|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.30
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli rozumiem że zamiast kwiatów chce pieniądze + jeszcze normalnie to co w koperacie się daje prawda?.. Np jesli chodzi o mniejsze miasteczka tak do 50 tys mieszkańców to liczyłabym na 1 osobę: + 130 zł stolik + 30 zł nocleg + 10 zł alko + X od siebie = 170 zł + X od siebie Uważam że 400 zł od dwójki już jest ok. Jeśli to nie jest jakaś Twoja bliska koleżanka to myślę że te 400 zł to idealnie jeśli masz możliwość oczywiście. Powinna zrozumieć jak dasz mniej, że nie każdy może sobie na taki wydatek pozwolić. ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2015-05-10 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to Ty przedstawiłaś raczej w dobrym świetle korpo, a zwykle słyszę narzekanie.
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
korpo.
Cytat:
![]() ![]() ![]() pracowałam w małych firmach, gdzie uczyłam się nic, a awans to była kwestia dobrych pleców - w korpo to się raczej nie zdarza. Ma sie punkty, oceny, awans jest jasno okreslony, czesto w roznych firmach pisze sie testy i na ich podstawie i Twojej pracy dostajesz awans, a nie od tego, ze Twoj wujek jest szefem wiec od razu dostajesz kierownika ![]() no i w malych firmach np na poczatku jako praktyki oferowano mi .... uwaga: 300 zł miesięcznie BRUTTO, a np juz w MBanku oferują 3000 zł brutto + UoP + opieka zdrowotna... moja kolezanka na call center dostala na początek, na pierwsze 3 msce ponad 3000 brutto + luxmed + kurs jezyka sponsorowali + multisport + 150% platne nadgodziny lub mozliwosc odebrania ich dniem wolnym ... no kurcze ![]() co najważniejsze: że w korpo UCZYSZ się, więc nawet jak miałabym tam pracować na początku za 0 zł, to czułabym satysfakcję, bo taki wpis w CV jest dużo warty jesli atmosfera jest dobra, i do tego Cie ucza, nawet jesli wiaze sie to z okresami gdzie trzeba dlugo pracowac - to nie robisz tego za darmo, ma to sens ![]() uhuu ale się rozpisałam ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2015-05-10 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Warto poczytać w Internecie który serwis w okolicy jest polecany. ASO jak to ASO płacisz ze 3 razy więcej niż w zwykłym warsztacie. Bo robocizna droższa a przy naprawie zawsze używają oryginałów to wiadomo ma swoja cenę. Aby odczytać komputer potrzebny jest program. Kazda marka ma chyba inny. Mój mąż miał kiedys taki program na androida do odczytywania kodów błędów silnika. Problem jest taki ze później ciężko niektóre kody znaleźć w Internecie tzn ich wyjaśnienie. No i nie z każdym komputerem sie ten program łączy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Specjalizuje się w japońskich samochodach, ale moj kolega ostatnio podjechał do niego audicą i bez problemu podłączyli do audi ![]() jesli jesteś z Wawy mogę tylko zapytać ile to może kosztować przy jakim aucie ![]() ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2015-05-10 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem ze śląska i tu będę szukać auta, więc pewnie warszawskie ceny będą nieadekwatne ![]() Opinie o różnych ASO są podzielone w zależności od osoby na forum, także ogłupieć można ![]() A będę szukać konkretnie Corsy D. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopytałam jeszcze męża. Większość warsztatów nie ma problemów z odczytaniem danych z komputera starszych samochodów. Gorzej z nowymi VAGami czy BMW bo ponoć mają strasznie skomplikowane systemy. Edytowane przez Koritsi_a Czas edycji: 2015-05-10 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51344852]To nie jest choroba genetyczna
![]() Może i nie jest, ale takie rzeczy się dziedziczy. Mój pradziadek, moja mama i ja mamy problemy z układem pokarmowym. Jaki większy dostęp? Jeśli jest to osoba z rodziny, spokojnie dostaniesz taką informację ze szpitala. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Czy w umowie o pracę na okres próbny 3 miesięczny obowiązuje mnie dwutygodniowy okres wypowiedzenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
Różne problemy z układem pokarmowym można odziedziczyć, ale nie wrzody, bakterią można się nawzajem zarazić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Mam dwa pytania:
1. Polecacie jakieś blogi kulinarne, obojętnie jakie? Mam ochotę jakieś pooglądać, lubię takie z ładnymi zdjęciami, dobrze też jak nie zawsze w przepisach sa używane trudno dostępne składniki. 2. Czy ten czajnik z Lidla, który będzie od jutra jest ok http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=35546 ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- tak, 2 tygodnie |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Meravigliosa creatura
|
Kopiuję moje pytanie z innego wątku:
Dziewczyny, nie wiecie przypadkiem, czy na Colorowo nie szykuje się jakaś promocja na lakiery, albo darmowa wysyłka? Mam pozbierane spore zamówienie, ale i tak dużo brakuje do kwoty, od której normalnie wysyłają za darmo. A dają znać o tym w newsletterze? Bo nie chciałabym przegapić w razie czego. |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Gdzie można obejrzeć Ekipe z Warszawy online sezon III?
![]()
#256 |
Konto usunięte
|
Dziewczęta, pewnie wiele z Was wynajmuję mieszkanie, jak u Was jest z kluczami? Czy właściciele mają klucze?
Od 1 maja wynajmuję mieszkanie. W moim imieniu umowę na maj zawarli rodzice, mają potwierdzenie wpłaty i dostali klucze. Część moich rzeczy jest juz na mieszkaniu. Ja jestem 500 km od domu, w połowie maja będę już tam i wg. ustaleń wpłacę właścicielom kaucję i podpiszemy umowę na kolejne miesiące. Wczoraj mama była zanieść tam coś, okazało się, że właścicielka ma chyba drugi komplet i skwapliwie z niego korzysta - kartony były przesunięte, zamknięte było na dwa zamki, a rodzice wcześniej zamykali na jeden... Pytanie - jak to rozegrać? Niby jeszcze nie mam typowej umowy o wynajem (tylko na miesiąc), ale klucze już dali, więc chyba nie powinna się tam kręcić właścicielka? Wymieniałyście zamki w wynajmowanych mieszkaniach? Jest to legalne? ;-) mieszkanie jest super i nie chciałabym z niego rezygnować... |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Kinoman ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- [1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;51348540]Dziewczęta, pewnie wiele z Was wynajmuję mieszkanie, jak u Was jest z kluczami? Czy właściciele mają klucze? Od 1 maja wynajmuję mieszkanie. W moim imieniu umowę na maj zawarli rodzice, mają potwierdzenie wpłaty i dostali klucze. Część moich rzeczy jest juz na mieszkaniu. Ja jestem 500 km od domu, w połowie maja będę już tam i wg. ustaleń wpłacę właścicielom kaucję i podpiszemy umowę na kolejne miesiące. Wczoraj mama była zanieść tam coś, okazało się, że właścicielka ma chyba drugi komplet i skwapliwie z niego korzysta - kartony były przesunięte, zamknięte było na dwa zamki, a rodzice wcześniej zamykali na jeden... Pytanie - jak to rozegrać? Niby jeszcze nie mam typowej umowy o wynajem (tylko na miesiąc), ale klucze już dali, więc chyba nie powinna się tam kręcić właścicielka? Wymieniałyście zamki w wynajmowanych mieszkaniach? Jest to legalne? ;-) mieszkanie jest super i nie chciałabym z niego rezygnować...[/QUOTE] A nie lepiej zadzwonic i spytać dlaczego wchodzi? A nie myśleć o wymianach zamków w nie swoim mieszkaniu? I tak, u mnie maja klucze. W końcu to ich mieszknie i nie wyobraża sobie zeby ich nie mieli tym bardziej jakbym te co mi dali zgubila. Edytowane przez panterarozyczka Czas edycji: 2015-05-10 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Konto usunięte
|
Spokojnie, póki co głośno myślę i dlatego chcialabym wiedzieć, jak jest u Was. Nie wymieniam jeszcze żadnych zamków, a jutro będę dzwonić ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Dopisałam do mojego postu jak jest u mnie. A gdy chcą przyjechać to dzwonią do mnie i umawiamy się na godzinę.
L830 via tapatalk. |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
[1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;51348540]Dziewczęta, pewnie wiele z Was wynajmuję mieszkanie, jak u Was jest z kluczami? Czy właściciele mają klucze?
Od 1 maja wynajmuję mieszkanie. W moim imieniu umowę na maj zawarli rodzice, mają potwierdzenie wpłaty i dostali klucze. Część moich rzeczy jest juz na mieszkaniu. Ja jestem 500 km od domu, w połowie maja będę już tam i wg. ustaleń wpłacę właścicielom kaucję i podpiszemy umowę na kolejne miesiące. Wczoraj mama była zanieść tam coś, okazało się, że właścicielka ma chyba drugi komplet i skwapliwie z niego korzysta - kartony były przesunięte, zamknięte było na dwa zamki, a rodzice wcześniej zamykali na jeden... Pytanie - jak to rozegrać? Niby jeszcze nie mam typowej umowy o wynajem (tylko na miesiąc), ale klucze już dali, więc chyba nie powinna się tam kręcić właścicielka? Wymieniałyście zamki w wynajmowanych mieszkaniach? Jest to legalne? ;-) mieszkanie jest super i nie chciałabym z niego rezygnować...[/QUOTE] Właściciel ma prawo mieć klucze do swojej własności ![]()
#261 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Jaką tanią,bezbarwną konturówkę do ust polecacie?
#264 | |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51347900]Różne problemy z układem pokarmowym można odziedziczyć, ale nie wrzody, bakterią można się nawzajem zarazić.[/QUOTE]
Dodatkowo większość z nas ma w sobie tę baterię, ale nie wywołuje ona choroby. Cytat:
Kwestia smaku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
...
|
Mam z Essence i jest ok, ale nie mam porównania z inną. To moja jedyna bezbarwna
![]()
![]() |
#266 | |
now or never
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() popłakałam się ze śmiechu. pewnie dlatego, że jest to moja kolejna korpo i w zyciu nie spotkałam tylu żenująco śmiesznych rzeczy, co w tym poście brawo, serio, podziwiam za dowcip ![]() nadgodziny nie wszędzie są płatne - zależy od firmy. jedna płacić będzie, inna zabrania pracy w godzinach nadliczbowych i nie płaci, a Ty masz tak pracować i wykazać, żeby ich nie było. jak się nie wyrabiasz z robotą w zadanym czasie pracy to najwidoczniej nie jesteś kompetentna osobą na tym stanowisku i Cię zwolnią, albo zrobią wszystko żebyś sama zrezygnowała. straszenie sądem pracy sobie proponuję odpuścić. praca w domu po godzinach to dla wielu norma, właśnie żeby nadrobić wielu rzeczy - i to sie zaczyna niewola XXI wieku plus korpo to to że wypłata jest regularnie i nie trzeba się prosić. awans - zależy jakiego masz szefa, premie i dodatki - wszystko reguluje regulamin pracy + plus to jakiego masz szefa zaplecze socjalne zalezy od korpo - w poprzedniej firmie było super w tej jet ok. korpo jest dla ludzi o silnych nerwach, i mało podatnych na stres - wiele osób mówi, ze da radę, a później płacze po kątach, ale nikt sie do tego nie przyzna, bo boi sie stracić pracę. od cała filozofia. d*pę koleżanki odrobią Ci jak wszędzie, roszczeniowe postawy i chęci pokazania, że jesteś gorsza, przez "koleżanki", bo przecież nie możesz mieć lepiej niż one. bo zwykle tak jest. dyrektorzy gonią wynik, na który ty harujesz kosztem rodziny, czasu wolnego i zdrowia. target, deadline i feedback to codzienność, dość czarna
![]() |
#267 | |
histoire abracadabrante
|
Cytat:
http://whiteplate.com/ http://codziszjemnasniadanie.pl/ http://www.makecookingeasier.pl/ http://poranneinspiracje.blogspot.com/ http://liskowelove.blogspot.com/ http://jemwiecjestem.com/ Warto też zaglądać na stronę magazynu KukBuk, wrzucają ciekawe przepisy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie zmawiacie perfumy przez internet? Macie jakieś zaufane sklepy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.makecookingeasier.pl/ czytam dla zdjęć, ładna estetyka http://www.burczymiwbrzuchu.pl/ wpisy często, różnorodność http://www.krainasosny.pl/ mogłabym go mieć za sąsiada. genialne desery chłopak robi ![]() Cytat:
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
iperfumy.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.