|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
![]() Parę godzin mnie nie było, a takie nowości. Cytat:
Chodzi o to, że do końca 36 (36+0) tyg dziecko jest na tyle małe, że jak pęknie pęcherz płodowy, główka nie zajmie całego kanału i może się wyślizgnąć pepowina. To jeszcze nic, jeżeli dziecko przycisnie główką pepowine -będzie problem i chodzi o to, by podłożyć coś pod miednicę, by w razie czego glówka wsunęła się do środka i nie tamowała krążenia w pępowinie. ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cos!!!! GRATULACJE!!!!!!!! |
||
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
to ciekawe od czego to zależy. Ja zawsze słyszałam, że boli po kolejnych porodach
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin też nie badał. Połówkowe usg miałam w klinice w styczniu i kolejne badanie (usg) było w kwietniu. czyli podobnie jak u ciebie Szuuu, bo mam wcześniejszy tp. To wcale nie brak kompetencji, wielu ginow tak robi, chyba że pacjentka życzy sobie koniecznie badania.
|
|
|
|
#2104 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie
mala ok a w nocy mam skurcze przeprowadajace iiiiii na ktg sa juz widoczne polozna mowila ze teraz juz w kazdej chwili moze sie zaczac i jak beda trwac dlugo w nocy to mam jechac na porodowke
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widzialam zaraz po wyjeciu z brzucha z pepowina jeszcze. A pozniej moglam ich wycalowac jak byli ubrani |
||
|
|
|
#2107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak duże miałaś skurcze? Ile w jakim czasie? Wczoraj w ciągu 30min miałam co pare minut, nieregularnie, w granicy 40. I gin mówił, że jeszcze nie czas... ciekawa jestem jak to wyglądało u ciebie |
|||
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Coś - gratulacje!!!
|
|
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam dzisiaj znowu na masażu i jest super, a taki sliczny pan dzisiaj był opuchlizna zeszła, czuję się lżejsza o tonę i wykorzystałam to na małe zakupy, a na górkę do domu wbiegłam jak za dawnych czasów z telefonem w ręku i siostrą na linii. Muszę się jeszcze do niego umówić. A jeżeli któraś z was ma okazję skorzystać z masażu limfatycznego i ma dość puchnięcia to polecam!
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
Cos, gratuluje !!!
A mi sie dzis snilo, ze mi odszedl smetny czop...W ogole caly dzien mi twardnieje brzuch i bola brodawki...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#2115 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a koszula to wiesz....z tej seksi kolekcji: misiaczki, koteczki, żyrafki urodzić w niej i wypierdzielić Cytat:
to nie jest ważne kochaaaana, ty masz już wszystko za sobą teraz obkurczająca sie macica to już małe piwo Cytat:
skoro moja ginka kazała mi ograniczyć witaminy żeby małej już nie tuczyć to może u ciebie w drugą strone......ja biore falvit mama Cytat:
|
|
#2116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Malutkiej
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam z seksi kolekcji : misiaczki Ja tez biore ten Gaviscon bo pomaga, w syropie nie dam rady przelknac jedynie te do ssania jakos podchodza, mietowe ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Ale sie dzis dzieje. Ja tez przez ostatnie dni odczuwam Braxtona, a po seksach to juz czuc dosc konkretnie, bolace skurcze co kilka minut. W sumie to dobrze, ze cos sie tam dzieje, jakos bardzo sie boje duzego przeterminowania |
||
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie to na kolana i myć podłogi. Albo okna. Albo co tam dziewczyny jeszcze pisały.Swoją drogą muszę umyć okno w sypialni, brat przed świętami umył wszystkie oprócz tego... i tak czeka brudne na łaskę
|
|
|
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
Moze dlatego, ze siostra i bratowa byly przeterminowane. Wszyscy znajomi tez mi gadaja, ze pierwsza ciaza to napewno po terminie urodze. Hehe okna czekaja, podloge tez moge myc chociaz moja siostra to wszystko robila i pila do tego te liscie malin i wiesiolek i urodzila w 42 tyg. 2 dni sie meczyla ze skurczami bez rozwarcia, w koncu skonczylo sie cesarka do Malej tetno spadalo. Jakos tak sie boje, ze podziele jej los bo u nas wiele dzieje sie w ten sam sposob, jak to u blizniakow jednojajowych.
Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-05-13 o 20:50 |
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To trzymam kciuki, żeby była w terminie ))
|
|
|
|
|
#2124 | |||
|
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No właśnie Ale super, teraz to takie realne się stało Ja mam kotkę z tej samej serii i serio ona mi się podoba W przeciwieństwie do tej "eleganckiej" bez niczego, bo jest wg niego babcina Moja mama mówi, że jej też nie bolało ![]() Dziewczyny, właśnie dowiedzieliśmy się z Tż, że na tym kawalerskim na które idzie 23 mają być dziwki... Co wy na to? Pan młody też nie chciał bab, ale świadek na fejsie napisał na wydarzeniu, że go to nie obchodzi.
|
|||
|
|
|
#2125 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki ![]() Jak bylysmy mlodsze to wygladalysmy jak dwie krople wody, teraz troche widac roznice ale znajomi dalej maja problem z rozpoznaniem nas. Jestesmy bardzo blisko ze soba, myslimy w ten sam sposob, nie musimy nawet ze soba rozmawiac bo wiadomo co druga mysli albo powie. Czasem to az dziwne. Ja mam znamie na rece, siostra nie ma, ale jej coreczka ma takie znamie jak ja tylko na drugiej rece. Jej coreczka nazywa mnie tez czesto mama. Czasem wydaje nam sie, ze dla niej nie robi to roznicy. |
|
|
|
#2126 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogą Ci dać coś przeciwbólowego ? Cytat:
![]() Tż lata co chwilę, podnosi mi koc z nóg i mówi 'oo, pani masijo widzę tutaj już 5 cm.. ' ![]() Cytat:
moja mama mówiła, że za dzieciaka to wcinali wapno ze ścian jak jeden mąż ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Babeczka robi w tv tartę z malinami ale bym zjadłaa
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
|
#2130 | |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem w sumie, zostały nazwane "dupami" i każda kosztuje 400 zł.
Cytat:
Najlepsze jest to, że ja tego świadka nie znam, raz go w życiu widziałam, ale reszta hmmm resztę znam bardzo dobrze, oprócz jednego reszta jest w długoletnich związkach i potwierdziła chęć udziału w tym... ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- masija Tż mega Nie mogę przestać mysleć o tym wapnie, jeny co mi jest... Kredę bym posmakowała jakbym mogła. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

mala ok a w nocy mam skurcze przeprowadajace 

dla Malutkiej