Scent Bar LVI - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-12, 10:28   #2821
Betty83
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LVI

oto geneza ad sinupret
dwadzieścia barów temu

macham i znikam
Stary 2015-05-12, 10:42   #2822
neska951
Zakorzenienie

Joł joł baru snad herbaty
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
U mnie może i niezbyt dużo, ale jeśli już kto p/słoneczne nosi, to rajbanopodobne właśnie Poza tym ja się nie umiem przekonać do okularów, czuję się jak ostatni debil zawsze
A fcale że nie ja noszę muchy
Stary 2015-05-12, 10:47   #2823
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Dziękuję, kochane, za opinie - czas pokaże, czy będę nosić te grube, telewizory czy jak je tam zwał - natomiast moje "kotki" z profilu na fb są bardzo twarzowe i się w nich czuję naturalnie
Te na zdjęciu w nowym kolorze - dzisiejsze. Głupawy uśmieszek w gratisie
te też sa super
Cytat:

To Wam powiem, bo nie wytrzymię - to czasopismo
wow
jestem pewna ze coś fajnego z tego wyniknie
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
oto geneza ad sinupret
dwadzieścia barów temu

macham i znikam
no to już wszystko jasne
Ja kojarzyłam ze Betty na pewno była osobą dramatu

Znad niczego i idę pracować

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:49   #2824
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
oto geneza ad sinupret
dwadzieścia barów temu
20 Barów!
Swoją drogą dobry sposób mierzenia upływu czasu.
Zwracam honor z tym łacińskim wyskokiem

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:54   #2825
neska951
Zakorzenienie

Ju kotki najfajniejsze Trzymam kciuki za wywiad Ty gwiazdo nasza

Red Myślę że można latem używać ...tylko że on ma kwas więc filter na codzień...
Stary 2015-05-12, 11:01   #2826
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Red Myślę że można latem używać ...tylko że on ma kwas więc filter na codzień...
Właśnie nie chce mi się bujać z filtrami więc zrobię sobie przerwę.

Stary 2015-05-12, 11:10   #2827
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Właśnie nie chce mi się bujać z filtrami więc zrobię sobie przerwę.
To co robisz żeby nie opalić się?
Stary 2015-05-12, 11:17   #2828
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Te okulary wydają mi się dość kontrowersyjne

Ale jak Rejcz, mówisz, telewizory, to pokazuję te drugie na ew. wymianę

Załącznik 5977798
Cytat:
A to te z trzecim o. Które lepsze?

Załącznik 5977800
wiesz co, mi sie wydaje że oba modele Cię postarzają te czerwone dodatkowo wydają mi się za szerokie dla Ciebie, te czarne chyba zresztą też

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. Jak spojrzałam na tego flaminga 2, na te szczegóły, te ohydne pedały, tą obciachową lampkę, dzwonek, wszystko takie okropne - serio nienawidziłam go. Litościwie przejął go tata.

2. Dzięki. Rozumiem, ja zaszalałam z papryką wędzoną i jadłam ciepłą breję - bo pyyyyyszna. Kotleciki jutro
1. ja teraz z sentymentem patrzę ale fakt faktem, jeździło się na tych rowerach kiepsko, trekingowe z przerzutkami toto nie były

2. ja się na formę kotletów uparłam bo chciałam mieć co wziąć do pracy - aczkolwiek breja była bardzo smaczna

Cytat:
Jadłaś?
jadłam, solo nie dałabym rady ale parę liści jako składowa sałaty wraz z innym zielskiem było okej

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
inne pokolenie ale co innego jest pamiętanie cen i ocena drogo-tanio , co innego jest umiejetność oszczędzania , planowania wydatków i tp .
tego to niektórzy dorośli nie potrafią

Cytat:
1.jednostkowa też , ale dziś kiedy jest znacząca przewaga mediów elektronicznych od kołyski , czyta dużo mniej dzieci/młodzieży .
2.myslę , że głównie to rodzice tym budżetem gospodarują za moich czasów dzieci po prostu nie dostawały pieniędzy w prezencie , a kieszonkowe się zaczynało gdzieś koło czwartej klasy dopiero - i tak wczesniej nie było potrzebne ,bo nie było szerokiego dostępu do dóbr nabywanych drogą kupna wszystko co można było se kupić to lizak albo oranżada w normalnym spożywczaku
1. inne otoczenie - inne umiejętności dzieci nabywają - my też mieliśmy inaczej niż dzieci z poprzednich pokoleń, całych ksiąg Pana Tadeusza na pamięć się nie uczyliśmy przecież

2. więc zmiana nastąpiła wraz ze wzrostem dostępności tychże dóbr - choć myślę że może głównie z powodu możliwości wyboru - jeśli kiedyś było coś tylko 1 rodzaju to się właśnie to kupowało - jeśli rodzajów tej samej rzeczy jest 50, niech obdarowywany sobie wybierze ten wariant który go najbardziej zadowoli

Cytat:
oto geneza ad sinupret
dwadzieścia barów temu
o, to może jakaś impreza na xx lecie

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
zamknie się w piwnicy
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:23   #2829
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena;5136
[/COLOR
zamknie się w piwnicy
Ja czasem chodzę z parasolem
Stary 2015-05-12, 11:42   #2830
Parabelka
Panaroja

Cytat:
oto geneza ad sinupret
dwadzieścia barów temu

macham i znikam
no i fszystko jasne
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

tego to niektórzy dorośli nie potrafią

inne otoczenie - inne umiejętności dzieci nabywają - my też mieliśmy inaczej niż dzieci z poprzednich pokoleń, całych ksiąg Pana Tadeusza na pamięć się nie uczyliśmy przecież

więc zmiana nastąpiła wraz ze wzrostem dostępności tychże dóbr - choć myślę że może głównie z powodu możliwości wyboru - jeśli kiedyś było coś tylko 1 rodzaju to się właśnie to kupowało - jeśli rodzajów tej samej rzeczy jest 50, niech obdarowywany sobie wybierze ten wariant który go najbardziej zadowoli
1.ofszę , ale dzieci nie potrafią bo ich musk nie jest w stanie tak myśleć z powodu nierozwinięcia . To się pojawia z wiekiem .
2.zgadza się , aczkolwiek ja się w szkole dużych i licznych fragmentów uczyłam
3.nie tylko - zmiana obyczajowości i metod wychowawczych , kiedyś po prostu nie dawało się dzieciom pieniędzy do ręki , ponieważ zaspokojenie dziecięcych potrzeb było obowiązkiem rodziców . Jakoś było inne podejście - dziecko nie mogło decydować np co ma sobie kupować ze słodyczy czy z zabawek , i to nie było takie głupie , wtedy więcej uciechy sprawiała wyczekana zwykła czekolada czy książka albo jakaś zabawka , niż dziś kolejna wypasiona gra albo barbi z całym pałacem . Dziś dzieci są przesycone dostępnością wszystkiego czego chcą , bo mają wszystko na gwizdek i wyciągnięcie reki , o niczym nie marzą , na nic nie czekają . I z takiego zblazowanego dziecka wyrasta zblazowany młodzieniec/dziewczyna a potem dorosły , który uważa , że wszystko mu się należy i to od razu - bo przywykł od dziecka , że wszystkie zachcianki od razu wszyscy spełniają . I np dziwi się szalenie , że jak się dostanie na studia , ktoś od niego wymaga chodzenia na zajęcia i o zgrozo nauki

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:46   #2831
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
3.nie tylko - zmiana obyczajowości i metod wychowawczych , kiedyś po prostu nie dawało się dzieciom pieniędzy do ręki , ponieważ zaspokojenie dziecięcych potrzeb było obowiązkiem rodziców . Jakoś było inne podejście - dziecko nie mogło decydować np co ma sobie kupować ze słodyczy czy z zabawek , i to nie było takie głupie , wtedy więcej uciechy sprawiała wyczekana zwykła czekolada czy książka albo jakaś zabawka , niż dziś kolejna wypasiona gra albo barbi z całym pałacem . Dziś dzieci są przesycone dostępnością wszystkiego czego chcą , bo mają wszystko na gwizdek i wyciągnięcie reki , o niczym nie marzą , na nic nie czekają . I z takiego zblazowanego dziecka wyrasta zblazowany młodzieniec/dziewczyna a potem dorosły , który uważa , że wszystko mu się należy i to od razu - bo przywykł od dziecka , że wszystkie zachcianki od razu wszyscy spełniają . I np dziwi się szalenie , że jak się dostanie na studia , ktoś od niego wymaga chodzenia na zajęcia i o zgrozo nauki
Odnośnie powyższego - mam olbrzymią ochotę Cię za ten wywód uściskać - pozwolisz...?

BTW, też się w szkole uczyłam na pamięć sporo fragmentów z Pana Tadeusza - i nie tylko. Nie mam pojęcia, czy nadal coś takiego funkcjonuje, ale u mnie jeszcze i konkursy recytatorskie były....
Stary 2015-05-12, 11:52   #2832
gryx82
BAN stały

Znad kawy i rybnego śniadania (sponsorowanego przez firmę na "L")
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No właśnie już odkładam ponad dwie stówki miesięcznie na emeryturę, ponadto ekstra wpływy na remonty/sprawy mieszkaniowo-ogrodowe, a piątaki na wakacje
Rozumiem Odkładasz na drugą emeryturę?
Cytat:
Biedna

A masz za dwie stówki

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ekhm... ja na początku obecności w Barze wygooglałam, ze sinupret to preparat do nosa - ale podejrzewam, ze nie to autor miał na myśli
Od tego wszystko się zaczęło
Cytat:
Bo AA jest do niczego po całości!
Powiadasz? Najśmieszniejsze, że ten żel pod prysznic w regularnej cenie kosztuje koło 25 PLN za tubkę 150 ml (!)
Cytat:
To było tak:
ad coś tam coś tam pisaliśmy w odpowiedzi, że odnośnie xxx, ble ble ble

i kiedyś ktoś (mooooże nawet ja ?) napisał w domyśle "a odnośnie tego leku Sinupret" - wyszło "ad Sinupret" i chyba Red ? podchwyciła, że to brzmi jak pełny gotowy zwrot po łacinie ad sinupret

Tak było? Czy znów pomerdałam drogi Baru? Czy postacie tej tragikomedii się zgadzają ?
(Nawet rozwikłaliśmy tajemnicę postaci/postacie! Ha! )
Coś mi mówi, że Parabell brała udział w tym odkryciu

Cytat:
co innego jest pamiętanie cen i ocena drogo-tanio , co innego jest umiejetność oszczędzania , planowania wydatków i tp
Pewnie się będziecie ze mnie śmiać, ale pamiętam doskonale, że jako dziecko mogłem rok cały oszczędzać jakieś drobne sumy (bo grubej kasiory się nie dostawało podówczas), a później kupić sobie album jakiś, albo książkę A pewnego razu, za jakąś okrągłą sumkę, kupiłem mamie plastikową deskę do krojenia (do teraz używamy!), mleczko czyszczące i coś tam jeszcze (całą kasę przewaliłem na rzeczy do kuchni)
Cytat:
ech , Ukraina rower pancerny nie do zajeżdżenia
Powiem Ci, że teraz to pewnie marzenie niejednego hipstera, taki rower
Cytat:
łeeee , takie miała moja Mam w latach 50 kupione i wcale nie markowe tylko normalne polskie z plastiku

Cytat:
oto geneza ad sinupret
dwadzieścia barów temu
O!
Cytat:
macham i znikam
Już? Zastanawiałem się ostatnio, co porabiasz
Cytat:
A fcale że nie ja noszę muchy
Pisałem o swoim podwórku
Cytat:
jadłam, solo nie dałabym rady ale parę liści jako składowa sałaty wraz z innym zielskiem było okej
No proszę, w barze człowiek poszerza horyzonty jednak
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:57   #2833
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Do tej pory to po prostu nie łaziłam po dworzu...
A na wakacjach pal licho, po prostu tapeta na gębę i nie leżakuję na słońcu.

Cytat:
więc zmiana nastąpiła wraz ze wzrostem dostępności tychże dóbr - choć myślę że może głównie z powodu możliwości wyboru - jeśli kiedyś było coś tylko 1 rodzaju to się właśnie to kupowało - jeśli rodzajów tej samej rzeczy jest 50, niech obdarowywany sobie wybierze ten wariant który go najbardziej zadowoli
No właśnie, po co na siłę uszczęśliwiać albumem z motylkami.

Ad dawania małym didom kasy to ja jestem bardzo za. Ale nie na zasadzie szastania stówami tylko drobne kwoty do skarbonki czy portfela i niech sobie coś za to sam kupi.
Ja byłam wychowywana jako dziecię bezkieszonkowe, jak coś chciałam w sklepie to rodzice kupowali i teraz mam jakąś sklepową blokadę + drobniakofobię. Nie umiem podejść i powybierać przy kasie a potem szukać na dnie torby drobnych z obawy, że ktoś za mną stanie i zacznie cmokać zniecierpliwiony. Więc jestem dumna, że mój did już teraz bierze dwa zeta czy ile tam i prosi panią w Tesco o jajko z niespodzianką

Stary 2015-05-12, 12:09   #2834
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Nie umiem podejść i powybierać przy kasie a potem szukać na dnie torby drobnych z obawy, że ktoś za mną stanie i zacznie cmokać zniecierpliwiony. Więc jestem dumna, że mój did już teraz bierze dwa zeta czy ile tam i prosi panią w Tesco o jajko z niespodzianką

Nie używasz portfela?
Stary 2015-05-12, 12:19   #2835
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Nie używasz portfela?
Nie no, mam jakiś ale chodzi mi o samą zasadę - nie lubię grzebać za drobniakami, zawsze daję grubszą kasą a drobne prezentuję małżowi albo matce. W ogóle na żywo kupuję coś w ostateczności, zazwyczaj przez net albo zlecam zakupy maużowi przy okazji.

Stary 2015-05-12, 12:30   #2836
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Justyno - osz w mordę jeża!!!!! No to ja obstawiam, że masz to! W sensie, że to będzie większa rzecz, sensowna etc. Tak myślę, bo wydaje mi się, że ta pani ma nosa do nietuzinkowych rzeczy, spraw, ludzi. Aczkolwiek teraz rozumiem "lekkiego" stresa.

jeszcze godzina...

Cytat:
Już się nie gniewam

Oho! Trafił Ci się rozmówca z gatunku "konkretny zawodnik"

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Cytat:
Ju, gratki i i akurat też uważam, ze ta osoba to nie jakieś plum, plum, tylko na poziomie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
te też sa super

wow
jestem pewna ze coś fajnego z tego wyniknie
jeszcze godzina...

Cytat:
Ju kotki najfajniejsze Trzymam kciuki za wywiad Ty gwiazdo nasza
.

Dziękuję

Cytat:
wiesz co, mi sie wydaje że oba modele Cię postarzają te czerwone dodatkowo wydają mi się za szerokie dla Ciebie, te czarne chyba zresztą też

1. ja teraz z sentymentem patrzę ale fakt faktem, jeździło się na tych rowerach kiepsko, trekingowe z przerzutkami toto nie były
Mnie na wigrym jeździło się świetnie - owszem, nie miał udgodnien, ale to mnie wytrenowało

Cytat:
Wiesz, z tymi dawnymi czasy to bym nie generalizowała - ja jestem rocznik 69 i wśród moich rówieśników byli tacy, którzy dostawali pieniądze - inna sprawa, że nie zawsze było za nie co kupić.
No i właśnie - czy świat był lepszy kiedyś, kiedy czekolada była nie do dostania? (no bo jak się ją dostało, to ze szczęścia dostawało się kociokwiku) No tak, prawda, że doceniało się byle drobiazg - jeśli w sklepie był tylko ocet. Ale ja nie wspominam dobrze tamtej rzeczywistości - kiedy na pomarańcze na gwiazdkę czekało się jak na świętość. To było chore wg mnie.
Wybór wszystkiego w bród może z kolei zdeprawować - ale to znaczy, że inne zadanie mają rodzice dziś. I dostępność nie musi oznaczać, ze wszystko niżej quada albo czegoś takiego nie cieszy. Gucio potrafi się cieszyć z drobiazgów - bo nie spełniam jego każdego życzenia. I On wie, że ja jestem szefem.
Ale ma swoje drobne pieniądze - i małe prawo wyboru. I jest z tego strasznie zadowolony.

Cytat:
Pewnie się będziecie ze mnie śmiać, ale pamiętam doskonale, że jako dziecko mogłem rok cały oszczędzać jakieś drobne sumy (bo grubej kasiory się nie dostawało podówczas), a później kupić sobie album jakiś, albo książkę A pewnego razu, za jakąś okrągłą sumkę, kupiłem mamie plastikową deskę do krojenia (do teraz używamy!), mleczko czyszczące i coś tam jeszcze (całą kasę przewaliłem na rzeczy do kuchni)
Dobry z Ciebie był chłopiec
Śmieję się, ale tak!

Cytat:
Do tej pory to po prostu nie łaziłam po dworzu...
A na wakacjach pal licho, po prostu tapeta na gębę i nie leżakuję na słońcu.

No właśnie, po co na siłę uszczęśliwiać albumem z motylkami.

Ad dawania małym didom kasy to ja jestem bardzo za. Ale nie na zasadzie szastania stówami tylko drobne kwoty do skarbonki czy portfela i niech sobie coś za to sam kupi.
Ja byłam wychowywana jako dziecię bezkieszonkowe, jak coś chciałam w sklepie to rodzice kupowali i teraz mam jakąś sklepową blokadę + drobniakofobię. Nie umiem podejść i powybierać przy kasie a potem szukać na dnie torby drobnych z obawy, że ktoś za mną stanie i zacznie cmokać zniecierpliwiony. Więc jestem dumna, że mój did już teraz bierze dwa zeta czy ile tam i prosi panią w Tesco o jajko z niespodzianką
Drobniakofobia! I myślisz, że to z tego się wzięła?
Niezależnie od tego, ja też jestem za kieszonkowym i też się cieszę, kiedy Gucio sam coś wybiera

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 12:36   #2837
gryx82
BAN stały

Cytat:
jeszcze godzina...

Cytat:
Mnie na wigrym jeździło się świetnie
Na Wig... rach?
Cytat:
Dobry z Ciebie był chłopiec
Śmieję się, ale tak!

Cytat:
Drobniakofobia!

Każdy nominał, poniżej stówy, mnie brzydzi!
Stary 2015-05-12, 12:37   #2838
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Nie no, mam jakiś ale chodzi mi o samą zasadę - nie lubię grzebać za drobniakami, zawsze daję grubszą kasą a drobne prezentuję małżowi albo matce. W ogóle na żywo kupuję coś w ostateczności, zazwyczaj przez net albo zlecam zakupy maużowi przy okazji.
Zasadę jestem w stanie zrozumieć, ale przyznam, ze jakby przede mną w kolejce baba zaczęła szukać drobnych na dnie torebki to kultura (wypowiedzi zwłaszcza) by mnie opuściła w trybie nagłym.....

Cytat:
No tak, prawda, że doceniało się byle drobiazg - jeśli w sklepie był tylko ocet. Ale ja nie wspominam dobrze tamtej rzeczywistości - kiedy na pomarańcze na gwiazdkę czekało się jak na świętość. To było chore wg mnie.
Mnie się przypomina, jak w wieku lat 7 czy 8 trafiłam do szpitala z wyrostkiem. I ktoś z rodziny zdobył banany - i jakie to było święto, jak ten jeden banan pokrojony w plasterki został podzielony na całą salę, żeby każde dziecko spróbowało. Chore, fakt.
Stary 2015-05-12, 12:46   #2839
neska951
Zakorzenienie

Ktoś by przygarnął ?

https://www.facebook.com/14501181152...type=1&theater

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
:
Dziękuję

Wiesz, z tymi dawnymi czasy to bym nie generalizowała - ja jestem rocznik 69 i wśród moich rówieśników byli tacy, którzy dostawali pieniądze - inna sprawa, że nie zawsze było za nie co kupić.
No i właśnie - czy świat był lepszy kiedyś, kiedy czekolada była nie do dostania? (no bo jak się ją dostało, to ze szczęścia dostawało się kociokwiku) No tak, prawda, że doceniało się byle drobiazg - jeśli w sklepie był tylko ocet. Ale ja nie wspominam dobrze tamtej rzeczywistości - kiedy na pomarańcze na gwiazdkę czekało się jak na świętość. To było chore wg mnie.
Wybór wszystkiego w bród może z kolei zdeprawować - ale to znaczy, że inne zadanie mają rodzice dziś. I dostępność nie musi oznaczać, ze wszystko niżej quada albo czegoś takiego nie cieszy. Gucio potrafi się cieszyć z drobiazgów - bo nie spełniam jego każdego życzenia. I On wie, że ja jestem szefem.
Ale ma swoje drobne pieniądze - i małe prawo wyboru. I jest z tego strasznie zadowolony.
1

2 Prawda

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
:
Dziękuję

1

2 Prawda
Stary 2015-05-12, 12:50   #2840
gryx82
BAN stały

Cytat:
Zasadę jestem w stanie zrozumieć, ale przyznam, ze jakby przede mną w kolejce baba zaczęła szukać drobnych na dnie torebki to kultura (wypowiedzi zwłaszcza) by mnie opuściła w trybie nagłym.....

Cytat:
Piękna!
Stary 2015-05-12, 12:53   #2841
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna!
Stary 2015-05-12, 12:54   #2842
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Drobniakofobia! I myślisz, że to z tego się wzięła?
Wydaje mi się, że tak Nie jestem otrzaskana z zakupami, stresuje mnie to, stresuje mnie liczenie na gwałt drobniaków

Cytat:
Czasem mi wypadają z portfela Chodzi mi o ogólne grzebanie za złotówką bo "pani nie ma wydać". Więc unikam zakupów jeśli nie mam w ręku równej kwoty.

A jeśli chodzi o "dawne czasy" kiedy to niczego nie było to osobiście też mnie to nie zachwyca. Wręcz uważam, że zatrzymało mnie w eee rozwoju Dopiero dostęp do netu - uzyskany zbyt późno - pozwolił mi eee, rozwinąć horyzonty Muzyczne, stylowe, książkowe, hobbystyczne, znajomościowe. Wcześniej jak za ciemnogrodu łykałam co mi koleżanki z liceum podetknęły a i one nie były jakieś specjalnie "oświecone". Więc z perspektywy własnych doświadczeń cieszy mnie, że teraz jest wszystko a nie tylko ocet i Wigry 3

Stary 2015-05-12, 13:01   #2843
gryx82
BAN stały

Cytat:
Cudowna jest Dziwię się, że jeszcze nie znalazł się nikt chętny
Cytat:
Więc z perspektywy własnych doświadczeń cieszy mnie, że teraz jest wszystko a nie tylko ocet i Wigry 3
Stary 2015-05-12, 14:50   #2844
justynaneyman
Zakorzenienie

oesu, nie mogę się dodzwonić - już dwa razy i nic

chyba poprzeglądam używki na All to zawsze ratuje i koi nerwy

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 14:54   #2845
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Cudna
Dla takiego zwierza mogę nawet zrobić wyjątek w swym świeżym postanowieniu* o nie przygarnianiu już żadnych innych zwierzów, gdy nasze futra opuszczą ten padół

* Postanowienie podjęte w chwili w***wu na działalność sikaniową Miśki. Znów jest chora, znów pokazuje, że jest chora, sikając gdzie popadnie, byle na widoku. O zasikanej podłodze, ubraniach, kocu czy pantoflach nie wspominam, ale M. z konieczności ma nową klawiaturę, bo się starej nie dało uratować, a dziś rano się okazało, że miałam nosa, żeby na noc owinąć folią telefony

A propos octu i bananów - jak bylam mała, na Boże Narodzenie przyjeżdżała do sąsiadki jej córka ze Szwecji i przywoziła mi paczuszkę suszonych bananów. I to było święto roku...

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
A jeśli chodzi o "dawne czasy" kiedy to niczego nie było to osobiście też mnie to nie zachwyca. Wręcz uważam, że zatrzymało mnie w eee rozwoju Dopiero dostęp do netu - uzyskany zbyt późno - pozwolił mi eee, rozwinąć horyzonty Muzyczne, stylowe, książkowe, hobbystyczne, znajomościowe. Wcześniej jak za ciemnogrodu łykałam co mi koleżanki z liceum podetknęły a i one nie były jakieś specjalnie "oświecone".
Toczka w toczkę bym powiedziała

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:

Duża redakcja to dużo telefonów, spotkań, zajęć - dodzwonisz się Rozmówczyni jest profesjonalistką, nie olałaby sprawy.

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2015-05-12 o 18:08
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 17:30   #2846
Polly_
grozi wypollizowaniem

heja znad powrotu!

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

nic nie nadrobilam jesczze bo jestem w iscie greckim stanie ducha...nic mi sie nie chce..., cały dzien z didem na polu byłam (, na ornym też) a w chaupie syf kiła i mogiła
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 18:12   #2847
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Cudna
Dla takiego zwierza mogę nawet zrobić wyjątek w swym świeżym postanowieniu* o nie przygarnianiu już żadnych innych zwierzów, gdy nasze futra opuszczą ten padół
Ojciec od zawsze marzył o dużym psie, a jako trzecia trafiła nam się Sonia, no cóż
Cytat:
* Postanowienie podjęte w chwili w***wu na działalność sikaniową Miśki. Znów jest chora, znów pokazuje, że jest chora, sikając gdzie popadnie, byle na widoku. O zasikanej podłodze, ubraniach, kocu czy pantoflach nie wspominam, ale M. z konieczności ma nową klawiaturę, bo się starej nie dało uratować, a dziś rano się okazało, że miałam nosa, żeby na noc owinąć folią telefony

Cytat:
A propos octu i bananów - jak bylam mała, na Boże Narodzenie przyjeżdżała do sąsiadki jej córka ze Szwecji i przywoziła mi paczuszkę suszonych bananów. I to było święto roku...
Tak się zastanawiam i stwierdzam, że nie pamiętam z dzieciństwa jakichś akcji typu "pomarańcze rzucili!", może to przez to, że za młody jestem i mój świadomy okres dziecięcy przypadł na drugą połowę lat '80, wtedy jedynie z kawą były problemy (poprawcie mnie, jeśli się mylę; kolejkę za kawą pamiętam doskonale) Były jakieś ruskie pomarańcze (?) w syropie, w słoikach, gorzkie i niedobre. I sok brzozowy, też w słoikach, ino takich większych - to pamiętam Kakao rozpuszczalne z Niemiec - to też doskonale pamiętam, rarytas
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
heja znad powrotu!
Czeeeść! Zastanawiałem się ostatnio, jak długi ten urlop macie

---

Burze idą od zachodu (tfu-tfu! nie zapeszam!) Czytam właśnie zbiór wywiadów Torańskiej ("Są"), dobra rzecz
Stary 2015-05-12, 19:22   #2848
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
oto geneza ad sinupret
dwadzieścia barów temu

macham i znikam

Nie znikaj, ale rozumiem czas przygotowań, też bym znikała

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja kojarzyłam ze Betty na pewno była osobą dramatu

Cytat:
ja się na formę kotletów uparłam bo chciałam mieć co wziąć do pracy - aczkolwiek breja była bardzo smaczna

o, to może jakaś impreza na xx lecie
1. Rozumiem, też sie w końcu nauczę. Nei zawsze mam ochotę na breję.

2. Świetnie powiedziane

3.

Cytat:

Wspaniale to ujęłaś!

Cytat:

Wiesz, że zgapiłam Twój sposób, i pomaga mi.
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Duża redakcja to dużo telefonów, spotkań, zajęć - dodzwonisz się Rozmówczyni jest profesjonalistką, nie olałaby sprawy.
Zgadzam się.

Justyna już pewnie jest "po"
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 20:00   #2849
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
heja znad powrotu!
I jak, i jak? Opowiadaj

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 20:19   #2850
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Odnośnie powyższego - mam olbrzymią ochotę Cię za ten wywód uściskać - pozwolisz...?

BTW, też się w szkole uczyłam na pamięć sporo fragmentów z Pana Tadeusza - i nie tylko. Nie mam pojęcia, czy nadal coś takiego funkcjonuje, ale u mnie jeszcze i konkursy recytatorskie były....
ino nie uduś

u mnie konkursów nie było , ale człowiek co i rusz czegoś na pamięć sie uczył i przed klasą wygłaszał
Cytat:

Powiem Ci, że teraz to pewnie marzenie niejednego hipstera, taki rower
1.
2.tak między nami , to ciężkie toto jak cholera , bez przerzutki , z hamulcem w pedale , masakra nie jazda oddałam sąsiadu
Cytat:
Absolutnie nie oceniam czy świat był lepszy czy nie - pokazałam tylko pewną postawę wychowawczą , która dziś należy do rzadko stosowanych .
A niestety nadmierna dostępność powoduje u dziecka przesyt , znużenie bodźcami , co się przekłada na funkcjonowanie w dalszym życiu .
Właśnie nie spełniasz każdego życzenia Gucia - dlatego się cieszy . Nie jest przywalony nadmiarem i dostępnością . A dziecko , które ma stos zabawek po sufit i dostaje każdą , którą chce , nie potrafi się żadną zająć dłużej niż przez chwile i wiecznie jest znudzone i rozjęczane .
Natomiast czasy octu i kolejek były szkołą charakteru , wyrobiły odporność na trudności i umiejętności radzenia sobie . Jakkolwiek by tych czasów nie oceniać pozostaje to faktem .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości