|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVI
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51374549]W sumie bym poznała, rysy podobne, tylko styl zmieniła na mniej tandetną barbie.
Matko, ten to ciągle mina jak na pamiątkowym zdjęciu klasowym z gimbazjum. Ech, aż się łezka kręci w oku, te pierwsze odcinki MJM Marek jako powracający zza granicy Paweł mechanik samochodowy w szemranym zakładzie, Piotrek informatyk.Serio? To tylko współczuć, 5 lat studiów, żeby przewracać szmaty :/ No cóż...[/QUOTE] A co by miała robić zaraz po przyjeździe do Irlandii po kulturoznawstwie? Pytam bez ironii, z tego co się orientuje nie jest to jakiś pożądany kierunek dla pracodawców, szczególnie u "świeżej" emigrantki z niezbyt dobrym angielskim. Edytowane przez Leae Czas edycji: 2015-05-12 o 18:11 |
|
|
|
#1862 |
|
Konto usunięte
|
Pytaj mnie, a ja Ciebie :P Stąd mój komentarz, że po co marnowac 5 lat na studiach, skoro nic konkretnego z tego nie ma? Wiem, że zaraz ktoś odpisze, że potem może coś osiągnąć, że dopiero co przyjechała, ale dla mnie to tak sztuczny papier, jak prawo z polskiej uczelni u Korneli.
|
|
|
|
#1863 |
|
Rozeznanie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51374740]Pytaj mnie, a ja Ciebie :P Stąd mój komentarz, że po co marnowac 5 lat na studiach, skoro nic konkretnego z tego nie ma? Wiem, że zaraz ktoś odpisze, że potem może coś osiągnąć, że dopiero co przyjechała, ale dla mnie to tak sztuczny papier, jak prawo z polskiej uczelni u Korneli.[/QUOTE]
A z tym się zgodzę
|
|
|
|
#1864 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hego's, mój "ulubiony" sklep, wchodzę ostatnio do stacjonarnego, ekspedientka przy komputerze, ignor totalny, rozglądam sie, podnoszę pare szpilek (melissa, o ironio) i pytam: -Przepraszam, czy jest rozmiar 38? (Ekspedientka nadal patrząc w ekran komputera) -A jaki tam jest? - 40. - To nie. - ... A czy są w innym kolorze? (Ten model występuje w 3 innych kolorach) (Ekspedientka odrywa wzrok od laptopa, rozgląda sie po sklepie, jej wzrok wędruje od butów, które trzymam w ręku po półkach) - Ee, nie. Chyba, ze gdzieś stoją. Dziękuje, to ja też postoje. Tak mi sie przypomniało, dlaczego mnie ta przygoda zakupowa Szusz nie dziwi. |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51374549]
Serio? To tylko współczuć, 5 lat studiów, żeby przewracać szmaty :/ No cóż...[/QUOTE] Powiem tak - niektórzy nie mają potrzeby spełniania się w pracy i rozwijania swoich ambicji akurat w tej dziedzinie życia . Nie wiem, jak jest u Asi - może to być przecież etap przejściowy - ale są ludzie, którzy szukają spokojnej pracy na niezłych warunkach, w której odpracują swoje 8 godzin, a resztę czasu poświęcą na samorozwój w dowolnej dziedzinie Sama chciałam pracować w kulturze, choć na obecną sytuację nie narzekam (no może nie od strony finansowej, ale rozwojowa jest bardzo okej), także pewnie inaczej wykorzystałabym kulturoznawstwo (moim zdaniem jedne z ciekawszych studiów) i ciągnęła to w kierunku animatora kultury. Skończyłam filologię dla siebie, wiedziałam, że pracy typowo po mojej specjalności raczej nie znajdę. |
|
|
|
#1866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-05-12 o 18:47 |
|
|
|
|
#1867 |
|
Użyszkodniczka
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51375166]No tak, tylko o jakich szczeblach kariery my mowimy? Primark to ani nie jest spokojna 8 godzinna praca, ani w regularnych godzinach, ani za dobre pieniadze. Mi tez raczej w zyciu zawodowym nie chodzi o nic innego, jak o stabilne zatrudnienie, dobry kontrakt i regularne godziny pracy, dlatego sie dziwie, ze ludzie wybieraja takie kierunki i jeszcze chca poswiecac na to 5 lat, wiedzac, ze maja po tym marne szanse na porzadna prace (i przy tym wszystkim brak pomyslu na siebie).
[/QUOTE] Tak właściwie mało które studia się liczą za granicą. System inny, prawo inne i trzeba 'karierę' od nowa zaczynać, np. od pracy w sklepie, dodatkowych kursów albo studiów na miejscu. Niestety.
Edytowane przez RudeOne Czas edycji: 2015-05-12 o 18:51 |
|
|
|
#1868 |
|
Konto usunięte
|
Wiem o tym, już napisałam, że dlatego się dziwię, że chciało jej się robić magisterkę w Polsce.
|
|
|
|
#1869 |
|
Konto usunięte
|
Asia nie mówiła w którym konkretnie sklepie, ale fakt, to może być Primark.
No cóż, po tak ambitnym kierunku jakoś mnie to nie dziwi, że dostała pracę w sklepie, sama jest pewnie z tego faktu tak sobie zadowolona, zwłaszcza, że coś przebąkiwała na początku przyjazdu, że szuka czegoś w obszarze social media. |
|
|
|
#1870 |
|
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51374740]Pytaj mnie, a ja Ciebie :P Stąd mój komentarz, że po co marnowac 5 lat na studiach, skoro nic konkretnego z tego nie ma? Wiem, że zaraz ktoś odpisze, że potem może coś osiągnąć, że dopiero co przyjechała, ale dla mnie to tak sztuczny papier, jak prawo z polskiej uczelni u Korneli.[/QUOTE]
A hajs z jutuba? Przecież jej studia jakoś łączą się z pracą "twórcy". Mogła skupić się na filmikach i zgarniać kase jak inne jutuberki... ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51375166]No tak, tylko o jakich szczeblach kariery my mowimy? Primark to ani nie jest spokojna 8 godzinna praca, ani w regularnych godzinach, ani za dobre pieniadze. Mi tez raczej w zyciu zawodowym nie chodzi o nic innego, jak o stabilne zatrudnienie, dobry kontrakt i regularne godziny pracy, dlatego sie dziwie, ze ludzie wybieraja takie kierunki i jeszcze chca poswiecac na to 5 lat, wiedzac, ze maja po tym marne szanse na porzadna prace (i przy tym wszystkim brak pomyslu na siebie). No ale wszyscy to wiemy tak czy siak, jakos sie zdziwilam po prostu, dlatego to napisalam, bo wiem, ze zostala w Polsce na magisterke, specjalnie nie wyjezdzala do Dublina, bo studia i troche mnie zszokowalo, ze pracuje w takim miejscu. Zeby nie było, ja też zaczynałam od sieciówki na emigracji, tylko że nie przyjechałam z dyplomem w ręku i dla mnie w tym tkwi szczegół. [/QUOTE] Może dla niej liczył się sam fakt, że ma papier? Bo jeżeli miała opcję/chciała wyjechać do Dublina wcześniej to nie wiem po co kończyła tego magistra. I tak ma marne szanse na znalezienie pracy w kierunku swoich "zawodowych" umiejętności. Szczególnie w Irlandii. Szczególnie z polskim dyplomem. |
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że studia to nie jest typowe przygotowanie do zawodu.
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie stopniuję, ja wyrażam swoje zdanie. Zresztą Asia jest dorosła i chyba sobie zdawała sprawę w głębi duszy, że pracy w swoim kierunku nie znajdzie, z tymi social mediami też nie wyszło, ale chociaż ma ten kanał na youtubie, to też jakieś zyski przynosi, zwłaszcza, że ma juz ponad 100k subskrybcji.
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałaś ogólnie, nie wyglądało to na 'Twoje zdanie', a na to, co jest i już. Nie da się znaleźć pracy 'w kierunku', tym się kierunek różni od zawodu, nabytego w szkole zawodowej lub innej kończącej się egzaminem zawodowym A po kulturoznawstwie ludzie mają pracę, serio - poza tą nie do końca powiązaną z kierunkiem no i same studia raczej nie wystarczają. Pracują w instytucjach kultury, instytucjach publicznych, organizują większe lub mniejsze imprezy, pracują w mediach, prowadzą szkolenia, pokazy filmowe, przeglądy, festiwale teatralne - no jest tego sporo
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2015-05-12 o 19:33 |
|
|
|
|
#1874 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Konto usunięte
|
Choc jedna mądra http://www.alinarose.pl/2015/05/lip-...ie-jenner.html
|
|
|
|
#1876 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy 'dużo' osób robi tak, jak napisałaś, ale na pewno jakaś część. Tak jak część z innych kierunków, niekoniecznie humanistycznych czy społecznych. Ludzie są różni i trudno na podstawie nieuków i leni oceniać całe dziedziny nauki - choć wiem, że to myślenie naiwne, bo tak niestety się dzieje. |
|
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Konto usunięte
|
Gabson i haul z jednego z moich ulubionych sklepów ciuchowych... czyli z Tesco ![]() (polecam skarpety w szopy pracze) GRWM u Doncze Lookbook u dziewczynki od tatuaży |
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
BOSZE
![]() |
|
|
|
#1882 |
|
Kot w worku
|
Nowy film u Gabi |
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądacie jeszcze filmiki w stylu moja makijażowa rutyna albo moja wieczorna pielęgnacja? Właśnie uświadomiłam sobie że ja nie. W ogóle niewiele filmików mnie interesuje jak przeglądam swoje subskrypcje.
|
#1886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja praktykuję od stycznia i bardzo cieszę się z tej decyzji. Z miesiąca na miesiąc wydaje coraz mniej na pierdoły. Dopiero po miesięcznym podliczeniu zauważyłam ile pieniędzy niepotrzebnie wydaję. |
|
|
|
|
#1887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Rozeznanie
|
Madzik sie wyprowadza do Niemiec do nowego zycia.
https://instagram.com/p/2lb-zECu9o/?...230390lifstyle Powodzenia! Madzik bedziesz nagrywac jeszcze cos czy odeszlo to na dalszy plan przy takich zmianach? |
|
|
|
#1890 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale znam dziewczynę, która ogląda tylko to i roomtoury Mam podobny problem co ty. Przeglądam suby i mam takie: "lol, nie", "nudyyy", "nawet nie odpalam", "boze tylko nie znowu", "po co mi ona w ogóle w subach?". I nie mam potem czego oglądać ;-; |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Marek jako powracający zza granicy
Paweł mechanik samochodowy w szemranym zakładzie, Piotrek informatyk.

Tym bardziej, że studia to nie jest typowe przygotowanie do zawodu.