|
|
#2701 |
|
BAN stały
|
Dot.: Gra o tron
Ja uważam, że są pewne rzeczy za które można wlać. Ale takie coś by odniosło odwrotny skutek.
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
na koncu sceny sciecia powinno byc《like》 stannis approves
)
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
Mieliśmy w domu nadzieję, że Westeros zaleje fala zombiaków i Danka na smoku w ostatniej chwili przyleci, żeby spopielić wrogów. Ale to chyba wcale nie tak będzie. :P Zombi nie ma, smoki się nie słuchają...
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe brakuje tylko wampirów.
|
|
#2705 |
|
Winter is coming
|
szary robak
Ciekawa jestem, jak rozwinie się wątek Sansa-Bolton. Poza tym uważam Sansę za bardzo ciekawą postać, która niesamowicie się rozwinęła. A tak w ogóle to kocham Jona
|
|
#2706 |
|
Konto usunięte
|
Przecież Szary Robak przeżyje - w zwiastunach sezonu były jego sceny z Missandei, które się jeszcze nie pojawiły, więc na pewno go odratują
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Winter is coming
|
No oby
Nie widziałam zwiastunów. Kurcze przez ten serial nabrałam ochoty na książki, bo już z nich niewiele pamiętam.
|
|
#2708 |
|
BAN stały
|
Dziś kolejny odcinek
już się nie mogę doczekaćDawno nie było nic o trójokiej wronie, jestem ciekawa co słychać u Brana. Pierwsze trzy odcinki z najnowszego sezonu nudnawe trochę. Też macie takie odczucie? |
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam.
- co odcinek to Danka głupsza, taką emocjonalną, nadętą, patetyczną głupotą - rozmowa Davosa ze Shireen - Sansa, Theon, Ramsay - bardzo na plus, mimo, że cała koncepcja nie jest najszczęśliwsza - staruszka - służąca na zamku - ponownie - wątek Brinne i Podricka - typowy zapychacz, z trudem oglądam, nic to nie wnosi |
|
|
|
|
#2710 |
|
BAN stały
|
Spalenie tego jednego było raczej dobrym pomysłem natomiast później otwieranie walk ? Bez sensu.
Podobała mi się scena Boltonów z Sansą. Jon słabo argumentuje swoje posunięcie. I nie kminię tego ze świecą bo to wygląda tak, że Sansa postawi świeczkę a Brienne z Podem będą ja ratować. Serio ? |
|
|
|
|
#2711 |
|
...
|
Bardzo lubiłam Dany na początku, ale teraz nie mogę patrzeć na jej bezmyślne decyzje...
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Spalenie dobrym pomysłem? Jedną pokazówkową egzekucję w celu zamanifestowania siły już zrobiła. To, że głupią jak but, bo Morandor (?) idealnie podsumował sposób myślenia Mereeńczyków, z czego nie wyciągnęła żadnych wniosków, to inna sprawa. I kto się przyznaje do braku kontroli nad armią (tu smokami) w obliczu wroga?
Ale scena z Missandei była dobra, dobre podsumowanie całych "rządów": dwie dziewczyny z zerowym pojęciem o rządzeniu miastem, tyle, że Missandei otwarcie to przyznaje. |
|
|
|
|
#2713 |
|
Uzależnienie
|
dla mnie scena z paleniem pokazywała, że Danka się zmienia w typowego szalonego Targa - ser dziadek się w grobie przewracał!
ogólnie strasznie mnie nudził ten odcinek
|
|
#2714 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie głupie jest wychodzenie za goscia z miasta po drodze, gdy na zamiar podbic 7 królestw krolestw, tam powinna celowac z mezem.
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Uzależnienie
|
haha też prawda
|
|
#2716 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze może zabić męża, jak stanie się ciężarem
|
|
|
|
|
#2717 |
|
BAN stały
|
Było mówione, że Harpie wynajmuja biedaków by Ci zabijali ludzi Dany. Powinna zatrzymać zakładników, jeżeli jakiś jej człowiek zostanie zabity przez Harpie to smoki mają wyżerkę.
Tylko nie głowy rodów. Przynajmniej nie tam gdzie jest jakiś ambitny młodszy brat czy coś. |
|
|
|
|
#2718 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się do wątku jako wielka fanka Gry o Tron, zarówno książkowej jak i serialowej
![]() Strasznie szkoda mi ser Barristana, miałam nadzieję, że jednak przeżyje mimo, że Szarego Robaka też lubię, to wolałabym żeby to on zginął bo nie mogę patrzeć na jego absurdalny wątek z Missandei ![]() Uwielbiam sceny Nocnej Straży, w dodatku gdy do tej pory był tam Stannis było super. Całkowicie rozumiem postępowanie Jona co do Dzikich, nadszedł czas by wybrać niestety mniejsze zło, winter is coming. Dzisiejszy odcinek wygrywa Stannis ze swoim "fewer" ja się tylko zastanawiam co Sam robi jeszcze w Czarnym Zamku i czy będzie wprowadzony wątek książkowy i jego podróż do Cytadeli. Nie wiem czemu, ale bardzo spodobała mi się scena Jona z Tormundem.Wątek Dany o dziwo mnie nie nudził w tym odcinku, o wiele bardziej wolę ją wredną i bezwzględną niż ciapowatą i niezdecydowaną. Kwestię jej małżeństwa z Hizdarhem twórcy zaczęli interesująco, podoba mi się póki co bardziej niż książkowa, ciekawa jestem jak to się dalej potoczy. Uwielbiam sceny z Ramsayem Sansa jak zwykle drażni swoją tępą miną przy każdej okazji. Co do świeczki w oknie, to wydaje mi się, że gdy Sansa ją zapali, zjawi się Brienne i nie zdziwię się, jeśli to właśnie ona będzie duchem Winterfell.Co do Brana, to twórcy potwierdzili, że w tym sezonie go nie zobaczymy. |
|
|
|
|
#2719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przecież ona właśnie nie jest ani wredna, ani bezwzględna, tylko ciapowata i kompletnie bezmyślna.Tępą miną? Serio? Gdyby okazywała, że rozumie więcej, niż się wydaje, dawno wąchałaby kwiatki od spodu. |
||
|
|
|
|
#2720 |
|
Uzależnienie
|
Wg mnie Sansa już dawno odkryła, że przytakiwanie i podrygiwanie może być dobrym sposobem na przetrwanie, teraz do tego niech zacznie knuć i wyjdzie z niej niezły Paluszek
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Sansa i tak niczego nie dokona. Brienne ja uratuje albo noc poslubna zlamie.
Dany widac ze pogubiona. Na miejscu mieszkancow Westeros nie chcialabyn krolowej,ktora co chwile zmienia zdanie a przy okazji pali poddanych smokami. Smokami powinien zarzadzac ktos mniej rozchwiany emocjonalnie;-) Coraz bardziej lubie serialowego Stannisa,ksiazkowy mniej fajny. No i jego corka fajna
|
|
#2722 |
|
BAN stały
|
Wydaje mi się, że ten wątek ma służyć temu, że Nieskalani nie wyzbyli się wszystkich emocji. W książce wystarczyła wzmianka o tym, że Nieskalani odwiedzają burdele by się poprzytulać ale wydaje mi się, że wystarczyła by scena z poprzedniego sezonu wiec nie widzę sensu rozwijania.
Dokładnie. Bardzo podoba mi się wątek Jona. Ogólnie polecam obejrzeć teltalle Game of Thrones. https://www.youtube.com/watch?v=OfRBoRY5678 Tutaj scena z Jonem jak rozmawia o Czerwonych Godach. Właśnie Danka jest rozmemłana. Raz zabija szlachtę a za chwilę zezwala na walki. "fewer" a ja na lipnej wersji słyszałem "funeral" ale coś mi nie pasowało haha
Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-05-12 o 10:38 |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim to emocje, napięcie i zaskoczenie w serialu spadło do poziomu dna w porównaniu z pierwszym sezonem.
Dla mnie na plus wątek Sansa vs Bolton - normalnie chyba jako jedyny wzbudza we mnie prawdziwe emocje, wkurzyłam się i współczułam podczas sceny, gdy kochanka Boltona kazała jej wejść do psiarni - byłam wręcz pewna, że zamknie ją i wypuści psy, a potem gdy fetor musiał ją przepraszać - no to było całkiem denerwujące ![]() Reszta wątków mnie nie rusza. No jeszcze lubię Jona i Stannisa ale na razie też głównie chodzą i gadają ![]() Danny z każdym dniem coraz mniej logicznie się zachowuje, mam wrażenie, że za dobrze jej szło i teraz na siłę trzeba znaleźć jakieś problemy. Przecież każdy normalny podczas egzekucji, gdy lud prosił o łaskę strzeliłby rzewną przemowę o sprawiedliwości i wspaniałomyślności, gościa oszczędził, zdobył poparcie ludzi. Harpie by się bały, bo doszłoby do nich, że zagrażają im nie tylko siły Dany ale też zwykli obywatele. Potem sypnąć trochę groszem prostytutkom [albo i potorturować], puścić paru swoich żeby powęszyli, mając po swojej stronie ludzi to harpie by raz dwa dorwali ![]() No i ja tam lubię wątki z Cersei, młodym królem i nową królową Cersei jest tak przebiegła, że nie daje się nudzić, chyba jedna z najbarwniejszych postaci A już ich rozgrywki teściowa vs synowa odbieram wręcz osobiście i tym bardziej mnie wkurzają ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2015-05-12 o 10:43 |
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Raczkowanie
|
Musze wreszcie zacząć oglądać, tylko sporo mam do nadrobienia.
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie maja w sobie żądzy, zostaje tylko chęć jedzenia oraz walki czyli tego do czego całe życie są szkoleni. Nie maja dzieci i kochanek więc raczej nie mają o kogo się bać lub za kim tęsknić. Nie gwałcą i nie plądrują. Mnie wkurza to, że w książce byli lepiej uzbrojeni, mieli krótkie miecze. A tu walczą włóczniami w ciasnych pomieszczeniach. Serio ? Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-05-12 o 11:46 |
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trudno mi orzec, co Sansa zrobi. Gdyby była gdzie indziej, to jej gierki i udawanie może by coś zdziałało. Ale jak napotka taką agresję i okrucieństwo ze strony Boltona Juniora to obawiam się, że tylko ucieczka jej zostanie. Swoją drogą uwielbiam Boltona Juniora(znaczy się aktora bo postać grana przez niego raczej z tych odrażających jesta przypomnijcie mi, czy serialowy Bolton wie, że Bran i Rickon jednak żyją?
|
|
|
#2728 |
|
BAN stały
|
Obaj wiedzą.
![]() Nie podoba mi się to. |
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2730 |
|
BAN stały
|
Najpierw Aemon to gada a w niemal tym samym momencie przybliżenie na Jona.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

)

już się nie mogę doczekać

mimo, że Szarego Robaka też lubię, to wolałabym żeby to on zginął bo nie mogę patrzeć na jego absurdalny wątek z Missandei 
Przecież ona właśnie nie jest ani wredna, ani bezwzględna, tylko ciapowata i kompletnie bezmyślna.