![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1
Czy Wy od razu reagujecie na płacz dzieci? Tzn.tylko zaplacze to dajecie smoka, głaszczecie, bierzecie na ręce itp? Mój synek dziś dlugo postekiwał plakal chwile i przestawał i na początku dawałam smoka ale wypluwal. Potem tylko zagladałam i zasnął. Nawet się przebudził na chwilę, rozejrzał się i znów usnął
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-05-13 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
Znów deszcz leje :/
#1294 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jezu...kataru dostałam i kicham jak wsciekla ![]() Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2015-05-13 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Majka- mialas aktualne zdj Julka pokazac!
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Maly mi sie tak w kąpieli rozespal ze ledwo mu cycka podalam i cale karmienie budziłam laskoczac
![]()
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam większość w tel.i nie umiem zgrać na kompa którego ivtak teraz bardzo rzadko odpalam. Jednak wrzucę na pewno
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
No ja czasem przez chwilę czekam czy sam sie nie uspokoi
#1300 |
Zakorzenienie
|
Policzyłam na aplikacji, dzis mieliśmy 11 karmien, od wpol do pierwszej w nocy do teraz, dzis juz jesc nie będziemy
![]()
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ ![]() Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-05-13 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Rozeznanie
|
Witam sie wieczornie
![]() Czytam Was jak tylko moge ale nie pisze nic bo nie mam kurde czasu ![]() ![]() ![]() Co do otulaczka to postanowilam go kupic po tym jak pewnego dnia polozna zawinela Natke w kokon a ta przespala piekne 6 godzin.. Ja pozniej nie potrafilam jej tak zawinac wiec olalam sprawe, ale pre dni temu patrzac jak moje dziecko wierzga konczynami przez sen (co ja wybudza) postanowilam slrobowac ja zawinac i.. Tak spala ze sprawdzalam czy oddycha! Od tamtej pory zawijam ja jak zasnie i o wiele lepiej jej sie spi i DLUZEJ. polecam wyprobowac ta metode , moze u ktorejs tez sie sprawdzi. (U mne np lazenie i bujanie moge sobie w tylek wsadzic ![]() ![]() ![]() Sprobowalam tez podlozyc jej tetre pachnaca mlekiem i padla przy niej, ciekawe czy to zbieg okolicznosci czy Sylwia jestes mistrzem hehe Ja dzisiaj niestety lece na stanie podgoraczkowym, czerwonej i bolacej piersi ![]() A to wszystko przez to ze ostatnim czasem mala w nocy pila co godzine, dwie a dzisiaj spala jak zabita cala noc, raz wstala na karmienie.. Teraz poczytam co u Was i odniose sie do wypowiedzi bo juz nie pamietam co mialam napisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
Sunny ja mam termometr z Lidla z poprzedniej gazetki, dobry jest
![]() Majka fajna sprawa ta osłonka do wózka, chyba zamówię ![]() Sonia śliczny pierścionek 💕 gratki ![]() Koperco hahaha zapisuje radę tesciowej, no złota kobieta ![]() Cześć Jasiek! ![]() ![]() Majka ja nie od razu uspokajam mała, wszystko zależy od natężenia płaczu ![]()
#1303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A przez sen wydaje rozne dzwieki np teraz. Dzieki za odp dot wit. Dopytam polozna, ale dopiero we wtorek, chyba ze do przychodni dotre jutro. U nas mleczna pielucha nie dziala ![]() Milych snow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | ||
Konto usunięte
|
U mnie standardowo 9-10 ksrmien na dzien w tym ze dwa razy takie co godzine,pol.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
Kurcze. Walczę ze snem bo myslalam że synek sie zbudzi a on śpi
Może my za mało jemy? Mam stres przed wrażeniem
#1306 |
Zakorzenienie
|
Majka - nie stresuj sie, napewno maly ladnie przybiera.
Karola - współczuję zastoju, u mnie po jednej nocy i 4 godz.bez ssania cycki twarde ze hej, w dzien maly co 2 h je. A moj Jas to chyba juz za duzy na otulaczek, a i przez sen tez bardzo nie wierzga, sprobuje go w dzien jutro kocysiem owinac o ile za ciepło nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51392698]U mnie standardowo 9-10 ksrmien na dzien w tym ze dwa razy takie co godzine,pol. )[/QUOTE]u nas krotkie sesje 10-15 minutowe, z moich cyckow.leci tak, ze maly nie nadaza lykac.. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Syn spi baaaardzo twardo, wiec i ja lece spac.
#1307 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Staram sie nie reagowac od razu, ale u mnie sie jeszcze nie zdazylo zeby maly bak sie sam uspokoil ![]() Cytat:
Ja juz opanowalam technike gotowania obiadu z mala na ramieniu.. ![]() Cytat:
No moj TZ tak samo i jeszcze jak mala zakwiczy uwaza ze jest glodna, co z tego ze np jadla 15 minut temu. Ona na pewno jest glodna ! ![]() ![]() Cytat:
Bardzo ladny! Klasyczny taki jak mi sie podoba. My po slubie ale ponoc tez mam dostac zareczynowy jeszcze eheem taa Przede wszystkim USPOKOJ SIEBE poniewaz mala przechwytuje od Ciebie kazde emocje, przez to moze byc niespokojna, wcale nie musi jej cos byc. Musisz wyluzowac bardziej.. Wiem ze ciezko, i ze Cie boli wszystko jeszcze ale to jest noworodek i ma prawo plakac, ale Ty mussz zachowac spokoj bo inaczej to bedzie bledne kolo, wiem co mowie, moja pierwsze dni w domu ryczala co chwile, pozniej jak ja w koncu wyluzowalam jej tez przeszlo.. Teraz jak wiem ze jet najedzona, prEbrana i sobie marudzi to ja sie nie demerwuje tylko daje jej troche poplakac oczywiscie przy tym caluje, tule, mowie do niej SPKOJNIE i uspokaja sie.. Naprawde BARDZO wazne jest Twoe samopoczucie. Polozna mowila mi ze dzievi moga plakac takie male i dwie godziny bez powodu wystarczy byc przy nich, mowic spokojnie, glaskac.. Nie wpadac w panike, zlosc bo momentalnie one to przechwytuja i jest to bledne kolo, dziecko placze, mama panika i ani jednego ani drugiego sie nie da uspokoic. Te dzieciaczki nasze nie maja jeszcze o niczym pojecia, nie rozrozniaja dnia od nocy.. I wcale nie musza spac ciagle ![]() O kurde ale porownanie, juz nie spojrze na jajecznice tak samo haha U nas tez prawie kazda pielucha ![]() Doszlam do 62 str na apce dalej nie mam sily dobrej nocy laski ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wklejam linka do fajnego wpisu na blogu- JAK ZADBAC O PRODUKCJE MLEKA:
http://www.hafija.pl/2015/05/jak-zad...i-konkurs.html
#1309 | |
Rozeznanie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51392698]U mnie standardowo 9-10 ksrmien na dzien w tym ze dwa razy takie co godzine,pol.
Z reguly od razu lece i jak po kilkusekundowym steknieciu czy okrzyku dalej cos modzi to reaguje. Dziś pierwsze dwa razy tak dłużej wytrzymal bez lecenia do niej bo w kuchni bylam. hej Karola,wspolczuje bolu,oby bylo lepiej. Z otulaczkiem to fajna sprawa. Moja corka tez lepiej spala taka zawinieta ciasno w pieluche. A pieluszka przy buzi jest genialna ![]() ![]() dzieki ![]() ![]() ![]() To nasze diewczyny widze podobne gusta maja hehe ![]() Cytat:
U mnie to samo ![]() Ja mam otulaczek w rozmoarE 0-3 m zobaczymy jak to bedzie ![]() Wiadomo kazde dziecko lubi co innego, na kazdym sie sprawdza inna rzecz. Ale moze Jas polubi otulanie ! ![]() Dobra juz srio lece trzeba korzystac jak Natek spi! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Karola ah te piersi..... jeszcze kapuste sobie kup i rozbitą położ na piersi bardzo dobrze działa na różne zapalenia ![]() Mały zjadł na noc tylko 40 ml mm, ja nie wiem co on tak mało tego mm wciąga. Jak dobrze pójdzie to 60 maks wciagnie, ale samo mm bez cycka :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z podkladow dla dzieci nie polecam z rosska,fatalne Z geminni zamawiam podklady seni,super się sprawdzaja
![]() |
#1312 | |
Zakorzenienie
|
To ja juz rozumiem, to wszystko wina jej niedotlenionego mózgu
![]() Cytat:
Dziewczyny jesteście nieocenione ![]() Domima wiem ze żart ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Konto usunięte
|
Sonia gratuluje zaręczyn
![]() Cytat:
Śliczna ma puculke ![]() Moja tez je 10-15minut zwykle, z tym, że wieczorem na kolacje zwykle dokladke wola. Dzis sie denerwowala przy cycku Krzyczala na niego, moj TZ zssugerowal,ze moze mi nie leci mleko,a mloda sie zaczela krztusic,cieklo jej po brodzie,a jak nacisnelam lekko to siurnelo strumyczkiem. Tak mi w pn rozkrecila laktacje tym wiszeniem chyba |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
MALA Jasiek jest boski, a jak trzyma glowe cudnie
![]() SONIA ogromne gratulacje, pierscionek sliczny ![]() MADELINEM to tak jak u mnie, kazdy twierdzi ze nie mam mleka bo sie napewno zle odzywiam, nie pije tyle ile powinnam itd itd, wkurzam sie no odbieram to jako ze mysla ze zachowuje sie nieodpowiedzialnie a tak nie jest, nie wyczaruje tego mleka.. dobrze ze moja mama podchodzi do tego normalnie i M tez stoi po mojej stronie. I gratulacje dla Agatki ![]() MAJKA ja nie reaguje na placz od razu, czasem sie mala uspokoi i nawet zasnie sama ![]() Mala sie obudzilam po 21, wykapalam, nakarmilam i tak lezy i sie patrzy caly czas ![]() Dobrze ze ja tez wyspana ![]()
![]() |
#1316 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
daje sie tylko d Cytat:
roznie. Jak zly dzien i go boli brzuszek to od razu zeby sie nie wybudzal skoro udalo mi sie go uspic Cytat:
![]() Cytat:
no to obys dostala,a co!upomnij sie ![]() A ja jesCze nigdzie z malym nie bylam,jutro mamy pediatre Dzieki kochane za gratki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak normalnie to płacz mamy jak się przebudzi i chce jeść, albo potem po przewinięciu jak już się nie może doczekać kiedy pierś dostanie ![]() Cytat:
ale przekopałam internet i mamy wszystkie objawy najedzonego dziecka tzn-spanie przynajmniej 2x na dobę przez 3 h, uczucie opróżnionej piersi, kupkę 2x na dobę, siku 6-7x i aktywne ssanie 6-7 razy. Jeszcze to przybieranie na wadze skontroluję ![]() Sonia-gratuluję zaręczyn ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() mam te http://allegro.pl/podklady-do-przewi...951307282.html Cytat:
my na 26 czerwca jesteśmy zapisani ![]() Cytat:
![]() ale miałam stresik, z tej "chorej" piersi chciałam ściągnąć laktatorem, była już mega twarda jak kamień i małe gulki wyczuwałam a laktator nie mógł złapać i nie zasysał, siedziałam i siedziałam a tam nic ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- sama na posterunku jestem, wszystkie śpicie ![]() u mnie córcia i maż spią a ja w necie buszuję i wcinam banana i herbatniki ![]() znalazłam super torebkę, ale gdzie ja z nia teraz sie wybiorę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Aaa i witamy sie na nocnej zmianie ![]()
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie ze Twoja corcia taka grzeczna i ladnie spi ![]() ![]()
![]() |
#1320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Synek zaczal sie wiercić dopiero teraz. Moze jeszcze by spal ale jak zobaczyłam która godz. to go wzięłam bo jadł o 19.30. To nasze 6 karmienie od rana
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.