Konto w banku [ również internetowym ] dla młodzieży. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-24, 14:49   #151
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Dot.: Konto w banku [ również internetowym ] dla młodzieży.

Cytat:
Napisane przez mgosiekm Pokaż wiadomość
tak mi sie wydaje... bo sama tak mialam, ale powiem szczerze ze nie orientuje sie w terazniejszcyh przepisach, moze sie cos zmienilo?

gramma dzieki
ja tak mam, zalozone razem ze zwyklym, a czy osobno mozna to nie wiem.
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-01, 12:26   #152
LustForLife
Zadomowienie

Jednak wyszło na to, że mam to konto w WBK i już na wstepie nie moge sie zalogowac na WBK24. Została mi jeszcze jedna próba, a potem mi zablokuja usługe i bede musiała dzwonic :/. Ale nie rozumiem o co chodzi. Przecież podałam NIK i PIN takie jakie dostałam...
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 13:35   #153
imago84
Wtajemniczenie

a jakie macie zdanie na temat banku ING
tam chce założyć konto studenckie...

chociaż mam jeszcze podbitą legitymacje studencką(do 31 paź 2008) ale studentka juz nie jestem, czy moge założyc konto studenckie (do 26 roku życia mam 24), chyba zadnych kłopotow pozniej nie ma bo nie sprawdza mnie czy studiuje czy nie

chyba ze założe konto <30 czyli komfort w tymże banku
Stary 2008-10-22, 16:12   #154
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Jednak wyszło na to, że mam to konto w WBK i już na wstepie nie moge sie zalogowac na WBK24. Została mi jeszcze jedna próba, a potem mi zablokuja usługe i bede musiała dzwonic :/. Ale nie rozumiem o co chodzi. Przecież podałam NIK i PIN takie jakie dostałam...
typowe dla WBK. moj TZ mial non stop ten problem, dlatego zrezygnowal z WBK, bo nikt sie tym nie zainteresowal...
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 16:33   #155
moooniaaaa
Zakorzenienie

Czy ktoś z Was miał/ma konto indywidualne w Inteligo? i może się podzielic za/przeciw?
Edit: doczytałam

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2008-10-22 o 16:36 Powód: dopisek
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 22:52   #156
mmm3m
BAN stały

A ja mam pytanie jakie konto wybrać jeśli mam takie wymogi:

- jest mi ono potrzebne jedynie do wpłacania wypłaty na moje konto (wymóg pracodawcy)
- nie zamierzam trzymać na nim żadnego grosza ( po otrzymaniu wypłaty zamierzam ściągnąć do ręki całą sumę, nie będę nic trzymać na koncie)
-no i minimalne opłaty za wszystko.

tak, wiem - ciężko dogodzić, ale dla mnie banki to zło i nie zamierzam trzymać u nich moich pieniędzy, ale jakoś muszę dostawać przelew z wypłatą ;/

kto mnie poratuje najodpowiedniejszą ofertą dla mnie? (do piątku muszę podać nr konta;/ )
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 00:05   #157
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie jakie konto wybrać jeśli mam takie wymogi:

- jest mi ono potrzebne jedynie do wpłacania wypłaty na moje konto (wymóg pracodawcy)
- nie zamierzam trzymać na nim żadnego grosza ( po otrzymaniu wypłaty zamierzam ściągnąć do ręki całą sumę, nie będę nic trzymać na koncie)
-no i minimalne opłaty za wszystko.

tak, wiem - ciężko dogodzić, ale dla mnie banki to zło i nie zamierzam trzymać u nich moich pieniędzy, ale jakoś muszę dostawać przelew z wypłatą ;/

kto mnie poratuje najodpowiedniejszą ofertą dla mnie? (do piątku muszę podać nr konta;/ )
mBank
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 08:49   #158
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
mBank
Ja też wybrałabym mBank.
gramma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 10:35   #159
mmm3m
BAN stały

o dziękuję, ale jaką dokładnie ich ofertę? spełnia wszystkie moje wymagania? ;]
Stary 2009-08-19, 10:54   #160
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz do wyboru kilka rachunków - eKonto, eMax, eMax Plus i warto sobie je wszystkie założyć, może kiedyś zmienisz zdanie, co do banków i się przydadzą Jeśli chcesz tylko wypłacać, to będziesz korzystać z eKonta, przelewy za darmo, prowadzenie konta i karty też. Czyli nie zapłacisz za nic... no chyba, że zależy Ci na wyciągach itd.
Ale... do piątku nie zdążysz, umowę trzeba odesłać, a później oni muszą aktywować rachunek, z tego co pamiętam.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez ratta
Czas edycji: 2009-08-19 o 10:57
ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 11:43   #161
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
było już tysiąc razy o tym w wątku, na ich stronie tez mozesz zobaczyc.
Jeśli udasz sie do mKiosku, to załatwisz wszystko od ręki, tylko na kartę bedziesz musiala poczekac.
Stary 2009-08-19, 12:00   #162
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli udasz sie do mKiosku, to załatwisz wszystko od ręki, tylko na kartę bedziesz musiala poczekac.
O kurcze, jak zakładałam konto to takiego cudu nie było
Ale to chyba nie w każdym mKiosku, na stronie jest coś o cyber cafe. Szkoda, że reklamacji tam złożyć nie można

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 13:13   #163
mmm3m
BAN stały

Cytat:
było już tysiąc razy o tym w wątku, na ich stronie tez mozesz zobaczyc.
nie znalazłam;p

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ratta Pokaż wiadomość
Masz do wyboru kilka rachunków - eKonto, eMax, eMax Plus i warto sobie je wszystkie założyć, może kiedyś zmienisz zdanie, co do banków i się przydadzą Jeśli chcesz tylko wypłacać, to będziesz korzystać z eKonta, przelewy za darmo, prowadzenie konta i karty też. Czyli nie zapłacisz za nic... no chyba, że zależy Ci na wyciągach itd.
Ale... do piątku nie zdążysz, umowę trzeba odesłać, a później oni muszą aktywować rachunek, z tego co pamiętam.

dziękuję, chyba skuszę się na eKonto najwyżej nie zdążę do piątku, personalna chyba zrozumie, że to nie idzie tak rach-ciach;p
Stary 2009-08-19, 13:32   #164
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ratta Pokaż wiadomość
O kurcze, jak zakładałam konto to takiego cudu nie było
Ale to chyba nie w każdym mKiosku, na stronie jest coś o cyber cafe. Szkoda, że reklamacji tam złożyć nie można
To prawda, w nie każdym. Na stronie można sobie sprawdzić, w którym można podpisać umowę od razu.
Cytat:
nie znalazłam;p[COLOR="Silver"]
A czytałaś wogóle ten wątek?? W co drugim poście jest o mBanku.
Stary 2009-08-19, 13:44   #165
mmm3m
BAN stały

Chodziło mi o to, że szukałam na stronie mBanku i akurat nie znalazłam tej oferty wcześniej. (wątek jest za długi a nie mam zbytnio teraz czasu na jego dokładne przewertowanie, więc przepraszam, za jakieś powtórki)
Stary 2009-08-19, 13:46   #166
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o to, że szukałam na stronie mBanku i akurat nie znalazłam tej oferty wcześniej. (wątek jest za długi a nie mam zbytnio teraz czasu na jego dokładne przewertowanie, więc przepraszam, za jakieś powtórki)
jest taka opcja jak " przeszukaj wątek" znajduje informacje w wątku.
Stary 2009-08-19, 15:55   #167
mmm3m
BAN stały

czepiasz się ;p

jakbym miała czas, to nawet calutki bym przeczytała, nie każdy siedzi na kompie całymi godzinami i ma czas na przeszukiwania, tym bardziej jeśli co 2 min komp pada, więc wiesz .. : ]
Stary 2009-08-19, 19:04   #168
eloania
Zadomowienie

ja mam konto w city banku i odradzam;/
zalozylam tam pare lat temu za namowa rodzicow...
ale jest calkowicie niepraktyczne...

tez zastanawialam sie nad zmiana na mBank.
Stary 2009-08-20, 12:44   #169
mmm3m
BAN stały

Czytałam tę ich ofertę, i wydaje mi się rozsądna. Dziś jadę podpisać umowę, ale nim to zrobię jeszcze ich podpytam dla pewności
Stary 2009-09-07, 10:47   #170
mmm3m
BAN stały

dla posiadaczek Ekonta w mbanku:
po jakim czasie otrzymałyście karty do bankomatów?
Stary 2009-09-20, 13:58   #171
lukrecja222
Zakorzenienie

czytałaś regulamin?

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2009-09-20 o 21:20
Stary 2011-05-02, 22:55   #172
beaata
Rozeznanie

Hej nie wiem gdzie zadać to pytanie a nie chce zakładać nowego wątku. Mam pytanie dotyczące eurokonta intro. Za miesiac bede za granica Chcialabym wplacic w tamtejszym banku pieniądze w obcej walucie (euro) po powrocie do polski Chcialabym je wyciągnąć. Chcialabym dowiedziec sie ile moze kosztowac taka transakcja ?

beaata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 20:54   #173
mmm3m
BAN stały

Parę lat temu chyba własnie tym watku wybrałam razem z wami konto w mbanku. Wtedy miało to sens, ale obecnie porobiły się takie zmiany, że mam ochotę zrezygnowac z tego konta. Co obecnie polecacie?

o to co mnie zaczęło wkurzac w mbank:

- nagle mogę schodzić poniżej zera w zakupach, tzn, bywam na minusie, co wcześniej było niemożliwe
- nie pojawia się od razu na koncie informacja ile tak naprawdę mam pieniążku. NP. DWA DNI TEMU MIAŁAM 123 ZŁ, a dzisiaj bez zakupów mam ich 4 zł. Czyli jeśli ktoś dokładnie nie kontroluje swoich wydatków, co mi się zdarza, myśli, że ma jeszcze sporo na koncie a tu się okazuje, że ejszcze pewnych wpłat nie zaksięgowano. Kiedyś nie było takich sytuacji. Od razu schodziło z konta tyle ile powinno i od razu wiedziałam co jeszcze na nim mam.
-Karta - kiedyś darmowa , teraz płatna
- karta zbliżeniowa ;/
- kiedyś szybkie przelewy były chyba za 0 zł, teraz się do nich dopłaca, nawet nie mogę znaleźć w regulaminach - ile ;/
- ciągłe zmiany taryf, regulaminu etc.

to chyba wszystko, może o czymś zapomniałam. Jeśli macie konto w banku,. który nie wprowadza co chwilę jakichś zmian opłat i regulaminu, oraz nie posiada przeze mnie wymienionych wad, dajcie znać. Mnie już trafia w mbanku ;/
Stary 2012-04-19, 08:08   #174
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492
Konto usunięte

mmm3m też się wkurzam, ze względu na ciągłe zmiany, jak zakładałam konto to wszystko co mi potrzebne, było darmowe. Ale nie wiedziałam nawet, że można być na minusie, może to wcale nie jest aż takie złe? Ja bynajmniej kontroluję swój stan konta co jakiś czas Karta zbliżeniowa ma być wygodą, a nie utrudnieniem. Myślę, że i tak mBank należy do najlepszych banków dla młodych osób.
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 11:05   #175
mmm3m
BAN stały

Bycie na minusie jest złe, bo straszą regularnymi smsami, i każą spłacić (wpłata na nasze konto).
Ja się chyba przeniosę do ING, konto Direct - kolezanka poleca, i jak tak rozmawiałyśmy, nie ma takich problemów jak w mbank.
Stary 2012-04-19, 11:11   #176
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492
Konto usunięte

to raczej normalne, że trzeba spłacić. Poza tym, jak idę kupić coś większego (ubranie np.) to wiem ile mam na karcie i na ile mogę sobie pozwolić. Jak mam np. 29zł, a bluzka kosztuje 30, to mogę ją kupić, a za kilka dni wpłacę coś na konto. Ja byłam długo na minusie, przez pobieranie opłat miesięcznych za kartę i jakoś nie dostałam żadnego smsa.
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 11:14   #177
mmm3m
BAN stały

[1=9cfdbdf4a8633c241406c59 618b1b1f07a8603a7_62eda0f 28d492;33646225]to raczej normalne, że trzeba spłacić. Poza tym, jak idę kupić coś większego (ubranie np.) to wiem ile mam na karcie i na ile mogę sobie pozwolić. Jak mam np. 29zł, a bluzka kosztuje 30, to mogę ją kupić, a za kilka dni wpłacę coś na konto. Ja byłam długo na minusie, przez pobieranie opłat miesięcznych za kartę i jakoś nie dostałam żadnego smsa.[/QUOTE]
Tak tak, ale chodzi o to, że byłam raz tak na minusie tylko dlatego, bo jak sprawdzałam stan konta miałam wystarczając ilość kasy, a nie wiedziałam, że wprowadzili zmiany i księgowanie się opóźnia. Tak więc, miałam na koncie mniej niż mi to wskazywało.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Jeśli miałaś minusy przez ściąganie z karty to oni raczej nie mają powodów by słać sms - bo ta kasa i tak szła do nich
Stary 2015-05-11, 13:14   #178
Xsenia_a
BAN stały

Konto dla młodych w pko bp ma świetne warunki, przynajmniej ja tak uważam
Xsenia_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 22:26   #179
userrr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wanilla Pokaż wiadomość
Dziewczynki drogie.
Zwracam, się do wam z serdeczną prosbą. Mam rocznikowo 16 lat. I jestem na tyle 'duża' , że chciała bym mieć konto w banku. Pieniądze, raczej mnie się trzymają, ale i tak nie lubię mieć ich pod łapką, bo strasze kusza do wydawania

Moi rodziec mają konto w PKO S.A. wiec tak sądze, ze konto młodzieżowe bym zakładała właśnie w tym banku.

Zanim zaczne 'dręczyć' rodziców, chciała bym wiedziec na czym to polega i czy takie konto jest podobne do takiego prawdziewgo dorosłego?

A teraz najważniesze: Czy mozna mieć karte bankowatową, bądz kono w banku w internecie?

i ile wynoszą opłaty comiesieczne.

jeśli wiecie to piszcie. Bardzo proszę.

I jeszcze jeśli wystapiły jakieś błedy to bardzo przepraszam
nie musisz mieć konta tam gdzie rodzice,

rodzic się godzi na założenie przez dziecko od 13 do 18 roku życia konta za które odpowiada rodzic, a dziecko jest wyswietlane na logowaniu i karcie imie nazwisko, dopytaj bank czy jak stuknie ci 18 to konto będzie w całości tylko twoje czy trzeba będzie jeszcze coś zrobić,

jak PKO to założ sobie Inteligo, jest bardzo przyjazne, wpłaty w PKO na to konto chyba bezpłatne i wybieranie kasy z bankomatów PKO bezpłatne, a jak chcesz bezpłatne wszystkie bankomaty w kraju to Raiffeisen Bank ma fajną oferte, bezpłatne konto i 3 zł za kartę chyba, że zapłacisz nią 200 zł, Inteligo ma też płatną karte, a uslugę wszystkich bankomatów w kraju płatną dodatkowo jeśli się chce, Raiffeisen ma to bezpłatne ale za przelew na Raiffeisen możesz płacić prowizje, może też być Deutsche Bank, Bank Smart wszystko bezpłatne, sprawdź cenniki i wybierz co tam wolisz, niektóre banki mają do wyboru taryfy, więc jak chcesz netowy to wybierz odpowiednią i będzie ok,

sam bank PKO jest tak skostniały, że odradzam, za wszystko chcą kase

Cytat:
Parę lat temu chyba własnie tym watku wybrałam razem z wami konto w mbanku. Wtedy miało to sens, ale obecnie porobiły się takie zmiany, że mam ochotę zrezygnowac z tego konta. Co obecnie polecacie?

o to co mnie zaczęło wkurzac w mbank:

- nagle mogę schodzić poniżej zera w zakupach, tzn, bywam na minusie, co wcześniej było niemożliwe
- nie pojawia się od razu na koncie informacja ile tak naprawdę mam pieniążku. NP. DWA DNI TEMU MIAŁAM 123 ZŁ, a dzisiaj bez zakupów mam ich 4 zł. Czyli jeśli ktoś dokładnie nie kontroluje swoich wydatków, co mi się zdarza, myśli, że ma jeszcze sporo na koncie a tu się okazuje, że ejszcze pewnych wpłat nie zaksięgowano. Kiedyś nie było takich sytuacji. Od razu schodziło z konta tyle ile powinno i od razu wiedziałam co jeszcze na nim mam.
-Karta - kiedyś darmowa , teraz płatna
- karta zbliżeniowa ;/
- kiedyś szybkie przelewy były chyba za 0 zł, teraz się do nich dopłaca, nawet nie mogę znaleźć w regulaminach - ile ;/
- ciągłe zmiany taryf, regulaminu etc.

to chyba wszystko, może o czymś zapomniałam. Jeśli macie konto w banku,. który nie wprowadza co chwilę jakichś zmian opłat i regulaminu, oraz nie posiada przeze mnie wymienionych wad, dajcie znać. Mnie już trafia w mbanku ;/
masz jakiś limit kredytowy, że możesz być na minusie ?

Cytat:
Bycie na minusie jest złe, bo straszą regularnymi smsami, i każą spłacić (wpłata na nasze konto).
Ja się chyba przeniosę do ING, konto Direct - kolezanka poleca, i jak tak rozmawiałyśmy, nie ma takich problemów jak w mbank.
ING kolejna drożyzna jak PKO, a jakie to problemy są w mBank ?

co ja polecam, czyli te fajniejsze moim zdaniem,
GetinOnline, Idea Bank, Bank Smart, mBank, Inteligo, Deutsche Bank, Raiffeisen Bank,, Volkswagen Bank, Toyota Bank, zawsze sprawdzajcie cenniki zanim wybierzecie bo mogą zmieniać,

nie polecam,
PKO, ING, Pocztowego, SKOK, Bank Spółdzielczy, T-Mobile usługi bankowe, podwyższyli opłatę za kartę do 6 zł,

są mniej znane,
BGŻ, BOŚ

Edytowane przez userrr
Czas edycji: 2015-05-11 o 22:55
userrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 14:20   #180
dominikpanka90
Przyczajenie

Miał ktoś może konto w Raiffeisen Bank? Teraz reklamuje je, że jest takie dobre. Wiem, że w BGŻ Optima mają konto oszczędnościowe na 3% z którego można wpłacać i wypłacać do woli, za darmo. Wszystkie przelewy darmowe.
Jeśli ktoś poszukuje informacji na temat lokat bankowych - zachęcam sprawdzić bezpieczny-zysk.com - najlepsze lokaty bankowe 2015 - moje zestawienie najwyżej oprocentowanych lokat. Analizuję tam najlepsze oferty banków i poddaje je ocenie.
dominikpanka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości