|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4863 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tyłki wciąż wielkie mamy i o życiu rozmawiamy! Część 2.
Cytat:
Właśnie się zapisałam do psychologa, idę jutro po zajęciach. Czas najwyższy. Już kilka razy miałam iść i odwoływałam, teraz nie mam wyjścia :P A dzisiaj mam jakiś kryzys, wszyscy na mnie patrzą i mówią "ooo jaka zmęczona, nie wyspałaś się?", a ja mam po prostu takiego doła że ledwo się powstrzymuję żeby się nie rozpłakać przy ludziach. ![]() Punkcik za nazwanie mądrą inaczej pewnej wizażanki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z tej anglistyki na razie nie rezygnuję bo szkoda całego roku i pieniędzy :/ Najpierw ogarnę się u psychologa. Zastanawiam się czy dałoby się pogodzić dwie filologie, tą moją i rosyjską O ile bym się dostała No ale 2 lata temu były 4 osoby na miejsce a w zeszłym roku jedna Mój beznadziejny wynik z polskiego ratuje matura z angielskiego na 94%, zawsze to coś. A tylko te dwie są wymagane, tzn. dwa języki nowożytne i liczone są tak samo.A najbardziej męczy mnie to, że obydwa te kierunki nie są moim marzeniem. Jakbym chciała iść na wymarzony kierunek to powinnam się cofnąć w czasie, wrócić do gimnazjum, ryć chemię i pójść w liceum do biol-chemu Boooże i już ryczę ![]() |
||||
|
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że zasłużyła. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4865 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1253 W sumie nie wiem jak reszta jeśli chodzi o ostrzeżenia, ale ja i tak byłam łagodna Przewijały się słowa "idiotka", "głupia" itd ![]() No właśnie I nie pociesza mnie świadomość tego, że moje problemy mogły mieć duży wpływ na moją naukę w liceum :/ |
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee tam, widziałam na forum ostrzejsze i bardziej chamskie wypowiedzi, które nie były nagradzane ostrzeżeniami. ![]() A co chciałaś robić? |
|
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie zgodzę się z tym, że profil klasy decyduje o tym jaki kierunek się wybierze. Byłam w klasie społecznej, z rozszerzoną historią, wosem, geografią i angielskim. Dziewczyny chodziły na dodatkowe zajęcia z biologii, a ja z polskiego. Szczerze chyba nikt z mojej klasy nie poszedł na kierunek związany z tą klasą, mówiąc inaczej to wszystko zależy od ciebie samego. Jak ty sam się do czegoś przyłożysz, zainteresowania mogą się zmienić w niedługim czasie. Gdybym ja poszła tak jak myślałam do klasy z ros matmą w liceum, to by była maskara, bo chociaż w podstawówce i gimnazjum byłam naprawdę dobra to w liceum okazało się, że to porażka.
Whiteglove, ogólnie mam wrażenie, że coś się dzieje, bo jeszcze niedawno tak broniłaś tej uczelni i mówiłaś, że studiowanie angielskiego to było twoje marzenie, a teraz okazuje się, że jest zupełnie inaczej. Edytowane przez Yuki no hana Czas edycji: 2015-05-13 o 22:43 |
|
|
|
#4868 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, wyślę to wam na priv i niech któraś wrzuci to do klubu bo z komórki nie da rady :P
Edytowane przez 201705121341 Czas edycji: 2015-05-14 o 09:41 |
|
|
|
#4869 |
|
Konto usunięte
|
Jeden rok to nie jest jeszcze tragedia. Życie to nie wyścigi. Ale zanim podejmiesz jakąkolwiek decyzję najpierw pogadaj z rodzicami. I daj znać jak było u psychologa. Jeżeli skieruje Cię do psychiatry po tabletki to się nie zastanawiaj i idź.
|
|
|
|
#4870 |
|
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;51397921]Jeden rok to nie jest jeszcze tragedia. Życie to nie wyścigi. Ale zanim podejmiesz jakąkolwiek decyzję najpierw pogadaj z rodzicami. I daj znać jak było u psychologa. Jeżeli skieruje Cię do psychiatry po tabletki to się nie zastanawiaj i idź.[/QUOTE]
Byłam dzisiaj. Na razie to tylko konsultacja, ale pani stwierdziła u mnie nie depresję, tylko nawracające epizody depresyjne. Wg skali Becka to co teraz mam to jest właśnie taki epizod, dostałam 20pkt :P No i mam chodzić regularnie, pani jest psychologiem więc woli analizę od tabletek, ale powiedziała że jeśli bym czuła że jest mi naprawdę źle to pracuje z jakimś psychiatrą który w razie W mi tabletki przepisze. Na razie powiedziałam że nie chcę i psycholog nie naciskała, więc chyba nie jest ze mną tak źle :P Nie wiem jak się zebrać żeby powiedzieć rodzicom. Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
Grzywka mi sie marzy
![]() Ogonki pouciekaly, lapac je!
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
Na prosto, ale taka ala burdello na lbie, a nie jak spod linijki. Pytanie tylko czy bedzie mi pasowac. Usiade na fotel i niech fryzjerka cuduje.
Ogonki pouciekaly, lapac je!
|
|
#4875 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Taka taka.. Noo luzniejsza. Ze i da sie ja zrobic na elegancko i tak, jakbym dopiero z lozka wstala
jak zrobie to pokaze, o ![]() Ogonki pouciekaly, lapac je!
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama też się zastanawiałam nad grzywką, ale włosy mi się wywijają na wszystkie strony, a nie chcę ich codziennie katować prostownicą i zrezygnowałam. Za to już kilka razy prosiłam u fryzjera o grzywkę na bok, to mi skracali ze dwa pasma koło twarzy. Muszę się przejść do jakiegoś dobrego fryzjera, TŻ mi ostatnio jednego polecał, ale chyba mnie nie stać.
|
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4879 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4880 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4882 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też bym chciała, ale przy mojej twarzy to kiepski pomysł. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;51401149]Odważna jesteś.
[/QUOTE]Nie, trafiłam na osobę z takim gustem jak mój
|
|
#4884 |
|
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;51401149]Nic nie ma w klubie.
![]() A jak Ci się z nią rozmawiało? Przypasowała Ci? Też bym chciała, ale przy mojej twarzy to kiepski pomysł. ![]() Odważna jesteś. ![]() Zapytaj Pana Prezydenta co zrobić, żeby Cię było stać. [/QUOTE]Zaraz wkleje :P Ciężko powiedzieć, zrobiła ze mną tylko krótki wywiad żeby określić co mi jest. Bałam się otworzyć bo musiałabym powiedzieć wszystko na raz bo jeden problem łączy się z drugim i rozpłakałabym się, a nie chciałam na pierwszym spotkaniu. Ale gdyby coś na stoliku leżały zachęcająco chusteczki xD Nie mówiłam też jeszcze o bólach bo mnie złapały dopiero jak wracałam - myślę że to z napięcia. Bolała mnie klatka piersiowa i plecy, teraz już mniej tylko serce mi strasznie wali. Wzięłam ziołowe tabletki na uspokojenie i działają o tyle że jestem otępiała, ale serce dalej mi wali ![]() Krul Bul odpowiedzią na wszystko XDDDDD "Panie prezydencie nie stać mnie na wakacje z dziećmi - Proszę jechać bez dzieci" XDDD Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
#4885 | |
|
Konto usunięte
|
Jak jesteś taka odważna to chodź do mnie, ja Cię ostrzygę. Mam doświadczenie w kreowaniu artystycznego burdello - ostatnio strzygłam swojego psa.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
męczyłam się tylko co by tu powiedzieć. Podziękowałam szybko za terapię. Może w wakacje znowu poszukam jakiegoś psychologa. Tym razem oby lepszego.Ładna ale ja już nic nie kombinuje z grzywkami. W gimnazjum miałam i z perspektywy czasu stwierdzam, że w ogóle mi nie pasowała. I jak przypomnę sobie ile się namęczyłam przy zapuszczaniu to stwierdzam, że nigdy więcej.
|
|
#4887 | |
|
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;51401597]Jak jesteś taka odważna to chodź do mnie, ja Cię ostrzygę. Mam doświadczenie w kreowaniu artystycznego burdello - ostatnio strzygłam swojego psa.
![]() Takie bóle są typowe dla nerwicy, szkoda, że o nich wspomniałaś dzisiaj, koniecznie zrób to przy następnej wizycie. OK? Próbowałaś ćwiczeń oddechowych?[/QUOTE] Biedny pies ![]() Wiem że powinnam była wspomnieć :/ Nie było aż tak źle przed wizytą, ale jak wracałam do domu to serio w pewnym momencie było mi strasznie słabo - bolała mnie klatka piersiowa przy oddechu, łamało mnie w plecach i jeszcze serce mi waliło jak szalone. Brrr. Nie próbowałam, wzięłam tylko tabletki na uspokojenie i mnie przymuliło. Cytat:
Dzisiaj też głównie ja mówiłam żeby psycholog wiedziała co się dzieje i powiedziała że na następnym spotkaniu ona będzie więcej mówić i pytać. Najbardziej się boję rozpłakać, dzisiaj się co chwilę hamowałam ![]() Też miałam grzywkę w gimnazjum Też nie wypał, ale przynajmniej już wiem że mi nie pasuję i nie będę miała więcej takich odpałów ![]() |
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam jakoś w podstawówce,kompletny niewypał przy moich włosach.
Ostatnio robiłam psychoanalizę u psychologa i aż się przestraszyłam co mi wyszło,na razie za psychologa podziękowałam.
|
|
#4889 |
|
Konto usunięte
|
już jest w klubie
|
|
|
|
#4890 |
|
Konto usunięte
|
Z psychologiem i terapią to jest tak, że trzeba sobie go dobrać indywidualnie do swoich potrzeb, bo każdy jest inny, różnią się podejściem, metodami. Jeżeli po wizycie ma się odczucie, że coś nie gra, lepiej poszukać innego. I niekoniecznie należy się sugerować opiniami innych ludzi, bo nawet psycholog wychwalany pod niebiosa, może się okazać nieodpowiedni dla tej jednej konkretnej osoby.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

O ile bym się dostała
No ale 2 lata temu były 4 osoby na miejsce a w zeszłym roku jedna