Suknie już mierzymy i za rok stan cywilny zmienimy! PM 2016 cz. 29 ♥ - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-13, 10:37   #1021
aguleekk
Zakorzenienie

Dot.: Suknie już mierzymy i za rok stan cywilny zmienimy! PM 2016 cz. 29 ♥

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Mi za szybko. Do osiemnastki to się dluzylo, a teraz to dzień za dniem, rok za rokiem leci jak nie wiem co
A będzie jeszcze szybciej

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:53   #1022
sylwia9d
Zakorzenienie

Jej próbuje Was nadrobić ale zamiast nadrabiać co raz bardziej jestem w tyle
Stary 2015-05-13, 10:58   #1023
izk_a
Zakorzenienie

jeżu jeżu ale piszecie

grejpfrutowa, okropnie mi przykro, mam nadzieję, że jego stan się poprawi

witam się
T zapisał sobie urlop na lato jeszcze w lipcu było miejscie więc sie nie pokryje z początkiem mojej pracy

Edytowane przez izk_a
Czas edycji: 2015-05-13 o 10:59
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:58   #1024
sensualna
Zadomowienie

grejpfrutowa01 bardzo mi przykro... straszne to. Nie znam historii. Trzeba mieć nadzieję, że się polepszy. Ja się jakiś czas temu dowiedziałam, że mój były miał bardzo poważny wypadek, też był w śpiączce, też jest w bardzo złym stanie...:-(
Stary 2015-05-13, 11:01   #1025
ann2016
Zakorzenienie

ehh dziewczyny przykro mi..

zgadzam się, czas leci bardzo szybko, my rezerwowaliśmy sale w lipcu 2014 i mówiłam, że 2 lata trzeba czekać do ślubu a tu proszę zaraz będzie znowu lipiec, który szybko zleci wrócimy z PL i co ? i już mniej niż rok będzie
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 11:02   #1026
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
A będzie jeszcze szybciej
nawet nie strasz ja sobie wczoraj uświadomiłam że już sie znam z T tyle lat i że w sumie to nie wiem kiedy sie zestarzeliśmy i jak o znajomości ze smerfetką myśle to mam to samo
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 11:04   #1027
morsmordre
sajkolidżist

grejpfrutowa, ten przypadek to jakiś koszmar

Co do porodów, ja na razie nie sobie siebie w ciąży, a co dopiero rodzącej

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 11:07   #1028
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Wy tu o porodach a ja dzisiaj do ginekologa idę

Wg mnie dyskusja jest bez sensu, każdy sobie urodzi jak będzie chciał i inni nie powinni się do tego wtrącać ani tym bardziej wywyższać się "bo ja jestem prawdziwą matką bo urodziłam naturalnie" (za dużo 'Beki z mamuś na forach' chyba )

Czeka mnie o☠☠☠☠☠☠☠ od szefa i siedzę jak na szpilkach
Właśnie o to chodzi. Dlatego mnie denerwuje najeżdżanie na te kobiety, które zdecydowały się na cesarkę na życzenie.,

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Niewielkie przewinienie ale u niego wszystko rośnie do rangi tragedii, np. ostatnio marudził że źle pieczątke (okrągłą!) przybijam i orzełek jest krzywo

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Włączysz bajkę a w jakim wieku dzieciaki?
Nie chciałabym, żeby moja opiekunka dziecka puszczała dziecku bajki w telewizji Bajki to może sobie oglądać ze mną, kiedy przykładowo wracam zmęczona z pracy i chcę w spokoju wypić kawę albo gotuję obiad i nie mogę się rozdwoić

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Mi za szybko. Do osiemnastki to się dluzylo, a teraz to dzień za dniem, rok za rokiem leci jak nie wiem co
U mnie jest tak samo!!!
Stary 2015-05-13, 11:10   #1029
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
grejpfrutowa, ten przypadek to jakiś koszmar

Co do porodów, ja na razie nie sobie siebie w ciąży, a co dopiero rodzącej
ja tez w sumie

no ale chociaz wreszcie bede na troche 'gruba'
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 11:15   #1030
morsmordre
sajkolidżist

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51382900]ja tez w sumie

no ale chociaz wreszcie bede na troche 'gruba'
[/QUOTE]
Taa, a po ciąży pewnie schudniesz z nawiązką

A w temacie bycia grubą w ciaży - widzieliście insta tej babki: https://instagram.com/sarahstage/ ?
na tym zdjęciu jest w 9 miesiącu
https://instagram.com/p/1a8kviMzEk/?taken-by=sarahstage
226

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

a tu 4 dni po porodzie
https://instagram.com/p/1rgTDxszL6/?taken-by=sarahstage

Stary 2015-05-13, 11:16   #1031
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość

Ale po cesarce możesz normalnie się załatwić, leżeć musisz przez dobę, wiadomo jak to po operacji. A po naturalnym kupy nie możesz zrobić przez kilkanaście dni do kilku tygodni, bo wszystko boli, wszystko rozerwane.

Tylko dodam. Przed wyjściem ze szpitala po porodzie SN musisz się załatwić - obie potrzeby, nawet po nacięciu. Inaczej Cię nie wypuszczą ze szpitala. W ogóle nie czuję się mięśni więc nie czuję się swoich potrzeb. Trzeba po prostu iść i sprawdzić czy czasem nie trzeba skorzystać.

Mnie tam nie przeraża ból porodowy i po, tylko to, że nie mam nad tym kontroli, że moje ciało będzie przechodzić dziwne stany, że nie będę wiedziała co się ze mną dzieje, czego się spodziewać itd.

grapefruitowa - będzie lepiej, musi być.

Hejo Jest środa. Jeszcze tylko dwa dni i wolne
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 11:21   #1032
candy111
Zakorzenienie

Ja siedzę w pracy ale nudzi mi się strasznie. Wkurza mnie dziewczyna, która ze mną pracuje. Jest od początku marca, a nadal nie ogarnia. Nie jest dla niej jasne, że przed wejściem do gabinetu pacjenta ma sprawdzić czy jest ubezpieczony bo nie można tego zrobić następnego dnia. Dziś przychodzę, patrze i pacjent z wczoraj nie wpisany do programu nawet, a co mówić o sprawdzeniu
Jak przyjdzie to ją opier****.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 11:21   #1033
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Taa, a po ciąży pewnie schudniesz z nawiązką

A w temacie bycia grubą w ciaży - widzieliście insta tej babki: https://instagram.com/sarahstage/ ?
na tym zdjęciu jest w 9 miesiącu
https://instagram.com/p/1a8kviMzEk/?taken-by=sarahstage
226

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

a tu 4 dni po porodzie
https://instagram.com/p/1rgTDxszL6/?taken-by=sarahstage
jakie ciało
Cytat:
Nie chciałabym, żeby moja opiekunka dziecka puszczała dziecku bajki w telewizji Bajki to może sobie oglądać ze mną, kiedy przykładowo wracam zmęczona z pracy i chcę w spokoju wypić kawę albo gotuję obiad i nie mogę się rozdwoić
ja po prosty wolę taką opcję, niż wiem, że ktoś by miał sobie nie poradzić
Stary 2015-05-13, 11:22   #1034
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
jakie ciało

ja po prosty wolę taką opcję, niż wiem, że ktoś by miał sobie nie poradzić
Ale w jakim sensie nie poradzić?
Stary 2015-05-13, 11:24   #1035
ann2016
Zakorzenienie

morsmordre takie ciało podczas ciąży i po porodzie to marzenie, mam nadzieję, że jak będę w ciąży to wszystko będzie przebiegać prawidłowo i będę mogła ćwiczyć, bo chciałabym tak wyglądać jak ona
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 11:25   #1036
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie o to chodzi. Dlatego mnie denerwuje najeżdżanie na te kobiety, które zdecydowały się na cesarkę na życzenie.,

U mnie jest tak samo!!!
Ja pracowałam ponad rok jako niania i nie mogłam nawet bajek puszczać. I widzę, że to było bardzo dobre. Mały potrafił się sobą zająć od dawna, ja mogłam coś porobić a on się bawił (ale i razem się bawiliśmy - wiadomo). Ale wielu rodziców ma to gdzieś - przed TV posadzi i spokój. Można bez bajek funkcjonować. Aczkolwiek to ja. Rodzice pozwalali mu na 5 bajek dziennie więc oglądał je i wymuszał by na pewno je dostać. Oczywiście bajki tylko niektóre a nie, że jak leci.
My telewizji nie zamierzamy mieć więc dzieci bajek nie będą oglądać o ile czegoś sami nie puścimy w necie.

mors - widziałam tą babkę. Nie wiem czy to faktycznie zdrowe i normalne. Ale widać można.
Stary 2015-05-13, 11:32   #1037
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ciebie zawsze coś wkurza w pracy

Pisała gdzieś, że jest pod opieką lekarzy i że jej aktywność fizyczna jest bardzo przez nich chwalona
386
Też zamierzam ćwiczyć bo chciałabym mieć łatwy poród, bez nacinania i zbędnych bóli. Ale pewnie aż tak to nie będę szaleć
Stary 2015-05-13, 11:33   #1038
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
Ja siedzę w pracy ale nudzi mi się strasznie. Wkurza mnie dziewczyna, która ze mną pracuje. Jest od początku marca, a nadal nie ogarnia. Nie jest dla niej jasne, że przed wejściem do gabinetu pacjenta ma sprawdzić czy jest ubezpieczony bo nie można tego zrobić następnego dnia. Dziś przychodzę, patrze i pacjent z wczoraj nie wpisany do programu nawet, a co mówić o sprawdzeniu
Jak przyjdzie to ją opier****.
Ciebie zawsze coś wkurza w pracy
Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
mors - widziałam tą babkę. Nie wiem czy to faktycznie zdrowe i normalne. Ale widać można.
Pisała gdzieś, że jest pod opieką lekarzy i że jej aktywność fizyczna jest bardzo przez nich chwalona
386

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Ja uważam, że bajki nie są złe o ile są dobierane świadomie Największym koszmarem są dla mnie dwulatki biegle obsługujące tablety

Stary 2015-05-13, 11:36   #1039
sylwia9d
Zakorzenienie

Mowa o porodach- mam nadzieję, że mnie to nie będzie dotyczyło przez najbliższy rok- nie chciałabym być w ciąży na własnym ślubie
Stary 2015-05-13, 11:39   #1040
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia9d Pokaż wiadomość
Mowa o porodach- mam nadzieję, że mnie to nie będzie dotyczyło przez najbliższy rok- nie chciałabym być w ciąży na własnym ślubie
Chyba żadna z nas by nie chciała. Chociaż, w ciąży to w ciąży ale jak widziałam dziewczynę ze 3-4 tygodnie po porodzie na swoim ślubie to byłam przerażona. Zero logiki w planowaniu. Wyglądała brzydko (umówmy się ale opuchnięta, hormony szaleją, twarz jakąś zniekształcona, włosy tragiczne no i brzuch jeszcze jakby w 5 miesiącu - nawet biała suknia nie pomoże). Poza tym potem w tej sukni karm dziecko, zero zabawy, zmęczenie i wszystko razem. Nie da się chyba wtedy dobrze wspominać własnego wesela.
Stary 2015-05-13, 11:40   #1041
taedio
MerDer 4ever

Hej laski
Jesteśmy już po kontroli z PFRONu i wszystko jest dobrze uffff mega się cieszę

Ja w sumie nie wiem jak to będzie z porodem więc się nie wypowiadam ważne żeby dziecko było zdrowe
Nasza pracownica jest niepełnosprawna (porażenie mózgowe) właśnie przez lekarzy. Strasznie nalegali na poród naturalny i "zaklinowała" się w kanale rodnym przez co była chwilkę niedotleniona i to wystarczyło. Tak samo mamy jednego chłopczyka, który jest trochę opóźniony społecznie i ma spektrum autystyczne bo też zaklinował się w kanale rodnym i też był chwilę niedotleniony. A lekarze widzieli, że chłopczyk duży i mama ma problemy z urodzeniem i zamiast coś z tym zrobić to mówili przyj i w końcu lekarz położył się jej na brzuchu i urodziła
Stary 2015-05-13, 11:43   #1042
sylwia9d
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba żadna z nas by nie chciała. Chociaż, w ciąży to w ciąży ale jak widziałam dziewczynę ze 3-4 tygodnie po porodzie na swoim ślubie to byłam przerażona. Zero logiki w planowaniu. Wyglądała brzydko (umówmy się ale opuchnięta, hormony szaleją, twarz jakąś zniekształcona, włosy tragiczne no i brzuch jeszcze jakby w 5 miesiącu - nawet biała suknia nie pomoże). Poza tym potem w tej sukni karm dziecko, zero zabawy, zmęczenie i wszystko razem. Nie da się chyba wtedy dobrze wspominać własnego wesela.
Własnie o to mi chodziło, bo o ile samo być w ciąży ok to jednak kobieta w takim stanie nie do końca chyba może skorzystać z uroków takiej imprezy. Nie można szaleć nie wiadomo jak po parkiecie, musi uważać co je, nie ma mowy o żadnym alkoholu, nie mówiąc o tym że pewnie dużo wcześniej będzie zmęczona- to przy łagodnej ciąży, a są kobiety które mają mdłości itd.
Trochę szkoda by mi było tego, że tyle lat zbieraliśmy na to wesele i wyczekiwaliśmy tego dnia, a nie do końca mogłabym tak beztrosko się wyszaleć na tej imprezie.
Stary 2015-05-13, 11:46   #1043
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Ale w jakim sensie nie poradzić?
Na przykład wybuchnąć przy dziecku. Mojemu Tżtowi czasami się zdarza, że potrzebuje chwilę złapać oddech. Tylko ja patrzę bardziej z perspektywy rodzica.
Żeby nie było, nie mam nawet telewizji

Taedio, moja ciocia pracuje w szkole specjalnej i właśnie 90% przypadków jest przez komplikacje przy porodzie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Własnie o to mi chodziło, bo o ile samo być w ciąży ok to jednak kobieta w takim stanie nie do końca chyba może skorzystać z uroków takiej imprezy. Nie można szaleć nie wiadomo jak po parkiecie, musi uważać co je, nie ma mowy o żadnym alkoholu, nie mówiąc o tym że pewnie dużo wcześniej będzie zmęczona- to przy łagodnej ciąży, a są kobiety które mają mdłości itd.
Trochę szkoda by mi było tego, że tyle lat zbieraliśmy na to wesele i wyczekiwaliśmy tego dnia, a nie do końca mogłabym tak beztrosko się wyszaleć na tej imprezie.
Dlatego ja nie chciałam ślubu w ciąży, ani po porodzie
Stary 2015-05-13, 11:54   #1044
Sophie24
Zakorzenienie

taedio - u mnie w rodzinie są dwa takie przypadki. Jeden syn kuzynki o tyle dobrze, że tylko ma lekkie problemy z nauką ale od drugiej kuzynki już w większym stopniu wywołało to skutki (jest samodzielny ale jednak opóźniony). No i w sumie trzeci - mój bratanek. Podejrzewali autyzm i pewnie poród też miał znaczenie bo nie zrobili bratowej CC bo lekarza nie było. A cesarka była planowana bo bratowa i tak nie urodziłaby SN. I przez prawie całą dobę bratowa się męczyła a bratanek był przesuszony i kto wie czy też to wszystko nie miało wpływu na to, że teraz ma problemy.
W sumie tego też się boję - donosisz normalnie ciążę, dziecko zdrowe a ktoś Ci spartoli to i przytrzyma dziecko a potem masz się cieszyć macierzyństwem.

Choć w sumie ja ostatnio doszłam do wniosku, że nie powinnam mamą zostać. Nie wiem co M. na to powie ale to nie będzie łatwa rozmowa. Musimy jakoś to rozwiązać.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Dokładnie. Ja bym w ciąży wzięła tylko szybko cywilny z jakimś obiadem aby prawnie potem mieć wszystko jasne Kościelny zostałby na później.
Stary 2015-05-13, 11:58   #1045
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:

Dokładnie. Ja bym w ciąży wzięła tylko szybko cywilny z jakimś obiadem aby prawnie potem mieć wszystko jasne Kościelny zostałby na później.
ja tak samo
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 12:03   #1046
sylwia9d
Zakorzenienie

Cytat:

A ja w sumie jakby taka sytuacja wypadła teraz to nie wiem czy byśmy byli w stanie odwołać wszystko, zwłaszcza że już cała rodzina wie po ostatnim weselu bo wodzirej ogłosił wszem i wobec że za rok będzie bawił nas na naszym weselu....(save the dat samo się zrobiło)

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Idę robić spaghetti na obiad bo pisanie inżynierki mi nie idzie, za to wczoraj miałam wenę i napisałam 4 strony
Stary 2015-05-13, 12:05   #1047
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w sumie jakby taka sytuacja wypadła teraz to nie wiem czy byśmy byli w stanie odwołać wszystko, zwłaszcza że już cała rodzina wie po ostatnim weselu bo wodzirej ogłosił wszem i wobec że za rok będzie bawił nas na naszym weselu....(save the dat samo się zrobiło)

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Idę robić spaghetti na obiad bo pisanie inżynierki mi nie idzie, za to wczoraj miałam wenę i napisałam 4 strony
Przecież ogłoszenie przez DJ to jeszcze nie zaproszenie, bez przesady To nie wyszło od Was Ludzie nie dostaliby zaproszenia to przecież by nie przyszli mówiąc, że przecież DJ mówił o weselu
No ja bym odwołała bo nie chciałabym z brzuchem potem na weselu się bawić Poza tym - brrrr, na samą myśl mi słabo:P Żadnej ciąży:P
Stary 2015-05-13, 12:06   #1048
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
taedio - u mnie w rodzinie są dwa takie przypadki. Jeden syn kuzynki o tyle dobrze, że tylko ma lekkie problemy z nauką ale od drugiej kuzynki już w większym stopniu wywołało to skutki (jest samodzielny ale jednak opóźniony). No i w sumie trzeci - mój bratanek. Podejrzewali autyzm i pewnie poród też miał znaczenie bo nie zrobili bratowej CC bo lekarza nie było. A cesarka była planowana bo bratowa i tak nie urodziłaby SN. I przez prawie całą dobę bratowa się męczyła a bratanek był przesuszony i kto wie czy też to wszystko nie miało wpływu na to, że teraz ma problemy.
W sumie tego też się boję - donosisz normalnie ciążę, dziecko zdrowe a ktoś Ci spartoli to i przytrzyma dziecko a potem masz się cieszyć macierzyństwem.

Choć w sumie ja ostatnio doszłam do wniosku, że nie powinnam mamą zostać. Nie wiem co M. na to powie ale to nie będzie łatwa rozmowa. Musimy jakoś to rozwiązać.
Też się tego boję
Stary 2015-05-13, 12:11   #1049
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Też się tego boję
A jeszcze czytałam ostatnio, że wiele kobiet , które np. nie czuło instynktu ale zaszło w ciążę z różnych innych powodów, miały potem problemy by w ogóle pokochać i zaakceptować dziecko gdy właśnie okazuje się chore. Czasem mam wrażenie, że też bym tak miała.

Ehhh, nie ma co. Jeszcze zdążymy się martwić. Ciekawe która pierwsza z nas tu ogłosi swoje dwie kreski Poza Myszą bo ona zapewne nam niedługo tu z nimi wyleci Oby
Powinnam iść pracować ale tak mi się nie chce:/

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2015-05-13 o 12:12
Stary 2015-05-13, 12:14   #1050
sylwia9d
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież ogłoszenie przez DJ to jeszcze nie zaproszenie, bez przesady To nie wyszło od Was Ludzie nie dostaliby zaproszenia to przecież by nie przyszli mówiąc, że przecież DJ mówił o weselu
No ja bym odwołała bo nie chciałabym z brzuchem potem na weselu się bawić Poza tym - brrrr, na samą myśl mi słabo:P Żadnej ciąży:P
Tak, tak ale z tego co wiem np. PM którzy brali właśnie ślub już sobie bilety zamówili na wtedy bo pytali się nas kiedy dokładnie bo bilety chcą kupować, poza tym już mamy ponad 3 tys. zaliczek powpłacanych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości