Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-14, 09:36   #2191
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Hello

szuu z tym kawalerskim to jednak jakby nie było nie fajna sytuacja ja też nie byłabym delikatnie mówiąc zachwycona...inna sprawa że mnie również się wydaje że to raczej mowa o striptizerkach. Mój tż też w sierpniu idzie na kawalerski i szczerze powiem ze nie lubie takich imprez co tu dużo mówić jestem zazdrosna :p
Co do lekarza i jego sprzętu taka trąbkę widziałam ale to jednak archaiczny sprzęt

Ktoś tu się pytał o szczepienia....chyba kaczuszka Ja swoje dziecię szczepić będę normalnie. Przy czym tak samo jak i przy Kubie szczepie tymi bezpłatnymi szczepionki nieskojarzonymi

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 09:36   #2192
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
OGROMNE GRATULACJE!!!!

To ja pisałam U mnie są w każdym Rossmannie. Zastanawiałam się nad balsamem, ale raczej dla siebie bo mam suchą skórę. Szkoda, że pojemności są tak małe (125ml).

Dzisiaj na sr mówili, że odchodzący czop może być zabarwiony krwią. Oznacza to, że poród tuż tuż

Super
Trzymaj się!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Chora sytuacja. Jak temu kolesiowi czegoś brakuje, droga wolna. Nie kumam po co robić komuś taką wątpliwą przyjemność na siłę...
Słabe to. Pewnie nie chciało mu się nic innego wymyślać, to wpadł na super pomysł z prostytutkami.
kurcze to czemu u mnie nie ma nawet jak wejdę na drogerię internetową i wejdę na te półki dziecięce to tego tam nie ma

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
To chyba Rybka pisała i u nas są. Dzisiaj widziałam
normalnie tam gdzie kosmetyki dla dzieci?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 09:37   #2193
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
żelazo na receptę??
też się zdziwiłam jak mi babka w aptece o tym powiedziała
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 09:38   #2194
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Tak żelazo jest na receptę ja mam brać 2x dziennie...no powiedzmy że biorę ;-)

Maja
Stary 2015-05-14, 09:39   #2195
kejtiCe
Zakorzenienie

Hej Ja dzisiaj miałam ciężką noc, o 2 siedziałam na wizażu i fb, bo spać nie mogłam wieczorem czułam się super, więc nie wzięłam nospy, ale za to w nocy już musiałam wstać i wziąć, bo bóle były okropne. Potem śniło mi się, że zaczęłam krwawić i jechaliśmy z Tżem do szpitala..

Marei wybacz, że nie pamiętam, że o tym pisałaś Jakoś jak usłyszałam o tym na żywo, to wydało mi się to straszne dziwne.

Szuuu ale jazda z tym kawalerskim! Może pan młody przerwie zabawę, jak zobaczy te dziewczyny. Ja bym chyba od zmysłów odeszła, gdyby mój Tż szedł na coś takiego... No ufam mu, ale jakoś tak bym się stresowała

Princesika może warto byłoby wybrać się do lekarza?

Cos jak będziesz miała chwilkę, to napisz więcej co u Was i jak się czujecie Tż pewnie zachwycony dziećmi
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 09:41   #2196
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Oooo matko dziewczyny, napisałam takiego długiego posta a apka padła a pisałam jaki mam dobry humor bo nowy dzień itd a tu klops

A pisałam o tym jeszcze, że dziś miałam pierwszy ciążowy skurcz łydki w nocy, zaczęłam się drzeć, chyba cały blok obudziłam, łydka do teraz mnie boli Także myboy możemy podać sobie ręce Zwiększam ilość magnezu bo to nie było fajne
Oj tez mnie raz dopadl skurcz lydki w nocy, bol niemilosierny. Wtedy sobie pomyslamam, ze jesli porod tak boli to ja dziekuje, miec takie skurcze co minute. Pewnie skurcze porodowe to inny rodzaj bolu i pewnie jeszcze wiekszy.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 09:42   #2197
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ktoś tu się pytał o szczepienia....chyba kaczuszka Ja swoje dziecię szczepić będę normalnie. Przy czym tak samo jak i przy Kubie szczepie tymi bezpłatnymi szczepionki nieskojarzonymi
Aaaa znowu pudło to nie ja ale informacja przydatna :P

Co do żelaza, to mi nie kazał brać, tylko magnez no i tam witaminy (witaminer łykam z DHA no i żurawit )
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 09:42   #2198
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja chciałam wyprać dzisiaj rozmiar 62, ale jednak nie chce mi się Jest zimno na dworze, więc nie wywieszę tego na podwórku.
22.06.2015
Stary 2015-05-14, 09:42   #2199
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Industria nie chcialam Cie straszyc ale ja po gavisconie zrobilam

Czuje sie dzis fatalnie, glowa mi peka, w kosviach lamie i gardlo boli. A Tz wyjechal i do piatku go nie ma

Duzo zdrowia
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 09:44   #2200
myboyismine
Zakorzenienie

ja tam nigdy nie brałam recepty na żelazo
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 09:46   #2201
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Oj biedna, ale Cię poskładało... I co teraz, do lekarza idziesz? Może to grypa? Byłaś szczepiona? Albo angina... Może idź do lekarza bo antybiotyk będzie potrzebny

mehja tak to jest chodzić do lekarza "po znajomości" - mam nauczkę na przyszłość...

gabisun, ale w ogóle jaki koleś "nie obchodzi mnie, że on nie chce..." - tak zaczynała się odpowiedź do mojego Tżta
to zryty ten świadek ja w tamtym roku organizowałam panieński i pierwsze co to pogadałam z panną młodą czego oczekuje. Jej zależało na tym, żeby były wszystkie dziewczyny, więc stawałam na głowie żeby wymyśleć fajne atrakcje pasujące wszystkim i jeszcze żeby zmieścić się w budżecie, który odpowiada wszystkim.

A ten sprzęcior gina to niezły pierwszy raz coś takiego widzę

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Cos ogromne gratulacje!!!!

Mnie obkurczanie macicy też bolało

Szuuu Twój lekarz jest dziwny, a sprzęt..

Wczoraj wypralam ubranka.. Dwie pralki ciuszkow, jasne i kolorowe, i już suche. Dziś będę prasowac, także nie wiem z czym spina :p

Za to chyba mnie coś bierze.. Jestem od wczoraj taka bez sił, spać, spać i spać. Nie mogę nic zjeść bo nic mi nie smakuje, a jest mi niedobrze.. Do tego cały czas boli mnie brzuch jak na @.. Oot tak.sobie ze mną non stop jest..
z takim rozwarcie to nie ma co się dziwić a senność to chyba taka śpiączka regeneracyjna przed porodem

Myboy a ile magnezu bierzesz dziennie? ja brałam po 6 tabletek, ale jak dziewczyny pisały żeby na tym etapie odstawić to już nie biorę i kurcze teraz boję się, że mnie takie atrakcje z łydkami dopadną. W pierwszej ciąży mnie złapało z łydką tak jak Ciebie i do tej pory pamiętam ten ból

Zelazo na receptę jest też na pewno sorbifer durules, potem brałam tardyferon ale on już chyba bez recepty

Stary 2015-05-14, 09:47   #2202
sylwka321
Wtajemniczenie

No i zapomniałam, że jeszcze wczoraj miałam spotkanie z położną, pytałam o te paznokcie bo mnie to bardzo intrygowsło i na całe szczęście u nas nie ma wymogu "czystych" pazurków. Nie ukrywam, że się cieszę, bo nie uśmiechało by mi się ściągać żelu tylko na poród ;p
Posłuchała serduszka malutkiej, uświadomiła tżta jaka jest jego rola przy porodzie i dała mi listę rzeczy które muszę zabrać do szpitala. Dla niuni tylko pieluchy i mokre chusteczki, także miejsca w torbie powinno starczyć
Stary 2015-05-14, 09:48   #2203
Millygirl
Zadomowienie

Odespałam. Dzień jest od razu ładniejszy

Szuuu, bralam to żelazo od 4 miesiaca ciąży.... jak brałam 2 x dziennie to miałam zaparcia /; teraz biore 2-3 tygodniowo i jest ok,a morfologia tez byla w normie.
Stary 2015-05-14, 09:51   #2204
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja chciałam wyprać dzisiaj rozmiar 62, ale jednak nie chce mi się Jest zimno na dworze, więc nie wywieszę tego na podwórku.
U mnie pada deszcz od rana... Pocieszam się tym, że to przed ostatni dzień pracy i już będę mogła na spokojnie zająć się dzieciowymi sprawkami

Właśnie tardyferonu nie chciała mi ostatnio sprzedać bez recepty
Stary 2015-05-14, 09:52   #2205
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
U mnie pada deszcz od rana... Pocieszam się tym, że to przed ostatni dzień pracy i już będę mogła na spokojnie zająć się dzieciowymi sprawkami

No i super Ja jeszcze piorę - to wyjdą mi 2 pralki, kupuję kosmetyki i pakuję torbę
22.06.2015
Stary 2015-05-14, 09:55   #2206
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Hello

szuu z tym kawalerskim to jednak jakby nie było nie fajna sytuacja ja też nie byłabym delikatnie mówiąc zachwycona...inna sprawa że mnie również się wydaje że to raczej mowa o striptizerkach. Mój tż też w sierpniu idzie na kawalerski i szczerze powiem ze nie lubie takich imprez co tu dużo mówić jestem zazdrosna :p
Co do lekarza i jego sprzętu taka trąbkę widziałam ale to jednak archaiczny sprzęt

To ja to ja pytałam o szczepionki dziękuję za wszystkie opinie

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
No i zapomniałam, że jeszcze wczoraj miałam spotkanie z położną, pytałam o te paznokcie bo mnie to bardzo intrygowsło i na całe szczęście u nas nie ma wymogu "czystych" pazurków. Nie ukrywam, że się cieszę, bo nie uśmiechało by mi się ściągać żelu tylko na poród ;p
Posłuchała serduszka malutkiej, uświadomiła tżta jaka jest jego rola przy porodzie i dała mi listę rzeczy które muszę zabrać do szpitala. Dla niuni tylko pieluchy i mokre chusteczki, także miejsca w torbie powinno starczyć
O kurde ja swojej zapomniałam zapytać o paznokcie

Też se zrobię dzisiaj pedicure a potem z mama na zakupy

Edytowane przez haniula1803
Czas edycji: 2015-05-14 o 09:58
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 09:59   #2207
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
to zryty ten świadek ja w tamtym roku organizowałam panieński i pierwsze co to pogadałam z panną młodą czego oczekuje. Jej zależało na tym, żeby były wszystkie dziewczyny, więc stawałam na głowie żeby wymyśleć fajne atrakcje pasujące wszystkim i jeszcze żeby zmieścić się w budżecie, który odpowiada wszystkim.

A ten sprzęcior gina to niezły pierwszy raz coś takiego widzę

z takim rozwarcie to nie ma co się dziwić a senność to chyba taka śpiączka regeneracyjna przed porodem

Myboy a ile magnezu bierzesz dziennie? ja brałam po 6 tabletek, ale jak dziewczyny pisały żeby na tym etapie odstawić to już nie biorę i kurcze teraz boję się, że mnie takie atrakcje z łydkami dopadną. W pierwszej ciąży mnie złapało z łydką tak jak Ciebie i do tej pory pamiętam ten ból

Zelazo na receptę jest też na pewno sorbifer durules, potem brałam tardyferon ale on już chyba bez recepty
Nie strasz.. Rano byłam na.pobraniu krwi bo zgubiłam wynik gr krwi i mówie do mamy ze się porzygam i idę spac i coś mnie bierze.. A położna ze noo.. Poród. Nie mogę.. Blanki urodziny

A ja nie bralam nigdy żelaza :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 10:01   #2208
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz.. Rano byłam na.pobraniu krwi bo zgubiłam wynik gr krwi i mówie do mamy ze się porzygam i idę spac i coś mnie bierze.. A położna ze noo.. Poród. Nie mogę.. Blanki urodziny

Dobrze, że mi przypomniałaś! Od kilku dni intensywnie myślę, czy mam ten wynik grupy krwi, ale jeszcze nie zajrzałam, żeby poszukać...

Wiesz co... mi wszyscy mówią, że bardzo zmieniłam się na twarzy i że poród się zbliża A ja się nie czuję, żeby się zbliżał.
22.06.2015
Stary 2015-05-14, 10:05   #2209
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

ty mówiłaś że tym którym się tak śpieszy to jeszcze przenoszą więc trzymam cię za słowo, to i ty się jeszcze na poród nie szykuj
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 10:06   #2210
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

Nie chcialabym zeby Tz poszedl na taka impreze... W sumie jak Mlody nie chce tych babek, to moze jego narzeczona tez? Zeby pozniej nie mieli jakis nieporozumien miedzy soba
Mojej koleżanki ślub przez identyczną sytuacje został odwołany, dziewczyny wraz z przyszłą żoną, wpadły na wieczór kawalerski facetow zrobić niespodziankę, no i ona zastała swojego przyszłego w dwuznacznej sytuacji no i resztę możecie sobie wyobrazić.
Teraz dziewczyna już ma dwoje dzieci z innym i jest szczęśliwa, więc może dobrze się stało

Ja powoli wychodzę z choroby, dostałam antybiotyk Powoli wracam do żywych

Wczoraj walczyłam z wysokim ciśnieniem, było nawet 160/70 już chciałam jechać do szpitala, ale na szczęście po zwiększeniu leku zaczeło spadać.

Coś czekamy spragnione informacji
Stary 2015-05-14, 10:07   #2211
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że mi przypomniałaś! Od kilku dni intensywnie myślę, czy mam ten wynik grupy krwi, ale jeszcze nie zajrzałam, żeby poszukać...

Wiesz co... mi wszyscy mówią, że bardzo zmieniłam się na twarzy i że poród się zbliża A ja się nie czuję, żeby się zbliżał.
Ja nie wiem gdzie mi wcielo tą gr krwi, skapnelam się jak byłam w szpitalu.

A to jak się zmienia na twarzy to zbliża się poród?
W sumie jak by nie patrzył to się zbliża, w końcu połowa maja

Lena
Stary 2015-05-14, 10:09   #2212
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ty mówiłaś że tym którym się tak śpieszy to jeszcze przenoszą więc trzymam cię za słowo, to i ty się jeszcze na poród nie szykuj
Ja nigdzie się nie szykuje, 23 maja robimy Blanki urodziny więc do tego czasu nie ma mowy

Btw szkoda ze mój termin z om jest nieważny, byłabym już donoszona dawno ;D

Lena
Stary 2015-05-14, 10:09   #2213
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

A u mnie jakoś dziwnie organizm reaguje na żelazo. Też się bardzo bałam zaparć a tu się okazało że odkąd biorę żelazo to chodzę 2x dziennie a biorę Tardyferon i zawsze na receptę

Nie pamiętam którego pisała że brała magnez 6 tabletek dziennie...Matko :maleje: ja myślałam że jak ja mam 4x dziennie to dużo

Aaa i chyba szuu się pytała...rozwarcia nie czuć

Maja
Stary 2015-05-14, 10:10   #2214
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

to ja chyba w lepszej części województwa mieszkam, bo u mnie już słońce wyszłó jakiś czas temu

Cytat:

a kiedy ma urodziny?

Stary 2015-05-14, 10:10   #2215
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Mojej koleżanki ślub przez identyczną sytuacje został odwołany, dziewczyny wraz z przyszłą żoną, wpadły na wieczór kawalerski facetow zrobić niespodziankę, no i ona zastała swojego przyszłego w dwuznacznej sytuacji no i resztę możecie sobie wyobrazić.
Teraz dziewczyna już ma dwoje dzieci z innym i jest szczęśliwa, więc może dobrze się stało

Wczoraj walczyłam z wysokim ciśnieniem, było nawet 160/70 już chciałam jechać do szpitala, ale na szczęście po zwiększeniu leku zaczeło spadać.

Coś czekamy spragnione informacji
Faktycznie może lepiej, że tam wpadły

Cytat:
Ja nie wiem gdzie mi wcielo tą gr krwi, skapnelam się jak byłam w szpitalu.

A to jak się zmienia na twarzy to zbliża się poród?
W sumie jak by nie patrzył to się zbliża, w końcu połowa maja
No bo to było na początku ciąży.. także miało prawo zaginąć

Nooooooo, tak mi wszyscy mówią. Moja mama to już od tygodnia, że jakoś inaczej wyglądam. A znajoma mnie wczoraj spotkała i mówiła, że tak się zmieniłam, że do jej wyjazdu na pewno już będę miała Małego obok, a ona wyjeżdża 1 czerwca.. :p

Dzisiaj jest równy miesiąc do mojego tp z usg
22.06.2015
Stary 2015-05-14, 10:11   #2216
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie jakoś dziwnie organizm reaguje na żelazo. Też się bardzo bałam zaparć a tu się okazało że odkąd biorę żelazo to chodzę 2x dziennie a biorę Tardyferon i zawsze na receptę

Nie pamiętam którego pisała że brała magnez 6 tabletek dziennie...Matko :maleje: ja myślałam że jak ja mam 4x dziennie to dużo

Aaa i chyba szuu się pytała...rozwarcia nie czuć
ja tak brałam w obu ciążach 3x2 dziennie
tyle, że ja i bez ciąży magnez łykam, bo mam niedobory. Tylko że przed ciążą to 1 tabletka dziennie

Stary 2015-05-14, 10:11   #2217
mehja
Zakorzenienie

Alkomor magnez magnezowi nie równy, zależy w jakiej dawce jest.
przykładowo: ja miałam brać 500mg dziennie a tabletkę miałam po 125mg więc brałam 4x dziennie a jak nie było takiego i kupiłam słabszy to żeby wziąć dzienną dawkę to musiałam 8 tabletek połknąć
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 10:11   #2218
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Sytuacja jak z filmu i widać dobrze się stało, tak było im zapisane w gwiazdach

To dobrze, że już lepiej się czujesz
Stary 2015-05-14, 10:12   #2219
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Takim czymś mi ten lekarz sprawdza tętno płodu Oglądałam jakiś czas temu pierwszy odc. Położnych o latach 50-tych na CBS Drama i te babki też takie miały
Jezu toc normalnie sredniowiecze
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 10:13   #2220
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć
Mnie też obudził skurcz łydki. Nie miałam czucia w nodze i trochę się wystraszyłam.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
kurcze to czemu u mnie nie ma nawet jak wejdę na drogerię internetową i wejdę na te półki dziecięce to tego tam nie ma
normalnie tam gdzie kosmetyki dla dzieci?
Tak, stoją przy kosmetykach dla dzieci. Może na dniach się pojawią? To chyba nowość z kwietnia albo maja.

Cytat:
Tak żelazo jest na receptę ja mam brać 2x dziennie...no powiedzmy że biorę ;-)
Też dostałam receptę na żelazo, ale nie biorę regularnie. Boję się zaparć i wiążących się z tym hemoroidów.
Bierzesz profilaktycznie te tabletki na H? Możesz przypomnieć nazwę.

Cytat:
Ja też chciałam wstawić pranie, ale pogoda brzydka. Nie lubię kisić mokrych rzeczy w domu, to odpuszczam. I tak mam stertę prasowania.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości