Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-11, 12:00   #3331
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

A ja dzisiaj wyprasowałam kilka rzeczy, bo mąż przez dwa tygodnie nie znalazł na to czasu i coś mnie brzuch pobolewa. Kiepskawo się czuję. Dobrze, że dopiero na 19 muszę się ruszyć z domu... Ogólnie jakiś taki zły dzień
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 12:10   #3332
Małgosia89
Zakorzenienie

Ile przytyłyście już w ciąży?

Ja dziś weszłam na wagę i mam +6kg...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 12:16   #3333
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Małgosia89
Przed ciążą 59, potem 54,5 :P teraz 57 i waga ani drgnie...
Stary 2015-05-11, 12:17   #3334
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość

Ja +8kg. Raz chudne, raz tyje... Miałam już +10kg...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 12:23   #3335
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

ale mi dziś słabo , do tego wywaliło mnie i boli pod biustem, siedze w pracy i marze by iśc do domu

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ja miałam 58kg a teraz mam 71kg ... chyba was wszystkie przebiłam.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 12:26   #3336
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja nadal nic . Waga stoi jak zaklęta.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 12:41   #3337
margaritkaaa
Raczkowanie

Uff... Udało mi się nadrobić wszystko. Zrobiliśmy sobie z Mężem tygodniowe spontaniczne wakacje-później będzie miał problem z urlopem.

Gratuluję wszystkim Świeżo upieczonym Mężatkom!

Siara leci mi już jakiś miesiąc z różnym nasileniem. Często mam mokrą koszulkę po nocy.

Cytat:

Ja zaczynałam od 50,5. Obecnie mam 59- rośnie mi tylko brzuch i cycki. Te drugie ciążą konkretnie jak ściągnę stanik-obecnie dwa rozmiary większy niż przed ciążą.

Nie wiem czy już ktoś wspominał,ale w Tesco są chusteczki nawilżane Huggies-2 razy 4pak za 27 złotych.
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 12:43   #3338
Mten
Rozeznanie

Witam wszystkie przyszłe Mamusie

Do tej pory głównie Was podczytywałam w pracy ale już od teraz będąc na zwolnieniu chętnie dołączę do zacnego grona

TP u mnie to 21.09.2015 , będzie Synek dzisiaj zaczynam 21tc a na ostatniej wizycie mały ważył już 440g , więc na kruszynkę się nie zapowiada , zobaczymy jak będzie przybierał później

Widzę, że temat Lidla się przewija, ja dziś wybrałam się rano akurat na otwarcie bo mam blisko a tż i tak wychodził do pracy i zastałam przed wejściem z dobre 40 osób jakby za darmo coś dawali no ale udało mi się kupić w sumie wszystko bo i zestaw "Żeglarza" body+spodenki 56 i 62 plus turkusowe tak samo Z leginsami potwierdzam- są straaasznie wąskie , ja nosząc 36 kupiłam sobie L natomiast topy ciążowe też dość fajne, ale spore - S wcale nie jest malutkie.
Ale jak już skończyłam resztę zakupów i zmierzałam do kasy to najmniejszych rozm ciuszków już nie było

Apropo linka do Biedronki- o ile dobrze widzę to artykuł z 16.05.2014 albo mnie oczy mylą

Dla wszystkich, dziewczyn, które poszukują fajnych ciuszków na lato z brzuszkiem zajrzyjcie na stronę TOP SECRET, w działach Mead Season Sale i Outlet mają dużo fajnych rzeczy. Moje zamówienie przyszło dzisiaj a w nim np ta super sukienka na lato:

http://www.topsecret.pl/sukienka-dam...olor=KOLOR_127

Polecam bo za dwie pary spodni, dwie sukienki i koszulę z wiskozy (oczywiście wszystko z myślą o brzuszku) zapłaciłam ok 230 zł a jakościowo wszystko bardzo ładne i są rozmiary

Ale się rozpisałam na dzień dobry
Stary 2015-05-11, 12:54   #3339
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość

Do tej pory głównie Was podczytywałam w pracy ale już od teraz będąc na zwolnieniu chętnie dołączę do zacnego grona

TP u mnie to 21.09.2015 , będzie Synek dzisiaj zaczynam 21tc a na ostatniej wizycie mały ważył już 440g , więc na kruszynkę się nie zapowiada , zobaczymy jak będzie przybierał później

Widzę, że temat Lidla się przewija, ja dziś wybrałam się rano akurat na otwarcie bo mam blisko a tż i tak wychodził do pracy i zastałam przed wejściem z dobre 40 osób jakby za darmo coś dawali no ale udało mi się kupić w sumie wszystko bo i zestaw "Żeglarza" body+spodenki 56 i 62 plus turkusowe tak samo Z leginsami potwierdzam- są straaasznie wąskie , ja nosząc 36 kupiłam sobie L natomiast topy ciążowe też dość fajne, ale spore - S wcale nie jest malutkie.
Ale jak już skończyłam resztę zakupów i zmierzałam do kasy to najmniejszych rozm ciuszków już nie było

Apropo linka do Biedronki- o ile dobrze widzę to artykuł z 16.05.2014 albo mnie oczy mylą

Dla wszystkich, dziewczyn, które poszukują fajnych ciuszków na lato z brzuszkiem zajrzyjcie na stronę TOP SECRET, w działach Mead Season Sale i Outlet mają dużo fajnych rzeczy. Moje zamówienie przyszło dzisiaj a w nim np ta super sukienka na lato:

Polecam bo za dwie pary spodni, dwie sukienki i koszulę z wiskozy (oczywiście wszystko z myślą o brzuszku) zapłaciłam ok 230 zł a jakościowo wszystko bardzo ładne i są rozmiary

Witamy

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 13:01   #3340
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:

+6 Startowałam z 65,dzis ważę od miesiąca niezmiennie 71kg (z groszem czyli woda lub koopala )

A ja dzisiaj się jakimś cudem wyspałam,POjechałam zrobić morfologię i siuśki,pogadałam sobie z dziewczynami-położnymi-bo badania robię w prywatnej szkole rodzenia (sama do niej nie uczęszczam) ale miesce i kobitki super aż się nie chce wychodzić.Szkoda,że one nie pracują w szpitalu już.
Wróciłam zrobiłam obiad,Chłop do pracy na drugą zmianę pojechał a ja czytam nagdzierodzic.info opinie o porodówkach blisko mnie i...na chwilę obecną chcę uciekać od tej całej ciąży i porodu. Nie wiem skąd aż takie skrajne wypowiedzi? Albo jest super albo ujowo jeżeli chodzi o traktowanie położnicy,o respektowanie planu porodu itp. Najchętniej urodziłabym w domu ale mnie na to nie stać. Co najgorsze opinie o szpitalu w moim rodzinnym Toruniu od znajomych które tam rodziły są skrajne,aż tak bardzo,że już nie wiem od czego to zależy.Na tych samych lekarzy,położne albo jadą albo wychwalają pod niebiosa.

Powiedzcie czy wy już się mentalnie przygotowujecie do porodu czy na razie jest to dla was odległy "problem',czy po prostu pójdziecie na tzw.żywioł ?
Czy zamierzacie już teraz zająć się ochroną krocza np.poprzez masaż naturalnym olejkiem od środka tkanek krocza? Czy może jakieś wizualizacje? Albo napiszcie jak to wygląda w placówkach,w których zamierzacie rodzić,czego się obawiacie,boicie?
Ja mam do wyboru dwie porodówki-Toruń i Włocławek. Plusy Włocławka są takie,że rodzić możesz w wertykalnej i nawet do tego zachęcają ale nie mają zzo,wanny.Na twoje życzenie dziecka nie myją od razu,zalecają dopiero na drugi/trzeci dzień-w to mi graj!.Minusy: opryskliwy personel (w większości),sale o wystroju komunistycznym zbliżone do wystroju rzeźni i w dodatku na parterze- i prawie wszystko widać.NO i fakt,że jest tyle zaniedbań w tym szpitalu od lat czego skutkiem jest śmierć pacjenta z winy medyka.
Plusy Torunia-miły personel z małymi wyjatkami położnych i lekarzy(zależy jak trafisz),sale jak pokoje,zzo,które jest dostępne ale dają bardzi niechętnie-zazwyczaj sie wykręcają tym,że akurat nie ma anastezjologa albo za wcześnie/za późno by podać. Niby można rodzic w wertykalnej pozycji ale od znajomych,które tam rodziły słyszałam,że trzeba rodzić na łóżku bo zawsze cos wymyślą że nie możesz rodzić w pozycji,w której tobie jest najwygodniej Minusy to takie,że za często podpinają kobiety do oksy w dodatku na krótkim kablu i zmuszaja do tego by ta biedna twkiła nieruchomo pod kroplówką na łóżku konajac w bólu.Jeśli jest full pacjentek co się czesto zdarza to czekasz na IP albo w jakimś wieloosobowym pokoiku by się zwolniła sala!TEGO SIE BOJE NAJBARDZIEJ.Dzieciaka myją od razu bo im tak wygodniej a ja nie zgadzam sie na to.Tak samo jak na naciecie krocza,które jest rutynowo robione w tym szpitalu.Jestem zwolenniczką umożliwienia położnicy przy porodzie dogodnej dla niej pozycji by mogła urodzić z ochroną krocza.
Mam taki mętlik w głowie i strach koło doopy,że aż mnie spina od środka.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 13:03   #3341
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja nie mam wagi w domu więc mam dane sprzed wizyty 2 tygodnie temu i mam +7,5 kg. Chcę się zmieścić w 12-13 kg ale zobaczymy jak będzie. I tak zrzucę później więc nie zadręczam się tym za bardzo.

Jakby co to znalazłam filmiki na youtube odnośnie pierwszej pomocy:
link do pierwszej części --> https://www.youtube.com/watch?list=P...&v=eMoECVLEPKs
Cytat:

Heeeej!

Super linki na dzień dobry, dzięki wielkie.

Straszycie z tymi legginsami z Lidla, pójdę zmierzyć czy nie za wąskie. Ale ja akurat lubię takie obcisłe bo trzymają wszystko w ryzach.
EDIT: zmierzyłam i wszystko jest super, mogłam nawet S kupić i bym dała radę ale chyba by prześwitywały. Szkoda że nie było długości 3/4, chętnie bym wzięła.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-11 o 13:31
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 13:19   #3342
agu23gda
Wtajemniczenie

kurcze... w moim 19-20 t.c. miały dzwonić do mnie babki ze szkoły rodzenia, ale cisza... dzwonię dzisiaj i gdzieś im zaginęło moje zgłoszenie. Teraz nie dość, że nie będę chodzić w takich godzinach co bym chciała to dołączę do grupy, która już miała 2 spotkania. Na 1 zajęciach było wprowadzenie, na pozostałych omawiane trymestry. Teraz będzie poród cz I. No dopisałam się do tej grupy, ale szkoda, że nie zaczęłam razem ze wszystkimi. Oni już się trochę znają a ja będę znów jak taka pipa nowa... :-/
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 13:23   #3343
czarownica_tea
Zakorzenienie

Mten- witamy

Oczarowana- ja wiem gdzie chcę rodzić (Karowa), wiem czego chciałabym uniknąć (nacięcie krocza) a reszta jest mi chyba najprościej mówiąc obojętna . Na nic się nie nastawiam poza tym, że będzie boleć.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 13:23   #3344
truskafffka91
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja naprawdopodobniej będę na wakacjach we Wrocławiu. Jeśli któraś by chciała to mogłabym kupić coś np.w Primarku i sprzedać ( ceny tak jak z metki - nie chce zarobku).

Napiszę tak można by było zobaczyć itp. A jak coś by nie pasowało to zawsze mogę zostawić dla córki, więc "ciśnienia" nie mam

Bo planuje kupić rzeczy np. Sukienki, sweterki, jeasny ( na rozm.68).

Jakby któraś mama miala chęć to nie ma problemu.
Stary 2015-05-11, 13:29   #3345
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja naprawdopodobniej będę na wakacjach we Wrocławiu. Jeśli któraś by chciała to mogłabym kupić coś np.w Primarku i sprzedać ( ceny tak jak z metki - nie chce zarobku).

Napiszę tak można by było zobaczyć itp. A jak coś by nie pasowało to zawsze mogę zostawić dla córki, więc "ciśnienia" nie mam

Bo planuje kupić rzeczy np. Sukienki, sweterki, jeasny ( na rozm.68).

Jakby któraś mama miala chęć to nie ma problemu.
A czy jest mozliwosc obejrzenia ich rzeczy i cen na jakiejs stronie?
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 13:30   #3346
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak patrze na wasze zakupy w Lidlu to stwierdzam, ze to tez tu było. Ludzie tak się na to nie rzucali. 2 x połspiochy były za 4e ( ok.16zl). W tej samej cenie mozna kupić w Holandii np. W h&m.
Tylko że my mieszkamy w Pl i tu aż tak dobrze nie ma, więc ludzie się rzucają
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj wyprasowałam kilka rzeczy, bo mąż przez dwa tygodnie nie znalazł na to czasu i coś mnie brzuch pobolewa. Kiepskawo się czuję. Dobrze, że dopiero na 19 muszę się ruszyć z domu... Ogólnie jakiś taki zły dzień
Widzę, że nie tylko ja mam dziś taki dzień...
Cytat:

Ja z 50kg na 54,3kg, więc przytyłam 4,3kg od początku ciąży. Pewnie mnie wywali pod koniec ciąży, a może i nie. Już się przestałam tym przejmować. Jak tylko będę mogła już ćwiczyć to mam ambitny plan przynajmniej kilka razy w tygodniu ćwiczyć w domu, gdy mała będzie spać lub się bawić, bo chcę sobie ładnie wyrzeźbić sylwetkę. Ważniejszy od wagi będzie dla mnie wygląd mojego ciała, teraz chcę po prostu nie przytyć za dużo ale dlatego, że boję się np sflaczałej skóry po porodzie na brzuchu, jak się czasem widzi w tv albo w necie.
Cytat:

TP u mnie to 21.09.2015 , będzie Synek dzisiaj zaczynam 21tc a na ostatniej wizycie mały ważył już 440g , więc na kruszynkę się nie zapowiada , zobaczymy jak będzie przybierał później :

Apropo linka do Biedronki- o ile dobrze widzę to artykuł z 16.05.2014 albo mnie oczy mylą :

Witaj

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Powiedzcie czy wy już się mentalnie przygotowujecie do porodu czy na razie jest to dla was odległy "problem',czy po prostu pójdziecie na tzw.żywioł ?
Czy zamierzacie już teraz zająć się ochroną krocza np.poprzez masaż naturalnym olejkiem od środka tkanek krocza? Czy może jakieś wizualizacje? Albo napiszcie jak to wygląda w placówkach,w których zamierzacie rodzić,czego się obawiacie,boicie?
Ja najbardziej się boję tego, że pojadę do szpitala a tam brak miejsc a ja np już nie dam rady nigdzie pojechać. Ale jeszcze tak bardzo o tym nie myślę. W każdym szpitalu możesz trafić na fajną położną i niefajną lub na zły dzień kogoś z personelu. Ja poczytałam opinie o moim szpitalu, są różne, ale przeważają dobre i mają dobry oddział neonatologii. I tu mam swoją lekarkę. Można mieć super poród w beznadziejnym szpitalu i okropny poród w cudownym szpitalu, nie ma reguły moim.zdaniem popatrz na to, jakich opinii jest więcej i na jaki temat - bo bycie miłą przez położną nie powinno być kryterium wyboru szpitala (to jest ważne, ale tak jak pisałam, nie ma reguły, że akurat tak trafisz). Zobacz na czym najbardziej Ci zależy (np szybki dojazd, kontakt matki z dzieckiem po porodzie) i pod tym kątem wybierz szpital, który ma dla Ciebie najwięcej plusów. Pewnie będę się stresować w sierpniu, teraz staram się myśleć o bierzących sprawach

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 13:32   #3347
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
A czy jest mozliwosc obejrzenia ich rzeczy i cen na jakiejs stronie?
Nie wiem czy jest Primark na stronie internetowej. Ja np. Jestem tam co tydzień i za każdym prawie razem jest coś innego.

http://www.primark.com/nl/products/n...ivals/kinderen.

nie gwaratuje, ze wszystko bedzie
czasami np. cos kosztuje 6e, a jest przecenione na 2e.

Edytowane przez truskafffka91
Czas edycji: 2015-05-11 o 13:35
Stary 2015-05-11, 13:39   #3348
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

dziewczyny co sądzicie :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka ciążowa.jpg (52,5 KB, 14 załadowań)

wymianki
Stary 2015-05-11, 13:41   #3349
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ale sie wkurr.... patrze na "sale" w H&M i co widze?

3e...

http://www.hm.com/nl/product/24089?a...rticle=24089-C
Stary 2015-05-11, 13:43   #3350
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sie wkurr.... patrze na "sale" w H&M i co widze?

3e...

http://www.hm.com/nl/product/24089?a...rticle=24089-C
Ale tu jest 7? Czy ja źle widzę?
I czemu Cię to wkurzyło?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-11, 13:44   #3351
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Akurat u nas jest sparta, nigdy sie z corka nie cackalismy. Sprawna ruchowo jest bardzo, wyprzedza w tym temacie dzieci o rok a nawet dwa lata starsze, zaczela chodzic majac 10 mscy, spokojna tez jest: jest ruchliwa, ale to nie typ rozrabiaki. I rzeczywiscie polozna powiedziala, ze opis pasuje bardziej do drugiego lub kolejnego dziecka a nie pierwszego, ale nie wyobrazam sobie, zeby byla bardziej sprawna i szybsza w osiaganiu poszczegolnych umiejetnosci
no to obstawiam, że drugie dziecię, będzie jeszcze sprawniejsze, te młodsze tak mają jakby goniły rodzeństwo.

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziękuje za informacje o legginsach
Ale znalazłam informacje o biedronce
https://mamotoja.pl/ubrania-ciazowe-...3367,r3p2.html
tylko ta promocja już była 22 maja ale 2014r !!!
szkoda, bo już się ucieszyłam na bawełniane leginsy, bo tych z Lidla nie kupiłam.

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Zależy czym się myje, ale pewnie większosć z was będzie lała do wody te emolianty i inne specyfiki więc nie trzeba już nic mydlić, a jak nie to mydlimy ręce i wsuwamy pod dziecko i myjemy. Żadna filozofia A nóżki to podnosimy do góry i normalnie myjemy. Dziecko to nie sztywna kłoda Daaacie radę, bez paniki.
nie sztywna kłoda i to jest właśnie kosmos, myślał by kto, że noworodek, to takie spokojne nie ruszające się maleństwo, a to wiecznie się rusza
ale też myślę, że nie ma co się bać, miałam to szczęście, że kąpałam moją chrześnicę i przeżyłam, choć bałam się strasznie.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

czy można suszyć ubranka dla maluszka na dworze?
byle nie przy ruchliwej ulicy

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
+6 Startowałam z 65,dzis ważę od miesiąca niezmiennie 71kg (z groszem czyli woda lub koopala )

A ja dzisiaj się jakimś cudem wyspałam,POjechałam zrobić morfologię i siuśki,pogadałam sobie z dziewczynami-położnymi-bo badania robię w prywatnej szkole rodzenia (sama do niej nie uczęszczam) ale miesce i kobitki super aż się nie chce wychodzić.Szkoda,że one nie pracują w szpitalu już.
Wróciłam zrobiłam obiad,Chłop do pracy na drugą zmianę pojechał a ja czytam nagdzierodzic.info opinie o porodówkach blisko mnie i...na chwilę obecną chcę uciekać od tej całej ciąży i porodu. Nie wiem skąd aż takie skrajne wypowiedzi? Albo jest super albo ujowo jeżeli chodzi o traktowanie położnicy,o respektowanie planu porodu itp. Najchętniej urodziłabym w domu ale mnie na to nie stać. Co najgorsze opinie o szpitalu w moim rodzinnym Toruniu od znajomych które tam rodziły są skrajne,aż tak bardzo,że już nie wiem od czego to zależy.Na tych samych lekarzy,położne albo jadą albo wychwalają pod niebiosa.

Ja mam do wyboru dwie porodówki-Toruń i Włocławek. Plusy Włocławka są takie,że rodzić możesz w wertykalnej i nawet do tego zachęcają ale nie mają zzo,wanny.Na twoje życzenie dziecka nie myją od razu,zalecają dopiero na drugi/trzeci dzień-w to mi graj!.Minusy: opryskliwy personel (w większości),sale o wystroju komunistycznym zbliżone do wystroju rzeźni i w dodatku na parterze- i prawie wszystko widać.NO i fakt,że jest tyle zaniedbań w tym szpitalu od lat czego skutkiem jest śmierć pacjenta z winy medyka.
Plusy Torunia-miły personel z małymi wyjatkami położnych i lekarzy(zależy jak trafisz),sale jak pokoje,zzo,które jest dostępne ale dają bardzi niechętnie-zazwyczaj sie wykręcają tym,że akurat nie ma anastezjologa albo za wcześnie/za późno by podać. Niby można rodzic w wertykalnej pozycji ale od znajomych,które tam rodziły słyszałam,że trzeba rodzić na łóżku bo zawsze cos wymyślą że nie możesz rodzić w pozycji,w której tobie jest najwygodniej Minusy to takie,że za często podpinają kobiety do oksy w dodatku na krótkim kablu i zmuszaja do tego by ta biedna twkiła nieruchomo pod kroplówką na łóżku konajac w bólu.Jeśli jest full pacjentek co się czesto zdarza to czekasz na IP albo w jakimś wieloosobowym pokoiku by się zwolniła sala!TEGO SIE BOJE NAJBARDZIEJ.Dzieciaka myją od razu bo im tak wygodniej a ja nie zgadzam sie na to.Tak samo jak na naciecie krocza,które jest rutynowo robione w tym szpitalu.Jestem zwolenniczką umożliwienia położnicy przy porodzie dogodnej dla niej pozycji by mogła urodzić z ochroną krocza.
Mam taki mętlik w głowie i strach koło doopy,że aż mnie spina od środka.
mi się wydaje, że opinie zależą też od podejścia. Mam koleżanki, które często zachowują się jak księżniczki i te mnie tak nastraszyły, że zbladłam i już kombinowałam, że może na końcówce ciąży pojadę do kuzyna do Niemiec by tam urodzić.
Potem rozmawiałam z moimi przyjaciółkami i każda rodziła w innym szpitalu i żadna jakoś bardzo nie narzekała, oczywiście każdy szpital ma swoje wady, że wśród super położnych potrafi znaleźć się jedna zołzowata.

też się boję, bólu, niemocy, że nie będą szanować moich praw. Dlatego wybrałam szkołę rodzenia, która mam nadzieję pomoże mi oswoić ten strach.
A jutro będę umawiać się na wizytę do położnej i będą ją wypytywać jak przygotować się fizycznie i psychicznie do porodu.
musimy być przygotowane do porodu, wiedzy nigdy brak, ale też musimy wierzyć, że będzie dobrze. Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne !
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 13:44   #3352
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
dziewczyny co sądzicie :
Na wesele? Ja bym się zastanawiała, czy będziesz się komfortowo czuła. Tzn ja osobiście czasem mam tak, że przeszkadza mi wystający pępek i przez to nie lubię obcisłych rzeczy, które to uwydatniają, ale czasem mi nie przeszkadza. Sama się ostatnio też zastanawiałam, czy podobny fason pasuje na wesele

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-11, 13:48   #3353
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Rozowy model jest za 3e. Wkurzylo mnie, bo wszystko wykupione juz;/ zostaly dwa kolory wlasnie te po 7e. I do tego rozm. 50
Widziałam te komplety w Pl, ale ceny nie pamiętam, za to rozmiary były na pewno większe niż 50 a jaki chciałaś model i rozmiar, może jest stacjonarnie?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-11, 13:48   #3354
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ale tu jest 7? Czy ja źle widzę?
I czemu Cię to wkurzyło?

Rozowy model jest za 3e. Wkurzylo mnie, bo wszystko wykupione juz;/ zostaly dwa kolory wlasnie te po 7e. I do tego rozm. 50

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
dziewczyny co sądzicie :
Ja osobiscie bym sie zle czula w takiej sukience.

Ale jak lubisz i podoba Ci sie, to czemu nie?
Stary 2015-05-11, 13:56   #3355
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny co sądzicie :
Jak dla mnie za krótka i bez dekoltu, ale patrzę przez pryzmat swojej figury. Jak Tobie się podoba to kup, nic jej nie brakuje.
Pytanie tylko o materiał, wygląda na poliester, może być bardzo gorąco a na tym kolorze plamy od potu będzie widać od razu. Ale to też musisz sama ocenić, czy się pocisz bardzo czy nie.
Stary 2015-05-11, 14:09   #3356
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

w takim razie może cos z tych :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka 1.jpg (87,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suk 2.jpg (69,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suik3.jpg (54,6 KB, 12 załadowań)

wymianki
Stary 2015-05-11, 14:16   #3357
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

dobra wzięłam tą szarą zobaczymy najwyżej zwrócę.

wymianki
Stary 2015-05-11, 14:18   #3358
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dobra wzięłam tą szarą zobaczymy najwyżej zwrócę.
Mi się wszystkie tamte podobały, ale szara najlepsza chyba.
Stary 2015-05-11, 14:20   #3359
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć, wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych "urodzinowych" mamusiek

Jeśli chodzi o wybory, to bardzo żałuję, że mój kandydat nie przeszedł dalej, ale trudno . Nie dziwi mnie wynik wyborów to było do przewidzenia jeśli chodzi o Dudę i Komorowskiego - znam bardzo dużo osób, które zagłosowały na K. Na Dudę same mohery nie głosowały . Z dwojga złego wolę Dudę. W PiSie przynajmniej walczą o polskie lasy i zachowanie ziem a PO... POdziękuję.
Co do lasów to PIS sprzedał je jako pierwszy wiem to ze źródła, które robiło na szybko ustawę o lasach..

Z Lidlowych zakupów to udało mi się złapać dresowe spodnie i t-shirt i termometr. Z ubrań dla malucha nic. Bo wszystko co było to tylko różowe i rozpieprzone jakby tornado przeszło przez sklep. no i niekompletne..

Co do wyborów - to wybór będzie między złem i mniejszym złem. Pracując w administracji rządowej powiem Wam, że dużo ludzi czeka aż Kaczor za pomocą Dudy wróci do władzy i będzie "robił dobrze" pracownikom (mnóstwo wysokich nagród, dodatków dla starych wyjadaczy itp.) bo dużo osób za jego czasów zarabiało mnóstwo kasy i nic nie robiło.
Za czasów PO nie jest słodko bo trzeba zasuwać i nie ma aż tylu przywilejów, za to sporo tematów idzie do przodu.

Co do wagi - startowałam z 63 kg, teraz (21 tc) ważę 67,5 kg. Czyli ok 5 kg przytyłam
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 14:25   #3360
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mi się wszystkie tamte podobały, ale szara najlepsza chyba.
no właśnie tą wzięłam sobie

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości