Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-12, 10:40   #3481
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ile ma lat Twoj maz? Ile lat juz pracuje? Ja wiem, ze mojemu to nie przejdzie niestety. Ma poczucie misji i w to brnie, szkoda tylko, ze nie widzi, ze cierpimy na tym my, ale w sumie w podobnym domu wzrastal, to co sie dziwic
Mój mąż ma 34 lata, pracował już będąc w liceum więc już ładne 17 lat stażu pracy ma. Studia dopiero teraz robi i możliwe że to było motorem zmian bo siłą rzeczy ma mniej czasu i zobaczył że jak czegoś nie zrobi pierwszy na przedwczoraj to nic się nie dzieje, co więcej nikt tego nawet nie zauważa. Więc zdrowa olewczość mu się włączyła.
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
znając życie i mój ciążowy kalafior to ja nicki pomyliłam - PRZEPRASZAM
To dam znać jak ta spódniczka Nie mogę doczekać aż przyjdzie.
Zrób fotkę sukienki
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
A co do porodu. To nawet zaoferował się przeciąć pępowine.
Już mu instrukcje (z internetu) daje jakby mój poród się zaczął co ma robić. Boję się, że położna na czas nie przyjedzie i tż będzie musiał odbierać poród.
Jak ja bym rodziła w domu to przy parciu mój mąż by chyba sobie przypomniał że np. opony w samochodzie trzeba zmienić haha
Stary 2015-05-12, 10:43   #3482
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mój mąż ma 34 lata, pracował już będąc w liceum więc już ładne 17 lat stażu pracy ma. Studia dopiero teraz robi i możliwe że to było motorem zmian bo siłą rzeczy ma mniej czasu i zobaczył że jak czegoś nie zrobi pierwszy na przedwczoraj to nic się nie dzieje, co więcej nikt tego nawet nie zauważa. Więc zdrowa olewczość mu się włączyła.

Zrób fotkę sukienki

Jak ja bym rodziła w domu to przy parciu mój mąż by chyba sobie przypomniał że np. opony w samochodzie trzeba zmienić haha
Akurat mój tż jest słowny. I wytrzyma wszystko ( psychike to ma mocną). I on wolałby mi pomoc niż patrzeć jak robi to ktos inny.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:44   #3483
czarownica_tea
Zakorzenienie

Grrrrrr czy tylko ja tak nie znoszę prasować

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:45   #3484
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Zrób fotkę sukienki

Jakby tak mojemu sie wlaczyla... Moze go trzeba mocno w tylek kopnac
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:49   #3485
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
U nas mąż prasuje. Mi się zdarza raz na kilka miesięcy, bo tego nienawidzę. Tak samo jak mycia podłóg czy odkurzania.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:57   #3486
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Oczarowana - wczoraj wkleiłaś super spódnicę z bonprixu Bardzo fajna! Daj znać jak przyjdzie!
hehe to nie ja,to pewnie owieczka,ja nic nie wklejałam.temat ciażowych kiecków jest jeszcze dla mnie odległy Z resztą ja i tak w kiecce ciężarowej wyglądałabym jak rozjechana,wielka beza
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:58   #3487
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Akurat mój tż jest słowny. I wytrzyma wszystko ( psychike to ma mocną). I on wolałby mi pomoc niż patrzeć jak robi to ktos inny.
Mój akurat pod względem fizjologii to nie jest orłem. Woli negować rzeczywistość niż przyjąć do wiadomości niektóre rzeczy. Poza tym jak miałabym opiekę lekarza/położnej to założyłby że oni to lepiej zrobią a on tylko zawadza.
Cytat:

Ja też nienawidzę prasować, mam wielką michę pogniecionych rzeczy w szafie schowaną i udaję że jej nie ma.
Cytat:
Jakby tak mojemu sie wlaczyla... Moze go trzeba mocno w tylek kopnac
U Ciebie jest o tyle trudniej, że mentalność całego narodu jest nastawiona na takie poświęcenie pracy. W PL mój mąż był raczej wyjątkiem, bazowym podejściem do pracy jest olewczość i robienie tylko tyle, ile każą i ani grama więcej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 11:03   #3488
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Mamy chyba tego samego męża U mnie na strychu suszarka stoi już ze 3 tygodnie rozlożona non stop, wisi tam tylko jego pranie Ja juz odpuściłam ściąganie, niech się sam obsługuje. Potem mi wpiera, że mu schowałam ulubione skarpetki, albo zgubiłam majtki
ahaha skąd ja to znam!
też tak robię i suszaki potrafią wisieć i z tydzień.ale jasne,że są teksty:'gdzie są majtki,gdzie są skarpety"?
-"kochanie,wiszą od tygodnia na lince"

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:

nie tylko,ja nienawidze
no ale mus to mus,w gnieciuchach wstyd sie pokazać
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:06   #3489
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Mój akurat pod względem fizjologii to nie jest orłem. Woli negować rzeczywistość niż przyjąć do wiadomości niektóre rzeczy. Poza tym jak miałabym opiekę lekarza/położnej to założyłby że oni to lepiej zrobią a on tylko zawadza.

Ja też nienawidzę prasować, mam wielką michę pogniecionych rzeczy w szafie schowaną i udaję że jej nie ma.

U Ciebie jest o tyle trudniej, że mentalność całego narodu jest nastawiona na takie poświęcenie pracy. W PL mój mąż był raczej wyjątkiem, bazowym podejściem do pracy jest olewczość i robienie tylko tyle, ile każą i ani grama więcej.

Nie, za praca tz stoja ludzie i on sie rzekomo poswieca nie dla samej pracy i "firmy", tylko owych ludzi
Stary 2015-05-12, 11:08   #3490
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, za praca tz stoja ludzie i on sie rzekomo poswieca nie dla samej pracy i "firmy", tylko owych ludzi
Aha... czy tylko ja widzę sprzeczność że poświęca się dla obcych ludzi a własnej żony i dzieci wesprzeć nie może? Paranoja...
Stary 2015-05-12, 11:11   #3491
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

dzień dobry

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:11   #3492
czarownica_tea
Zakorzenienie

Przyszły śpiochy zamówione z Allegro. Nadruki ładne, śpiochy miękkie, bawełniane, rozpinane w kroku. Zobaczymy jak po praniu

Stary 2015-05-12, 11:13   #3493
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Aha... czy tylko ja widzę sprzeczność że poświęca się dla obcych ludzi a własnej żony i dzieci wesprzeć nie może? Paranoja...

Otoz to i to jest ta obluda! Stad zaproponowalam, ze moze mnie przestac kochac i zaczac traktowac jak czesc swojej pracy. Wydawalo mi sie, ze to inteligentny facet, ale niestety z logika jest na bakier. A w odpowiedzi uslysze tylko, ze ja nie wiem, jak jemu jest ciezko, ze nigdy go nie zrozumiem. No i vice versa
Stary 2015-05-12, 11:16   #3494
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Otoz to i to jest ta obluda! Stad zaproponowalam, ze moze mnie przestac kochac i zaczac traktowac jak czesc swojej pracy. Wydawalo mi sie, ze to inteligentny facet, ale niestety z logika jest na bakier. A w odpowiedzi uslysze tylko, ze ja nie wiem, jak jemu jest ciezko, ze nigdy go nie zrozumiem. No i vice versa
Jedyny plus że to o poświęcanie czasu pracy się rozbija a nie np. popijawy z kolegami czy czesanie koni w ramach hobby.
Cokolwiek on by nie mówił to woli siedzieć w pracy i tyle. Generalnie trzeba by zacząć szukać co ma w pracy czego nie ma w domu... może jakiś podziw, albo poczucie spełnionego obowiązki albo adrenalina? Kto by facetów zrozumiał...
Stary 2015-05-12, 11:29   #3495
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogóle to mnie wyprowadziła z równowagi wiadomość o pierwszym dziecku na czerwcowych mamach... bo zaraz będzie pierwszy poród na lipcowych, a potem nasza czwórka czy piątka z końcówki sierpnia...
Co Ty piszesz w ogóle?? Mówisz, że zostały nam 2 miesiące? Chyba zaraz zacznę panikować...

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ooooz suszaki?????? Omija i "nie mam majtek" - a wiszą, trzeba wyciągnąć rękę. A wózek ogólnie jest bardzo fajny, u nas na ulicach jest go zatrzęsienie. Lekki, dobrze się prowadzi i nie jest przekombinowany
O ludzie Mój też mnie wiecznie pyta o to, a przecież nie mieszkamy w jakiejś willi z tysiącem pokoi i albo są na suszarce albo w komodzie Ja mu ich nie chowam przecież po domu

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja mojemu zapowiedziałam, że ma wcześniej wracać z pracy i nie ma zmiłuj. On teoretycznie pracuje 9-17, ale chodzi teraz 10-18. Po porodzie będzie 8:30-16:30 i nie odpuszczę. A i tak w domu też będzie coś robił do pracy
Mój też mi zapowiedział, że nawet jak uda mu się wziąć ojcowski to i tak będzie musiał w ciągu dnia coś tam na kompie porobić
Masakra z tymi chłopaki i ich pracą - oni chyba myślą, że są niezastąpieni.

czarownica_tea fajne śpiochy Wkleisz linka, bo ja teraz właśnie biorę się za śpiochy i pajace, bo prawie w ogóle ich jeszcze nie mam.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 11:31   #3496
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zart polega na tym, ze moj tz nie jest pracoholikiem. To akurat typowe japonskie nastawienie. Szczerze? To mnie pomoc jego rodziny jest zbedna, tez nigdy nie wiem, kiedy mnie wystawia do wiatru (jak np przy pierwszym porodzie); takze ciezko jest a bedzie jeszcze bardziej.
Wiem, ze bedzie ok. Wiele takich glosow slysze, lekarze i polozne tez mnie wspieraja

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Oddaj choc troche - u nas tajfun i sie kisimy a corka robi sajgon w domu

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Ja juz mojemu zaproponowalam, ze opieke nade mna i dziecmi ma zaczac traktowac jako czesc swojej pracy, ale niestety nic nie wyegzekwuje.
Hahaha, mój to by mnie najlepiej zaorał. Żebym mu pomagała w pracy taaaaaaaaaaaaa już lecę, a potem wrócimy do domu, on "padnie" a ja będę musiała swoje zrobi.
Cytat:

Hehehhe też prasuję właśnie I jakieś strasznie ciężkie to żelazko
Cytat:
Przyszły śpiochy zamówione z Allegro. Nadruki ładne, śpiochy miękkie, bawełniane, rozpinane w kroku. Zobaczymy jak po praniu

Właśnie miałam powiedzieć, że ciekawe jak po praniu Np z Tesco są super ubrania ale prasowanki kiepskie.
Cytat:
Jedyny plus że to o poświęcanie czasu pracy się rozbija a nie np. popijawy z kolegami czy czesanie koni w ramach hobby.
Cokolwiek on by nie mówił to woli siedzieć w pracy i tyle. Generalnie trzeba by zacząć szukać co ma w pracy czego nie ma w domu... może jakiś podziw, albo poczucie spełnionego obowiązki albo adrenalina? Kto by facetów zrozumiał...

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:32   #3497
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Popijawy sa czescia pracy i to osobna dzialka. O czas wolny ktorego nie ma a chcialby tez sie klocimy. W pracy ma... zapiernicz
Stary 2015-05-12, 11:35   #3498
201701300931
Konto usunięte

Ja coś od soboty chodzę wiecznie niewyspana Ciągle mi się oczy zamykają, a i tak nie mogę zasnąć. Już mnie to powoli zaczyna denerwować

Jadę dzisiaj po ostatnią paczuszkę ubranek z allegro i już daję sobie z tym spokój
Stary 2015-05-12, 11:36   #3499
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

czarownica_tea
Też nienawidzę prasować!!!!!!

bianeczkaa
Mój to zapomina wstawić prania w piątek i robi je w niedziele i czasami idzie w mokrych bo nie wyschnął. Wiesz może Twój mąż ma ulubione ciuchy robocze a resztę po prostu trzyma z sentymentu hehe

Tak czytam dziewczyny i powiem wam, że praca powinna służyć człowiekowi a nie odwrotnie. Mam znajomych co są na dobrej pozycji finansowej, ale on wychodzi o 6 a wraca 20-21. I co oni mają z życia? Co z tego, że więcej kasy jak ich relacje przez to cierpią... i podejście: bo teraz wole się dorobić. Wolę żyć skromniej niż mieć kasy a nie mieć męża w domu ani czasu na odpoczynek.

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-05-12 o 11:39
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 11:38   #3500
party_girl7
Zakorzenienie

Hej piękna pogoda! Ja od rana nadrabiam weekendowe zaległości w sprzątaniu, podłogi, kurze, umylam 3okna i zrobiłam pranie.
A dziś w planach warsztaty mamo to ja, tylko nie potrafię zrobić tej laurki, 0 pomysłów
U mnie też brzuch mały, no ale ruchy są częste wiec jestem spokojna
Stary 2015-05-12, 11:40   #3501
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Co Ty piszesz w ogóle?? Mówisz, że zostały nam 2 miesiące? Chyba zaraz zacznę panikować...
Jak mamy terminy na koniec sierpnia to równie dobrze i 5 czy 10 możemy urodzić. Także wiesz, kalendarz nie kłamie
Cytat:
Popijawy sa czescia pracy i to osobna dzialka. O czas wolny ktorego nie ma a chcialby tez sie klocimy. W pracy ma... zapiernicz
Chyba czeka was poważna rozmowa bo jak dziecko się urodzi to nie będzie czasu ani sił na takie przemeblowywanie życia.
Nie liczyłabym na to że nagle z 15 godzin zejdzie do 8 w pracy ale oczekiwałabym jasnych deklaracji co się zmieni. Nie możesz się godzić na życie samotnej matki w gruncie rzeczy...
Cytat:
Ja coś od soboty chodzę wiecznie niewyspana Ciągle mi się oczy zamykają, a i tak nie mogę zasnąć. Już mnie to powoli zaczyna denerwować

Jadę dzisiaj po ostatnią paczuszkę ubranek z allegro i już daję sobie z tym spokój
A masz już całą wyprawkę?

Ja też ostatnio jestem senna i nic mi się nie chce, chyba rację miał ktoś kto powiedział że objawy I trymestru wracają w III...
Stary 2015-05-12, 11:42   #3502
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
hehe to nie ja,to pewnie owieczka,ja nic nie wklejałam.temat ciażowych kiecków jest jeszcze dla mnie odległy Z resztą ja i tak w kiecce ciężarowej wyglądałabym jak rozjechana,wielka beza
no już nie przesadzaj
Stary 2015-05-12, 11:42   #3503
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
dziewczyny i powiem wam, że praca powinna służyć człowiekowi a nie odwrotnie. Mam znajomych co są na dobrej pozycji finansowej, ale on wychodzi o 6 a wraca 20-21. I co oni mają z życia? Co z tego, że więcej kasy jak ich relacje przez to cierpią... i podejście: bo teraz wole się dorobić. Wolę żyć skromniej niż mieć kasy a nie mieć męża w domu ani czasu na odpoczynek.
Dla mnie dobrobyt oznacza luz finansowy - jak mam ochotę to idę, kupuję sukienkę na przykład i budżetu domowego to nie rujnuje. I więcej mi do szczęścia nie potrzeba.
Zgadzam się z Tobą że ludzie nie znają umiaru, nie potrafią się cieszyć z tego co mają tylko gonią za tym co "lepsze".

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 11:46   #3504
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
czarownica_tea
Też nienawidzę prasować!!!!!!

bianeczkaa
Mój to zapomina wstawić prania w piątek i robi je w niedziele i czasami idzie w mokrych bo nie wyschnął. Wiesz może Twój mąż ma ulubione ciuchy robocze a resztę po prostu trzyma z sentymentu hehe

Tak czytam dziewczyny i powiem wam, że praca powinna służyć człowiekowi a nie odwrotnie. Mam znajomych co są na dobrej pozycji finansowej, ale on wychodzi o 6 a wraca 20-21. I co oni mają z życia? Co z tego, że więcej kasy jak ich relacje przez to cierpią... i podejście: bo teraz wole się dorobić. Wolę żyć skromniej niż mieć kasy a nie mieć męża w domu ani czasu na odpoczynek.

No wlasnie. A pozniej przyjdzie taki maz, kupi zonie drogi prezent i mysli, ze wszystko jest ok. A plany podrozy, etc odkladamy na emeryture. Chyba musze naklonic tz, zebysmy stad wyjechali
Stary 2015-05-12, 11:46   #3505
201701300931
Konto usunięte

Cytat:

Ja też ostatnio jestem senna i nic mi się nie chce, chyba rację miał ktoś kto powiedział że objawy I trymestru wracają w III...
Jeśli chodzi o ubranka to mam sporo. I tylko to.

Ja przynajmniej w I trymestrze mogłam spać w każdym momencie w każdej pozycji. A teraz co z tego, że oczy mi się zamykają, jak zasypiam około 2 godzin
Stary 2015-05-12, 11:47   #3506
czarownica_tea
Zakorzenienie

Owieczka- jak wrócę do domu i siądę do lapka to wkleję. Bo to TŻ zamawiał . Chyba ze chcesz poczekać aż upiorę i zobaczę jak ich jakość. Kosztowały 10 zeta za sztukę plus za przesyłkę wiec wyszło jakieś 12 za pare. Nie wiem jak jakość tych obrazków.

Stary 2015-05-12, 11:48   #3507
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mamy terminy na koniec sierpnia to równie dobrze i 5 czy 10 możemy urodzić. Także wiesz, kalendarz nie kłamie

Chyba czeka was poważna rozmowa bo jak dziecko się urodzi to nie będzie czasu ani sił na takie przemeblowywanie życia.

Nie liczyłabym na to że nagle z 15 godzin zejdzie do 8 w pracy ale oczekiwałabym jasnych deklaracji co się zmieni. Nie możesz się godzić na życie samotnej matki w gruncie rzeczy...

Regularnie mamy powazne rozmowy, ktore bic nie wnosza. I przypominam jeszcze jedno: teraz to bedzie nasze drugie dziecko, wiec to nie jest swiezy temat i zaskoczenie dla niego. Tylko on nawet nie jest w stanie nic zadeklarowac
Stary 2015-05-12, 11:48   #3508
party_girl7
Zakorzenienie

Aha, tez mam na sobie ten stanik z Lidla z miętowa koronką, już 2gi dzień i jest na prawdę wygodny! Fakt faktem że musiałam zwezic pod biustem, ale teraz jest ok.
Stary 2015-05-12, 11:50   #3509
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o ubranka to mam sporo. I tylko to.

Ja przynajmniej w I trymestrze mogłam spać w każdym momencie w każdej pozycji. A teraz co z tego, że oczy mi się zamykają, jak zasypiam około 2 godzin
Ja oprócz ubranek też nic nie mam także luzik. Resztę zostawiam na czerwiec-lipiec.
Cytat:
Owieczka- jak wrócę do domu i siądę do lapka to wkleję. Bo to TŻ zamawiał . Chyba ze chcesz poczekać aż upiorę i zobaczę jak ich jakość. Kosztowały 10 zeta za sztukę plus za przesyłkę wiec wyszło jakieś 12 za pare. Nie wiem jak jakość tych obrazków.

To chyba bianeczka pytała
Stary 2015-05-12, 11:55   #3510
AaaMarta
Zadomowienie

Dziewczyny, jakie pieluszki najlepiej kupic ? Oprócz tetrowych znalazlam jeszcze muślinowe i bawełniane.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości