Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-12, 10:32   #751
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Ja mam nadz.ze dopiero mleko następne nr.2 będzie nam ewent. potrzebne. Najchętniej to bym karmiła do końca roku tak jak pierwszego synka ok.9 m-cy
Ja tez tak bym chciała
A minimum do 6 miesiąca
Pije 2x herbatkę laktacyjna, ok 2 butelki wody, ten femaltiker tez zakupie

Alicja pospala do 7, potem 7:30-9 jadła, kupka, troche przysnęła, potem znowu cyc, znowu przysnęła, potem zaczęła płakać i szukać to 9:30 dałam to odciągnięte 80ml, maz karmił, pierwszy raz z butelki jej daliśmy i najpierw sie krzywila, ale załapała i wyciągnęła cała butle i jeszcze chciała, na biegu odciagnelam 20 ml i jeszcze zjadła :O
Odłożyliśmy do łóżeczka i zasnela
Ma potrzeby ta moja panna, boje sie czy mleka mi wystarczy
Lewa brodawkę mam pogryziona po wczorajszym wiszeniu, dlatego ściągnęłam, ale tylko sie zestresowałam widząc ile ml wychodzi a ile ona zjada :/
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:37   #752
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Majka tak! Zle go złożyłam hehe ściągnęłam 10 z jednej, zaraz ściągnę z drugiej i lecę sie myc zanim sie nie obudzi, miało byc dzieki za życzenia ;p zaraz doczytam do końca
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:41   #753
Hanka20
Zakorzenienie

Mój maluszek w nocy ładnie i szybko zasypia po cycu i przewinieciu pieluchy. Pol godz do 40 min i spiocha za to w dzien który dla niego rozpoczyna się około 6.30 to co go odłożę do łóżeczka to zaśnie na chwile i zaś pobudka. Nie wiem o co kaman, ale grunt ze przynajmniej nocki ładne. Tyle że pobudki dość częste bo co 2-2,5 godz.
Dzis mieliśmy w nocy niespodziankę w postaci strzelajacego kupsona zaraz po zdjęciu pieluszki... wszystko poleciało na mamę scieklo jej po nodze i rozbryzgalo się po wykładzinie (dodam że wykładzina koloru ecru) także supcio Chyba któraś z Was pisała o takim samym wypadku przy pracy ?

PAVLINECKA sto lat kochana wszystkiego najlepszego

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:43   #754
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ale cycek dał popis😜
Wiadomo coś wiecej o tej matce porzuconego noworodka?
Ja czytałam tylko że ma 27 lat

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Laski gdzie zamiawialyscie sab simplex? Wczoraj caly dzien cudowny a od 18 4,5h kolki. Masakra. W nocy ryczalam, tz ze mną wstawał pomagał bo mialam totalną załamke.

wpisz w google sabsimplex i wyskoczymy link. Wczesniej zamawialam z tego co violka ale teraz str.nie działała. Zamawialam za 38 zl

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Któraś z Was stosowała Delicol? Wiecie coś na temat stosowania?
Ja stosowałam przez kilka dni. Nam nie pomógł. Robiliśmy test na nietolerancję laktozy i nie mamy nietolerancji

Moja waga chybw popsuta. Zwazylam sie z malym i wyszlo że waży ok4kg a 3 tyg.temu ważył 4300 g. Jadę zważyć do przychodni bo się zdenerwowałam ; (
Stary 2015-05-12, 10:46   #755
boleczka93
Zakorzenienie

Koperco zaraz wejde na kompa i Ci wysle link
Ja mojej daje Bebiko, podobno to samo co Bebilon tylko roznia sie opakowaniem i cena , bratowa mi polecila i podeszlo odrazu
Ladny mamy dzien dzisiaj i chyba sie wybierzemy na spacerek narazie jem sniadanko, mala pojadla i spi, pasowalo by jeszcze troszke posprzatac pokoj, jakies pranie wstawic, ciekawe ile mi Nikolcia da czasu ???

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:46   #756
gossip_girl21
Zakorzenienie

Matko zaś nie mogę dwójki zrobić ja się pochlastam

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:47   #757
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Mój maluszek w nocy ładnie i szybko zasypia po cycu i przewinieciu pieluchy. Pol godz do 40 min i spiocha za to w dzien który dla niego rozpoczyna się około 6.30 to co go odłożę do łóżeczka to zaśnie na chwile i zaś pobudka. Nie wiem o co kaman, ale grunt ze przynajmniej nocki ładne. Tyle że pobudki dość częste bo co 2-2,5 godz.
Dzis mieliśmy w nocy niespodziankę w postaci strzelajacego kupsona zaraz po zdjęciu pieluszki... wszystko poleciało na mamę scieklo jej po nodze i rozbryzgalo się po wykładzinie (dodam że wykładzina koloru ecru) także supcio Chyba któraś z Was pisała o takim samym wypadku przy pracy ?

Chyba ja, tylko u nas jeszcze fotel był obrobiony i zamiast wykładziny podloga i chodniczek i jeszcze Aduśka na policzku miała kleksa hehe
Stary 2015-05-12, 10:50   #758
boleczka93
Zakorzenienie

KOPERCO i inne mamuśki jak chcecie http://www.ofeminin.pl/ciaza/cwiczen...702x34083.html

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:56   #759
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Ooo teraz zasnal po jedzonku i mi zakosil pieluszke od karmienia. Tak sie w nia wtulil i chwycil... hmm moze w tym starym sposobie jest metoda na mojego synusia.
ale słodko może faktycznie pieluszka pachnąca mama i mlekiem to dobry uspokajacz. Jednym z "egzorcyzmów" na niespokojne dziecko, poza Sylwiowym przelaniem wosku jest podobno przetarcie dziecka mamą pachnącą koszulką.

Córa śpi od 2 godzin, szok w trampiszonach
Moez jak sie obudzi bedzie juz po skoku i powie o co jej biegało? a potem sama siądzie na nocnik
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:57   #760
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Matko dla mnie to czarna magia z tymi mm tyle ich jest cieszę się że póki co małej pierś starcza, oby jak najdłużej bo zwariuje jak przyjdzie mi stanąć przed regalem z tymi mlekami
No ja póki co też się w ten temat nie zaglebiam. Kupiliśmy tylko małe pudełko bebiko na wszelki wypadek bo wydawało mi się ze maly nie dojada ale wypił do tej pory dwa razy i niedługo trzeba będzie wyrzucić bo straci ważność

Cytat:
I najlepsze że ja czasem nie wiem kiedy a wszystko mokre

Ja mam nadz.ze dopiero mleko następne nr.2 będzie nam ewent. potrzebne. Najchętniej to bym karmiła do końca roku tak jak pierwszego synka ok.9 m-cy
Kurde ja to cały czas mam w głowie strach przed tym czy mnie dziecko nie ugryzie jak juz będzie miało ząbki. Jak on potrafił tak zassac bez ząbków ze uszkodził mi sutka to co będzie jak zebem się tam w bije? Jak to jest z tymi zabkami te karmienie?

Stary 2015-05-12, 11:05   #761
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny. Któraś z Was stosowała Delicol? Wiecie coś na temat stosowania?
Ja podaje Dajesz przed kazdym posilkiem. Co jeszcze chcesz wiedziec?

PAVLINECKA wszystkiego naj naj i przespanych nocy!

Jakos nie moge dzis za Wami nadazyc. A temat mm to dla mnie czarna magia a widze on dzis kroluje.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:05   #762
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam też taka sytuacje którejś pięknej nocy Strzelajacy kupon był wszędzie i dziwna była moja reakcja bo bardziej mnie to rozbawiło niż bym miała być zla he he he aczkolwiek pralka juz płacze ... Wolałam to jednak niż teraz brak kupki po 3 dni :-( zaś zmartwienie -wiecznie coś...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:06   #763
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość

No dobra mam nadzieję że najedzony chociaż zjadł 40 ml mm ale on zawsze tyle, pielucha sucha i idziemy spać
Odbija się dziecku u was po każdym karmieniu? Albo po mm bo malemu nie i niewiem czy to dobrze :/
niezawsze sie odbija, a czasem dopoieor po jakims dluuuuzszym czasie

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:07   #764
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

wpisz w google sabsimplex i wyskoczymy link. Wczesniej zamawialam z tego co violka ale teraz str.nie działała. Zamawialam za 38 zl

Ja stosowałam przez kilka dni. Nam nie pomógł. Robiliśmy test na nietolerancję laktozy i nie mamy nietolerancji

Moja waga chybw popsuta. Zwazylam sie z malym i wyszlo że waży ok4kg a 3 tyg.temu ważył 4300 g. Jadę zważyć do przychodni bo się zdenerwowałam ; (
Aha. Dzięki za odp. A powiedz mi gdzie taki test można zrobić? I to z krwi czy jak?

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Aha i ile razy dziennie go stosowalas?
Stary 2015-05-12, 11:08   #765
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Królewna zjadła sporo, usnęła mi na rękach, odłożyłam do łóżeczka i spi w miedzy czasie sie tak prężyła dwa razy i stękala jakby kupkę robiła, a za chwile spokojna i spi dalej. Jakby brzuszek bolał to by sie wybudziła chyba ??
kupka szla to pstekiwala, jakby ja brzuszke bolal to by poplakiwala, plakala albo wrzeszczala nawet

JAŚ

Stary 2015-05-12, 11:10   #766
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Koperco zaraz wejde na kompa i Ci wysle link
Ja mojej daje Bebiko, podobno to samo co Bebilon tylko roznia sie opakowaniem i cena , bratowa mi polecila i podeszlo odrazu
Ladny mamy dzien dzisiaj i chyba sie wybierzemy na spacerek narazie jem sniadanko, mala pojadla i spi, pasowalo by jeszcze troszke posprzatac pokoj, jakies pranie wstawic, ciekawe ile mi Nikolcia da czasu ???
i Bebiko jest w biedrze

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
KOPERCO i inne mamuśki jak chcecie http://www.ofeminin.pl/ciaza/cwiczen...702x34083.html
o dzięki!!! wysuszę włosy i się zajmę ćwiczeniami.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:11   #767
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Laski gdzie zamiawialyscie sab simplex? Wczoraj caly dzien cudowny a od 18 4,5h kolki. Masakra. W nocy ryczalam, tz ze mną wstawał pomagał bo mialam totalną załamke.
Biedny synuś i Ty przy nim. My mieliśmy raz taka sytuacje i myślałam że się zaplacze z tej bezradności :/

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
gratuluje miesiąca!!

Bardzo chce!

my też przeszłyśmy na rozmiar większy-62 w obrocie. Niektóre pajace zostały 56

jak nie ulewa to widocznie nie potrzebuje. Moją trzeba czasem i ze 3 razy odbić podczas karmienia:P

Może śpi do samego końca i budzi się wściekle głodne?

Możesz zrobić sobie nawał ale nie po 1 dniu. Mi polozna mowila ze tak 2-3dni trzeba

jak rapuje?

dla mnie też! Oby jak najdłużej:P

Wczoraj się właśnie nad tym zastanawiałam i też chciałabym max do konca roku. Tak żeby Mała miała 8-9mcy.

To napij się bavarii, ona 0% no chyba że to chodzi o smak karmi, no to już trudno..

Naprawiłam szybę w końcu.
Niedługo przyjeżdza moja mama bo ja za to jadę do urzędu zarejestrować auto i wyrejestrować inne-niby mam wizyty umówione on-line ale ciekawe jak to pójdzie..

Ja od wczoraj walczę z zastojem w jednym cycku ale dziś już chyba lepiej. Wymasowałm Ala się postarała

Te jej przerwy nocne to mi cycki zabiją normalnie. Kłade ją o 20, wstaje o 3 a potem 5-6. Cycki to mam tak nabite w nocy że masakra:P
Super ze tak ładnie Ci spi tylko faktycznie nabite cycki to nic przyjemnego :/

Cytat:

To w takim razie zajadasz juz bezkarnie nabiał?

Stary 2015-05-12, 11:11   #768
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Cycki mam twarde i lekko bolesne, próbowałam sciągnąć laktatorem - mam taki ręczny zwyklak ale nic nie leci! Próbowałam podziałać córka godzine temu ale wiecie co ona robi? Przystawiam ja, złapie sporo tej piersi, potem troche wypluwa i zostawia sobie sam sutek i go ciąga. A ja normalnie z siebie wyjde jak bedzie tak robic, bo to boli. I jej chyba tez tak nie leci, bo sie denerwuje i płacze. I wtedy w ogóle nie dam rady jej przystawić. Nie umiem jej wsadzić do buzi jakos tego cycka prawidłowo... Dzis mam urodziny a cos czuje, ze to bedzie cud jak z piżamy sie przebiore... Moje dziecko nie płacze - ono sie drze jakby ktoś je ze skory obdzierał. W szpitalu dzieci tak ładnie płakały, najpierw popiszcza, pozniej płaczą, a moje od razu tylko sie przebudzi z grubej rury ... Przed chwila obudziła sie 30 min po karmieniu i ryk, ale chciała chyba tylko czułości, potulalam ja, zawinelam w rożek i spi. Ale jakos dziwnie sa zawinelam i boje sie zasnąć, bo boje sie, ze zacznie sie ruszać i zakryje buzie rockiem i sie udusi ...
probuj, przystawiaj, jak cycki masz twarde to mleko jest a probowalas w nakladkach, moze malej bedzie wygodniej a i tobie bolo sprawiala nie bedzie.
wszystkiego naj naj!

JAŚ

Stary 2015-05-12, 11:13   #769
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja podaje Dajesz przed kazdym posilkiem. Co jeszcze chcesz wiedziec?

PAVLINECKA wszystkiego naj naj i przespanych nocy!

Jakos nie moge dzis za Wami nadazyc. A temat mm to dla mnie czarna magia a widze on dzis kroluje.
a głównie mi chodziło o to czy faktycznie przed każdym karmieniem się daje te kropelki... bo nie ma za wiele o tym dawkowaniu..:-/ a ile dajesz kropelek? Wg zaleceń?
Stary 2015-05-12, 11:15   #770
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam też taka sytuacje którejś pięknej nocy Strzelajacy kupon był wszędzie i dziwna była moja reakcja bo bardziej mnie to rozbawiło niż bym miała być zla he he he aczkolwiek pralka juz płacze ... Wolałam to jednak niż teraz brak kupki po 3 dni :-( zaś zmartwienie -wiecznie coś...
Haha no ja też się właśnie uśmiałam z tego. Widać nie jest z nami tak źle jeszcze ze potrafimy się śmiać z takich rzeczy

Stary 2015-05-12, 11:17   #771
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
chyba wyprobuje metode7-5-3. Czy mogę tym zrobić sobie nawal? Bo mały jak już nie czuje żę leci wypluwa cycka i marudzi :/

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Pije niedobra kawe z mlekien i cukrem bo nie dam rady bez kawy ;D fuj
jak malego bedzie przystawiala i bedzie ciagnal to nawalu miala nie bedziesz wiadomo, ze ilosc sie powinna zwiekszyc,a le maly sobie z tym poradzi

dobra kawa nie jest zla!

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Kochana espumisan od miesiaca zycia,a Mikolaj dzis 14dni konczy
ja dawalam po 2 tyg

JAŚ

Stary 2015-05-12, 11:17   #772
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Haha no ja też się właśnie uśmiałam z tego. Widać nie jest z nami tak źle jeszcze ze potrafimy się śmiać z takich rzeczy
Ha ha dokładnie albo to już glupawka ze zmęczenia. Ja tak dziwnie reaguje jak jestem zmęczona albo jestem w wielkim stresie -to się śmieje...
Stary 2015-05-12, 11:20   #773
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

a propos mm... to na instrukcji Hippa jest napisane np. 2 miarki na 60ml wody, nie mam tej jakiejś miarki... to ile to bedzie łyżeczek?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:22   #774
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
a głównie mi chodziło o to czy faktycznie przed każdym karmieniem się daje te kropelki... bo nie ma za wiele o tym dawkowaniu..:-/ a ile dajesz kropelek? Wg zaleceń?
W teorii przed kazdym Ja sie tak staralam i dawalam ok.7-8 kropelek. Baardzo szybko sie konczy buteleczka:P Teraz odstawilam na kilka dni bo bedziemy robic test na nietolerancje laktozy. Aczkolwiek nie widze zadnego pogorszenia (u nas ten odparzony tylek i szukamy przyczyny) i mam nadzieje ze to jednak nie to.

jestem mamą
Stary 2015-05-12, 11:25   #775
FlightlessBird
Zakorzenienie

Sonia a Ty miałaś Hippa Comfort czy zwykłego?

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:25   #776
violka848
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51368822]ale słodko może faktycznie pieluszka pachnąca mama i mlekiem to dobry uspokajacz. Jednym z "egzorcyzmów" na niespokojne dziecko, poza Sylwiowym przelaniem wosku jest podobno przetarcie dziecka mamą pachnącą koszulką.

Córa śpi od 2 godzin, szok w trampiszonach
Moez jak sie obudzi bedzie juz po skoku i powie o co jej biegało? a potem sama siądzie na nocnik [/QUOTE]

Hehe nie za dużo matka wymagasz 😜 fajne masz teksty

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
i Bebiko jest w biedrze

o dzięki!!! wysuszę włosy i się zajmę ćwiczeniami.

Ja marzę żeby zmokrzyć póki co , bo się nigdy na spacer nie wybierzemy.
Stary 2015-05-12, 11:28   #777
rosarioV
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51369196]a propos mm... to na instrukcji Hippa jest napisane np. 2 miarki na 60ml wody, nie mam tej jakiejś miarki... to ile to bedzie łyżeczek?[/QUOTE]
jest miarka pogrzeb w mleku pewnie sie zakopała

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
W teorii przed kazdym Ja sie tak staralam i dawalam ok.7-8 kropelek. Baardzo szybko sie konczy buteleczka:P Teraz odstawilam na kilka dni bo bedziemy robic test na nietolerancje laktozy. Aczkolwiek nie widze zadnego pogorszenia (u nas ten odparzony tylek i szukamy przyczyny) i mam nadzieje ze to jednak nie to.
jak sie robi ten test na nietolerancje / u lekarza trzeba czy jest jakis domowy ?

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:29   #778
soniuska
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51369196]a propos mm... to na instrukcji Hippa jest napisane np. 2 miarki na 60ml wody, nie mam tej jakiejś miarki... to ile to bedzie łyżeczek?[/QUOTE]

masz miarke,jest zakopana
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Sonia a Ty miałaś Hippa Comfort czy zwykłego?
zwyklego
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:30   #779
violka848
Zakorzenienie

Dzisiaj się mocno malutkiej przelewało w brzuszku, moze i my tą nietolerancję powinnismy zrobić hmm

Adeczka usypia się na mnie, ale niespokojnie wierzga nożkami, oby zaraz skapitulowała, to może zrobimy 3 podejście do Rossmana
Stary 2015-05-12, 11:31   #780
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
jest miarka pogrzeb w mleku pewnie sie zakopała

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

jak sie robi ten test na nietolerancje / u lekarza trzeba czy jest jakis domowy ?
To test z kupy, wieziesz probke i robia w laboratorium.

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości