|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Toksyczny zwi±zek ??
Witajcie !
Potrzebujê Waszej opinii , zarówno kobiet jak i mê¿czyzn. By³a z mê¿czyzn± 2 i pó³ roku w zwi±zku. Ja mam 23 lata, On 26 lat. Na pocz±tku nasz zwi±zek by³ na odleg³o¶æ, spotykali¶my siê weekendy i wakacje, gdy¿ ja studiowa³am w innym mie¶cie. Po 2 latach zwi±zku On siê przeprowadzi³ do mojego miasta i znalaz³ pracê, aby¶my mogli byæ bli¿ej siebie. Chcia³, aby¶my zamieszkali razem, ale ja nie by³am tego tak bardzo pewna i mieszkali¶my osobno, ja tak jak wcze¶niej w akademiku, a on wynaj±³ pokój. Jednak praktycznie spêdzali¶my czas razem u niego, czasem u mnie. By³o to dla niego nowe miasto, bez przyjació³ , praca siê okaza³a trochê trudna i wtedy tez rzuci³ papierosy. Chodzi³ podenerwowany. Mimo sprzeczek przez pó³ roku by³o bardzo dobrze i czu³am, ¿e to mê¿czyzna, z którym chcia³abym spêdziæ resztê ¿ycia. Jednak wszystko zaczê³o siê psuæ, On zacz±³ mówiæ, ¿e musi mi po¶wiêcaæ czas i np. nie mo¿e sobie pograæ, pó¼niej zacz±³ mnie k³amaæ, ze nie pali , a z kumplami pali³ jak siê spotka³ gdy je¼dzili¶my do naszego rodzinnego miasta. Nie mogli¶my siê dogadaæ i zaczêli¶my oboje robiæ sobie na z³o¶æ, przestali¶my wyja¶niaæ sobie o co mamy pretensje i zaczêli¶my u¿ywaæ s³ów: a to nie wa¿ne… tak mija³y dni. Powtarza³ mi, ¿e on bardzo chcia³by zamieszkaæ ze mn±, ¿eby¶my byli czê¶ciej razem. Którego¶ dnia przyszed³ do mnie na chwile, ja chcia³am, ¿eby zosta³ d³u¿ej on mówi³, ¿e jest zmêczony bardzo i Pojdzie ju¿ spaæ. Na drugi dzieñ dowiedzia³am siê od jego ojca, ze siedzia³ ca³a noc z kumplami. Po tym wszystkim powiedzia³am sobie do¶æ i go zostawi³am. Przez miesi±c nie spotykali¶my siê, on ca³y czas pisa³, wysy³a³ wiadomo¶ci, listy, ¿e wie, ¿e robi³ ¼le, ¿e on chce siê zmieniæ dla nas, ¿e skróci czas ze znajomymi, ¿e mnie ju¿ nie ok³amie nigdy. Prosi³ mnie o czas na zmiany, ¿ebym poczeka³a i da³a mu siê wykazaæ. Zgodzi³am siê. Spotykali¶my siê co jaki¶ czas na spacerach, mówi³, ze chce odbudowaæ zwi±zek na innych zasadach, ¿eby wszystko powoli siê rozwija³o. Na którym¶ spotkaniu oboje miêli¶my ochotê siê poca³owaæ, ale uznali¶my, ¿e jeszcze z tym poczekamy. Widzia³am, ¿e te spotkania daj± mu wiele szczê¶cia, ale tez poinformowa³am go, ze bez zmian ja nie bêdê z nim i niech sobie za wiele nie obiecuje po naszych spotkaniach. W ¶rodê zapewnia³ mnie, ¿e nie chce ¿adnej innej kobiety. W czwartek przysz³a do niego zdo³owana 18 letnia nowa znajoma i poszli do ló¿ka. Gdy siê o tym dowiedzia³am nastêpnego dnia to rozpad³o mi siê zycie. Nie dowiedzia³am siê od niego, ale przez przypadek. On nie mia³ zamiaru mi o tym powiedzieæ i uwa¿a³, ze mnie nie zdradzi³ bo nie byli¶my ju¿ razem. Ja czu³am siê zdradzona. Wiedzia³, ¿e nie bêdê tym zadowolona, ale nie my¶la³, ze ja to odbiorê jako zdradê. Napisa³ mi ,ze poczu³ do niej chemie podczas seksu. Wtedy ja poprosi³am, aby odda³ wszystkie moje rzeczy i ,ze to koniec. On chcia³ wyja¶nieñ za dwa dni. Spotkali¶my siê i powiedzia³, ¿e ona jest nimfomanka, ¿e on jej nie chce, ze to by³a tylko zabawa i, ze chcia³ ja przelecieæ, ze poczu³ chemie przy seksie, ale to nie uczucie. Jak wyszed³ to napisa³, ze zrozumia³, ze mnie zdradzi³, ze on sobie tego nie wybaczy, ze zacz±³ ¿a³owaæ tego przygodnego seksu, ¿e on siê nie podda, ¿e bêdzie walczy³, ¿e siê zmieni i ze on nie chce byæ z nikim innym . Ja go nadal kocham, ale czasu nie da siê cofn±æ. Wiem, ¿e du¿o czasu minie zanim siê pozbieram. Kiedy zacznê normalnie sypiaæ, wszystko mi siê z nim kojarzy. By³a to moja pierwsza mi³o¶æ i my¶la³am, ze bêdziemy ju¿ razem do koñca ¿ycia. W g³êbi duszy pragnê tego, aby siê zmieni³, ¿eby by³ sam i po jakim¶ czasie np. roku, aby¶my mogli stworzy na nowa zwi±zek. Dodam,¿e ma problem z roz³adowaniem emocji i nosi w sobie ¿al,¿e jego ojciec zawsze wola³ jego siostre,a nie jego. nie ma za dobrego kontaktu z w³asnymi rodzicami i swoich przyjació³ uwa¿a za rodzinê. Jest dyslektykiem,ale jego rodzina uwa¿a,¿e jest poprostu g³upi, a nie dyslektyk. Nigdy mnie nie uderzy³, nie wyzwa³ mnie nigdy, nie podniós³ rêki.By³ bardzo czu³y. Zawsze jak mnie przytula³ to tak jakby mia³ mnie zaraz stracic. Tylko du¿o na siebie krzyczeli¶my i choc wiedzial,ze nie ktorymi czynami mnie rani³ to robi³ to. Kiedy¶ jak siê upi³ i wracali¶my do domu to po³ozy³ sie na ulicy, bo powiedzia³,¿e ma dosyæ zycia, ale jego koledzy go z niej zabrali. Jednak ludzie mi mówi±, ¿e nie warto i ¿e cz³owiek siê nie zmienia. Co Wy o tym s±dzicie? Czy przeznaczenie istnieje? Czy powinnam o nim zapomnieæ? |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 283
|
Dot.: Toksyczny zwi±zek ??
Zdrada na pocz±tku wspólnej drogi ¿yciowej? to bêdzie emanowa³o na dalsz± na przysz³o¶æ, ja bym go odpu¶ci³ ma³o powa¿ne to by³o z jego strony z wa¿ywszy ze poczu³ do niej "chemie". Sprawa jest jasna facet chcia³ zd±¿yæ siê zabawiæ z inn± venus za nim wejdzie z Tob± w zwi±zek, ale w sumie skoro Cie zapewni³ przed tym faktem, ¿e masz byæ t± jedyn± dla niego to sie dodatkowo skompromitowa³.
Ciekawe jak on by zareagowa³ jakbys mu co¶ takiego zrobi³a, raczej nie by³by zadowolony.. Edytowane przez StarFighter Czas edycji: 2015-05-14 o 12:00 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 039
|
W pewnym momencie temu panu przesta³o zale¿eæ na Tobie, a mo¿e nigdy nie zale¿a³o... Da³abym sobie z nim spokój na Twoim miejscu.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 827
|
Nie. nie istnieje. Istniej± naiwne panienki bez szacunku do samej siebie, które za szczyt marzeñ uwa¿aj± posiadanie byle jakich, szmat³awych mêskich portków w chacie. I którymi ³atwo manipulowaæ: "oj tam, ten seks to tylko dla sportu/ nie chcia³em, sama mi wlaz³a do ³ó¿ka/chcia³em sobie sprawdziæ i ju¿ wiem, ¿e jeste¶ lepsza w te klocki od tamtej"
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca sk³ada³ ten ¶wiat, mia³ mnóstwo znakomitych pomys³ów, jednak uczynienie go zrozumia³ym jako¶ nie przysz³o mu do g³owy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 611
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 283
|
Dobre Doris z tym odwróceniem ról
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Life is a drink ...
Wiadomo¶ci: 10 182
|
Cytat:
|
|
|
#8 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 560
|
Cytat:
Powinna¶ o nim zapomnieæ. Facet najpierw mówi ¿e chce z Toba byæ. Pó¼niej uprawia seks z nastolatk±. Pó¼niej obra¿a j± mówi±c ze to nimfomanka. Mam nadzieje ze dziewczyna nie zajdzie w ci±¿e. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 662
|
Ja te¿ my¶lê ¿e nie ma sensu. Ja uwa¿am ¿e jak facet próbuje z jednej strony odbudowaæ zwi±zek a z drugiej idzie do ³ó¿ka z kim¶ innym to ewidentnie zaprzecza sam sobie.
Ale tak ju¿ pomijaj±c w±tek zdrady. Zerwali¶cie z innych powodów ni¿ ta 18latka. Facet ciê ok³amuje, mówi tak, a robi co innego. Mówi ¿e poka¿e ¿e siê zmieni a dalej robi to samo, albo w tym wypadku zdradza, czyli zmienia sie na gorsze. Jeszcze nie zamierza ci o tym mówiæ mimo ¿e "niby" uwa¿a ¿e to nie by³a zdrada, czyli znów siê mija z prawd±. A z t± chemi± to pewnie mu siê jeszcze nie raz zdarzy, bo zdarzyæ sie mo¿e najlepszym. Tylko ¿e poczuæ co¶ to jedno a wyl±dowaæ z kim¶ w ³ó¿ku pod wp³ywem nag³ego polotu to co innego. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 4 897
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Je¶li by Ciê naprawdê kocha³ i mu na Tobie serio zale¿a³o to nigdy w ¿yciu by Ciê nie zdradzi³. Ja przy takim facecie ju¿ nigdy nie czu³abym siê pewnie i ta niepewno¶æ by mnie w koñcu zaczê³a mêczyæ i d³ugo bym tak nie poci±gnê³a. Moim zdaniem powinna¶ go porz±dnie kopn±æ w cztery litery.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 003
|
Tak, ludzie siê nie zmieniaj±. A ten Twój w g³êbi duszy zawsze pozostanie chamem niezale¿nie od tego ile s³odkich, ¿arliwych i przekonuj±cych wyznañ od niego us³yszysz. No i jest jeszcze stare, dobre powiedzenie: "Czyny mówi± g³o¶niej ni¿ s³owa".
Edytowane przez green way Czas edycji: 2015-05-15 o 02:00 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.