Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-15, 04:07   #1621
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Heja nocna zmiano
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Prezenty dla Tż na rocznice doszły w ogóle mam problen... mamy teraz 5 rocznice i kompletnie nie wiem jaki prezent bym chciała. .. Tż też nie wie już kazał się mojej mamy podpytac co bym chciała a ja nie wiem, nie mam jako takich zainteresowań, biżuterii nie noszę i ale pomyślałam że może łańcuszek z serduszkiem to bym nosiła non stop no nie wiem kurcze co :/ masakra jaki dylemat

widziałam że już wybranas a chciałam

Ci podpowiedziec bizu z znakiem nieskończoności lub bransoletka z figurka synka jak u Domi
Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tuńczyk z puszki to pewnie nie za bardzo co? Bo zachciało mi sie sałatki z tuńczykiem i sałatą m.in.

mozna spokojnie
Jadlam paste: tunczyk,jajko,szczypior

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
SONIA juz wiem co za naszyjnik Nie wiedzialam ze tak sie nazywa. Fajny!

ja też nie
Podobają mi się takie,ale przy moim starszym synku boje sie ze mi zerwie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja dostałam po powrocie ze szpitala bransoletke z W.Kruka z przywieszka Aniolkiem z grawerem Olaf. I bukiet tulipanow. Sama się wbiłam w szok. .. nie spodziewałam się tego..

super
Ja dostałam kwiaty

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Sonia, Domima to super Was tżci docenili, fajowe prezenty 😃

Mój mąż mnie męczy teraz co chce dostać na urodziny a ja serio nie wiem 😁 chciałabym niespodziankę ale jemu nie podoba się ten pomysł 😉😁

ok moj tez zawsze mnie molestuje o prezent,a ja najbardziej chce niespodziankę

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Ja tez nie umiem na lezaco.

również nie umialam

Cytat:
He he tez oglądam taka byłam padnieta i spac mi się chciało w ciągu dnia a teraz jakbym mogła spać to oczywiście nie bo po co. Rozbudzona jestem i koniec.

Jezu Dziewczyny czy Wy też macie taki wzmożony apetyt? Ja jestem na non stopie głodna. Czyżby dziecko przy karmieniu ze mnie wysysalo? Cały czas bym cos jadła.. szok....

przy kp jadlam na poczatku caly czas jak oszalala

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Pidzama party przy cycku
Hehe

U nas kamienie sprawnie poszlo,K wypil 120ml i mi nie odbil
Spadam spać

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2015-05-15 o 04:11
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 04:23   #1622
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Boleczka a co Twoja taka? Moze to nie głód tylko potrzeba smoka ? Ja zauważyłam, ze jak moja chce 4 raz pierś to daje smoka i juz po chwili spi. My po karmieniu, tzn mała spi mi na klacie czekam, czy jeszcze jej sie nie zachce, zeby nie wstawać. Ona czasem tak strasznie szybko oddycha, jakby brakowało jej tchu, a przy cycku normalnie chrapie, bede musiała o to spytać lekarza. Dzis moje malutkie dziecko zostaje z babcia na kilka godzin, jak ja to przeżyje? Ale nie chce ciągać jej po urzędach ani sklepach za mała jest

---------- Dopisano o 04:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Heja nocna zmiano

widziałam że już wybranas a chciałam

Ci podpowiedziec bizu z znakiem nieskończoności lub bransoletka z figurka synka jak u Domi

mozna spokojnie
Jadlam paste: tunczyk,jajko,szczypior

ja też nie
Podobają mi się takie,ale przy moim starszym synku boje sie ze mi zerwie

super
Ja dostałam kwiaty

ok moj tez zawsze mnie molestuje o prezent,a ja najbardziej chce niespodziankę

również nie umialam

przy kp jadlam na poczatku caly czas jak oszalala

Hehe

U nas kamienie sprawnie poszlo,K wypil 120ml i mi nie odbil
Spadam spać

A ja gdzies przeczytałam, ze jajek nie mozna, a mam chyba ze 120 jaj ze wsi ... To przy kp mozna? Szczypiorek tez? Jej jak bym sobie zjadła takie jajko ze szczypiorkiem a mi nikt nic nie kupił za urodzenie dziecka... TZn TZet kwiaty ale to jak juz w domu byliśmy mu sie przypomniało na urodziny tez miałam problem z wybraniem sobie prezentu, ale zdecydowałam sie na pierścionek plus kolczyki. Mała cos mruczy w lozku mam nadzieje, ze nie wstaje bo do lekarza po 8 musze isc. Spadam spac
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 04:47   #1623
violka848
Zakorzenienie

U nas drugie karmienie, pirwsze na leżąco uskuteczniłam, teraz tez tak miało być, spodobało mi się, ale trzeba było pieluchę zmienić, to już zostałyśmy na fotelu
U nas średnio 8 karmień wychodzi

---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

I to w nocy takie 10minutowe - jakoś apetyt słaby się zrobił jej w nocy. Wczesniej to po pol godz wisiała Do rana pewnie cycki mi rozsadzi he

---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ----------

Koperco Amelka dzięki za info o tuńczyku pokojem dzisiaj sobie sałatkę z jajem i salata i tuńczykiem
A jak jest z łososiem wędzonym i makrelą? Hmm
Stary 2015-05-15, 04:51   #1624
Majka232
Zakorzenienie

My po pierwszym karmieniu zasnelismy razem w łóżku.
Znów się mały przesikal w białym pampku. One chyba za duże, no nie wiem.
Chyba dokupie pake zwykłych a całą paczkę białych zostawię

Mały stęka W łózeczku. Nie wiem czy zaśnie. Tak mnie gardło boli. Plukalam woda z soda i teraz wzięłam tantum verde do ssania
Stary 2015-05-15, 05:56   #1625
Koperco
Zakorzenienie

moja poszła na rekord i spała ciągiem 9h..cycki mało mi nie pękły
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 06:32   #1626
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
chyba rekord watku!

Moj na cycy. Poprzednie karmiemie bylo na spiocha. Maly dzis niespokojnie spi a przez to i ja, wiec jestem niewyspana.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 07:10   #1627
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas drugie karmienie, pirwsze na leżąco uskuteczniłam, teraz tez tak miało być, spodobało mi się, ale trzeba było pieluchę zmienić, to już zostałyśmy na fotelu

---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

I to w nocy takie 10minutowe - jakoś apetyt słaby się zrobił jej w nocy. Wczesniej to po pol godz wisiała Do rana pewnie cycki mi rozsadzi he

---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ----------

Koperco Amelka dzięki za info o tuńczyku pokojem dzisiaj sobie sałatkę z jajem i salata i tuńczykiem
W nocy jest bardziej wartościowy pokarm i dzieci się szybciej najadaja stad tak szybko. Ciesz się że krótko i sprawniej

Cytat:
Wow !

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 07:22   #1628
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:

A w tunczyku rtec zabojcza! Zabronione!
No i nabialu nie wolno!

Dobra,żartuje,ale tak na dobra sprawe jakby przeszukac rozne zrodla nt tego co wolno jesc przy kp to naprawde niewiele by zostalo rzeczy dozwolonych do wedzonych ryb tez jakies zarzuty czytalam,ze szkodliwe. Chyba takize wedzenie nie zabija bakteri listerii
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 07:22   #1629
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Moja dzis jak na nia bardzo wcześnie wstała- 6.40 juz była na nogach a teraz pojadla 20 min i usnęła przy cycku. Nie odkładam jej, bo pewnie zaraz bedzie jęk, ze chce jeszcze. Zaraz ja przewinę i nakarmię znow i do gina.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 07:33   #1630
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:

Szacun 😃

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
W nocy jest bardziej wartościowy pokarm i dzieci się szybciej najadaja stad tak szybko. Ciesz się że krótko i sprawniej

Wow !

O no może się kapnęła w końcu bo zawsze długo jadła. Mogę na nią patrzeć godzinami jak słodko siorbie tego cyca

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51406432]A w tunczyku rtec zabojcza! Zabronione!
No i nabialu nie wolno!

Dobra,żartuje,ale tak na dobra sprawe jakby przeszukac rozne zrodla nt tego co wolno jesc przy kp to naprawde niewiele by zostalo rzeczy dozwolonych do wedzonych ryb tez jakies zarzuty czytalam,ze szkodliwe. Chyba takize wedzenie nie zabija bakteri listerii[/QUOTE]

Ahhhh dobra to narazie spróbuje zabójczego tuńczyka - także jutro niewiadomo czy na wątku będziemy

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Moja dzis jak na nia bardzo wcześnie wstała- 6.40 juz była na nogach a teraz pojadla 20 min i usnęła przy cycku. Nie odkładam jej, bo pewnie zaraz bedzie jęk, ze chce jeszcze. Zaraz ja przewinę i nakarmię znow i do gina.

Następna na rekord poszła- stanęła na nogi po tygodniu hehe widzisz przetrzymali Was dłużej, ale Zuzka w brzuchu nie marnowała czasu na bzdety

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-05-15 o 07:35
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 07:34   #1631
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pytan :p
Czyli mama dzis jest w stanie gory przenosic

A mnie strasznie boli lewa piers w jednym miejscu. Nie wiem czy jakos zle spalam moze ja uciskajac czy co
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 07:51   #1632
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
SONIA, DOMIMA piękne prezenty dostalyscie ja też byłam w szoku jak tz przyniósł na drugi dzień po porodzie do szpitala złoty pierścionek juz myslalam ze mi się będzie oświadczal...

Ja też wolę niespodzianki, choć nie zawsze niestety są trafione

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

My właśnie cycujemy po 1,5 godzinnej drzemce. Ciekawe jaka nocka nas dzis czeka, tyle fajnie ze tz jutro i sobotę ma wolne i nie muszę gotować obiadu. I zawsze w dwójkę łatwiej się ogarnąć ze wszystkim. Jutro skoczymy gdzieś na większe zakupy, chyba Tesco bo kusi mnie kupić coś malemu i sobie z f&f, poza tym lovela się kończy trzeba zrobić zapasy.

Spokojnej i w miarę przespanej nocki mamuśki!

kurde i sie nie oswiadczyl?:/

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Moj M zawsze mi robi niespodzianki i zawsze trafione, natomiast mnie sie zdarzylo nie trafic, nigdy nie mam pomyslu co mu kupic/zrobic..

u mnie na odwrot

[QUOTE=DomimaZet;51405220]Hania Ty też super prezent dostałaś Miłe to bardzo jak tak o nas pomyśleli... spokojnej nocy Tobie również- stosunkowo mało pobudek ;-)

Zazdroszczę takich umiejętności ja to nawet nie umiem sobie równo wypilowac i wymalowac paznokci a co dopiero trzaskac sobie hybryde zawsze podziwialam osoby które sobie same potrafią takie cuda robić...

[QUOTE=Koperco;51404931]Ja miałam canpolu i aventu i w obu była duza ta przerwa

Ja jem i jest spoko

Lancuszek lub pierścionek

Cytat:

Eh mój to mi nic nie dal. On nie domyślny jest,a szkoda. Bizu sama sobie ....

Ech.. no różnie to bywa z tymi facetami. Ja tak naprawdę po raz pierwszy miałam takie zaskoczenie i w ogóle się nie spodziewałam bo mój mąż też nie jest za zbytnio domyślny żeby mnie zasypywac prezentami...

kochana ale na pewno bys dala rade . Ja twz beztalencie totalne ale sie spielam i to sie po prostu maluje paznokcie jak lakierem. Na bank bys podolala. Ja goraco namawiam i polecam do zakupu zestawu

Cytat:
Ale zazdroszcze!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 07:53   #1633
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
No no
Stary 2015-05-15, 07:57   #1634
soniuska
Zakorzenienie

My bioderka mamy za tydzien w 3tyg zycia skonczonym. Dzis ladna pogoda chyba bedzie wiec ide na spacer ,wyprowadze psa i do domu zaprowadze i polece chyba do roska po chustki,pampki,mm,wode moze tez.

Takie pazurki sobie zrobilam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1431669335478.jpg (46,6 KB, 12 załadowań)
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 07:57   #1635
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja jako niespodzianka uwielbiam np.kwiaty bo już biżuteria czy perfumy sa zazwyczaj nietrafione
I tu się zgodzę

Cytat:
Moj M zawsze mi robi niespodzianki i zawsze trafione, natomiast mnie sie zdarzylo nie trafic, nigdy nie mam pomyslu co mu kupic/zrobic..
U nas na odwrót, ja potrafię mojemu wymyślić coś z czego będzie się cieszył, on ma z tym gorzej i zawsze pyta co kupić.

Cytat:
Kurde ja dziś z rana stwierdziłam ze nakarmie na leżąco i bo tak po tym ulewal ze myslalam ze mi pół łóżka zaleje także nie dla nas taka pozycja niestety. On nie umie załapać sutka jak należy na leżąco.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 08:06   #1636
Konto usunięte

Dzien dobry przy dokladce do śniadania. Tak mi marudzila cora po sniadaniu,przy kazdym odlozeniu do łóżka plakala po chwili, ze sie dzis zlamalam i dalam po 50 minutach cyca. Ciekawe czy zasnie na dluzej, bo udaje ze zasypia...
Wczoraj wieczorem tez tak marudzila przy odkladaniu do lozka eeee i ja dwa razy tak w krotkich odstępach dokarmilam i potem sie rozryczala juz na rekach i w kazdej pozycji... jednak za duzo posiłków jej szkodzi chyba,a ja nie powinam sluchac TZta,ktory gledzi ze "na pewno jest glodna"...
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 08:13   #1637
violka848
Zakorzenienie

A my zwykle prezenty bez niespodzianek, razem coś kupujemy raczej, ale i czasami mąż kupi coś sam bez okazji- miłe to, kwiaty to np wczoraj dostałam Ale dużych prezentów to wolę żeby nie kupował bo nie umiem za bardzo się cieszyć z czegoś co mi się nie podoba 😃 widać po mnie że udaję

Ale Adrianka jęczy całą noc i się wierci, kupa chyba tak jej idzie wierci sie pojękuje, nagle słychać bąka i dzieciak odpływa w głęboki sen chciałam to nagrać ale już 2 razy mi się nie udało heh
Stary 2015-05-15, 08:22   #1638
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz nie daje rady, przysypiam a ona lezy i oczy szeroko otwarte, zwarjuje...

---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ----------

Dojadla 10ml mleka i padla.. wiec ja tez padam!

---------- Dopisano o 03:37 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ----------

I znowu...
Nooo mała daje w kość widzę

Cytat:
Boleczka a co Twoja taka? Moze to nie głód tylko potrzeba smoka ? Ja zauważyłam, ze jak moja chce 4 raz pierś to daje smoka i juz po chwili spi. My po karmieniu, tzn mała spi mi na klacie czekam, czy jeszcze jej sie nie zachce, zeby nie wstawać. Ona czasem tak strasznie szybko oddycha, jakby brakowało jej tchu, a przy cycku normalnie chrapie, bede musiała o to spytać lekarza. Dzis moje malutkie dziecko zostaje z babcia na kilka godzin, jak ja to przeżyje? Ale nie chce ciągać jej po urzędach ani sklepach za mała jest

---------- Dopisano o 04:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:12 ----------

A ja gdzies przeczytałam, ze jajek nie mozna, a mam chyba ze 120 jaj ze wsi ... To przy kp mozna? Szczypiorek tez? Jej jak bym sobie zjadła takie jajko ze szczypiorkiem a mi nikt nic nie kupił za urodzenie dziecka... TZn TZet kwiaty ale to jak juz w domu byliśmy mu sie przypomniało na urodziny tez miałam problem z wybraniem sobie prezentu, ale zdecydowałam sie na pierścionek plus kolczyki. Mała cos mruczy w lozku mam nadzieje, ze nie wstaje bo do lekarza po 8 musze isc. Spadam spac
Nasz przynajmniej raz w tygodniy zostaje już z dziadkami bo nie chce go ciągnąć po marketach a musze wyjść z domu chociaż craz do ludzi bo ocipieje D no i Tż sam zakupów dobrze nie zrobi :/ teraz mały 21 zostanie z babcią na dłużej bo my mamy zamiar iść do kawiarni w ramach rocznicy i do alfy
Cytat:
Cxym ją faszerujesz podziel się

U nas wreszcie nocka ok zjadł o 22 potem pobudka o 2, 4 i po 7 i po jedzeniu od razu w kimke więc i mama się w miarę wyspala wreszcie
Tak w ogóle wasze dzieci też mało jedzą w nocy? O 22 zjadł 90 ml , o 2 tylko 30 ml a o 4 aż 10 ml i koniec poszedł spać.... teraz zjadł cycusia na dwie raty i chyba mi kimka na klacie

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 08:24   #1639
gosiak0512
Zakorzenienie

My po 2 karmieniach standardowo 0.40 4.30 chlopaki w szkole a my sie karmimy.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 08:40   #1640
siempre
Wtajemniczenie

Tez mialam ostatnio problem z prezentem dla siebie :d Wiec kazalam kupic tz komplety bielizny. Stanikow nigdy za malo, szczególnie teraz przy karmieniu.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
He he tez oglądam taka byłam padnieta i spac mi się chciało w ciągu dnia a teraz jakbym mogła spać to oczywiście nie bo po co. Rozbudzona jestem i koniec.

Jezu Dziewczyny czy Wy też macie taki wzmożony apetyt? Ja jestem na non stopie głodna. Czyżby dziecko przy karmieniu ze mnie wysysalo? Cały czas bym cos jadła.. szok....
Tez bym ciagle jadla a brzuch zamiast znikac to rośnie

Cytat:
Ja umiem i cale szczęście bo bym chyba wykonczyla się w nocy. A tak to on cyca a ja drzemie.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 08:45   #1641
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Ty masz 19 a my ponizej 22 w nocy nie schodzimy a w dzien 22-23. Czasami okno otwarte i zero swiezego powietrza.
to nic... u nas 25-26stopni i za cholerę nie umiemy zbić niżej niż 24st.
okno cały czasotwarte... co jakiś czas wynoszę małą do innego pokoju i otwieram okno w salonie i drzwi na klatkę, żeby trochę przewiewu było

Cytat:
to pospałaś
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
My bioderka mamy za tydzien w 3tyg zycia skonczonym. Dzis ladna pogoda chyba bedzie wiec ide na spacer ,wyprowadze psa i do domu zaprowadze i polece chyba do roska po chustki,pampki,mm,wode moze tez.

Takie pazurki sobie zrobilam.
fajne pazurki
my teraz zaczęliśmy mm robić na przegotowanym żywcu zdrój, na necie polecają no i taką wodę też mała pije.

Już się stresuję, bo znów ponad 20godz kupy nie było... no ale bączki idą. Teraz się prężyła na śnie, to może będzie bombucha?
nocka w porządku - tak sobie myślę, żę nawet dobrze, że małą marudzi w dzień, bo przynajmniej noce przesypia dziś w nocy po 4,5 godzinach od ostatniego karmienia musiałam ją budzić na jedzenie
my

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 08:49   #1642
siempre
Wtajemniczenie

Tez słyszałam o tej wodzie zywiec ze bez gotowania można robić mm.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 08:58   #1643
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
My po 2 karmieniach standardowo 0.40 4.30 chlopaki w szkole a my sie karmimy.
U nas podobnie

Chyba żywiec najlepszy dla dzieci. Podobno inne bardziej mineraliziwane wody tez mogą brzuszek obciążać i to dotyczy też wody pitej przez mamę kp

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Wcinam manne z sokiem malinowym

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Hanka - Ty jakis czas temu dostałaś śliczne kolczyki od Tż więc troszkę się facet zna
Stary 2015-05-15, 09:06   #1644
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Taka to pożyje

No to wczoraj w ciagu calej doby bylo u nas 15 karmien

Dzis byla pierwsza noc kiedy bylam sama z corka, tz w delegacji.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 09:07   #1645
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U nas podobnie

Chyba żywiec najlepszy dla dzieci. Podobno inne bardziej mineraliziwane wody tez mogą brzuszek obciążać i to dotyczy też wody pitej przez mamę kp

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Wcinam manne z sokiem malinowym

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Hanka - Ty jakis czas temu dostałaś śliczne kolczyki od Tż więc troszkę się facet zna
woda ma być jak najmniej zmineralizowana

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 09:08   #1646
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:

spoko mój nie uważa że trzeba kupować prezent za poród. Że to miłe czy coś-trudno

Cytat:

Wędzone to nie. Bo nie wiesz czy jest dobrze uwędzone czy nie. Chyba że masz pewność-domowe wędzone. Ale tak to nie wiadomo czy nie surowe troche jest.
Stary 2015-05-15, 09:09   #1647
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:

A nie wiem co ona tak. Wiem.ze nie koniecznie glodna i tez czasem wcisne smoka to odplywa ale tym razem nie zadzialalo. W koncu zasnela i dopiero wstalysmy. Szalu nie ma, nie wyspalam sie :P

Cytat:

wow :O

Cytat:
Szacun 😃

O no może się kapnęła w końcu bo zawsze długo jadła. Mogę na nią patrzeć godzinami jak słodko siorbie tego cyca

Ahhhh dobra to narazie spróbuje zabójczego tuńczyka - także jutro niewiadomo czy na wątku będziemy

Następna na rekord poszła- stanęła na nogi po tygodniu hehe widzisz przetrzymali Was dłużej, ale Zuzka w brzuchu nie marnowała czasu na bzdety

To samo mialam pisac, Zuzia zdolna ze juz na nogi staje hehe

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Tez słyszałam o tej wodzie zywiec ze bez gotowania można robić mm.
Ja korzystam z tego

Jak usnie Nikolcia teraz po karmieniu to ide spac dalej

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 09:10   #1648
Konto usunięte

Cytat:
A my zwykle prezenty bez niespodzianek, razem coś kupujemy raczej, ale i czasami mąż kupi coś sam bez okazji- miłe to, kwiaty to np wczoraj dostałam Ale dużych prezentów to wolę żeby nie kupował bo nie umiem za bardzo się cieszyć z czegoś co mi się nie podoba 😃 widać po mnie że udaję

Ale Adrianka jęczy całą noc i się wierci, kupa chyba tak jej idzie wierci sie pojękuje, nagle słychać bąka i dzieciak odpływa w głęboki sen chciałam to nagrać ale już 2 razy mi się nie udało heh
U nas tak samo z prezentamiod kiedy mamy wspolna kasę. Zdenerwowalabym sie tylko nieuzgodnionym drogim prezentem typu lancuszek,pierscionek itp. Zwlaszcza ze przy malym dziecku noszenie lancuszka mi sie wydaje niebezpieczne
Pierscionkow nie lubie,nie pamietam żeby wkladac,zawsze jak sporadycznie zaloze zareczynowy na jakas impreze to TZ sie pyta co to za swieto lasu a ten lancuszek od tesciowej ktory dostalam coby mi sie dobrze cycem karmilo tak sobie lezy odlogiem...wolalaby w prezencie ze 4h opieki nad dzieckiem i bilet do kina
Mloda zasnela w koncu... i to na brzuchu,pierwszy raz.
O cos ryczy znow
Stary 2015-05-15, 09:11   #1649
gosiak0512
Zakorzenienie

Ja tam zywca nie moge. Nie smakuje mi.. no chyba ze zimny z sokiem :P

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 09:16   #1650
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pytan :p
Czyli mama dzis jest w stanie gory przenosic

A mnie strasznie boli lewa piers w jednym miejscu. Nie wiem czy jakos zle spalam moze ja uciskajac czy co
ano mogę
a masz tam zgrubienie?

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Cxym ją faszerujesz podziel się
No własnie jest na kp więc ciężko stwierdzić:P:P:P
Mięsa nie jem, może to to

No wyspana to dziś jestem jak za dawnych czasów

U Was też taka pogoda pod psem?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości