|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
dla Mai był najlepszy ale już nie pamiętam czy też Nurofen jej podawałam jak maleńka była... Czopki nie dało rady jej podać bo wystarczyło wsunąć do połowy i od razu kupka szła Doradzę się Pani z apteki, w tedy też wezmę maść majerankową i Octanisept. A pampersy 1 wzięłam jedną paczkę 43sztuki. Z tego co pamiętam to Maja zużyła właśnie 1 czy 2 paczki i wyrosla pomimo że 5kg nie miała... Z resztą, można wziąć jedną a zawsze dokupić można... Dwójek już więcej się zużyje paczek.
|
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam dziś wiele pytań hehe.Ale jeszcze tylko jedno.Jakie mleko modyfikowane wam się wydaje najlepsze, najzdrowsze dla malucha??Chodzi mi o firmę..
|
|
|
|
#453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja całodobową mam kawał drogi ode mnie... ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
więc kupowaliśmy najpierw NAN ale miał zbyt dużo żelaza w składzie i mała zaczęła robic zielone kupki, potem dostała zatwardzenia i przestała się wypróżniać więc trzeba bylo ją ,,wyreczac,, i pomagac czopkami... Zmieniliśmy na Bebilon i to jak dla nas było najlepsze mleko, bo nic się nie działo... Więc i teraz kupię Bebilon juz do szpitala ... chyba w nazwie ma Comfort już nie pamiętam... Jako że mała jadła tylko mm to pediatra nie polecał ,,tanich,, mlek typu Bebiko bo ponoć skład ma też gorszy... Dopiero na Bebiko przeszliśmy jak skończyła 2 latka... ale to też dlatego ze miała podejrzenie o skazę białkową... bo czasem zdażały się lekkie wysypki jak zjadła w 1 dniu więcej nabiału...
|
|
#454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za odp majka
|
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://patalonia.pl/product-pol-1575...hien-Chic.html
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pytanie do dziewczyn , które chcą karmić piersią co sądzicie o takich produktach: https://mamyzakupy.pl/produkty/bebil...-21-saszetek-/ macie jakieś opinie? Polecacie coś może co macie sprawdzone *pytanie do mam. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Acka - tu masz produkty Bebilon 1 - można wybrać tylko trzeba wyrazić zgodę na pokazanie produktów tam ci się informacja wyświetli... ,,pokaż produkty,, https://www.bebiprogram.pl/nasze-pro...dukty-bebilon/ my mieliśmy Comfort 1 a widzę że jest jeszcze pronutra- trzeba poczytać różnice
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-05-14 o 16:58 |
||
|
|
|
#457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupię najmniejsze opakowanie tam jest 350g chyba do szpitala. Chcę od początku karmić sama i opiekować się dzidziusiem nie chce żeby pielęgniarki mi go karmiły. Po cc nie będę miała pokarmu od razu a dzidzia będzie głodna więc muszę mieć mleko... Przy Mai dostałam w 3 dobie dopiero więc... kupuję ale male opakowanie.
|
#459 | ||
|
Rozeznanie
|
Wyprawka zamówiona
Najwazniejsze że dla Zuzi mam juz wszystko . Mogę spać spokojnie Cytat:
![]() Cytat:
, z tym moim jest mi i tak juz ciezko ..---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- A co do mleka to ja kupuję Bebilon , wiem że piersia karmić nie bede wiec tak czy tak mi sie przyda
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też słyszłam dobre opinie o Bebilonie
nie wiem jeszcze który się nadaje nie znam się na tym jeszcze, ale jak Majka wezmę do szpitala
|
|
#461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
natalia1011 Może Ci o WOOMBIE chodzi ale to jest dość drogie http://otulacz.pl/
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie doczytalam... Bebilon Pronutra jest ,,normalnym,, mlekiem od urodzenia a Bebilon Comfort mlekiem, które dodatkowo zmiękcza kupki (więc już teraz wiem że dlatego je miałam bo Maja miała zatwardzenie po Nan) i pomaga przy kolce i zaparciu... Taka różnica.. Więc chyba lepiej wziąć Bebilon Pronutra... A gdyby z kupkami cos się działo, bądż będzie kolka to zmienić w czasie na Bebilon Comfort (pod warunkiem że byśmy nie karmiły naturalnie)
|
#464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czyli w ogóle takich cudeniek nie kupować? A coś co pomaga w laktacji??? Masz jakie zdanie???
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
a co myślicie o termometrach do ucha czy na podczerwień?
jeden polecany browna do ucha, aa na podczerwień opłaca sie? ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Majka a nie bedzie u was w szpitalu doradycy laktacyjnego?
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym nie kupowałam. A na laktację najlepiej pomaga częste przystawianie do piersi i cierpliwość
herbatkę na laktację można kupić tylko że ona nie zwiększy produkcji mleka a zmienia lekko jego smak. Dzieciom może wtedy lepiej smakować i to w profilaktyce przeciwkolkowej sprawdza się picie herbatki z koperku.
|
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co prawda rodziłam 7 lat temu, i ponoć mleka ze sobą mieć nie musiałam więc nie miałam ale po 2 dobach przyszła pielęgniarka i powiedziała że prosi o kupienie dużej puszki Nan bo one karmiają mi dziecko bo mleka nie mam jeszcze. I że każdy rodzic kupuje. Więc mąż kupił dużą puszkę a po dwóch dniach okazało się że już mleka brakło i musieliśmy kupić kolejną... Że się nie znałam to myślałam że Maja faktycznie zjadła dużą puszkę mleka w dwa dni... Aż pamiętam jak się zastanawialiśmy ile kasy pójdzie na to bo wtedy chyba 27zł kosztowała jedna puszka... Co drugi dzień ... hmmm ![]() Dopiero w domku jak ja karmiłam już to okazało się że puszka starcza na dłużej niż 2 dni hehe no ale cóż...Będę miała swoje i tyle ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- ponoć jest i ponoć przychodzi w drugiej dobie i pokazuje wszystko i uczy... Bardzo bym chciała żeby mi pokazał co i jak ...
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje ze doradca laktacyjny musi być w kazdym szpitalu i bez łaski służy radą potem taka usługa od 60 -1 00 zł kosztuje, dlatego uważam że warto pytac jak coś
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
na stronie szpitala wyczytałam że jest i sam przychodzi w drugiej dobie bo szpital stara się by każda mama karmiła naturalnie bo mleczko jest najlepsze. Więc jak tylko będzie to chcę skorzystać.
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, ja juz po pracy ;-) dzis pogoda pod psem... Pada, swieci slonce i znow pada... :-/ ale dzis dzieci byly grzeczne wiec spoko ;-) jeszcze jutro i pozniej przedluzony weekend
![]() Mravka, ja mialam taki plan bo jakos do tej pory czulam sie spoko, ale teraz juz coraz ciezej mi wytrzymac te popoludnia... Zobaczymy jak bedzie jak narazie sie nie poddaje ;-) dd1dd, nie zalamuj :-* jesli bedziesz miala checi i chwilke to pisz wiekszosc z nas odczuwa dolegliwosci ciazowe chyba i nas mniej niz zwykle, glowa do gory
|
|
|
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mała szaleje cały dzień musiała się tak ułożyć bo wczoraj to praktycznie nic nie czułam. Widocznie moje wnętrzności atakowała
|
|
|
|
|
#474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo dostaje od siostry, albo szwagierek Cytat:
Absolutnie sie nie zgadzam ! Prosze tutaj zagladac w wolnej.chwili i meldowac co u was slychac Cytat:
Herbatke mam juz zakupiona
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#476 |
|
Rozeznanie
|
No i co koleżanka mi tu narobiła smaka z truskawkami a tu nigdzie juz nie ma w okolicy bo poszłam
![]() Jeszcze w mężu nadzieja ze pojedzie po pracy bo mu napisałam.. |
|
|
|
#477 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tj ostatnioCytat:
. Ja karmiłam od początku sama (po CC) i b.szybko miałam pokarm. Dziewczyna ode mnie z pokoju (też po CC) miała dopiero po 3 dniach. Pewnie nie ma reguły. A szpital nie daje w razie W mleka u Was?Gdzieś mi się w ogóle obiło o uszy(ale zabij nie pamiętam ,gdzie to czytałam),że rzekomo dziecko po porodzie tak naprawdę ma zapasy jeszcze na trochę. I wcale nie ma potrzeby dokarmiania. Jednak głowy sobie za tę teorie uciąć nie dam. Kojarze tylko,że gdzieś o tym słyszałam/czytałam Cytat:
). Także nic tylko się cieszyć!Ja właśnie pochłonełam lasagne..mniaaaam ![]() .W lodówce czeka jeszcze galaretka z masą z serka mascarpone+bita śmietana+owoce ![]() ![]() :sli na:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
dd1dd nie martw sie, mi sie tez juz nudzi z tymi dziewczynami ale co zrobic... Udzielać sie trzeba
żarcik... A Ty sobie tez nie żartuj i nie uciekaj bo Cie znajdę !! mravka dawaj deser --- W moim szpitalu gdzie mam mieć cc jest punkt laktacyjny i podobno cudowna babka, która zagłada codziennie na oddział wiec mam nadzieje, ze cos mi pomoże w razie czego a mleka nie kupuje, nawet sie nie nastawiam na mm, jak cos bedzie naprawdę wielka potrzeba to niech dokarmia ale ja tego widzieć nawet nie chce... No tak chce karmić piersią...
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szpital niby mleko ma , koleżanka rodziła dosłownie 2tyg temu i z nią gadałam już... Jak karmią pielęgniarki to mleko dają one... Ona sama pokarm dostała w drugiej dobie ale te pielęgniarki brały jej córcię żeby nakarmić... A ja chcę sama karmić a nie będę szła do pielęgniarek prosić się o mleko. Małą puszkę kupić można a i widzę że są nawet jednorazowe saszetki do kupienia na tej stronce co wyżej wrzuciłam. Wolę mieć, a jak nie otworzę i nie skorzystam to nie zniszczy się bo ma dosyć długą datę ważności i potem wykorzystam np do kaszek.
|
|
#480 | ||
|
Zadomowienie
|
ja tylko hiszpańskie bo jak na razie sa duzo tańsze ale wiadomo ze w smaku to juz nie to samo...
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

dla Mai był najlepszy ale już nie pamiętam czy też Nurofen jej podawałam jak maleńka była... Czopki nie dało rady jej podać bo wystarczyło wsunąć do połowy i od razu kupka szła

, z tym moim jest mi i tak juz ciezko ..

nie wyrabiam z wątkiem, nie mogę się wbić do Was, nie jestem na bieżąco