|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
kawał chłopa rosnie![]() I zapomniałam wczesniej- Wszystkiego najlepszego w nowym zaobrączkowanym etapie życia
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo masz jeszcze czas, spokojnie ;-) |
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dziś też połowkowe- ale sie stresuje, chociaż staram się myśleć pozytywnie, ze nie moze być inaczej jak tylko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
ja przez 2 tyg miaa te ruchy takie delikatne, teraz to aż drygnę czasem jak dzidziol mi tam fika i kopie zobaczysz przyjdzie na to czas
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że kuzynkę kusiło teściową spotkała porządna kara, bo do teraz nie zostaje z wnuczką sama, zawsze w towarzystwie rodziców dziewczynki i to też nie za często. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3845 | |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba mi się stres przed połowkowym udziela po całości
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wcale sie nie dziwie. Jak sie dalej potoczyla kolczykowa historia? Wyciagneli? Nosi? Nie wiem, czy to kara bardziej dla tesciowej, czy rodzicow ;-) U mnie nie ma problemu, w szkole dzieci nie moga miec kolczykow, wiec nawet jakby chciala, to bedzie musiala poczekac swoje ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Pewnie tak, idz, spotkaj sie z dzieckiem, my kciuki trzymamy |
||
|
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od razu wyciągnęli. Dla rodziców też kara, ale przynajmniej kuzynka jest spokojna, że teściowa nie wpadnie na inny równie idiotyczny pomysł. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
Ja już po glukozie - stwierdzam, że to mocno przereklamowane jest. Poszłam strasznie głodna bo wczoraj wcześnie zjadłam kolację a nie było tak źle. Dla mnie to wcale słodkie nie było, w pierwszej godzinie o mnie trochę muliło, bolała mnie głowa i odbijało mi się, a w drugiej to już chciałam stamtąd szybko wyjść bo nudno. Obawiam się jedynie wyników. Nie bójcie się, do przeżycia
|
#3851 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ręce opadają na niektórych ludzi, jak tak można Cytat:
na spokojnie się czytaj, dowiaduj, ale miej w głowie, że to jeszcze za chwilę, bez paniki ja też muszę sie doedukować, bo może spróbuję rodzić tym razem w innej pozycji, zobaczymy No moja ma 3 lata, a jak widzi starszą bratanicę, która już ma kolczyki to też chce oczywiście Nie traktuję tego jako świadomej decyzji, bo jeszcze jest za mała, ale obawiam się, że w przedszkolu być może jeszcze wzrośnie częstotliwość próśb i pytań. Zastanawiam się, od kiedy zacząć je traktować na serio Tak, zamierzam tam znowu rodzić. A Ty już masz wybrany szpital? ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3852 |
|
Rozeznanie
|
Witam, u nas będzie dziewczynka. Wczoraj sie okazało na połówkowym. 450 g.
U okulisty dostałam przeciwwskazanie do dużego wysiłku czyli porodu SN. Ale jeszcz to przemyśle. Ginekolog wcale nie jest za cc w moim przypadku. Ale sytuacja jest specyficzna Byłam u położnej drugi raz. W ramach NFZ. Ale jest troche dziwna. Muszę zebrać o ńiej opinie.
|
#3853 |
|
Rozeznanie
|
cześć kochane!
Długo się zastanawiałam czy dołączyć czy nie.... termin mam na wrzesień 2015r tak jak Wy kochane,niestety ciąża zagrożona i już dostaje do głowy przy każdej wizycie czy wszystko jest w porządku
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
jezu dziewczyny co ja miałam w nocy za koszmar ...
obudził mnie o 1:30 mega skurcz na środku brzucha jak by mi ktoś jelita na drugą stronę powykręcał poszłam na kibel zrobiłam kupę ale nadal bolało ... położyłam się lekko zasnęłam znów mnie to obudziło tym razem tak ze mi się cofnęło i wymiotowałam słabo mi było zimno .. 3 "skurcz" był lżejszy i po nim zasnęłam strasznie się bałam byłam sama w domu michała nie było bo jest w tej Szwecji
|
#3855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie byłam jeszcze u położnej i nie wiem jak się to robi, gdzie się chodzi itd... Cytat:
pewnie masz nakaz leżenia i Cie to wykańcza co? Cytat:
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj już połowa za Tobą, głowa do góry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
jezu nie wiem ale jestem taka niewyspana w pracy
do tego ten brzuch cały czas taki obolały, zwolnie się i idę do domu leżeć jak by nie przeszło pewnie pojadę na izbę ...
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Cassandre witaj na pokładzie naszego statku zmierzajacemu ku Nowemu Lądowi
![]() Mam nadzieję,że Ty i maleństwo jestescie pod dobrą opieką zaufanego lekarza? Znasz juz płeć? Co takiego się dzieje,ze ciaza jest zagrożona? Opowiedz nam cos o sobie ![]() malaja86 super,że córeczka,gratki ![]() aakkzzii a moze zjadłas coś np.jak ja w zeszły tygodniu 'stare' jabłko,które lezało tygodniami w lodówce,dziwny smak sórki miało ale zjadłam a po paru godzinach miałąm podobny hardhor do tego co Ty w nocy-przeczysciło mnie dołem i górą,brzuch był twardy i bolał. Weź moze nospę,mięty sie napij a jak nie przejdzie to na IP jedź. trzymaj sie babo i uciekaj na L4 juz do rozwiązania. (tak,wiem lubisz swoja robotę-ale ileż można?) |
|
|
|
#3859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przekułam uszy w wieku 22 lat, mama zawsze mi mówiła że jak chcesz to pójdziemy przebić ale zdecydowałam się na to dopiero jak byłam dorosła. Cytat:
Cytat:
![]() Co się dzieje z ciążą? Cytat:
Skurcze B-H a przepowiadające to zupełnie dwie inne rzeczy, skurcze przepowiadające przed 36 tygodniem są wskazaniem do pojechania do szpitala! |
||||
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Aakkzzii to zdjęcie które wkleiła i dodała informacje, że to gniazda kleszczy i by je spalić itp. To nieprawda! ! !
To nie kleszcze! Dodatkowo w lasach jest zakaz rozpalania ognia! tymbardziej teraz gdy w lasach jest sucho! |
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi, że mam się umówić do położnej ja mam polecaną położoną więc mam nadzieję, że będzie ok. Cytat:
A dokładnie na kiedy termin? Współczuję tej niepelnosprawnosci, ale już bliżej niż dalej. A z jakiego powodu ciąża zagrożona? |
||
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do dziewczyn,które już są mamusiami:
Czy można odróżnić kopniak nogą/smyranie,puknięcia nogą od smyrań,puknięć,uderzeń,na cisków na ścianę macicy rączki malca w łonie? pytam sie bo od paru dni- a własciwie nocy czuję takie dziwne COŚ jak by mała mnie czymś innym niż stópki od srodka dotykała/pukała w scianę macicy. i sie zastanawiam czy to nie są jej łapki? najczesciej dzieje się to wtedy gdy leżę na boku i troszkę brzuch przygniatam. |
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny po zapisaniu się do newsletter RESERVED do stanięcie kupon -40%
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czipsy michał mi kupił, z racji tego ze wyjeżdżał sobie je zajadałam i już coś czułam ze nie są teges ale jadłam. no jutro wolne sobie wzięłam i poniedziałek też bo idę na glukozę. oby to było coś jelitowo żołądkowo bo serio się przestrzaszyłam, teraz też mam takie jakieś boleści . dziecko się rusza czuje je więc nie panikuje .
|
|
#3867 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za powitanie kochane
Termin mam na 21 września Ciąża zagrożona z powodu niewydolności szyjki macicy...mam już założony pessar od 17 tyg, ale niestety brzuch często boli jak na okres,twardnieje, biorę różne leki i mam zalecony oszczędny tryb życia. Na szczęście plamień żadnych nie mam,łożysko się nie odkleja, tylko moja szyjka macicy gotowa już do porodu Dziś idę na kontrolę,bo coś mnie kłuje w środku i albo krążek się przesunął albo nie wiem co...Mam też nadzieję poznać płeć! Maluch się tak wierci,że lekarz miał ostatnio problem z rozpoznaniem i powiedział,że jeszcze chwilkę musimy poczekać ![]() aakkzzii, też mi się wydaje,że to kolka jelitowa, ja męczę się też ze strasznymi zaparciami i wlaśnie niestety przez to często mnie one dopadają. Ale lepiej porozmawiać z lekarzem,nie zaszkodzi!
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem ewidentnie bo to są takie jelitowe objawy, szczególnie że cię pogoniło do toalety. Ja też zawsze mam wtedy dreszcze i mi się słabo robi. Od razu no spę weź w takich sytuacjach.
Skurcze Braxtona Hicksa które teraz możemy mieć są zazwyczaj bezbolesne i objawiają się tylko twardnieniem brzucha na parę sekund. Ale jak się obawiasz to jedź do lekarza. Oooo fajnie, dzięki za info. |
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
co dziś jeść w takim razie ?
wafle ryżowe ?
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

fifolek nie znikł, ale znów schudłam 2 kg które przybrałam, wiec znów jestem 5 kg na minusie, lekarz mówi ze pewnie i stres ślubny wiec mogło tak się zdazyc. Najważniejsze że dziecko rośnie i jest całkiem pokaźne
kawał chłopa rosnie
formalnie żona swojego męża 14.07.2012

dzidzi na pewno jest chlopczykiem, sikawka jest i nie zniknela
Synek wazy 360g, wszystko jest w porzadku. Lekarz powiedzial ze mam duzo wod plodowych, ale sa w normie, ale powinnam je kontrolowac.. ja oczywiscie juz sie wystraszylam, ze cos jest nie tak... choc pare razy zapewnial mnie ze sa w normie i po prostu taki moj urok. Ja oczywiscie juz jestem poddenerwowana i czytam o wielowodziu... porazka :/

Ręce opadają na niektórych ludzi, jak tak można