|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kurs angielskiego za granicą
Witam wszystkich serdecznie, jestem mamą nastoletniej córki. Córka obecnie uczęszcza do drugiej klasy liceum, za rok matura. Córka bardzo pasjonuje się nauką języków obcych. Chciałabym razem z mężem zafundować jej kurs angielskiego za granicą. Tylko właśnie zastanawiamy się nad jakimś sprawdzonym miejscem. Zastanawiamy się czy Anglia jest na pewno najlepszym wyborem, Szkocja i Irlandia są równie ciekawymi państwami. Dodatkowo w Szkocji mamy rodzinę. Czy ktoś z Was może był na takim kursie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kurs angielskiego za granicą
jak masz rodzinę w Szkocji to bezpieczniej byłoby ją tam wysłać. Przebywając już wśród osób mówiących po angielsku na pewno dużo jej da i podniesie jej poziom językowy. Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że w Szkocji może być troszkę inny akcent i co nie które słowka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie Anglia, droga pani
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Polecam Anglię, także w tamtym roku mój syn dostał od nas w prezencie za dobre wyniki w nauce <ciach, ciach>, owszem najpierw nie widziałam w nim wielkiej radości, ale jak wrócił to tylko ten temat miał, cały czas zachwalał jak to było fantastycznie, a już jego sposób mówienia i i chwalenia się swoim językiem nas jako rodziców zaszokował.
Edytowane przez Peru Czas edycji: 2015-07-21 o 18:46 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witaj, zarówno Anglia, jak i Szkocja są ciekawą alternatywą. Tylko w Szkocji mają trochę inny jednak akcent. Myślę, że ten akcent Anglików byłby bardziej zrozumiały i lepszy do nauczenia. Więc może jednak lepiej postawić na jakiś 2-3 tygodniowy kurs angielskiego w Anglii. Pozna nowych rówieśników, nabierze pewności siebie przed maturą, same plusy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Efektywność nauki języka za granicą jest na pewno więsza, niż w rodzimym kraju
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Juz pewnie pozno, zeby odpowiedziec ale ja bylem na kursie w USA, w Chicago, <ciach, ciach> i zawsze bede to polecal. Nauczylem sie bardzo duzo i mialem swietne doswiadczenie, poznalem mnostwo ludzi z roznych krajow. Troche sie balem, ze taki wyjazd moze nie wypalic czy cos ale nie ma sie czego bac
![]() Edytowane przez Peru Czas edycji: 2015-07-02 o 19:29 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ja z kolei polecam wszystkim Maltę, jest cudowna
![]() Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2015-08-13 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ciepłe kluchy
|
Pomijając fakt reklamy post wyżej chciałam zapytać, czy może któraś z Was wybiera się w tym roku na kurs językowy właśnie na Maltę?
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.