|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry ochronne - ZBIORCZY CZ.II
Gwiazdo, przetestuję i opiszę filtr Biodermy dopiero jutro, bo wypadł mi dziś wyjazd i nie chciałam ryzykować jak z fluidem LRP, który całkowicie zjechał mi z czoła
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Dostałam dzisiaj smsa o jutrzejszej promocji w Super Pharm, może któraś skorzysta. Dla posiadaczy karty Life Style (można wyrobić na miejscu) w dniu 13.05 obowiązuje zniżka -40% na kosmetyki do opalania. |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3153 |
Zadomowienie
|
Niestety nie wiem. Kiedyś go wynalazłam na wizazu jako dobry, stabilny filtr, którego nie destabilizują podkłady. Faktycznie ten krem nie bieli, dobrze zachowuje się z podkładem, nie przetłuszcza. Ja mam cerę trądzikowa, bardzo łatwo ją zapchać i dwa kremy na raz to raczej za dużo, zaraz by mnie zapchało. Zastanawiam się, czy tego nie zmieszać z kwasem hialuronowym, ale czy to wtedy nie zmniejszy właściwości ochronnych tego kremu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Dzień z Biodermą już za mną i muszę przyznać, że to całkiem nienajgorszy filtr
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proszę się nie sugerować linią włosów, nie wychodziłam dzisiaj do ludzi więc nie chciało mi się bawić z idealnym rozcieraniem filtra w tym miejscu, a na zdjęciu to wygląda dużo dużo gorzej ![]() Jeśli miałabym go po tym jednym teście porównać do innych filtrów, to ze względu na lepszy efekt wizualny i niższą cenę Pharmaceris zostaje moim numerem 1, aczkolwiek gdyby nie on, to chyba nie miałabym nic przeciwko Biodermie. Photoderm MAX Creme obok filtrów LRP ma najwyższe na rynku PPD (42) i w moim odczuciu bije je na głowę jeśli chodzi o komfort stosowania ![]() ![]() ![]() Edit: Na stronie Biodermy znalazłam zakładkę kuponem rabatowym na filtry z podanymi adresami aptek, w których on obowiązuje, myślę, że można by tam spróbować poprosić o próbki (na liście są 2 apteki w których dostałam próbkę kremu bezbarwnego i odlewkę tonującego). Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2015-05-13 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda to bardzo wyjściowo, na tyle że czuję się zachęcona ![]() Przy Pharmacerisie najlepiej jakbym matowiła go co 3-4 godziny, ale nie chcę latać tak często do lustra, więc robię to co 4-5. Długotrwale matującego, barwionego pudru niestety nie znalazłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma 20 (tak jak jest wymagane w deklaracji europejskiej taką dostałam odpowiedź) moim zdaniem spokojnie możesz zmieszać z żelem hialuronowym ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
może uda się wydębić próbke, zawsze tańszy niż LRP no i wysokie PPD a przepisowa ilość filtra na twarz to chyba 1,5-1,8 ml
![]() |
#3157 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Filtr stosuję na sama twarz (1 - 1.2 ml), 1.5 - 1.8 to chyba ilość na twarz razem ze szyją. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co ja czytałam 1,5-1,8 na twarz bez szyi
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Drugi dzień z Biodermą, tym razem w wersji 0.9 ml kremu (tyle zostało z mojej, niby nowej, 5 ml próbki
![]() ![]() ![]() Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2015-05-14 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Wtajemniczenie
|
1,8 filtra to na całą głowę chyba wyjdzie. Linkuję (nie pierwszy raz już) wątek z LU, z którego wynika, że 1 ml spokojnie wystarczy http://www.laboratoriumurody.pl/foru...tra,t1243.html
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Zapałko efekt jest mega!!! Kurcze, zachęciłaś mnie do prób.
#3161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie Wizażanki
![]() Mam kilka pytań, które mnie nurtują: - Co oznacza PA+++ w filtrze UV? Wiem tylko, że są to jakieś azjatyckie filtry. - Czy istnieje filtr, który wytrzyma pod makijażem lub bez niego cały dzień? Mój portfel nie może znieść wydatków związanych z zużyciem filtrów poprzez nakładanie ich co 2 godziny ![]() - Jak ponowić aplikację filtrów na twarz, gdy mamy na sobie makijaż ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mało kto tu aplikuje ponownie filtr, to już jest ortodoksja. A producenci piszą o ponownej aplikacji pod kątem plażowania. W normalnych warunkach to jest niewykonalne, oznaczałoby podporządkowanie życia filtrom. Już nie mówiąc o tym, że mało która skóra zniosłaby dobrze ciągłe zmywanie, tarcie i ponowne smarowanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Rozeznanie
|
Spotkałam się z zestawieniem, gdzie było podane, że PA+++ to PPD 14-17, natomiast PA++++ powyżej 17.
UWAGA! W ten weekend w Ziko Dermo rabat 20% na zakupy od 100zł na cały asortyment z wyjątkiem promocji i opakowań promocyjnych. Może komuś się przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostaje przy LRP i Vichy pewnie skusze się jeszcze na pharmacerisa skoro tak go chwalicie ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() musze sobie o nich jeszcze poczytać
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3168 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wy też tak robicie? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Photoderm MAX SPF 50+ Creme jest wyżej kilka postów
I chcę rozmawiać tylko serca biciem, I westchnieniami i całowaniami; I tak rozmawiać godziny, dni, lata, Do końca świata i po końcu świata. (A. Mickiewicz) Edytowane przez Gwiazda Wieczorna Czas edycji: 2015-05-15 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
Ja twarz po myciu spryskuję wodą termalną Avene, ale muszę ją osuszyć chusteczkę. To znaczy, po tym zabiegu mogę jeszcze raz zwilżyć twarz wodą i wmasować kwas hialuronowy, a następnie krem z filtrem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn znających się na składach. Który z tych kremów ma stabilne filtry i będzie najmniej tłusty? http://www.rossnet.pl/Produkt/Dax-Su...3266,6524,5881
http://www.rossnet.pl/Produkt/Dax-Su...3273,4808,6038 http://www.rossnet.pl/Produkt/Lirene...2863,6524,5881 http://www.rossnet.pl/Produkt/Sunozo...6136,6524,5881 http://www.rossnet.pl/Produkt/Kolast...5368,4808,6038 |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Ja bym spryskala termalna i nie osuszala tylko wmasowala zel potem filtr
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jest teraz gdzies wlasnie promocja na pharmaceris ;p. ? Musze kupic ten filtr ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz częściej spotykam się z opinią, że przy stosowaniu kwasu azelainowego powinno się stosować filtry z SPF 30, przy peelingach tym kwasem SPF 50 (+). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego tak ? Chyba ta 50 nie zaszkodzi ? Ogolnie jaak znajde dobry kren tylko z 30 spf to tez mize byc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() przesledziłam kilka stron wątku i zgłupiałam całkowicie. Powracam do tego tematu co roku na wiosnę ( tak, tak wiem, że filtrów trzeba używac cały rok) i co roku zaczynam wszystko od nowa. Od nowa poszukiwania kremu z filtrem na noc używam kremu z kwasami i chyba powinnam na dzień uzywac czegos z filtrem. Potrezbuje kremu do twarzy i dekoltu. Czy ja dobrze rozumiem: takie kremy stosuje się zamiast zwykłego kremu na dzień? latem strasznie swieci mi sie cera, zawsze nakładam cos matującego + krem bb matujacy i jakos daje radę. Jeśli wiem , że bede długo przebywała na słoncu na policzki wrzucam cos z filtrem. w tym roku chcialaby zastosowac cos konkretneego i zupełnie nie wiem od czego zacząć ;(
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz matowić filtr to pomyśl raczej o pudrze, a nie o kremie pod filtr, bo ten i tak się będzie świecił, zwłaszcza że Twoja cera ma do tego skłonność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja używam normalnie kremu Ducray z filtrem 50+ i on zachowuje sie jak normalny krem. Właśnie tutaj pisałam, czy aby na pewno dobrze robię. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Raczkowanie
|
Dla wszystkich, którzy polubili pharmacerisa hydrolipidowego:
http://mademoiselleevebloguje.blogsp...armaceris.html Już kupiłam ten Lirene iiii faktycznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.