|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Rozeznanie
|
bianeczka, przypomniałaś mi, że mam się umówić do endo na przyszły tydzień, dzięki
ja wszystkie wizyty zapisuję w kalendarzu, inaczej nie ma szans spamiętać wszystkich Mąż już chrapie, a mnie się tak nie chce spać, zgaga mnie męczy wieczorami ostatnio. Jak się położę jest jeszcze gorzej. Musze jutro zajść do apteki. Pamiętam, że coś polecałyście poza Rennie, pamięta któraś z dziewczyn może? Bo na mnie rennie działa tak średnio, jak lekko piecze to pomoże, ale na porządnego zgagulca nie da rady |
|
|
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam serdelka i mam teraz taką salsę, że aż ciężko leżeć. Nie idzie ta łobuzica spać.Fotelik zapłacony, teraz tylko czekam na przesyłkę, jak przyjdzie to się pochwalę ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
a tez mnie męczy
|
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
Cieszyłam się jak głupia, bo udało mi się kupić wanienkę w fajnej cenie i jeszcze odbiorem osobistym we Wrocławiu, a chwilę po zakończeniu aukcji babka do mnie pisze, że widzi po danych, że jestem spoza Wrocławia, a ona wyraźnie napisała, że tylko odbiór osobisty, bo nie ma jak wysłać i że wanienka wróci na aukcję
Poza tym w końcu odezwała się babka, u której w ubiegłym tygodniu kupiłam spodenki. Zapytałam o numer nadania, a ona mi na to, że "wysłała w kopercie bąbelkowej i że żadnego potwierdzenie nie dostała, ale przecież ona wysłała". Nie ma to jak skasować za polecony, a wysłać najtańszym rejestrowanym. Co jest z tymi babami ? |
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Muszę dorwać gdzieś ta wodę lecznicą Zuber, z opinii wynika, że super pomaga na zgagę. |
|
|
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, chwalę się
Mój domowy tostowy chlebek
|
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic, tylko interesy z nimi robić normalnie A Rennie mi własnie pomaga, ale tylko jak mnie lekko piecze, jak daje czadu zgaga jak ostatnimi czasy to zupełnie nie daje rady niestety |
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na swoje nogi patrzec nue moge istna tragedia koszmar ... mialam takie jedrne uda i dupcie a teraz cialo wieloryba z mega cellulitem. .... w majtkach przy tż juz nie chodze bo mi wstyd swojej paskudnej dupy.
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie kwestia tego, ze w domu jest niepotrzebny/zle sie czuje/nie lubi przebywac - jaki by nie byl argument z praca nie wygra. Przed slubem nie pracowal, tak naprawde chyba o realiach nie wiedzial nic albo mydlil nam obojgu oczy. Poza tym tu tez troche wychodza roznice kulturowe, np powie dzis wroce szybko. Jakbys to zrozumiala? Bo ja pewnie podobnie do Ciebie a dlaniego to bedzie max godzine wczesniej niz zwykle, czyli zamiast po 15 to po 14 godzinach. Czy to jest szybko? Wroce pozno nawet nie bede rozwijac ;-) Kiedy jestem chora (i nie mowie o przeziebieniu, ale np jelitowce z wysoka temperatura i jednoczesna opieka nad dzieckiem, kiedy w pierwszej ciazy calymi dniami lezalam i nic nie jadlam, bo nie moglam sie podniesc i nawet wyjsc na zakupy), to jedyne co uslyszalam, ze on ma prace a ja mam poszukac sobie gdzies pomocy. Wiec kiedy jest naprawde potrzebny go nie ma a co dopiero jakbym sierotke zaczela zgrywac. |
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez ale teraz zaczęło padać w nocy.
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze wyprobuj moj sposob: mniej jedz a czesciej i odczekaj dluzej zanim sie polozysz |
|
|
|
|
#3647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj wylicytowałam bluzkę i spodnie z bon prixa ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A właśnie się zastanawiałam nad swoją paczką, dziewczyna wzięła 10zł za przesyłkę, to powinno priorytetem dojść, prawda? A pewnie będzie zwykłą, bo nawet na poczcie trzeba sobie zarobić... Nie lubię tego u niektórych sprzedawców na all, tych cen za przesyłkę a najbardziej mnie wkurza ten tekst jak coś kupuję w necie, żeby paczkę sprawdzić przy kurierze. Ostatnio kurier dał mi paczkę i nawet do widzenia nie zdążyłam powiedzieć i już go nie było, nawet mi nie dał kartki do podpisu, że odebrałam przesyłkę, to jak mam przy nim otwierać i sprawdzać paczkę? Biec za nim w ciąży na bosaka i go wrócić? Zwłaszcza, że jakby tak przy każdym się zatrzymywali i czekali, to bym żadnej przesyłki nie dostała tak szybko, bo by zdążyli rozdać z 5 dziennie...Cytat:
Cytat:
Cytat:
a on w domu rodzinnym też tak miał, tatę pracoholika? Jedno tylko co widzę, że można zmienić - to jak ma wrócić wcześniej, to ma się dokładnie określić ile wcześniej, będziesz przynajmniej tyle wiedziała Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3650 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Moj tez dużo rzeczy mi robi. Pranie rozwiesi odkurzy zakupy zrobi itp. Nie mam co narzekać ale przy dziecku tez oczekuje pomocy np. Ze wykąpie je itp.
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tesc kiedys tez tak pracowal, jak kazdy inny mezczyzna, w kazdej innej pracy. I jeszcze raz powtarzam, to nie pracoholizm a odgorne wymaganie. Jestem niemal pewna, ze w takiej samej pracy, ale w innym kraju nie pracowalby az tyle ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
Ale to juz chyba nie oczekiwanie a oczywista oczywistosc |
||
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ja mało wiem, ale do głowy mi nie przychodzi żaden zawód, w którym taka nieobecność wyrządzi takie straszne krzywdy. Za to Twój wyrzut w stosunku do męża to, na moje oko, jeśli w ogóle przygaśnie, to pozornie lub tylko na jakiś czas i albo się poddasz i zaakceptujesz to (a mam koleżankę, której mąż często wyjeżdza i ona już uważa, że jak on jest to jej tylko reorganizuje dzień i ogólnie bardziej przeszkadza ), albo w końcu nie wytrzymasz...Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu trafiamy na roznice kulturowe. Jezeli chcemy mowic o calym narodzie, to rownie dobrze Polakow mozna byloby z japonskiej perspektywy uznac za leni. Jesli chodzi o krzywdy to mam bardzo podobne do Ciebie zdanie, chociaz poniekad rozumiem tz, bo jego nieobecnosc moze wyrzadzic krzywde, ale albo ludziom z pracy, albo mnie i tu jest jego wybor. W pracy nikt nie bedzie pamietal, ze go nie bylo, natomiast ja tak. A ze czuje sie odpowiedzialny za rodzine, jest jedynym zywicielem, to musi pracowac i sie nie nadstawiac. Wytrzymac chyba wytrzymam, jego kocham, dzieci mamy, nadzieje na lepsza przyszlosc co prawda nieokreslona jeszcze. Ale poddawac sie nie mam zamiaru, akceptowac tez nie, jedynie z czasem czlowiek sie przyzwyczaja |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz znam wiele wyjątków, to jednak w każdym stereotypie jest chociaż trochę prawdy (jedyne chyba, co ze studiów wyniosłam...) i w tych też jest. Właśnie o to mi chodziło, że w pracy go nie zapamiętają, bo się świat nie zawali, za to rodzina na tym cierpi a to powinno być jednak priorytetem. No chyba że go zwolnią za dzień urlopu (w co wątpię, może w Pl bym w to uwierzyła, ale Japonia a Polska to dwa różne światy) ehh jednak dobrze pracować w firmie, którą zamykają po 17 i czy chcesz, czy nie, musisz wrócić do domu pewnie bym nie umiała żyć z kimś, kto ma odpowiedzialny zawód i pracę wymagającą poświęceń...Właśnie zdałam sobie sprawę, tego, że mój tż kiedyś spędzał dużo czasu w pracy, raz był nawet 36h ale pracował na czarno wtedy, za grosze, no ale jakoś się musiał utrzymać. Tylko że ja wtedy miałam wakacje i nie znalazłam pracy i siedziałam u niego dużo i przynosiłam mu obiadki codziennie, jedynie co to na noc nie wracał czasami bo miał takie zmiany, ale oddzielne pokoje mieliśmy, więc bardzo nie płakałam. Prawie o tym zapomniałam, a to przecież trwało kilka miesięcy!Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak, tez znam wielu leniwych i pracowitych Polakow, ale mowimy o takim Polaku, ktory uczciwie pracuje 5dni w tygodniu po 8h i wybiera caly (przypominam 26dniowy) urlop w roku i powiedzmy na naszym przykldzie przysluguje mu urlop okolicznosciowy oraz tacierzynski i jeszcze na przyklad zwolnienie na opieke nad zona (dla porownania tu mezczyzna pracuje 16h, ma 5dni urlopu w roku, ktorego wybrac czasami nawet nie moze, nie ma tacierzynskiego ani urlopow okolicznosciowych a o opiece nad zona nikt nawet nie slyszal). I oba te przypadki sa przez ogol spoleczenstwa odbierane za norme. Nie bedzie w takim przypadku krzywdzace nazwanie takiego zwyklego Polaka za lenia? Oczywiscie, ze nikt go nie zwolni za jeden dzien urlopu, tylko tu po prostu nie ma zwyczaju korzystania z przywilejow, tylko oddawanie sie obowiazkom i z tym mamy najwiekszy problem. |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak firma istnieje ze 20 lat, tak nikt takiego nie brał a my się musimy jeszcze zorientować, czy przysługuje mu na dziecko, skoro ja siedzę w domu. I wśród Polaków znajdą się tacy, co nie wykorzystają dni urlopu prawie wcale i pracują kilkanaście godzin, zwłaszcza wśród takich, którzy są sami sobie szefem. Tylko w Polsce to się już nazywa pracoholizm, a w Japonii to norma w porównaniu z takim Japończykiem Polak będzie wypadał na lenia, ale widać, że nie ma co porównywać, skoro kultura i mentalność zupełnie inna. Swoją drogą, taki Polak pracujący 16h zarobi nierzadko z połowę tego, co pracujący 16h Japończyk, za co wprost kocham swój kraj normalnie I tu właśnie odpowiem Owieczce na post o pracownikach socjalnych- jak to ma dumnie brzmieć, skoro w Pl to marnie opłacany zawód, niby się pomaga ludziom a tak naprawdę jest tyle papierkowej roboty, że nie ma na to czasu i postrzegani są jako Ci, którzy dają pieniążki pijakom i nierobom... Za to w innych krajach całkiem fajny zawód, i zarobić można jak człowiek, a to psychicznie ciężka praca... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
Wlasnie, nie ma co porownywac, bo wszedzie beda plusy i minusy. A to, ze Polak pracujac tyle, co Japonczyk nie zarobi tyle samo to istna bujda: raz ze Japonczycy maja nieodplatne (sic!) nadgodziny, dwa ceny sa o wiele wiele wyzsze, trzy to, co Polakom nalezy sie za darmo, Japonczyk musi zaplacic, nieraz krocie. Nadal "uwielbiasz" swoj kraj? Edytowane przez meneq Czas edycji: 2015-05-13 o 03:14 |
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo co do Pl jednak nie bardzo. Przykładem jest mój tż, co prawda nie pracuje 16h, a 8 plus jedna nadgodzina i niektóre soboty. Ale pracuje fizycznie, czasem nawet bym powiedziała, że ciężko bardzo, a zarabia tyle, że gdybyśmy chcieli mieć drugie dziecko, a ja bym nie miała pracy, to musielibyśmy je chyba oddać (oczywiście bym tego nie zrobiła, chodzi o warunki finansowe). Nie narzekamy teraz, cieszymy się oboje tym, co mamy, bo na naszą trójkę wystarczy, zwłaszcza jak się nam uda przeprowadzić. Ale za to nie lubię nadal swojego kraju, człowiek pracuje ciężko i dużo na tym nie zarobi (a u tż różnica brutto a netto to prawie pół pensji). Choć są wyjątki oczywiście, wiadomo, że generalizuję, biedny Japończyk też się na pewno znajdzie niejeden i Japonka, która musi pracować, też niejedna Ależ nam się poważnie zrobiło na wątku Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

ja wszystkie wizyty zapisuję w kalendarzu, inaczej nie ma szans spamiętać wszystkich 
Nie idzie ta łobuzica spać.
a tez mnie męczy

Nic, tylko interesy z nimi robić normalnie 

a najbardziej mnie wkurza ten tekst jak coś kupuję w necie, żeby paczkę sprawdzić przy kurierze. Ostatnio kurier dał mi paczkę i nawet do widzenia nie zdążyłam powiedzieć i już go nie było, nawet mi nie dał kartki do podpisu, że odebrałam przesyłkę, to jak mam przy nim otwierać i sprawdzać paczkę? Biec za nim w ciąży na bosaka i go wrócić? Zwłaszcza, że jakby tak przy każdym się zatrzymywali i czekali, to bym żadnej przesyłki nie dostała tak szybko, bo by zdążyli rozdać z 5 dziennie...
: Ale moja teściowa taka jest, ma odpały podobne. Wynajmuje pokój w mieszkaniu i potrafi np powiedzieć za 3 dni przed wprowadzką, że jednak wynajmuje komuś innemu
ech...i znów ponad tydzień czekania na kolejny termin
pewnie bym nie umiała żyć z kimś, kto ma odpowiedzialny zawód i pracę wymagającą poświęceń...