Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-11, 10:00   #511
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Serce sie kraje jak mysle ze ktos w torbie dziecko porzucil ;( Jak ma sie swoje to takie historie sie jeszcze bardziej przezywa...

PAVLINECKA to dziecko normalnie na sali samo lezy?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:01   #512
soniuska
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51355719]A u mnie to chyba czasem bardziej takiego noszenia na rekach malej moj TZ potrzebuje,zawsze po pracy jak msla czuwa ja wyjmuje i tula,gada, wyznania czyni

Zauwazylam dzis krostki na pupci malej... sudokremem to smarowac? Ciekawe czy to nie od chusteczek (babydream)
Dziewczyny, nie macie problemow z samodzielnym znoszeniem, zjazdem wozka ze schodów?[/QUOTE]

Ja znosze stelaZ,potem znosze gondole i dopinam i na koncu malego i psa biore haha ale ja wysoki parter
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:03   #513
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Witam się w końcu na odchowalni

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Moja cala rana jest grubawa.. :/
U mnie zgrubienie tylko z jednej strony na długości góra 5mm. Poprzednio nie miałam nic ale tym razem wiem, że sama dowaliłam bo zwlekałam ze zdjęciem supełków od szwów (poza tym miałam szew wchłanialny więc nie było co działać).

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Kochane ale jej juz prawie nie karmie piersia juz mam ledwo co. Jak ja nakarmie rano to potem caly dzien nic nie mam.. niestety
Hmmm a Ty nie jesteś przypadkiem 3 tygodnie po porodzie? Mniej więcej wtedy może się pojawić. Jedyny sposób to jak najczęściej przystawiać i ewentualnie dokarmiać mm. Przy Hani pierwszy kryzys po 3 tygodniach był dla mnie niespodzianką bo nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle istnieje. Każdy następny już lepiej przechodziłyśmy.

Tu możesz sobie poczytać: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...aktacyjny.html.

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A możecie mi jeszcze napisać jakie przeciwbólowe stosowalyscie w domu? Ja zobacze, co mi powiedzą, ale Wy juz macie wypróbowane odkleili mi plasterek, boje sie patrzeć. Zreszta mam brzuch wielki jakbym jeszcze nikogo nie urodziła.
W czwartek mija 4 tydzień i mój brzuch niestety dalej ogromny

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Pavlinecka Ty jeszcze w szpitalu, bo pisałaś coś o tym noworodku chyba . Właśnie na fejsie ktoś wstawił artykuł o porzuconym noworodku w Białymstoku, masakra jak tak można, ja niewiem co ta kobieta ma zamiast serca. Łzy w oczach się kręcą, przecież to takie małe wielkie szczęście ❤️
Owszem małe wielkie szczęście, ale jak widać nie dla każdego. Nie każdy jest stworzony do bycia rodzicem. Samo poczęcie dziecka jeszcze o niczym nie świadczy i tu jak się "przytrafi" wychodzi często wynaturzenie w postępowaniu. Szczęście w nieszczęściu, że jest cała masa ludzi, którzy czekają na szansę by dać takiemu bąblowi miłość, szczęście i zapewnić swój dom.
Stary 2015-05-11, 10:05   #514
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ta dziewczynka, co ja znaleźli, to w ogóle dwie sale obok lezy. Ładne, zdrowe, duże dziecko. Normalnie ... Od wczoraj lata tu telewizja a my z cyckami na wierzchu ;p
Jak w naszym szpitalu kilka lat temu podrzucili dziecko to potem kobiety ktore mialy duzo pokarmu sciagaly dla niego.

Hmm któraś pisała o herbacie laktacyjnej z rosska, po ile ona jest?
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:05   #515
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny po cc , Wy też macie takie zgrubienia na ranie ? Ja mam po bokach taki gruby ten szew.
Ja mam zgrubienia jak nacisne skore tak pod spodem gdzies po bokach wlasnie
Nie wiem czy to skrzepy czy szwy tak sie powoli rozpuszczaja? Ale coraz mniejsze sie robia
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:06   #516
soniuska
Zakorzenienie

Pavlinecka ja nic nie bralam w domu.
Zreszta w szpitalu nic tez nie dzialalo.
Taki organizm ze jqk cos powaznego to bolu nic nie zabije.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:13   #517
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Pavlinecka !!! No super że wreszcie domek

Dziś piękne słońce więc małego rozebralam i nagrzalam aby mu do końca ta żółtaczka zeszła i przy okazji pupke wywietrzylismy no i mój nterrorysta nadal nie śpi ale o 13 pójdziemy na spacerek może wtedy zaś nie.

W ogóle co do wózka mamy go jednak w piwnicy bo z 4 pietra bym nie zniosła... Biorę małego i z małym schodze do piwnicy wyjmuje wózek i go wkladam i przez cala piwnice jedziemy wózkiem bo jak na złość nasza piwnica na końcu. Jakby ktoś mnie zobaczył idącą z niemowlakiem do piwnicy to by sobie pewnie pomyślał ale tak jest łatwiej tylko lipa że trzeba przejść przez całą piwnice :/
Ja mialam miec w piwnicy ale mamy w aucie. Znosze malego na dol w foteliku, wozek razn dwa skladam i malego do wozia i powiem Ci, ze jest mi duzo wygodniej niz z wozkiemnw piwnicy.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 10:17   #518
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam miec w piwnicy ale mamy w aucie. Znosze malego na dol w foteliku, wozek razn dwa skladam i malego do wozia i powiem Ci, ze jest mi duzo wygodniej niz z wozkiemnw piwnicy.
Ja bym nie mogła w aucie bo auto Tż zabiera...

Mam doła miałam dziś zapłacić rachunek a na koncie Tż jakąś blokada środków nawet nie wiemy za co i nie mam jak zapłacić a i tak już po terminie mam dość wszystkiego dziś mały ryczy nie śpi do jutra musze skąds zalatwic szesc stow. Wszystko przeciwko mnie

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:18   #519
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Pavliecka- 7 min z jednej, 7 z drugiej, 5 z jednej 5 z xrugiejw, 3 z jednej 3 z drugiej

JAŚ

Stary 2015-05-11, 10:21   #520
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po dwóch cycach i butli i przytulanku i pełnej pieluszce. Nie wiem, czy dobrze założyłam nowa. Moja panna w koncu usnęła jaka ona śliczna jest jak sobie nie moze zasnąć i ogłada paluszki swoje. Szkoda, ze tak mało snu z nia

Sliczne są te nasze dzieci

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że dzieci sa cwane i jak nas wyszkola w noszeniu przez te pierwsze m-ce to potem może być ciężko odzwyczaic

Wlasnie jemy. Byla 5 godzinna przerwa. Maly spał ze mną bo w łózeczku przysnal tylko na chwile i potrzebował tuli tuli
Kurcze 2 tyg.synek nie ważony. Mam nadz.ze ładnie przybiera...

Mi tez się wydaje ze cwane

Cytat:
Drugie nocne karmienie pierwsze było o 1 wypił tylko 20 ml i poszedł spać i obudził się przed 3 teraz pijemy i kimka do 7

Aaaaa zepsulam laktator no cudnie... ma. Nadzieję że TŻ go jutro naprawi bo nie ma czym ściągać w nocy mleko

To na gwarancję go oddac

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja z nocnej zmiany
Kurcze Malutka chyba brzuszek męczył, bo po ostatnim karmieniu o 23:30 nie zrobiła kupki i teraz zjadła, odłożyłam do łóżeczka i zaczęła przez sen stękać, napinać sie i w końcu głośny bak poszedł
A ja juz wyspana, nie to ze 3:40 na zegarku

---------- Dopisano o 03:43 ---------- Poprzedni post napisano o 03:39 ----------

Pocwiczylam dzis na wieczór pierwszy raz, póki co delikatnie-z książeczka Nivea ale i tak czułam jak słabe mięśnie brzucha mi sie zrobiły ojj :/
Potem pojezdzilam rollerem i wysmarowalam sie porządnie
Dziewczyny a Wam zszedł cały cellulit ? Bo mój po ciąży jeszcze jest, moze ciut mniejszy ale szału nie ma :/

Gossip-dawaj namiary na tamten strój na plaże, bo sie przyda

Ja dalej mam.

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witamy się.
Amelka wy już na 3 pampki chcecie przechodzić a my dopiero na 2 przeszliśmy w piątek.
Dziewczyny macie widoczną jeszcze linię na brzuchu?U mnie jest mega widoczna jak w ciąży i nie blednie póki co.
Pozdrawiam

Ja wgle jej nie mialam

Cytat:
Pavlinea !!! No super że wreszcie domek

Dziś piękne słońce więc małego rozebralam i nagrzalam aby mu do końca ta żółtaczka zeszła i przy okazji pupke wywietrzylismy no i mój nterrorysta nadal nie śpi ale o 13 pójdziemy na spacerek może wtedy zaś nie.

W ogóle co do wózka mamy go jednak w piwnicy bo z 4 pietra bym nie zniosła... Biorę małego i z małym schodze do piwnicy wyjmuje wózek i go wkladam i przez cala piwnice jedziemy wózkiem bo jak na złość nasza piwnica na końcu. Jakby ktoś mnie zobaczył idącą z niemowlakiem do piwnicy to by sobie pewnie pomyślał ale tak jest łatwiej tylko lipa że trzeba przejść przez całą piwnice :/
Hehehe. Jak z horroru.

Młoda chciałam położyć spać w ogródku to się 30min meczyla. Wsadzilam do lozeczka, nie minęło 2min i śpi. A tak ładnie na dworze jest...

Byłam w lidlu,kupilam spodenki dla Malej i staniki. Ale cholera dziwna rozmiarowka jest i muszę oddać. Ciekawe czy bd tem co potrzebuje,pewnie juz nie,bo pojade ok 15.
Zajechał tez do biedry po książeczki do malowania woda dla starszego i wzielam 7sztuk..dobrze ze są po 5zl..

Muszę skosic trawnik, a tak mi się nie chce...
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:26   #521
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Sliczne są te nasze dzieci

Mi tez się wydaje ze cwane

To na gwarancję go oddac

Ja dalej mam.

Ja wgle jej nie mialam

Hehehe. Jak z horroru.

Młoda chciałam położyć spać w ogródku to się 30min meczyla. Wsadzilam do lozeczka, nie minęło 2min i śpi. A tak ładnie na dworze jest...

Byłam w lidlu,kupilam spodenki dla Malej i staniki. Ale cholera dziwna rozmiarowka jest i muszę oddać. Ciekawe czy bd tem co potrzebuje,pewnie juz nie,bo pojade ok 15.
Zajechał tez do biedry po książeczki do malowania woda dla starszego i wzielam 7sztuk..dobrze ze są po 5zl..

Muszę skosic trawnik, a tak mi się nie chce...
Czemu dziwna rozmiarowka stanikow? Wieksza mniejsza?

JAŚ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 10:31   #522
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Podczytuje was ale nie mogę wbic się, trochę przybita jestem ostatnimi złymi wiadomościami. Ale nie chce tu pisać bo i wam mogło by się udzielić. A mamuśki musza pozytywnie myśleć i nie za martwiac się.
Co się dzieje kochana ?

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Mam kilka szt tych zielonych w domu, co z nimi nie tak?

tak naprawdę teraz to dziecko jest jeszcze zbyt malutkie i nieświadome by móc się uczyć i przyzwyczajać... Czytalam ze do 3 mies można a nawet powinno się bez obaw dawać tyle czułości ile dziecko potrzebuje mam na myśli tu właśnie noszenie, kolysanie, tulenie, generalnie naśladowanie warunków jakie panowały w łonie.

Jak Ci pomoże wyzalenie się to śmiało, po to jest to miejsce i my

No to mnie pocieszylas z tym tuleniem i noszeniem bo my czasen nie potrafimy inaczej uspokoić małego.

Cytat:
Mnie pierś boli cały czas ale możliwe że od masowania no i brodawki przez ciagnuecie bo na nowo przyzwyczajam je do karmienia

Wylapana... ściągnęłam tylko 40 ml :/ eh... nie dziwię się że mały się nie najada...
A to z dwóch piersi tyle sciagasz?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:47   #523
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
U mnie to samo, z tym ze moj jeszcze pół dnia sie drze bo ma kolki. A tz tylko je po pracy obiad i jedzie na fuche do 20-21.
I nic mu jakiejs ulgi choc troche nie przynosi?
Jak dziecko ma kolke to nakarmienie go nie uspokaja,nie?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:59   #524
rosarioV
Zakorzenienie

Koperco nie oddam na gwarancję bo kupilam używany

Hanka tak z dwóch... Sciagam miedzy 40 a 60 ml...

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Mamy termometr i mam mega syf w domu i nawet nie mam jak posprzątać bo mały nie śpi i cały czas chce być w centrum. .. eh.. syf nornalnie na kółkach co mnie dziś jeszcze dobije... chyba muszw psychologa sobie poszukać bo się załamie :/

Stary 2015-05-11, 11:01   #525
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się.
Amelka wy już na 3 pampki chcecie przechodzić a my dopiero na 2 przeszliśmy w piątek.
Dziewczyny macie widoczną jeszcze linię na brzuchu?U mnie jest mega widoczna jak w ciąży i nie blednie póki co.
Pozdrawiam
Ja mam jeszcze a chciałabym aby do lata zeszła

Cytat:
Tez nie chcialam nosic bujac itp, jaka ja bylam tego ogromna przeciwniczka. teraz widze ze czasem trzeba, bo dziecko tego najzwyczajniej w swiecie potrzebuje, nie czesto ale zdarza mi sieie bujac tulac jak jest niespokojny.
Ja tam tule i bujam z mężem tyle ile mała potrzebuje, przecież to okruszek taki, wyrwany z łona matki i widzę że się uspokaja, najlepsze lekarstwo na "kolki".

W ogóle polecam lekturę "najszczesliwsze dziecko w okolicy" mi pomogla właśnie zmienić nastawienie

U nas słonko grzeje więc korzystamy ile się da z ostatniego dnia na wsi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 11:06   #526
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Koperco nie oddam na gwarancję bo kupilam używany

Hanka tak z dwóch... Sciagam miedzy 40 a 60 ml...

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Mamy termometr i mam mega syf w domu i nawet nie mam jak posprzątać bo mały nie śpi i cały czas chce być w centrum. .. eh.. syf nornalnie na kółkach co mnie dziś jeszcze dobije... chyba muszw psychologa sobie poszukać bo się załamie :/
Z tym psychologiem to dobry pomysł, pomoze ci jeśli sama nie mozesz dać rady. U mnie tez syf, bo jak wrócilismy ze spaceru wczoraj to mały szalał, ale co tam. Bałaganowi sie nic nie stanie. Weź małego w fotelik samochodowy i pobujaj, albo wez go na spacer moze? Swieze powietrze i woziu dobrze robią. I nie lam sie! Popros o pomoc, mame, tzta, niech on cis ogarnie jak wroci

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:

Ja tam tule i bujam z mężem tyle ile mała potrzebuje, przecież to okruszek taki, wyrwany z łona matki i widzę że się uspokaja, najlepsze lekarstwo na "kolki".

W ogóle polecam lekturę "najszczesliwsze dziecko w okolicy" mi pomogla właśnie zmienić nastawienie

Zakodowalam tytuł

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

GOCZEK, BOLECZKA- poszly dzis paczki, dajcie znac jak będą u was

JAŚ

Stary 2015-05-11, 11:07   #527
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym moim karmieniem to tak ze po nawale chcialam ja karmic piersia ale pozniej jak zaczelo brakowac to chyba podswiadomosc zaczela dzialac ze duzo wiecej jestem w stanie zrobic w domu jak ja karmie mm. Niestety ale jak sobie sama nie ugotuje/ nie postrzatam itd to nikt tego za mnie nie zrobi bo jestem sama i niestety wygodniejsze jest dla mnie dac butle niz to jej calodzienne "wiszenie" na cycku. Przykro mi jak sobie o tym pomysle ale trudno. Mam porownanie z moja mama ktora tez karmila mnie 3 msc a moich braci po tygodniu bo jej zaczal pokarm zanikac i mamy z nia dobry kontakt i jestesmy zdrowii takze chyba juz odpuscilam..
Kochana to twoja decyzja. dziecko karmione mm nie jest ani mniej kochane, ani mniej szczesliwe.;*

JAŚ

Stary 2015-05-11, 11:08   #528
boleczka93
Zakorzenienie

Z tym moim karmieniem to tak ze po nawale chcialam ja karmic piersia ale pozniej jak zaczelo brakowac to chyba podswiadomosc zaczela dzialac ze duzo wiecej jestem w stanie zrobic w domu jak ja karmie mm. Niestety ale jak sobie sama nie ugotuje/ nie postrzatam itd to nikt tego za mnie nie zrobi bo jestem sama i niestety wygodniejsze jest dla mnie dac butle niz to jej calodzienne "wiszenie" na cycku. Przykro mi jak sobie o tym pomysle ale trudno. Mam porownanie z moja mama ktora tez karmila mnie 3 msc a moich braci po tygodniu bo jej zaczal pokarm zanikac i mamy z nia dobry kontakt i jestesmy zdrowii takze chyba juz odpuscilam..

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Z tym psychologiem to dobry pomysł, pomoze ci jeśli sama nie mozesz dać rady. U mnie tez syf, bo jak wrócilismy ze spaceru wczoraj to mały szalał, ale co tam. Bałaganowi sie nic nie stanie. Weź małego w fotelik samochodowy i pobujaj, albo wez go na spacer moze? Swieze powietrze i woziu dobrze robią. I nie lam sie! Popros o pomoc, mame, tzta, niech on cis ogarnie jak wroci

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Zakodowalam tytuł

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Super dziekuje raz jeszcze

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:09   #529
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

przecież nie ma za co.

JAŚ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 11:11   #530
niezawsze
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51356549]I nic mu jakiejs ulgi choc troche nie przynosi?
Jak dziecko ma kolke to nakarmienie go nie uspokaja,nie?[/QUOTE]nie, po jedzeniu raczej wiekszy bol.

Rosario czemu nie karmisz w nocy?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:24   #531
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Ja znosze stelaZ,potem znosze gondole i dopinam i na koncu malego i psa biore haha ale ja wysoki parter
Ja mam winde no i z parteru te kilka schodow. Chyba tez tak bede robic,Przez te 2minuty chyba nikt wozka nie gwizdnie?
Stary 2015-05-11, 11:25   #532
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wlasnie sciagnelam laktatorem w 9 minut 90ml z jedej piersi. Musialam konczyc bo ssak plakal, ciekawe ile jeszcze by wyszlo. Wolno juz kapalo, a do samego konca nie chcialam bojac sie nawalu.
Wiec MAJKA Twoje 140ml w 5 minut to mega wynik!!

Ładne osiągi ja karmię wlasnie bo już kapało moze dziś też spuszczę sobie i zobaczę jeszcze raz ile tego jest Zamówienie na gemini zaraz bede tworzyć,woreczki na pokarm muszę kupić, bo u nas nigdzie nie ma.

Cytat:
A ta metoda z tym ściąganiem to ze 7 minut z jednej piersi tak? A dalej jak? Myślicie, ze moge spróbować?

Śmiało, Sylwia już napisała jak ro się pobudza

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51355868]Ja mam zgrubienia jak nacisne skore tak pod spodem gdzies po bokach wlasnie
Nie wiem czy to skrzepy czy szwy tak sie powoli rozpuszczaja? Ale coraz mniejsze sie robia [/QUOTE]

Ja też mam po bokach, ale u mnie to się jakoś nie zmniejsza.

Cytat:

Ja tak samo robię, z tym że mamy busa i nie muszę składać Bus za garaż robi

Cytat:
Ja bym nie mogła w aucie bo auto Tż zabiera...

Mam doła miałam dziś zapłacić rachunek a na koncie Tż jakąś blokada środków nawet nie wiemy za co i nie mam jak zapłacić a i tak już po terminie mam dość wszystkiego dziś mały ryczy nie śpi do jutra musze skąds zalatwic szesc stow. Wszystko przeciwko mnie

Musisz pożyczyć skądś. Ja też muszę sorawdzic rachunki bo dawno nie payrzyłam i w tv mieliśmy już komunikat że nam odetną hi i mąż wczoraj zapłacił. Bo my płacimy na raz np za kilka miesięcy i potem spokój i potem często zapominamy i upomnienie przychodzi 😜 bo ja jestem od przypominania, a mąż od płacenia

Cytat:
Ja mam jeszcze a chciałabym aby do lata zeszła

U nas słonko grzeje więc korzystamy ile się da z ostatniego dnia na wsi.
Mam mam tą książkę, ale jeszcze nie zaczęłam czytać tej, ale mowisz że pomaga to muszę zacząć bo potem niepotrzebna się zrobi
Stary 2015-05-11, 11:33   #533
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Majka u Nas młody nie był ważonych od wyjścia ze szpitala tak profesjonalne ponieważ weszłam z nim na wagę tydzień temu i było ok 4400 ale wiadomo to kiepski odnośnik.
W śródę u pediatry się dowiemy.
Młody zasypia,matka się doi
Ja jak wazylam się z Filipkiem na wadze to wyszło mi ze 4 kg waży a dwa dni później był wazony u pediatry i ważył 4170 także nawet się zgadzało

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
My tez na cycy
Ja mam po1ltoprej paczki dwojek i czekam az sie skoncza by przejsc na trojki. Mamy juz niezly zapas bo sporo dostalismy w prezencie

Kurde Wy już o trojkach myślicie a ja dopiero na dwójki dziś przechodzę

Cytat:
Witamy się.
Pozdrawiam
Moja tez jeszcze nie blednie ale siostra mówi ze mamy na to czas se to do pół roku nawet i dłużej schodzi.

Stary 2015-05-11, 11:37   #534
gossip_girl21
Zakorzenienie

Amelka waży 4150 czekam aż się obudzi zhe i w pole idziemy pierwszy samodzielny spacer będzie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:37   #535
DomimaZet
Zakorzenienie

Kurde czytam Was od rana ale nie mam ani chwili żebym mogła się tu wbic. Teraz wykorzystuje moment póki Mały wisi na cycu. Dzisiaj to jest chyba jakieś apogeum- od cyca nie chce się odkleic. Jak juz Go odkleje i daje do łóżeczka to ryk. I od nowa. Tak się kółeczko kręci... zresztą miałam dzisiaj wizytę moich " ukochanych" tesciow. Rany... jak mnie ta teściowa drażni toż to szok jak ta kobieta nie ma taktu i na dodatek te jej mądrości życiowe... nie wiem czy istnieje jeszcze taki ktoś kto mnie drażni równie mocno jak ona. Pomijam fakt przywozenia mi rzeczy obiadowych których ja np.w ogóle nie mogę jeść ze względu na kp to jeszcze wiecznie przywozi jakoś przeterminowane rzeczy jakby sobie robiła czystki w domu. .w lodówce. .w szafach. . Masakra. Brak mi słów.

Pavlinecka - fajnie ze juz wychodzicie

Boleczka- nie przejmuj się tym pokarmem. Skoro tak jest jak jest to trzeba się cieszyć ze w ogóle jest jakiekolwiek wyjście - a Dziecina nie będzie głodna no niestety bardzo ciężko jest to wszystko pogodzić....

Rosi - trzymaj się tam dzielnie. Wierzę że przyjdzie taki dzień ze się w końcu pobierasz.

Goczek - sama tez mam problem z tymi schodami na parterze. A mieszkam na 4 piętrze-winde mam i spoko ale na parterze mam chyba 8 schodów i nie jestem w stanie podnieść tego wózka żeby sobie samej poradzić. Jednym wyjściem z tego co już kombinowalam to Syna do jednej ręki ze tak powiem a wózek musze ciągnąć na sobą. Jedyna opcja :-/
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:37   #536
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
nie, po jedzeniu raczej wiekszy bol.
?
dzięki, tak wlasnie proboje rozszyfrować wieczorne napady marudzenia mojej corci.
Stary 2015-05-11, 11:43   #537
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

Zakodowalam tytuł

Chyba zaraz się ubiore i przejde na spacer na świeże powietrze...

Cytat:

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Też tak teraz mam... mam mało pokarmu ale nie pribuje tego rozkrecac ze strachu że znowu nawal i w szpitalu wyląduje. .. bardzo dobrze Cię rozumiem
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
nie, po jedzeniu raczej wiekszy bol.

Rosario czemu nie karmisz w nocy?
Karmie ale mm a na poważnie. Mam mało pokarmu i mały się nie najada. Wieczorem po całym dniu ledwo sciagam 20 ml z obydwu więc na noc mm a mleko mi sie regeneruje na nastepny dzień nie sciagam przez 4 godz i już sciagam 60 ml w ciagu dnia mogę małego karmić co godzinke czy pół ale w nocy.... i tak w ciągu dnia oprócz cyca dostaje z butli sciagniete mleko z nocy bo bym chyba małego miała non stop na cycku z glodu :/

Właśnie muszę zaraz przed spacerem dac mu butle bo z cycka to po 10 min zacznie mi wyć z głodu

Stary 2015-05-11, 11:45   #538
DomimaZet
Zakorzenienie

Violka -dobry układ z tymi rachunkami 😆- u mnie też to działa he he

U mnie tej krechy na brzuchu nie ma-ale też nie było w ciąży tzn była ale tak bardzo słabo widoczna. ..natomiast mam sporo wręcz zatrzęsienie rozstępów i przez to nie mogę patrzeć na mój brzuchol :-(
Gossip - musisz mi też dać namiary na ten strój " kąpielowy" - he he tak swoją drogą przypomniało mi się jak Go pokazałas tu pierwszy raz to myślałam że się posikam 😆
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 11:46   #539
violka848
Zakorzenienie

Nie dacie rady wózka z kilku schodków znieść? Ja z mostu sama znosiłam 😜 z malutką w środku w jednej części Pani pomogła, ale w tej dłuższej już sama i nie było tak źle.
Stary 2015-05-11, 11:46   #540
Hanka20
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51353910]Ale jak tulenie i raczkowanie wydaje sie jedynym skutecznym sposobemna uspokojenie dziecka... ? Mnie ten wpis o granicy do 3miesiaca szczerze pocieszyl

A jaki maszten laktator taki psujny? Polamal sie?

i jak Twoje samopoczucie?
rany...juz trojki? a ile synek wazy? Ubranka też kolejny rozmiar?

tez mialam o to Was pytac.ja mam widoczną tak jak w ciazy :/

Mam problem-mala juz trzeci raz (raz na dzien) mi przy ssaniuewej piersi pokrzykuje,pluje nia przestawiam do prawej i sie uspokaja. Nie przy kazdym karmieniu. Wczoraj myslalam ze przez brak pokarmu,bo jadła co godzine i chyba wyssala, się rozryczala na dobre,myślałam ze kolka,ale dostala mm (30 ml) i spokój. A dzis sie z tej piersi leje a ona pokrzykuje. Co to moze byc?[/QUOTE]

Mój tez czasem gardzi lewa piersią i robi dokładnie to samo co Twoja Hania.

Cytat:
Witam sie porannie. My po karmieniu juz i po wizycie poloznej. Mala pieknie przybiera. W 4 dni 300g
A pogoda taka brzydka
Milego dnia wszystkim

No to pięknie przybiera

Cytat:
Dziewczyny po cc , Wy też macie takie zgrubienia na ranie ? Ja mam po bokach taki gruby ten szew.
Tak ja też mam po bokach grubsze zwłaszcza z jednego boku.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości