Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-11, 06:36   #3241
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Dobry

miała być pogoda i co? Szaro, buro i ponuro. Ale do Lidla pojadę a co

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 06:40   #3242
Doorisska
Rozeznanie

O kurde dziś 11.
Musze tez lecieć do lidla xd pewnie będą tłumy.
Lidl jest od 8 czy 9??
Stary 2015-05-11, 06:41   #3243
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry

U mnie piękne słońce. Mam nadzieję, że tak już zostanie bo mam zamiar malować okno.
Stary 2015-05-11, 07:17   #3244
czarownica_tea
Zakorzenienie

Airish- to daj trochę tego ️. Bo u nas drugi dzien z rzędu ponuro.

Doriska- u nas to od 7 otwarte. Ale ja jadę koło południa bo sie nie zwleke.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Stary 2015-05-11, 07:21   #3245
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
O kurde dziś 11.
Musze tez lecieć do lidla xd pewnie będą tłumy.
Lidl jest od 8 czy 9??

"Mój" na pewno od 8, a pewnie wszystkie tak samo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-11, 07:22   #3246
Doorisska
Rozeznanie

Juz byłam. Mam lidla 150 od domu.
Byłam tam 8:02 i tyle ludzi ze masakra... złapałam bodziaki, legginsy i termometr i poleciałam do kasy.
O 9 nie będzie już nic...
Stary 2015-05-11, 07:28   #3247
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
To jest bardzo indywidualny temat ale przy większych aż tak się nie powiększają

Masakra, frekwencja na wyborach ok 30 %. A później najwięcej do powiedzenia będą mieli ci, co siedzieli w domu i pierdzieli w stołki Ale ogólnie ta kampania mnie przeraża. Nie ma na kogo głosować, ale wybrana Dudy to chyba najgorsze co może być, bo to jest człowiek widmo, który nie ma jak dla mnie prawa głosu i jego zdanie się nie będzie liczyło. Idą trudne czasy dla ludzi pragnących mieć dzieci innymi metodami niż naturalna

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Jak mnie się chce żreć Zjadłam 2 jabłka ale kicha, w lodówce jest konserwa! A ja czuję jej smak i mi ślina napływa.

Z dobrych wieści, to dzisiaj poinformowałam chrzestną, że nia będzie Ucieszyła się. Dobrze, że się tak stało i to w sumie temat nie wyszedł z mojej inicjatywy tylko od szwagra padło pytanie. Dobrze, bo się później okazało, że ona też będzie chrzestną u swojego brata, chociaż podejrzewałam, że będzie szwagier, tym bardzie się cieszę, że nasza informacja wyszła zanim się o tym dowiedzieliśmy No ale ważne, że się bardzo ucieszyła.

Ej, mam niesymetryczny brzuch...lewa stron jest większa, pępek mi się przesunął :P
Ja się odniosę do wyborów.
Rozumiem, ze w drugiej turze masz zamiar głosować na Komorowskiego, a możesz wyjaśnić dlaczego?
Ja akurat w drugiej turze mam zamiar głosować na Dudę i to świadomie. Najczęstszym argumentem z jakim się spotykam za Komorem jest: "Bo za Dudą stoi ta kaczka, a ja na kaczkę nie będę głosował". Co może by mnie śmieszyło, gdyby naprawdę nie było jedynym argumentem tych osób. Ludzie tak narzekają na PiS, a wyciągając tylko kawałek tego co zrobili, który dotyczy nas, przyszłych matek, to:
- czekacie na becikowe? - nie to nie PO, to właśnie PiS (wtedy razem z LPR)
- cieszycie się z długiego macierzyńskiego - to też PiS wydłużył czas jego trwania
- to Duda postuluje za tym"becikowym dla wszystkich" czyli 1000zł dla matek na śmieciówkach, studentek, itd.
- PO podwyższyło wiek emerytalny, ja co prawda i tak na emeryturę nie liczę, ale dzięki temu moi rodzice poczekają na nią trochę dłużej. Duda chce przywrócić wiek emerytalny do poprzedniego stanu.
- PO posyła Wasze dzieci wcześniej do szkoły
- PO z tego co pamiętam zmniejszyło wartość becikowego i ograniczyło grupę docelową (za czasów PiS dostawali wszyscy, kwota była wyższa)

Rozumiem, że pisałaś za in vitro, jak doczytałam, to Duda nie chce zabronić, ale ograniczyć śmiertelność zarodków, chyba przez zmniejszenie ich liczby. Nie znam się na tym za bardzo. Akurat za in vitro jestem, bo daje ono szansę wielu ludziom na cud posiadania dziecka.

poza tym boję się wprowadzenia Euro, bo widzę, co się podziało chociażby u Słowaków. Mocno nadszarpnęło to gospodarką, a przy obecnym kursie PLN po prostu sobie tego nie wyobrażam - Duda Jest przeciwko wprowadzeniu, Komorowski był za, ale dziwnie przed wyborami zmienił zdanie na... nie mam zdania.

Że nie wspomnę o ciągłej wyprzedaży polskiej gospodarki przez ostatnie lata, postulowanej przez Komora zgodzie na sprzedaż lasów polskich, tyle przekrętów, co przez ostatnie lata to nie było...

Ja cenię każde zdanie, ale chciałabym, żeby było ono "uświadomione". Stanikowo jesteśmy uświadomione, a politycznie? Proszę po prostu o przeglądnięcie programów wyborczych i sprawdzenie co zrobiły partie za czasów gdy były tymi głównorządzącymi. Taki skrót można znaleźć tutaj, w formie testu: http://www.latarnikwyborczy.pl/
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 07:30   #3248
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Juz byłam. Mam lidla 150 od domu.
Byłam tam 8:02 i tyle ludzi ze masakra... złapałam bodziaki, legginsy i termometr i poleciałam do kasy.
O 9 nie będzie już nic...

Pewnie jak pójdę po pracy ok 18 to już pooglądam tylko puste koszyki :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-11, 07:39   #3249
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja pierworódka, ale powiem Ci co mam na mojej liście:
body z krótkim rękawem 56 - 8 sztuk
body z krótkim rękawem 62 - 8 sztuk

body z długim rękawem 56 - 8 sztuk
body z długim rękawem 62 - 10 sztuk

pajacyki 56 - 6
pajacyki 62 - 6

śpiochy 56 - 6
śpiochy 62 - 6

półśpiochy i leginsy 56 -10
półśpiochy i leginsy 62 - 10

Ja jestem w połowie 6 miesiąca i moje cycki ani drgnęły Ale pocieszam się wypowiedziami w necie, że wielkość piersi nie ma wpływu na karmienie.

Co do kuchni to ja mam takie same wymiary (4,60 na 1,50) i też nas czeka remont

Gratulacje

A mnie coraz bardziej bolą żebra i już nie mam jak się układać
Ja bym kupiła jeszcze parę body w rozmiarze 50 bo u nas np 56 długo były za duże.. a parę sztuk się przyda

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
To dobrze
Ale takie omdlenia w ciąży to nie są niespotykane. Tak czy siak powiedz lekarzowi na wizycie koniecznie.
Tak, do tego podobno leżenie na wznak też coś ma w ciąży..
Czytałam ostatnio na któryś mamusiach ze dziewczyna nie mogła leżeć na wznak bo to też powodowało ze było jej słabo itd ale z jakiego powodu to nie pamiętam dokładnie :/

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 07:42   #3250
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jestem po lidlu. Kupilam getry ale tylko jedne bo kiepskie sztuczydlo :/ 3 topy bardzo fajne i 2 sukienki. Dla mlodej nic nie bralam bo body z dlugim rekawem bylo az 3 opajowania i to duze a reszta letnie. Zreszta na 62 mam jeszcze czas. Bylam 5po 8 i rozmiaru L juz resztki wygrzebalam. Maz sie zlamal i zafundowal. Za wszystko dalam 116 zl zl i sram szczesciem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1431326168277.jpg (105,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1431326316201.jpg (88,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1431326268302.jpg (111,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1431326341288.jpg (83,2 KB, 19 załadowań)

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 07:53   #3251
meryy82
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry

szaro, buro i ponuro w Poznaniu było wczoraj.
Jak zwykle po weekendzie wyszło piękne słonko.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 07:54   #3252
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ja się odniosę do wyborów.
Rozumiem, ze w drugiej turze masz zamiar głosować na Komorowskiego, a możesz wyjaśnić dlaczego?
Ja akurat w drugiej turze mam zamiar głosować na Dudę i to świadomie. Najczęstszym argumentem z jakim się spotykam za Komorem jest: "Bo za Dudą stoi ta kaczka, a ja na kaczkę nie będę głosował". Co może by mnie śmieszyło, gdyby naprawdę nie było jedynym argumentem tych osób. Ludzie tak narzekają na PiS, a wyciągając tylko kawałek tego co zrobili, który dotyczy nas, przyszłych matek, to:
- czekacie na becikowe? - nie to nie PO, to właśnie PiS (wtedy razem z LPR)
- cieszycie się z długiego macierzyńskiego - to też PiS wydłużył czas jego trwania
- to Duda postuluje za tym"becikowym dla wszystkich" czyli 1000zł dla matek na śmieciówkach, studentek, itd.
- PO podwyższyło wiek emerytalny, ja co prawda i tak na emeryturę nie liczę, ale dzięki temu moi rodzice poczekają na nią trochę dłużej. Duda chce przywrócić wiek emerytalny do poprzedniego stanu.
- PO posyła Wasze dzieci wcześniej do szkoły
- PO z tego co pamiętam zmniejszyło wartość becikowego i ograniczyło grupę docelową (za czasów PiS dostawali wszyscy, kwota była wyższa)

Rozumiem, że pisałaś za in vitro, jak doczytałam, to Duda nie chce zabronić, ale ograniczyć śmiertelność zarodków, chyba przez zmniejszenie ich liczby. Nie znam się na tym za bardzo. Akurat za in vitro jestem, bo daje ono szansę wielu ludziom na cud posiadania dziecka.

poza tym boję się wprowadzenia Euro, bo widzę, co się podziało chociażby u Słowaków. Mocno nadszarpnęło to gospodarką, a przy obecnym kursie PLN po prostu sobie tego nie wyobrażam - Duda Jest przeciwko wprowadzeniu, Komorowski był za, ale dziwnie przed wyborami zmienił zdanie na... nie mam zdania.

Że nie wspomnę o ciągłej wyprzedaży polskiej gospodarki przez ostatnie lata, postulowanej przez Komora zgodzie na sprzedaż lasów polskich, tyle przekrętów, co przez ostatnie lata to nie było...

Ja cenię każde zdanie, ale chciałabym, żeby było ono "uświadomione". Stanikowo jesteśmy uświadomione, a politycznie? Proszę po prostu o przeglądnięcie programów wyborczych i sprawdzenie co zrobiły partie za czasów gdy były tymi głównorządzącymi. Taki skrót można znaleźć tutaj, w formie testu: http://www.latarnikwyborczy.pl/
Widzisz ale ja np nie jestem przeciwna posylaniu dzieci wczesniej do szkoly tak samo ograniczeniom finansowym na becikowe. Panstwo powinno wspierak tych ktorych nie stac a nie wszystkich jak leci. A jesli chodzi o 6-latki wiadomo nie kazde jest gotowe i dzieciaki powinny przechodzic badania jednak bardzo duza ilosc dzueci normalnie w swiecie sie nudzi w najstarszej grupie. Rozmawialam o tym z nauczycielkami i wszystkie mowia to samo. Jesli szkola jest przygotowana tojak najbardzirj sa za. A ci rodzice co tak sie sprze iwiaja to podejrzewam ze w wiekszosci chodzi o tania wielogodzinna opieke bo niestety w szkole dziecko ma zmienne godziny i jest ich duzo mniej.

Namisek a co ty myslisz o tych 6-latkach w szkole?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-11, 08:09   #3253
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Ja bym kupiła jeszcze parę body w rozmiarze 50 bo u nas np 56 długo były za duże.. a parę sztuk się przyda

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Tak, do tego podobno leżenie na wznak też coś ma w ciąży..
Czytałam ostatnio na któryś mamusiach ze dziewczyna nie mogła leżeć na wznak bo to też powodowało ze było jej słabo itd ale z jakiego powodu to nie pamiętam dokładnie :/

Tak, bo lezenie na wznak zle wplywa na krazenie.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

pannoIzabelo spotkalam sie z polozna i rozmawialam o bolach krzyza i bioder. zalecila pas na miednice i spojenie lonowe sluzacy do ich stabilizacji. Ponoc cuda czyni
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 08:15   #3254
bianeczkaa
Zakorzenienie

A i obejrzalam staniki. Nie wiem na kogo oni je szyja Bardzo male. Jak ktos przed mial malutki biust to sie tam odnajdzie a rak to nie ma co szukac a i tak najwiecej rozmiaru 80B

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak, bo lezenie na wznak zle wplywa na krazenie.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

pannoIzabelo spotkalam sie z polozna i rozmawialam o bolach krzyza i bioder. zalecila pas na miednice i spojenie lonowe sluzacy do ich stabilizacji. Ponoc cuda czyni
Fajne sa te pasy ale cena powala bo kiedys to sie od 300 zl zaczynaly a ich wada jest to ze sa ze sztucznego grubego materialu i w lato to masakra muci byc

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-11, 08:17   #3255
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dobry po weekendzie

Nie będę was nas nadrabiać chyba że znajdę chwile czasu to poczytam o czym pisałyście w weekend.

Nas cały weekend nie było w domu. Nie chciało mi się logować na telefonie zresztą nie było czasu bo pomagaliśmy siostrze Tż zrobić jej 21 urodziny.
Było fajnie ale już nie dla mnie takie imprezy.

Wracając do tematu to mały potańczył z mamusia na urodzinach i tak dopiero rano dał znać ze jest juz się obudził.

Mąż wczoraj na wieczór położył rękę na brzuchu i poczuł ruchy
Jaka radość ze mały daje o sobie znać. 😙

Nic uciekam się szykować bo dzisiaj czeka nas maraton. Najpierw gmina. Potem energetyka i na końcu architekt. Myślę że do końca czerwca wyrobimy się z pozwoleniem na budowę domu.☺
Stary 2015-05-11, 08:21   #3256
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

Mam pytanko do Wizażanek, które juz są mamusiami, ale nie tylko-ile ubranek danego rodzaju i rozmiaru najlepiej kupic? Czyli ile bodów 56, 62, pajacyków? I chodzi mi ile miec tego w domu do ubierania dzidziusia, nie chodzi mi o wyprawke do szpitala. Pomóżcie
pytanie nie do mnie, bo mamusią jestem, ale dziecię me jedno w brzuszku siedzi. Ale dużo wypytuję doświadczonych mam i one mówią by na początek kupić po kilka sztuk 56 rozmiaru bardzo prostych ubranek, typu bodziaki, pajace, śpiochy.
I każda mama mówi, że bodziaków nigdy dość, jak dopytałam to mówią, by tych na 56 nie musi być dużo, ważne by były rozpinane. Za to tych na 62 i z metką od 0-do 3 mieś. nigdy dość (jeśli nie lubimy wstawiać prania codziennie)
a i polecają by nie kupować nówek, poszukać komisów, na allegro, olx popytać znajomych, rodzinę. Malutkie dzieci szybko rosną i szybko wyrastają z ubranek i nie zużywają tak szybko ubranek.

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Marysiu to co piszesz to miód na moje...oczy
Jeszczem pełna wiary (co prawda topniejącej błyskawicznie jak marcowy snieg),że i mi cycki ruszą z kopyta i choć o rozmiar urosną.Bo jak na razie nic się nie dzieje są takie same jak przed ciążą. Ot-cycki nie są ze mną w ciąży.Wy już o siarze gadacie i o wielkich ciażowych melonach a ja z czym do ludu? Zaczynam się tym stanem stagnacji mych cycków niepokoić.

A my od wczoraj zjezdżamy miasto po salonach meblowych,przewalamy internet by do naszej kuchni 4,5 m/1,70m (tramwaj) dobrać zestaw,który będzie miał ręce i nogi. Nie łatwo będzie upchnąć sprzety agd o 60cm szerokości (lodówka,zmywarka,kuchenk a).Ja zawsze marzyłam by w swoim domu,w kuchni mieć zestaw narożny-stolik i ławe i niestety musimy z tego zrezygnować bo albo rybka albo pip.ka

Poza tym od kilku nocy okropnie mi się śpi.Mała układa sie główką w dół i nią ciśnie na pęcherz a nogami wali w żołądek.KIlka razy wstaje na siken machen, i nawet na kojcu nie moge się ułożyć-bo jakoś przeokropnie napier.alają mi plecy na odcinku piersiowo-ledzwiowym po bokach Czasem ból jest taki,że mam ochote pawia puścić.

wgl dla wszystkich pierworódek ( i nie tylko),coś co warto sobie przeczytać-ksiażeczka w pdf:
http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...uporodowym.pdf
nie no do melonów mi daleko startowałam z 75b teraz dojechałam do 85B, nadal mogę chodzić w sportowych, miękkich stanikach.

wiem wariatka jestem ale zazdroszczę ci tego skopania przez córeczkę, przynajmniej wiesz, że ona tam jest, że się rusza, że wszystko ok.
Bo to moje, to wczoraj łaskawie w teatrze parę razy puknęło, w nocy delikatnie smyrała.
I ja już mam schizy, że może coś z rączkami i nogami jest nie tak
wiem według lekarskich terminów mam dopiero 20tc i 5dni na mocne ruchy mam jeszcze czas. Ale większość z was pisze, że już tak mocno czujecie swoje dzieci i tak często. A ja prawie nic
Stary 2015-05-11, 08:26   #3257
truskafffka91
Wtajemniczenie

.....

Edytowane przez truskafffka91
Czas edycji: 2015-05-11 o 08:32
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 08:26   #3258
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A i obejrzalam staniki. Nie wiem na kogo oni je szyja Bardzo male. Jak ktos przed mial malutki biust to sie tam odnajdzie a rak to nie ma co szukac a i tak najwiecej rozmiaru 80B

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Fajne sa te pasy ale cena powala bo kiedys to sie od 300 zl zaczynaly a ich wada jest to ze sa ze sztucznego grubego materialu i w lato to masakra muci byc

Mnie akurat argument o lecie nie dotyczy i tak bede z goraca umierac a zrobie wszystko, zeby uniknac boli krzyzowych. Kto raz ich doswiadczyl, ten wie dlaczego No i tu sa w powszechnym uzyciu i chyba przez to ich cena wcale nie jest powalajaca.
Stary 2015-05-11, 08:28   #3259
truskafffka91
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, bo dzisiaj oprócz mnie świętują jeszcze 2 dziewczyny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 08:31   #3260
meneq
Zakorzenienie

A tak w ogole, to ja czuje ruchy w okolicach spojenia lonowego i do tej pory bylam przekonana, ze tam mnie dziecko kopie a to sie okazuje, ze raczkami boksuje ;-) W dodatku podczas badania corka lezala twarza w kierunku powlok brzucha i trudno bylo pomierzyc. W koncu wyszlo 549g i w porownaniu z poprzednim pomiarem nieco wyhamowala ze wzrostem. Niech rosnie powoli ;-)
Stary 2015-05-11, 08:31   #3261
misiskuku
Zadomowienie

Dzień dobry!

u mnie też szaro, buro i ponuro. Robię sobie teraz maseczkę, paznokcie, kąpiele i inne cuda i zmykam na miasto po zakupy. U mnie Lidla nie ma więc mam problem z głowy

Wieczorem Tż zabiera mnie na kolację - cieszę się bo dawno nigdzie sami nie byliśmy.

Przesyłam najlepsze życzenia wszystkim dzisiejszym jubilatkom

Moja teściowa dała wczoraj popis - wpadła w panikę, jak przyszedł mój brat z życzeniami, na szybko szukała prezentu, żeby mi coś dać i dała mi.. baryłki z alkoholem Nie ma to jak trafiony prezent dla ciężarnej
Stary 2015-05-11, 08:34   #3262
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
pytanie nie do mnie, bo mamusią jestem, ale dziecię me jedno w brzuszku siedzi. Ale dużo wypytuję doświadczonych mam i one mówią by na początek kupić po kilka sztuk 56 rozmiaru bardzo prostych ubranek, typu bodziaki, pajace, śpiochy.

I każda mama mówi, że bodziaków nigdy dość, jak dopytałam to mówią, by tych na 56 nie musi być dużo, ważne by były rozpinane. Za to tych na 62 i z metką od 0-do 3 mieś. nigdy dość (jeśli nie lubimy wstawiać prania codziennie)

a i polecają by nie kupować nówek, poszukać komisów, na allegro, olx popytać znajomych, rodzinę. Malutkie dzieci szybko rosną i szybko wyrastają z ubranek i nie zużywają tak szybko ubranek.

nie no do melonów mi daleko startowałam z 75b teraz dojechałam do 85B, nadal mogę chodzić w sportowych, miękkich stanikach.

wiem wariatka jestem ale zazdroszczę ci tego skopania przez córeczkę, przynajmniej wiesz, że ona tam jest, że się rusza, że wszystko ok.

Bo to moje, to wczoraj łaskawie w teatrze parę razy puknęło, w nocy delikatnie smyrała.

I ja już mam schizy, że może coś z rączkami i nogami jest nie tak

wiem według lekarskich terminów mam dopiero 20tc i 5dni na mocne ruchy mam jeszcze czas. Ale większość z was pisze, że już tak mocno czujecie swoje dzieci i tak często. A ja prawie nic

Ja nie czuje mocno, ale czesto, czesciej przynajmniej w porownaniu ze starsza corka (ktora nota bene po wyjsciu z brzucha zrobila sie mega ruchliwa, wiec sie zastanawiam, co bedzie z druga; polozna mnie "postraszyla", ze zwykle drugie dziecko jest bardziej zywe).
Stary 2015-05-11, 08:37   #3263
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
i naprawdę jedziesz? :O
ja bym się nie zdecydowała ale każdy robi to co chce
jak będzie się dobrze czuła to czemu nie??
wsiada w samolot i leci

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
A ja juz nie jestem panna wczoraj mialam slub cywilny i jestem juz zona
GRATULUJĘ!!!
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia !!!

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj chwile grozy. W jednym momencie zaczęło mnie strasznie ssać w żołądku, rozbolały plecy i zrobiło się bardzo gorąco. Ledwo przewlokłam się z fotela na kanapę. Przeszło po kilku minutach jak poleżałam na twardym...

Dziewczyny - mamusie preferujecie wózki z kołami pompowanymi czy piankowymi? Które i dlaczego?
u, to nie wesoło, a potem jak się czułaś? jak by się powtarzało to skonsultuj z lekarzem.

Ja wybrałam pompowane, bo mimo, że mieszkam w mieście będę jeździć raczej w teren, niż po równych chodnikach (zresztą w mojej dzielnicy jak i w połowie Poznania chodniki pamiętają czasy PRL'u.
mam ten plus, że wózka nie będę dźwigać, mamy windę, moja mama w bloku też ma windę. A mój tato ponad pół roku mieszka w leśniczówce.

Koła piankowe są dobre gdy każdy kg wózka się liczy (są lżejsze) i gdy nie zależy nam na wózku terenowym.
Przy kołach piankowych trzeba tylko zwrócić uwagę by nie były bardzo małe, a jak są malutkie, to lepiej by były podwójne (inaczej będą utykać w dziurach)
Stary 2015-05-11, 08:39   #3264
malaja86
Rozeznanie

Witam sie w 22 tygodniu.
U nas pogoda kiepska od wczoraj. Kiepsko to znoszę. Właściwie to większość czasu od sb pod wieczór śpię.
Mam pytanie do Tych co były w Lidlu. Jaką grubość mają te leginsy ciążowe. Mi ma zakupić jak będą po 16 mąż ale nie chce go wysyłać po cienkie.
Stary 2015-05-11, 08:43   #3265
czarownica_tea
Zakorzenienie

Życzenia dla wszystkich solenizantek i jubilatek oczywiście tez

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Stary 2015-05-11, 08:52   #3266
201701300931
Konto usunięte

U nas i wczoraj i dzisiaj ładnie. Do Lidla miałam iść pierwotnie po legginsy / spodnie dresowe, ale już jakiś czas chodzę po mieszkaniu tylko w koszulce i stwierdziłam, że nie ma sensu. Może przy okazji jak będę, ale przestało mi zależeć.

Noc kiepska. Mały wczoraj mocno szalał i nie mogłam spać, z zaśnięciem męczyłam się strasznie długo, w nocy się ciągle budziłam, a od 7 rano słychać wiercenie... Tragedia.

A wieczorem szkoła rodzenia.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 08:58   #3267
TusiaeM
Zakorzenienie

Ja już po wizycie w Lidlu Doszłam pod sklep o 7.58 a tam tłumek Postanowiłam się nie pchać i weszłam spokojnie na końcu. Gdy doszłam do koszy z rzeczami dla maluchów, patrzę a tam moja mamuśka stoi i pełno ciuszków trzyma Znalazłam wszystko, co chciałam, ale chyba małe rozmiary rozeszły się najszybciej. Jak wychodziłam było jeszcze dość sporo, ale chyba właśnie większych (74>).

Wzięłam leginsy różowe i zielone 50/56, body długie różowe 50/56 i body krótkie białe 62/68. Moja mamuśka wzięła body długie i krótkie 62/68.

Sobie wzięłam leginsy, mimo że miałam ich nie brać, bo są rajstopowe, ale dość grube i w ogóle nie prześwitują. Wziełam S i po przymiarce w domu jestem zadowolona Oprócz tego top biały S i jest przy duży, ale nie będę oddawać, bo latem pewnie będzie ok

Staniki były rozchwytywane Ja w końcu nie wziełam, bo w 80 to pewnie utonę (uświadomione noszę 60) i termometru też nie wzięłam.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 08:58   #3268
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, PYTANIE!

Glukozę to się robi w 24 tygodniu czy po 24 tygodniu bo się nie dogadałam w tym temacie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-11, 09:01   #3269
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, PYTANIE!

Glukozę to się robi w 24 tygodniu czy po 24 tygodniu bo się nie dogadałam w tym temacie
Między 24 a 28
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 09:06   #3270
truskafffka91
Wtajemniczenie

To ja chyba wózka nie kupie. Szukam "idealnego", a go niestety nie ma. Emmaljunga jak dla mnie ma ujowe koła takie ala retro.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości