pójdzie sam
My tez dostalismy zaproszenie od TŻ przyjaciela i mojego sasiada, który nas zapoznał. Chcialabym jechać/lecieć, ale to za 1,5 miesiąca. Mamy do przejechania jakies 1400km.
Stary 2015-05-10, 15:35   #3180
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
A jak bedziesz myc plecki? To trzeba na brzuch obrocic i jeszcze pilnowac, by glowy nie zanurzyc ;-) Do tego zdolnosci manualnych niepotrzeba (mnie ich brak) a jakos dziecka nie upuscilam. W ogole bardzo fajne jest noszenie dziecka na przedramieniu brzuszkiem w dol - szybko sie uspokajaja w tej pozycji.
U mnie tz tez jest od kapania, ale przez pierwszy miesiac zalecane jest u mnie, by kapac w dzien, wiec mnie przypadnie to zadanie a jak juz dostaniemy pozwolenie na kapiel w duzej wannie, to paleczke przejmie tz
właśnie się miałam pytać, jak sobie co niektóre wyobrażają mycie plecków, karku i pupy
myślę, że to teraz wydaje się dla nas trochę jak czarna magia, ale jak przyjdzie co do czego, to przecież sobie poradzimy.
Po to są szkoły rodzenia, a jak nie to położne w szpitalu czy ta co przychodzi do domu pomogą, pokażą.

Dobra mykam się szykować, bo mam wychodne do teatru. Trzeba korzystać puki można

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

a i dla tych co mają mały biust i się martwią, że nawet w ciąży im nie rośnie,
to jest nadzieja, ja miałam mały biust, bardzo się cieszyłam, że na początku ciąży nie zmieniłam rozmiaru, a tu niespodzianka, tak mniej więcej od początku 5 miesiąca moje piersi stały się drażliwe, pojawiła się w nich siara i biust rośnie :szok:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości