|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Cytat:
![]() Kciuki za wizytę ![]() Madzionella ![]() Pani coś nie tak z KP??? ========================= ==================== Byłam w mieście, ale ktg nie zrobiłam, bo tylko na zapisy - termin na jutro więc podziękowałam...zjadłam obiad, leżę i czekam na jakiś konkretny sygnał z brzucha...niby od czasu do czasu coś poczuję, ale sama nie wiem czy to jelita czy on... ![]() Moja psina była ponad 2h sama ![]() ![]() ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-05-14 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51400240]Czemu?
Coś nie tak z laktacją? [/QUOTE] Olutek malo przybiera. Przedwczoraj kolejny lekarz zasugerowal mm (bo "dziecko w tym wieku powinno jesc co 3 godziny"). Nie demonizuje mm, ale musze zawalczyc. moze cos zle robie nie zdajac sobie z tego sprawy. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() madry piecho ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po szczepieniu była histeria straszna łzy lały się strumieniami ![]() Ma 78 cm i waży 10,5 kg.Wagowo ok za to wzrostowo jest mniejszym dzieckiem.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||||
Zakorzenienie
|
I jak po szczepieniu?
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że piesek coraz lepiej sobie radzi ![]() Cytat:
![]() Daj znać po spotkaniu z doradcą. Jestem ciekawa jak to wygląda.
![]() |
#2436 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas inna sytuacja bo Krzyś nie chce na cycę nawet patrzeć. może mu się odmieni... okaże się. póki co odciągam, żeby jak mu się odmieni było mleko jak po szczepieniu? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51393980]Berbie, ale widzisz, nastąpiło to niejako naturalnie, bez nagłego odstawienia.. Zresztą zobaczysz, może jeszcze Krzyś wróci do piersi.[/QUOTE] nie wiem czy naturalnie, gdyby nie choroba to by jadł. Cytat:
Cytat:
zamówiłam dziś fotelik. z ciężkim sercem wykonałam przelew ![]()
![]() |
#2437 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | ||
Zakorzenienie
|
![]() heh... no u nas tez bbbbbaaardzo czesto. ale Olcia ulewa i przyrost minimalny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wszystkie te komentarze przerabialam z T. ale wtedy mialam zaje.fajny kontrargument - przyrost na poziomie ponad 1 kg miesiecznie. Olcia urodzila sie z waga 2830, spadla do 2600, teraz ma 3950 :/
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kciuki za spotkanie ![]()
![]() |
#2440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2015-05-14 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i jeszcze jedno mnie zastanawia...jak czuje się te skurcze przepowiadające??? Czasem nie wiem czy czuje przeciąganie się młodego czy to może taki skurcz... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
========================= =========== byłam na ktg - zadzwoniłam do tej przychodni i powiedziałam, że coś mnie niepokoi i babka kazała od razu przyjechać (była inna niż wcześniej) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2445 |
Konto usunięte
|
Renuś dobrze, że pojechałaś.
Pani trzymam kciuki za wizytę i powodzenie w kp - zaczynam o tym myśleć i czuję się przerażona i skołowana ![]() Berbie mam nadzieję, że Krzyś jeszcze sam wróci do cycy ![]() Michasia jak tam po wizycie? Madzionella kiedy będą efekty rozmowy? Iza jak tam Domiś? Jojla jak Madzia? Ciekawe co u Agatki i Waderki... Ja mam teraz 3dniowy urlop, przyjechał szwagier ze szwagierką i Chrześnicą mojego męża. Mała ma prawie 1.5 roku, nie chodzi jeszcze sama, za ręce tylko, ale bardzo niestabilnie albo w chodziku (!) szczęście, że go tu nie wzięli ze sobą, bo by poleciał z balkonu ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- A tak w ogóle to jak wygląda kolejka na porodówkę? Monia, Renia, Alfa, Królewna, Michasia i ja...? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51403201]
A tak w ogóle to jak wygląda kolejka na porodówkę? Monia, Renia, Alfa, Królewna, Michasia i ja...? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Jeszcze mnie musisz gdzieś tam wcisnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Konto usunięte
|
Ooo widzisz Pikaso... Ty chyba jesteś po Alfie?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Nooo
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51403201]Renuś dobrze, że pojechałaś. A tak w ogóle to jak wygląda kolejka na porodówkę? Monia, Renia, Alfa, Królewna, Michasia i ja...?[/QUOTE] Chyba nie zasnęłabym, gdybym nie pojechała ![]() Ja się nie wypowiadam na temat porodówki ![]() ![]() ========================= =================== Wciągnęłam pół arbuza - dziś w nocy nie wyjdę z łazienki ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-05-14 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi ginka kazała liczyć ruchy 3 razy dziennie, po posiłkach. jeszcze nie liczyłam ani razu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
Panika U nas też przyrosty były w dolnych granicach, około 450g miesięcznie. Jadł baardzo często, ulewał, dalej jadł. Pediatra mówił; Niech je ile chce, kiedy chce, najważniejsze, że przybiera. Karmiłam go częściej w nocy.
Przełom nastąpił w 5-6 mż. Teraz ma 9.5 miesiąca waży 10.5 kg ![]() Jest chyba na 90 centylu ![]() A widzisz, że niedojada? Chorowała przecież, to też osłabia przyrosty. |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi dr nic o liczeniu nie mówił więc nie liczę - jak poczuję kilka razy w ciągu dnia jakiegoś kopniaka czy przesuwanie się, to już jestem spokojna ![]() ---------------------------------------------------------- witam się słonecznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miłego dnia dziewuszki ![]()
![]() |
#2452 |
Wtajemniczenie
|
Renia oszczedzaj sie kobitko
![]() ![]() Ja uciekam na drzemke z synkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Berbie, wszystkie znane mi mamy nie zawsze mają coś do powiedzenia, gdy dziecko czegoś chce/nie chce, zwłaszcza tak małe dziecko
![]() ![]() renia, piesek cwany ![]() Ewusia, Ty nie miałaś teraz wizyty? Dziewczyny polecicie mi jakiś przepis na dobre ciasto nie wymagające dużo pracy? ![]() Jutro goście u mnie a ja nie dość że mam 2 lewe ręce do pieczenia, to jeszcze dziś dłużej w pracy siedzę i nawet zakupów nie mam. Do tej pory robiłam tiramisu Perse i blok czekoladowy Hosenki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
Synek niezły ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51403201]Renuś dobrze, że pojechałaś. Pani trzymam kciuki za wizytę i powodzenie w kp - zaczynam o tym myśleć i czuję się przerażona i skołowana ![]() Berbie mam nadzieję, że Krzyś jeszcze sam wróci do cycy ![]() Michasia jak tam po wizycie? Madzionella kiedy będą efekty rozmowy? Iza jak tam Domiś? Jojla jak Madzia? Ciekawe co u Agatki i Waderki... Ja mam teraz 3dniowy urlop, przyjechał szwagier ze szwagierką i Chrześnicą mojego męża. Mała ma prawie 1.5 roku, nie chodzi jeszcze sama, za ręce tylko, ale bardzo niestabilnie albo w chodziku (!) szczęście, że go tu nie wzięli ze sobą, bo by poleciał z balkonu ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- A tak w ogóle to jak wygląda kolejka na porodówkę? Monia, Renia, Alfa, Królewna, Michasia i ja...? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Domiś dobrze,w nocy spał ok nie ma gorączki po szczepieniu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Konto usunięte
|
Wika, podam Ci przepis na ciasto, wprawdzie do pieczenia, ale robi się je - z ręku na sercu - 10 minut. A jest pyszne, takie leciutkie, nawet dla dzieci będzie dobre.
http://www.mojewypieki.com/post/pros...asto-z-owocami Ja je robię z zamkniętymi oczami. I próbowałam je już chyba ze wszystkimi owocami. Najbardziej lubię z porzeczkami, och niech już będą porzeczki ![]() A druga propozycja to ciastka francuskie. Kupujesz płat ciasta francuskiego, dzielisz na małe kwadraty, do każdego dajesz trochę nutelli/owoców/twarożku i składasz, na 15-20 minut do piekarnika i voila. Do mnie dziś przychodzą goście i właśnie je zrobię, jak Artek pójdzie spać. A moi rodzice to je uwielbiają, na wszystkie święta zamiast serników i murzynków muszę je robić :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
nic innego nie robię
![]() jeszcze trochę i też tak napiszę ![]() noooo cwany jak nie wiem co ![]() to z olejem - pisałam kilka stron wcześniej - ale to nie jest nic szczególnego, takie zwykłe z owocami, ale mega szybkie i proste (praktycznie jak masz mikser z miską, to robi się samo ![]() ![]() na dużą blaszkę: 7 jaj, 3 szkl. mąki, 1,5szkl. cukru, 1szkl. oleju, cukier wanilinowy, 2łyżeczki proszku do pieczenia Ubijasz białka, dodajesz cukier i cukier wanilinowy, żółtka i resztę składników cały czas miksując - olej i mąka na zmianę ![]() ![]() ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-05-15 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
U mnie hitem Wielkanocy okazał się sernik z mango
![]() ![]()
#2458 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy lubi ![]() ale zna smak mm. ostatnio, po kolejnej sugestii że ją głodzę, kupiłam w Rossie saszetkę i dałam po cycu. wypiła 30 ml - nie wiem czy z głodu czy z łakomstwa. Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51403201] Pani trzymam kciuki za wizytę i powodzenie w kp - zaczynam o tym myśleć i czuję się przerażona i skołowana ![]() [/QUOTE]nie, nie, nie! absolutnie o tym nie myśl, nie nastawiaj się a przede wszystkim nie bój. kp będzie. i już ![]() Cytat:
![]() ![]() no właśnie. T. pięknie przybierał, ale w kowalstwo poszedł właśnie w 5-6 misiącu. Mądrego masz lekarza. Moja lekarka ma archaiczne zapatrywanie na kp. Nie zna się na tym. Coraz częściej myślę nad zmianą, ale nie mam zbytniej alternatywy. Nie ma szansy bym dostawiła Olę, gdy ona nie chce. Dziś w nocy obudziłam się na siku i chciałam załatwić przy okazji karmienie. Never ever. Za 40 minut sama zażądała ![]() ![]() Cytat:
i zmodyfikowane ciacho mojej teściowej - ona piecze biszkopt, nasącza go kawą, potem jest masa serowa - zmiksowane serki Bieluch + galaretka cytrynowa rozpuszczona w min. ilości wody. potem owoce: truskawki lub brzoskwinie z puszki (od pory roku zależy). zalene galaretką z owoców leśnych. wersja dla leniwców: wykminiłam, że najbardziej lubię masę serową, więc sobie ją trzaskam w pucharkach deserowych. modyfikowałam i robiłam z mascarpone, ale max. w proporcji 1:1 z Bieluchami, bo inaczej nie jest dobre. do pucharku wrzucam biszkopciki (gotowce) namoczone w kawie, jakiś owoc, masa serowa, biszkopcik, ser, owoc - na wierzch galaretka z owoców leśnych, bo inaczej masa serowa brzydko wygląda. Nie doczekałam się wczoraj doradcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wyłączyłam i włączyłam i przyszło masę powiadomień (od chłopa, od niej, od mojej matki, brata ![]() ![]() ![]() Normalnie wyszłam na jakiegoś oszołoma. a że nałożyło się to z tym, że domofonu nie słyszeliśmy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51406936]Wika, podam Ci przepis na ciasto, wprawdzie do pieczenia, ale robi się je - z ręku na sercu - 10 minut. A jest pyszne, takie leciutkie, nawet dla dzieci będzie dobre.
http://www.mojewypieki.com/post/pros...asto-z-owocami Ja je robię z zamkniętymi oczami. I próbowałam je już chyba ze wszystkimi owocami. Najbardziej lubię z porzeczkami, och niech już będą porzeczki ![]() A druga propozycja to ciastka francuskie. Kupujesz płat ciasta francuskiego, dzielisz na małe kwadraty, do każdego dajesz trochę nutelli/owoców/twarożku i składasz, na 15-20 minut do piekarnika i voila. Do mnie dziś przychodzą goście i właśnie je zrobię, jak Artek pójdzie spać. A moi rodzice to je uwielbiają, na wszystkie święta zamiast serników i murzynków muszę je robić :P[/QUOTE] wygląda fajnie ![]() ![]() Ale spróbuję głównie dolną grzałką piec, najwyżej spód obetnę ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakieś szare renety i bakalie mogłyby być? Cytat:
![]() Jeśli chodzi o ciasta, to nie przepadam ani za ich pieczeniem ani za jedzeniem - zdecydowanie wolę mięsa i sałatki ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() a miałam właśnie pytać, co pani doradca powiedziała ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.