|
|
#4561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
Cytat:
Ten wątek rozwala mi wszystko ![]() Ale ja np znam gościa, który szukał dla swej aktualnej partnerki (na ogół tygodniowej) tabletek wczesnoporonnych w internetach i żeby jak najtaniej było.
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
nie znoszę jak ktokolwiek mówi ze kobieta potrzebuje mężczyzny żeby się nią zajął. nigdy w życiu się z tym nie zgodzę, bo jak dla mnie to wymówka żeby robić mało i żyć na pensji faceta
|
|
|
#4563 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś umówiłam się z moim ex do kina (po długich dyskusjach i prośbach, że może w końcu wyszlibyśmy gdzieś razem). stoimy przy kasie biletowej i wyciągam portfel, żeby za siebie zapłacić a on : "Nie, nie ja za Ciebie zaplace". kupił jeszcze picie i popcorn <właściwie dla siebie, ja nie mam zwyczaju pic w kinie popkorn trochę skubnelam>. W sumie ucieszyłam się ze wyszedł z taka inicjatywa, ale nie było to koniecznie miałam swoje pieniądze ale pracowałam dorywczo a on miał staly etat <zarabiałam grosze przy jego stalej pensji>. za jakiś czas pozyczyl ode mnie 100 zł, bo było przed 10tym- wiadomo wypłata. nie ma sprawy, proszę. za jakiś czas prosił abym podała mu nr konta, chciał mi przelac ta stowe. podalam, ale na konto wplynelo 70 zł? nawet nie pytałam czemu nie musiałam sam wyjasnil "70 zł, bo ja placilem za kino". ciekawe, który bilet kosztuje 30 zł do kina, studencki... chyba policzyl mi także za te kilka ziarenek pop cornu które zjadłam i swój cenny czas który mi podarował... nie chodzi o te 3 dychy, tylko o to ze ludzie po kilkulatach związku potrafią doliczać się każdej zlotowki byle wyjść na korzyść.
|
|
|
|
#4564 |
|
plum plum
|
Mój skąpy eks eks miał manię chomikowania i zbierania różnych niepotrzebnych gratów- taki maniak darmowych kuponów itp. Byliśmy kiedyś na targach pracy dla inżynierów (on studiował fizykę). Podchodził do różnych stanowisk i mówił im, że studiuje kierunek a albo kierunek b, byle dostać więcej gadżetów. Najbardziej mnie rozwalił, jak podszedł do stoiska linii lotniczych i zaczął im wciskać, że jest pilotem(gdzie to jest maleńkie środowisko i niemal wszyscy się znają). Wrócił z miną uradowanego przedszkolaka, ściskając w ręce plastikowy samolocik, dał mi go, a potem pomaszerował do innego stanowiska, twierdząc, że chce zostać specjalistą od górnictwa... Było mi cholernie wstyd i głupio i chyba było widać, że jest coś nie tak, bo pan ze skanska dał mi żółtą kurteczkę do jazdy na rowerze na pocieszenie, gdy on akurat im wciskał, że jest na budownictwie...
Jak pomyślę, że ja się z nim mało nie hajtnęłam
|
|
#4565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pracuję dużo i zarabiam dużo... i dokładnie potrzebuję faceta, żeby się mną zajął. Żebym przynajmniej w domu mogła odpocząć od bycia poważnym pracownikiem i poczuć się zaopiekowana
|
|
#4566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym wg mnie płacenie za kobietę na randce nie jest równoznacze z tym, że teraz kobieta ciągnie kasę od faceta. Ja z moim mężem "chodziłam" 6 lat i nigdy nic od niego nie chciałam, żeby mi kupował. Kupowałam sobie rzeczy za swoje. Ale na randkach płacił on.
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
|
|
|
#4567 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwazam, ze jezeli chlopak za cos placi z wlasnej woli to ok. Poza tym rowniez uwazam, ze jesli sie zaprasza to sie stawia. Nie przywiazuje ogromnej wagi do kasy i wlasciwie mam gdzies czy ja zaplace czy moj maz czy jego brat. Jak gdzies wychodzimy z mezem to nawet jak mam swoje pieniadze, moj maz za wszystko placi bo tak jest u niego w kulturze i nie uwazam, ze ciagne od niego kase.
|
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Też dorzucę parę swoich ex-smaczków
![]() Swojego czasu sporo randkowałam, a wcześniej byłam z facetem-sknerą. -Potrafił zabrać mnie na romantyczny wyjazd i w połowie drogi, lub po wszystkim zapytać się mnie- czy dorzucę mu się na benzynę? Tak było za każdym razem. - Kupił raz wyświetlacz, taki rzutnik na ścianę- do naszego mieszkania. Również zapytał czy mu się nie dorzucę. Rzutnik był jego pomysłem, nie moim. - zarabiał 3 razy więcej ode mnie, ale uważał, ze za wszystkie rachunki powinniśmy płacić po równo. Ledwo mi starczało, a w końcu przestało - od 1 do 1. To wszystko bym jeszcze zrozumiała- różnie bywa. Ale dużo mi krwi napsuł. Za dużo. Inne przypadki: - Facet zabiera mnie na randkę, ja wybieram oczywiście najtańsza pozycję z karty typu herbata za 5 zł. Pod koniec mówi do mnie- nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na randkach każdy płaci za siebie. Wykorzystałam trochę sytuację, gdy odwiózł mnie do domu, nachylił się, chcąc mnie pocałować i usłyszał... - Nie wiem jak u Ciebie na randkach, ale u mnie każdy całuje się za siebie. - Inny gentelmen zaprosił mnie na ciastko, zamawiając jedno na dwoje. Oczywiście potem zażądał ode mnie połowy kwoty za to ciastko (5 zł) Więcej grzechów nie pamiętam
|
|
|
|
#4569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, ja mogę siedzieć w domu bez dzieci i niech na mnie zarabia!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
#4574 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Wredny kotecek
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;51359342]
A żeby nie było ot: może nie jakaś powalająca historia, jak na resztę tutaj, ale kieeedyś kiedyś poszłam z kolegą do sklepu po zakupy i brakło mi tam chyba z 2 zł (brałam jakieś bułki, mleko, takie pierdoły pierwszej potrzeby) i on mi te 2zł pożyczył. Mówię "przeleję na konto", on "nie no nie wygłupiaj się, oddasz kiedy indziej". Jakoś tak parę dni się nie widzieliśmy, nagle sms "mogę wpaść po te 2zł? jestem w okolicy". Akurat nie było mnie w domu, napisałam mu to, a on "a twoja mama mi nie może oddać?''... Poprosiłam mojego brata (wtedy 7 lat miał bodajże), żeby mu od siebie dał, bo przecież zamęczy. I najgorsze... Powiedział mojemu 7letniemu bratu, że naliczył odsetki... Młody się zestresował, bo nie miał więcej, to koleś wszedł sobie do kuchni i zabrał sok:x Po tej akcji ostro się pokłóciliśmy i skończyła się nasza znajomośc [/QUOTE]Jakoś nie wierzę w tą historię śmierdzi strasznie trollowaniem.
|
|
|
|
#4577 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam wierzę. Naoglądam się czasem u mnie w pracy jak przychodzi do płacenia, jak faceci potrafią nacudować, żeby nie zapłacić (żeby laska płaciła), albo jak czasem stoi małżeństwo a ona się musi naprosić, żeby jej pierdołę jakąś kupił...
|
|
|
#4579 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie. A i tak nie uważam, żeby moja historia była aż ta niewiarygodna w porównaniu do niektórych tutaj (w sensie, że takie coooooo?:OOO). Raz Pani chciała paragon na 4,13zł (akurat mi się rolka skończyła, a jej się spieszyło) i czekała, aż ją założę, bo mąż koniecznie musi widzieć paragon:x
|
|
|
|
#4580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedawno miałam malżenstwo takie już z długim stażem, on widać typowy burak. Odzywki do żony na poziomie nizszym niż -10.
To ona płaciła też za jego rzeczy, no i ja się pytam czy mają końcówkę (bo nie miałam jak wydać), jakieś niecałe dwa złote tam było. Żona do niego, żeby dał, bo ona nie ma, a on twardo, że nie ma mowy, jemu szkoda kasy, "hiehiehie, moje zaskórniaki żonciu to są" o_O
|
|
|
#4582 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Konto usunięte
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;51372188]Jak pracowałam na stacji benzynowej, akurat stałam na podjeździe za kolegę i przy dystrybutorze zatrzymało się auto (jakaś nowsza bmka), zatankowałam (miało być za 100, wyszło 99,99zł) Pani poszła zapłacić, wróciła, facet pyta, czy wzięła resztę. Myślałam, że to żart, ale on serio wrócił po tego grosza...:x Jeszcze ją opieprzył, że reszty nie wzięła. Ciekawe, czy dla zasady wziął tego grosza, czy faktycznie tak wszytko sobie wylicza[/QUOTE]
z doświadczenia wiem że im bogatszy człowiek tym bardziej skąpi |
|
|
|
#4584 |
|
Przyczajenie
|
To może teraz historia ze strony faceta
Na I roku studiów zabrałem swoją ówczesną dziewczynę na kolację do jednej z najlepszych restauracji w mieście na naszą rocznicę. Pieniądze odkładałem przez 2 miesiące (wiadomo, studenckie życie a pochodzę z bardzo biednej rodziny także musiałem liczyć na siebie ) ale jakoś się udało. Nie doceniłem tylko jej apetytu, bo gdy zamówiła kilka przystawek, zupę, 2 "drugie dania", deser i wino to pieniędzy zostało mi tylko na najtańszą przystawkę i wodę Musiałem wyglądać jak idiota siedząc cały wieczór przy tej jednej przystawce i szklance wody, wkręcałem wtedy, że boli mnie brzuch
|
|
|
|
#4585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja tez slyszalam o parze, ktora potrafi zjeezdzic wszystkie sklepy w okolicy, by kupic wszystko jak najtaniej. I faktycznie, maja sporo kasy odlozone ale to raczej nie z powodu kilku zlotych zaoszczedzonych ma cotygodniowych zakupach, a dlatego ze bardzo chetnie korzystaja z pomocy rodzicow (zwlaszcza chlopak namawia do tego zone), mimo ze on duzo zarabia.
|
#4588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie, objeżdżają miasto w poszukiwaniu promocji, a na paliwo więcej wydadzą. Żerowania na Rodzicach, jak się zarabia też jest dla mnie niepojęte. |
|
|
|
|
#4589 |
|
Pani Pech
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;51376524]No właśnie, objeżdżają miasto w poszukiwaniu promocji, a na paliwo więcej wydadzą.
Żerowania na Rodzicach, jak się zarabia też jest dla mnie niepojęte.[/QUOTE] O tym samym z paliwem pomyślałam |
|
|
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;51372188]Jak pracowałam na stacji benzynowej, akurat stałam na podjeździe za kolegę i przy dystrybutorze zatrzymało się auto (jakaś nowsza bmka), zatankowałam (miało być za 100, wyszło 99,99zł) Pani poszła zapłacić, wróciła, facet pyta, czy wzięła resztę. Myślałam, że to żart, ale on serio wrócił po tego grosza...:x Jeszcze ją opieprzył, że reszty nie wzięła. Ciekawe, czy dla zasady wziął tego grosza, czy faktycznie tak wszytko sobie wylicza[/QUOTE]
Nieźle ![]() A mi się też przypomniała sytuacja sprzed kilku lat, kiedy insuliny były po groszu. Kobieta miała zapłacić 1 grosza za opakowanie i zrobiła awanturę, że w innej aptece ona w ogóle nie płaciła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

mój były natomiast wybrał najdroższe danie w karcie po czym stwierdził że się nie najadł i patrzył tęsknie w mój talerz. W końcu mój tata zamówił mu coś tam jeszcze.

(w sensie ze wschodniej części Polski)

Na I roku studiów zabrałem swoją ówczesną dziewczynę na kolację do jednej z najlepszych restauracji w mieście na naszą rocznicę. Pieniądze odkładałem przez 2 miesiące (wiadomo, studenckie życie a pochodzę z bardzo biednej rodziny także musiałem liczyć na siebie