|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
oby cewnik nie był konieczny Cytat:
![]() Cytat:
no tylko tyłek trochę co najwyżej ![]() o kurcze to niezły paker ![]() Cytat:
U mnie w 36 tygodniu było 2500 i ginka mówiła, że do tp max do 3200 może przybrać. Ciekawe jak te prognozy się sprawdzą
|
||||
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
O jaaaa,ile z Was rozwartych i na dniach rodzacych a dopiero polowa maja
juz zaraz bedziecie tulić swoje Maluszki Ja mam wizyte dopiero 26 maja. I jeszcze morfologie do zrobienia...
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już niedługo będziesz tulić maluszki marta, współczuję problemów z nerkami Mam nadzieję, że po porodzie wszystko się unormuje masija, ty też już na wylocie W ciąży z Julkiem tak mnie tam wygmerał że pół dnia ze skurczami chodziłam...
|
||
|
|
|
#1984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
:klaski: Ja też się witam w 37tc ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki witam się po kilku dniach nieobecności
Widzę że worek z poradami zaraz się rozwiąże - trzymam kciuki za wszystkie z was ![]() U mnie włączyła się mega senność mogę spać praktycznie na okrągło na zmianę robie coś w domu po czym kładę się na drzemkę wiec ciężko mi być z wami na bieżąco ![]() często mi się robi słabo i kręci się w głowie, ma tak któraś z was??? Wczoraj byłam zobaczy porodowke i pogadać ze znajoma położna jak się okazuje jest duże lepiej niż myślałam jest gas są piłki można przyjmować różne pozycję koszule do porodu dają dla dzieci jak się chce można mieć swoje można szpitalne nacie krocza bardzo zadko o wszystko pytają na wszystko musisz wyrazić zgodę szczepić można od razu lub po rozmowie z pediatra po wyjściu ze szpitala - i teraz mam zagawostke bo myślałem że będę szczepić od razu i juz a teraz już sam nie wiem jak robicie dziewczyny??? Tassia - piękna waga a tak się bałas ze nie nadrobi Manicure japoński - fajna sprawa tylko trzeba to robić z odpowiednią siła bo można sobie krzywdy narobić zwłaszcza jak paznokcie słabe, trzeba też to robić regularnie no i lakier sie na tym nie trzyma ale coś za coś Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2015-05-13 o 12:31 |
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
nooo super
![]() ![]() Cytat:
rozwiń![]() Mi położna mówiła, że na pewno będzie bolało jak pojadę już do porodu. Że będzie nieprzyjemnie itp. Kciuki za wizytę ![]() ![]() Pier***ca można dostać... Nie no, w sobotę z samego rana się spakuję
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi jakies sie pisza chyba na tym ktg. Mam kroplowke i podlaczone ktg brzuch zaczal bolec po badaniu na samolocie gin ma przyjsc zbadac mnie raz jeszcze i nie kazal nic jesc buuu
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo daj znać co tam dalej będzie... |
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow ale nadrobił
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Wiesz myślałam, że tż był od zrobienia Leny ale jak wolisz babeczki ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- A co Ty tam labirynt masz czy co? ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
prasuje te maleńkie rzeczy i stwierdzam, że... nie potrafie ich składać!!
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
na środe nie ma nic lepszego niż foch
|
#1993 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja gin kazała mi przyjść 25 mają czyli to będzie już końcówka 38 tygodnia, a później mamy widywać się już częściej. ..ciekawe co to znaczy jak zostaną dwa tygodnie do porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to już niedługo dzidzia będzie z Tobą ![]() czyli nadrobił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jaki komplement
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-05-13 o 14:42 |
|||||
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Eee, co Ty.. Według mojej mamy dopiero teraz powinnam zacząć wszystko kupować, kompletować, a torbę do szpitala to najlepiej żeby mi tż spakował jak już będę wychodziła...
![]() Szlag mnie trafia z jej rozumowaniem czasami. Non stop słyszałam tylko po co tak wcześnie, po co tyle ubrań kupujesz, itp. Jej np. jest ciężko zrozumieć, że ktoś ma inaczej niż ona. Np. przechodziła wszystkie ciąże b.dobrze. Zero bólu,wymiotów, itp. I ona NIE ROZUMIE jak ja mogę mieć taką ciążę problemową. Gdybym jej słuchała to nie wiem czy by wszystko było tak w miarę ok jak jest teraz. Bo co z tego, że Cię wszystko napieprza-jesteś w ciąży, musi boleć. Migrena przez miesiąc? Normalka. Skurcze w 5 miesiącu..udajesz .. Kurde, sorry, żem się wyżaliła ale dzisiaj to mnie dobiła totalnie humor :/ Cytat:
Wiesz jak poprawić humor ![]() Tak mnie ten gin wybadał, że brzuch mam cały czas twardy, spięty i mam delikatne skurcze
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre mamy chyba tak mają Moja kiedyś też mówiła, że wcześnie, a nagle zmieniła poglądy o 180 stopni, i wypytuje czy już wszystko spakowane Teściowa nie ma nic przeciwko kupowaniu wszytskiego teraz, ale tez coś wspomniała, że kiedyś tego nie było i kupowało sie dopiero jak dziecko się urodziło ja sobie tego nie wyobrażam, bo co, wziać takiego noworodka w jednym ubranku na ręce i wtedy za wszystkim biegać?![]() tylko co do fotelika Mama zdziwiła się, że już chcę kupić, bo myślała, że to dopiero jak dziecko bedzie siedzieć ![]()
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Konto usunięte
|
Fartuch pasuje
![]() Dziewczyny dostałam smsa od Cos!!! Dzisiaj cesarka!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
dziendobry!
jak nie jestem w pracy to mi sie w domu nie chce komputera wlaczac a z telefonu sie zle pisze i tylko was podczytywalam. ale teraz wlaczylam tztowego kompa i pisze. wybaczcie, ze nie bede cytowac, ale za duzo tego! sroda poswietowana jak nalezy z samego rana ![]() to mi sie w glowie w ogole nie miesci, ze tyle z nas bedzie zaraz rodzic! ojojo!!! cos trzymajcie sie w tym szpitalu... a ja jestem "dopiero" w 35 tc od kiedy pijecie herbatke z lisci malin? (te ktore pija) co do ktg u mnie bedzie od 39 tygodnia, juz mi gin zapowiedzial, ze po 36 tygodniu umowi mnie na "badania przedporodowe" - moze tez ktg, ale krew,mocz , serce i wszystko, juz w szpitalu. a potem w 39 tygodniu az do 41 (jesli w miedzyczasie nie urodze) co dwa dni ktg! a potem jakby co beda wywolywac (mam nadzieje, ze sie olek sam wykluje..) wlasnie ufarbowalam sobie wlosy i od razu lepiej ![]() a zaraz ide sobie jakis obiad upichcic, tz wroci dopiero okolo 18. Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-05-13 o 13:58 |
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Coś, trzymam kciuki
![]() Właśnie wyszłam od lekarza. Rozwarcie na luzny palec, szyjka bardzo miękka ale jeszcze długa, glowka przyparta. W każdej chwili mogę zacząć rodzic. Jak nie urodze do 26 to mam przyjść do szpitala na ktg i badania. Mały waży 3212 gram i może dobić tak do 3.5 kg. Glowka 33 cm czyli spoko, Julek miał 32
|
|
|
|
#2000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rozumiem o co chodzi Wiem, że można wszystko kupić później ale szczerze, to po co? Nie robiłam zakupów w 3,4 czy nawet w 5 miesiącu ciąży. Sama nie chciałam się nakręcać. No ale teraz na tym etapie?I wiem, że nie mam tego dużo. Jak mama zobaczyła te ciuszki to się za głowę złapała. Tłumaczę jej, że to jest wszystko ale do co najmniej 80 cm a nie, że na teraz. I tak 3/4 mam od siostry a tego co ja kupiłam to będzie może parę sztuk. No ale nie przegadasz. Hehe szkoda, że moja nie zmieniła tak jak Twoja ![]() Cholera, poszłam do łazienki i cała wkłada we krwi ... Tak się roztrzęsłam, że od razu do gina zadzwoniłam. Powiedział, że mam wziąć nospę forte, leżeć dalej, jak nie przejdzie, skurcze dalej będą to za 2 h mam przyjechać do szpitala.. ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos, trzymam kciuki Cytat:
|
||
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widze, ze we wlasciwej chwili wlaczylam kompa!!!! i kto teraz ma nerwy isc do kuchni i obiad szykowac? chyba przed kompem bede go jadla.... |
||
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
ja piję codziennie dwie herbatki z jednej łyżeczki od 36 tygodnia
Booziu wszystkie nagle rodzą, ja też chcę ![]() Dziewczyny trzymajcie się tam ![]()
|
|
#2008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
o matko juuuż!
trzymam kciuki mocno noooosz fak...wiedziałam że o coś jeszcze miałam wczoraj zapytać ginke Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

żeby gin na podstawie tego opisu wydał skierowanie
"skierowanie do szpitala". Maly dodatkowo niziutko główkę już ma. Ciśnienie nadal mam wysokie...okropna ta końcówka;(
Nie martw się
Do teraz mam takie dziwnie obolałe ;/
no tylko tyłek trochę co najwyżej 

Mam nadzieję, że po porodzie wszystko się unormuje 
rozwiń

Zostało mi jeszcze wypranie swoich koszul, prześcieradeł, kocyków i ochraniacza. Mam już dość.