Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-12, 21:06   #1891
masija
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Chciałam przepakować torbę, ale... CZY WY TEŻ TEGO TYLE MACIE?? Aż mi głupio z takim tobołem jechać, jak Rumun będę wyglądała przecież...
Też a mam tylko najpotrzebniejsze rzeczy.
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
po co zapobiegawczo grzebać w nosie?? Jeżeli nic się nie dzieje to on się sam sobą że tak powiem zajmie. Nie ma co za bardzo i nachalnie ingerowac
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja nie czyscilam i nie zamierzam jeśli nie będzie takiej potrzeby
Sobie też nie czyszcze :p
Nie wiem. Położna mówiła, że po każdej kąpieli ale coś mi się to nie podobało.
Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko mój taki wybrakowany pod tym względem, a tu widzę cała nacja

Uwielbiam! Mogę cały czas spać u fryzjera! Zazwyczaj co trzecie farbowanie chodzę do fryzjera, ale uwielbiam to zazwyczaj fryzjerki są delikatne, jeszcze jak opowiadają o czymś, to już w ogóle jestem w siódmym niebie. Ja nie mówię dużo, ale lubię słuchać
Serio? ja nie cierpię Tzn. jeszcze usiedzę do zmywania farby z włosów ale jak mi zaczynają suszyć mam ochotę wyrwać tą suszarkę i sama sobie wysuszyć w 5 minut a nie 25

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 21:23   #1892
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Zrobić też dla Ciebie?
Mmm... na takim masełku z bułką tartą podsmażone, posypane cukrem i cynamonem i jeszcze jak się delikatnie przypieką i są takie chrupiące:lov e:
jaaa! Ale mi smaka narobiłaś na leniwe

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

i mam taką samą rozkmine jak ty Sylwka
co do tego jak oduczyć dziecko słodyczy, jak napisała Sylwka- bardzo proste- nie uczyć Nie dawać do jedzenia. Mój Leoś obecnie zje dwa rodzaje cukierków, a poza tym absolutnie nic słodkiego nie tknie- ani żadnego ciasta, ani naleśników/pierogów/klusek na słodko. Nie został nauczony jeść na słodko i teraz nie lubi słodkiego. Jedyne co lubi to słodkie soki, ale dostaje tak w proporcji 1/4 soku a 3/4 wody, to samo robimy z colą od czasu do czasu Generalnie nigdy nie pijał żadnych soków z marchewki żadnych soków dla niemowląt. Tylko wodę. Z tym dodawaniem soku do wody to dopiero od niedawna się zaczęło, chyba jak był chory w zimie.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

może macie jakieś typy pralek do polecenia? przy 4-osobowej rodzinie z tą malutką pralką już nie wyrobię z praniem, chcemy szybko coś kupić, tylko co wszędzie co innego polecają tak na 7kg szukam..
.
ja mam tą od jakiś 2 miesięcy

http://www.oleole.pl/pralki/bosch-wlk20260pl.bhtml
Jestem na razie z niej bardzo zadowolona
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 21:31   #1893
industria
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze mnie poucza "strzep trzy razy!!!" no chyba jemu...

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
I zastanawiam się czy nie zrobić sobie domowego spa, paznokcie, peelingi maseczki te sprawy
to ty sie musisz zastanawiać nad takimi rzeczami? przecież to priorytety są!

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć
. Może już dać odżywkę i zregenerować je przed porodem... sama nie wiem.
ja bym włąśnie chciała zregenerować żeby takie ładne naturalne były, jak na początku nie bede miała czasu nic z nimi robić to bedą ładne same z siebie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja planuję schudnać 25 ale to od aktualnej wagi
łomatko to bym ważyła jak szóstoklasistka mi na początek wystarczy zrzucić to co przytyłam w ciąży. a potem sie zobaczy

Cytat:

Jak dobrze że mam obie szaro różowe koszule
no wiesz? jak możesz być tak monotonna na porodówce

obżarłam sie kiełbaskami z ogniska. dwie wsunełam i jeszcze mnie tż wyrwał na mała dzisiaj oszaleje. najpierw ją ginka smyrała po główce teraz tatuś dowalił
Stary 2015-05-12, 21:39   #1894
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dajcie namiary na konkretne modele, może być na pw jak tu nie chcecie. właśnie najczęściej polecane są samsungi i lg, ostatnio ktoś polecał nam beko i w końcu już sama nie wiem a jak długie macie przeciętne programy, z czego najczęściej korzystacie? bo jak widzę cykle 3-4 godzinne to mnie odrzuca.. a właśnie w samsungach i lg były te dłuższe, minimum 2 godziny..
w tym boschu, który Ci wkleiłam rewelacyjne są właśnie krótkie programy 15, 30 minut. Bawełna ma 208 minut, ale można skrócić czas o połowę. Jestem super zadowolona, bo ona nie "oszukuje". Jak ma prać 15 minut-pierze 15 Dla mnie super. Jak na razie jedynym manlamentem jest dla mnie sygnał dźwiękowy po zakończeniu prania... Bo piszczy toto co jakąś chwilę. W sumie nie wiem czy da się wyłączyć, bo nie sprawdzałam w instrukcji, ale w poprzedniej pralce zapiszczało tylko raz i koniec, a tu piszczy aż ją wyłączę. I to jest niefajne, jak włączę sobie pranie na noc..

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Laski farbujecie włosy w ciąży?? Bo umówiłam się dziś do fryzjera a w sumie to już nie wiem czy wolno, wszędzie piszą co innego
no pewnie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Wiecie co, bylam u okulisty po zaswiadczenie do CC i mi powiedziala, ze jak dla okulistow wysoka wada wzroku i rozrzedzenie siatkowki nie jest wskazaniem bezwzglednym do CC i moze mi tylko wydac opis okulistyczny ale niw wskazanie bo o tym decyduje ginekolog. Jestem przerazona bo cale zycie wszyscy okulisci mowili, ze to raczej CC. Umowilam sie do innego okulisty ale jaka mam gwarancje, ze mi wyda zaswiadczenie? Ja nic nie wiem o SN, nic a nic. Jestem przerazona
bez sensu...Mógł Ci opisać tę wadę, a gin na tej podstawie wypisać skierowanie na cc. Ja nie małam żadnego zaświadczenia tylko coś jakby "sugestię" ortopedy, ale też nie było tam czarno na białym napisane, ze ma być bezwzględnie cc.
Stary 2015-05-12, 21:50   #1895
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
obżarłam sie kiełbaskami z ogniska. dwie wsunełam i jeszcze mnie tż wyrwał na mała dzisiaj oszaleje. najpierw ją ginka smyrała po główce teraz tatuś dowalił

Ej ale z kiełbasą przesadziłas.... zjadłabym taką z ogniska!!!

Btw. Spa zrobione, pazurki też są krwisto czerwone
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 21:51   #1896
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem moja siostra twierdzi, ze ten opis to za malo
to w takim razie musisz poszukać innego okulisty

Cytat:
Spakowalam torbę

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Ja mam glupie pytanie, co to jest ta hybryda? Widze, ze rozmawiacie o tym ale nie mam pojecia co to.
Moze glupio sie przyznac ale na paznokciach bylam raz w zyciu
proszę
http://zdrowie-i-uroda.wieszjak.polk...hybrydowy.html
Stary 2015-05-12, 21:54   #1897
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

hej Kobitki
Troche mialam zawirowan, ale zaczynam podczytywac, oczywiscie nie nadrobie ale jestem

Pierozkowa gratki wielkie i bardzo Ci zazdroszcze.

Kaja.... zmiana płci?! niespodzianka ?

jak mi sie nic nie chce juz, czekam i czekam na porod i na relacje

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 22:00   #1898
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Rrrannyyy 2 godziny spoznienia no ale najważniejsze że już po i ze wszystko ok..
Szyjka miękka, krótka i otwarta na 2 palce. Maly/a waży ok 2700. Wody i łożysko ok
Teoretycznie mogę urodzić w każdej chwili.

Któraś z Was dziś pytała czy ja znam płeć dziecka i tylko na Forum ukrywam. otóż nie, nie znam płci I czekam na poród żeby poznać

Żegnam się na dzisiaj. Wykonczylo mnie to siedzenie u gina... a jutro cały dzień w pracy jeszcze mnie czeka. W czwartek wolne, bo tu jakieś święto jest
Stary 2015-05-12, 22:03   #1899
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Rrrannyyy 2 godziny spoznienia no ale najważniejsze że już po i ze wszystko ok..
Szyjka miękka, krótka i otwarta na 2 palce. Maly/a waży ok 2700. Wody i łożysko ok

Któraś z Was dziś pytała czy ja znam płeć dziecka i tylko na Forum ukrywam. otóż nie, nie znam płci I czekam na poród żeby poznać

Żegnam się na dzisiaj. Wykonczylo mnie to siedzenie u gina... a jutro cały dzień w pracy jeszcze mnie czeka. W czwartek wolne, bo tu jakieś święto jest
za udaną wizytę!!
Stary 2015-05-12, 22:05   #1900
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja planuję schudnać 25 ale to od aktualnej wagi
od aktualnej wystarczyłoby mi 17 kg ale jeszcze przytuję do porodu, więc pewnie 20 trzeba będzie zgubić. Ale to prościzna była poprzednio Tylko dieta związana z karmieniem+nieprzespane noce Ćwiczeń malutko, bo brzuch ciągle bolał...

Cytat:

A ja nie chodzę do fryzjera ;D
a ja bardzo lubię tak jak i do kosmetyczki. Od razu mam lepszy humorek po takiej wizycie.

Cytat:
Wiem o co miałam się pytać jeszcze-kupujecie coś do nosa? Jakieś psikadło?
wodę morską mam

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Juz jestem po wizycie. Mam rozwarcie na 3 cm, szyjka miękka. Urodze raczej prędzej niż później. gdyby nic się nie wydarzyło to mam jechać do szpitala jak się będzie kończył 38tc (w przyszłą niedzielę) i powiedzieć, że mam skurcze i słabo czuje ruchy. Wtedy mają przebić mi pęcherz i wywołać poród. Ponoć tak będzie najbezpieczniej dla dziecka. Czuje się jakbym była tykajaca bomba
trochę dziwne dla mnie z tym zaleceniem co do skończonego 38 tc...

Cytat:
Irmusia wpisałam

Ale coś się s☠☠☠☠☠☠☠iło na tej pierwszej stronie Jeszcze wczoraj tak ładnie było, a teraz wszystko co innym kolorem jest w następnej linijce Idę obadać czy u innych mamusiek też się tak porobiło

Chciałam przepakować torbę, ale... CZY WY TEŻ TEGO TYLE MACIE?? Aż mi głupio z takim tobołem jechać, jak Rumun będę wyglądała przecież...
dzięki
Torba... na razie nie zamierzam jej pakować. Najpierw muszę wyprać te koszule, biustonosze, ręczniki, szlafrok. No i rzeczy dla Frania. Czyli za jakieś 2 tyg może spakuję. Na razie mam spakowaną taką "na patologię ciąży" od tej nocnej przygody ze skurczami.
Stary 2015-05-12, 22:08   #1901
201710041131
Konto usunięte

Soleil to ja pytałam Podziwiam ze nie zżarła Cie ciekawość

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 22:08   #1902
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym włąśnie chciała zregenerować żeby takie ładne naturalne były, jak na początku nie bede miała czasu nic z nimi robić to bedą ładne same z siebie
no właśnie... dlatego coraz bardziej skłaniam się ku temu, by powiedzieć jutro, żeby mi już nie malowała jednak...

Cytat:

Stary 2015-05-12, 23:14   #1903
Marei
Zakorzenienie

Gratulacje Soleil! Do 1.06 i tak już niedługo, więc dziecię na pewno dojrzało do porodu
Stary 2015-05-12, 23:49   #1904
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Wiecie co, bylam u okulisty po zaswiadczenie do CC i mi powiedziala, ze jak dla okulistow wysoka wada wzroku i rozrzedzenie siatkowki nie jest wskazaniem bezwzglednym do CC i moze mi tylko wydac opis okulistyczny ale niw wskazanie bo o tym decyduje ginekolog. Jestem przerazona bo cale zycie wszyscy okulisci mowili, ze to raczej CC. Umowilam sie do innego okulisty ale jaka mam gwarancje, ze mi wyda zaswiadczenie? Ja nic nie wiem o SN, nic a nic. Jestem przerazona
rany... może gin jednak wyda takie zaświadczenie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Monia a gdzie chcesz rodzić?
na Lubartowskiej

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Wiem o co miałam się pytać jeszcze-kupujecie coś do nosa? Jakieś psikadło?
woda morska w razie czego

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Juz jestem po wizycie. Mam rozwarcie na 3 cm, szyjka miękka. Urodze raczej prędzej niż później. gdyby nic się nie wydarzyło to mam jechać do szpitala jak się będzie kończył 38tc (w przyszłą niedzielę) i powiedzieć, że mam skurcze i słabo czuje ruchy. Wtedy mają przebić mi pęcherz i wywołać poród. Ponoć tak będzie najbezpieczniej dla dziecka. Czuje się jakbym była tykajaca bomba
czemu tak

Cytat:
ja mam raczej mało, bardzo się ograniczałam. w sumie wszystko rozbebeszyłam i spakowałam minimum, potem tż niech dowiezie. nie mam np. całej paczki pampersów, tylko 10 sztuk, z kosmetyków dla siebie też totalne minimum, 2 ręczniki, 2 koszule, itp. od razu szykuję reklamówkę z rzeczami na zapas: koszule, ręczniki, pampersy itp.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
co do tego jak oduczyć dziecko słodyczy, jak napisała Sylwka- bardzo proste- nie uczyć Nie dawać do jedzenia. Mój Leoś obecnie zje dwa rodzaje cukierków, a poza tym absolutnie nic słodkiego nie tknie- ani żadnego ciasta, ani naleśników/pierogów/klusek na słodko. Nie został nauczony jeść na słodko i teraz nie lubi słodkiego. Jedyne co lubi to słodkie soki, ale dostaje tak w proporcji 1/4 soku a 3/4 wody, to samo robimy z colą od czasu do czasu Generalnie nigdy nie pijał żadnych soków z marchewki żadnych soków dla niemowląt. Tylko wodę. Z tym dodawaniem soku do wody to dopiero od niedawna się zaczęło, chyba jak był chory w zimie.
też jestem za tym, żeby nie uczyć. teściowa długo nie mogła zrozumieć, teraz nie pojawia się już tak temat słodyczy, ale na ile rodzina rozumie i popiera nie wiem. ja powoli uczę jeść słodkie, bo sama nie raz mam ochotę na ryż z jabłkami, makaron z truskawkami, naleśniki, itp., a dla mojego dziecko to nie jest obiad, przeważnie nie tknie, tylko z obrzydzeniem przekłada z talerza na stół i odwrotnie... potrafi bataty wybierać bo też słodkie. domowe ciasta i ciastka dostaje, ale o ile to jest raz na jakiś czas to lubi, za to jak w święta przez kilka dni było ciasto to już nim pluł bo za dużo. teraz w święta dostał kinder niespodziankę od kogoś, pogrzechotał i rzucił w kąt.. rodzina, że jak to, nie rzuca się na czekoladę jak on nie wiedział nawet co to było, ale czekolady i tak nie lubi. gazowanego nie zna a soki to moja porażka żywieniowa. był czas, że nie chciał totalnie nic pić a musiał bo miał już problemy i dawałam mocno rozcieńczone soki, samej wody nie ruszał. dopiero jak miał ok 1,5 roku polubił samą wodę, a teraz znowu różnie. jak chce to wypije wodę, herbatę, kakao, rozcieńczony, albo i nie sok, a potrafi znowu nic nie pić jakiś czas, ale na soki generalnie się rzuca, a ja daję jak kolejny dzień nic nie pije...

Cytat:
Jak na razie jedynym manlamentem jest dla mnie sygnał dźwiękowy po zakończeniu prania...
mam zmywarkę bosha i piszczy co 10 minut aż się ją wyłączy. u nas przeważnie chodzi wieczorem, jak syn już śpi więc biegiem trzeba lecieć do kuchni zanim obudzi dziecko. z pralką nie chcę powtórki bo często nastawiam tak żeby prała z samego rana i wiem, że skończyła a jeszcze zalegamy w łóżku.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 05:10   #1905
mycha_818
Zadomowienie

coś nie mogę zacytować, nie wiem czemu...

anutka, solei gratuluję wizyt, aż ciężko mi uwierzyć, że te porody mogą niebawem nastąpić

ja odprawiłam dziś męża do pracy wyjątkowo o 4 i nie mogłam już zasnąć, więc biorę się za nadrabianie zaległości internetowych i dalsze kompletowanie wyprawki

naszła mnie też myśl, że dziś jest dobry dzień na kebaba i ta myśl będzie mi towarzyszyć chyba cały dzień
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 07:18   #1906
myboyismine
Zakorzenienie

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 07:20   #1907
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Na wiadomość od Ciebie to ja będę czekała ze zniecierpliwieniem bo jestem strasznie ciekawa kogo tam w środku nosisz

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

naszła mnie też myśl, że dziś jest dobry dzień na kebaba i ta myśl będzie mi towarzyszyć chyba cały dzień
Tak mówisz? że dzisiaj taki dzień, hm??

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 07:37   #1908
pszczoua
Zakorzenienie

Monika ja też mam zmywarke boscha i to piszczenie można wyłączyć jakąś kombinacja przycisków, już nie pamiętam jaką ale w instrukcji na pewno masz. To była pierwsza rzecz jaką zrobiłam

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

A tak w ogóle witam się w 39tc Dziś wizyta
Stary 2015-05-13, 07:44   #1909
Cos_
Zakorzenienie

Pszczoua myslalam o tobie czy juz urodzilas czy nie
Stary 2015-05-13, 07:53   #1910
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Monika ja też mam zmywarke boscha i to piszczenie można wyłączyć jakąś kombinacja przycisków, już nie pamiętam jaką ale w instrukcji na pewno masz. To była pierwsza rzecz jaką zrobiłam

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 08:09   #1911
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dzień dobry! Ja to jestem jednak durna spać wcześniej nie mogłam bo to mała mi się wierciła, albo miała czkawkę.. dzisiaj z kolei nie spałam bo jej nie czułam i była aż za spokojna... I weź mi tu człowieku dogódź
Na szczęście już zaczyna coś nóżką świdrować zdecydowanie wolę jak się wierci w nocy
Dobrze, że wczoraj to pranie zrobiłam bo wieje jak na kieleckim! I zimno, a szkoda
+ jest taki, że będzie chłodniej podczas prasowania
Stary 2015-05-13, 08:12   #1912
201710041131
Konto usunięte

Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
rany... może gin jednak wyda takie zaświadczenie

na Lubartowskiej[COLOR="Silver"]

ja mam raczej mało, bardzo się ograniczałam. w sumie wszystko rozbebeszyłam i spakowałam minimum, potem tż niech dowiezie. nie mam np. całej paczki pampersów, tylko 10 sztuk, z kosmetyków dla siebie też totalne minimum, 2 ręczniki, 2 koszule, itp. od razu szykuję reklamówkę z rzeczami na zapas: koszule, ręczniki, pampersy itp.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

też jestem za tym, żeby nie uczyć. teściowa długo nie mogła zrozumieć, teraz nie pojawia się już tak temat słodyczy, ale na ile rodzina rozumie i popiera nie wiem. ja powoli uczę jeść słodkie, bo sama nie raz mam ochotę na ryż z jabłkami, makaron z truskawkami, naleśniki, itp., a dla mojego dziecko to nie jest obiad, przeważnie nie tknie, tylko z obrzydzeniem przekłada z talerza na stół i odwrotnie... potrafi bataty wybierać bo też słodkie. domowe ciasta i ciastka dostaje, ale o ile to jest raz na jakiś czas to lubi, za to jak w święta przez kilka dni było ciasto to już nim pluł bo za dużo. teraz w święta dostał kinder niespodziankę od kogoś, pogrzechotał i rzucił w kąt.. rodzina, że jak to, nie rzuca się na czekoladę jak on nie wiedział nawet co to było, ale czekolady i tak nie lubi. gazowanego nie zna a soki to moja porażka żywieniowa. był czas, że nie chciał totalnie nic pić a musiał bo miał już problemy i dawałam mocno rozcieńczone soki, samej wody nie ruszał. dopiero jak miał ok 1,5 roku polubił samą wodę, a teraz znowu różnie. jak chce to wypije wodę, herbatę, kakao, rozcieńczony, albo i nie sok, a potrafi znowu nic nie pić jakiś czas, ale na soki generalnie się rzuca, a ja daję jak kolejny dzień nic nie pije...

To ja tez tak zrobię- rozbebesze i resztę w reklamówkę dam

A co do żywienia to sie zgadzam, jesli mi sie nie uda... to bedzie moja życiowa porażka. Tzta bardzo rodzina skrzywdziła ich żywieniem, nie chce tego dla mojego syna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 08:33   #1913
pszczoua
Zakorzenienie

Coś, jeszcze się kulam
Stary 2015-05-13, 08:38   #1914
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Tak mówisz? że dzisiaj taki dzień, hm??
A ja przypominam, ze dzisiaj środa która swietuje?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 08:39   #1915
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

za wizytę za wagę Maleństwa

Witam się w 37 tc

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 08:53   #1916
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

też mam boscha i u mnie piszczy 2 razy i koniec, więc mi to nie przeszkadza za bardzo.

Solei to ty już jedną nogą na porodówce a skurcze jakieś się już pojawiają? ja przy 3cm miałam już regularne skurcze i byłam na porodówce

Anutka a czemu chcą już w 38 wywoływać poród u mnie jak nic się nie będzie działo do terminu ( co tydzień mam ktg w szpitalu) to ostateczny termin to tydzień po porodzie mam się zgłosić już z torbą i będą wywoływać.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Aaaa....i dzisiaj zaczynam 37 tydzień kiedy to zleciało? we wtorek pierwsze ktg w szpitalu ciekawe czy coś pokaże

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 08:53   #1917
kika1989wroc
Rozeznanie

Witam,
gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt
TP się tak szybko zbliżają ze nawet się nie obejrzymy a będziemy mieć dzieci już przy sobie mi brzuszka będzie bardzo brakowało u mnie wczoraj już pomalowana sypialnia, dzisiaj jedziemy zamawiać płyty do zrobienia szafki i będzie koniec z zakupami wczoraj przyszła hustawka i inne brakujące rzeczy wiec do końca zostanie odpoczywanie

Cytat:

39 tydzień jak to brzmi
Stary 2015-05-13, 08:56   #1918
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
też mam boscha i u mnie piszczy 2 razy i koniec, więc mi to nie przeszkadza za bardzo.

Solei to ty już jedną nogą na porodówce a skurcze jakieś się już pojawiają? ja przy 3cm miałam już regularne skurcze i byłam na porodówce

Anutka a czemu chcą już w 38 wywoływać poród u mnie jak nic się nie będzie działo do terminu ( co tydzień mam ktg w szpitalu) to ostateczny termin to tydzień po porodzie mam się zgłosić już z torbą i będą wywoływać.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Aaaa....i dzisiaj zaczynam 37 tydzień kiedy to zleciało? we wtorek pierwsze ktg w szpitalu ciekawe czy coś pokaże
A ktg jest konieczne ? Bo mi gin powiedziała ze jak chce bo jest dodatkowo płatne :/
Stary 2015-05-13, 08:56   #1919
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
To samo w mojej sytuacji. Neurolog stwierdził, że on nie ma podstaw, żeby decydować czy powinno być CC czy nie, a ordynator porodówki będzie decydował na gorąco.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 08:57   #1920
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja też dziś wizytuję
Trzymam kciuki za Wasze wizyty
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości