|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
ale to chyba normalne, że człowiek boi się zmian, nowych rzeczy?Cytat:
![]() Też mam dziś wizytę będzie dobrze!![]() Cytat:
Lidl wypuścił akcesoria dla ciężarówek to biedra nie może byc gorsza ![]() Hej Dziś mamy wizyte, więc proszę o aby nie chciała położyć mnie do szpitala
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znając i moje-pewnie też coś pogmatwam, będzie coś źle i trzeba będzie poprawiać ![]() Ja też lubię wiedzieć na czym stoję. Wolę mieć wszystko z góry w miarę zaplanowane. Zawsze daję sobie furtkę na to, że wcale nie musi tak być jak zaplanowałam ale sam fakt, że mam coś dograne i wiem, co i jak będę robiła daje mi takie poczucie bezpieczeństwa i kolejny kłopot z głowy. A tż.. wszystko na spokojnie, on ma czas.. ![]() Cytat:
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A decyzje możliwe ze juz masz na pue ZUS. Jak masz działalność to koniecznie się taM zarejestruj bo wszystko w ZUS mozesz robic przez internet. Np. Zgłosić zaraz po urodzeniu dziecko do ubezpieczenia itp.
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
ja to chyba bałabym się tego
![]() http://weselnybox.pl/14394,10-roznic...zez-mam-i-tat- |
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam to dobre ciekawe jak będzie w rzeczywistości
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie obawiam, że u nas będzie wiele rozbieżności w wizji wychowania dzieci - póki co nastawiona jestem na rozmowę, ale raczej w pewnych kwestiach cięzko będzie ustąpić
|
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie również..
![]() Cytat:
![]() Co do wychowania to myślę, że akurat u nas większych zgrzytów nie będzie. Mamy bardzo podobne myślenie co do tego. Chociaż tż sam mówi, że on będzie surowym ojcem itp.. ale jakoś go w tej roli nie widzę
|
|
#2443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już biorę 6 tabletek dziennie Ale mojej mamie tez kupiłam ten magnez i ma skurcze w łydkach a wcześniej jak brała inny to nie miała...![]() My mieliśmy się podzielić z Tztem macierzyńskim po połowie, ale wyszło jak wyszło i cieszę się, że choć te 2 tygodnie mu się należą... Do tego jeszcze na lipiec wpisał sobie urlop więc trochę się nacieszy dzieckiem a ja bede mogła wtedy pozałatwiać swoje wszystkie sprawy z założeniem DG. Wiem, że on będzie lepszym ojcem niż potrafię sobie to wyobrazic, a na pewno lepiej zajmie sie dzieckiem niż ja, wiec o to sie nie martwię ![]() ![]() W ogóle spotkałam przedwczoraj w Lidlu "koleżankę" z pracy(tą co obok mnie siedziała i najbardziej na mnie nadawała potem), nawet cześć nie powiedziała to ja jej też nie Jeszcze pamiętam to "nikt tu nie bedzie za ciebie kartonów z aktami dźwigał po drabinach" i mi nie przeszło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi ostatnio lekarz tłumaczył, wiem też że nie każdy gin chce wypisać. Ja też planuję wykorzystać na maxa
|
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Wychodzę do domu
![]() fajne te piżamy biedronkowe, tym bardziej że koszul troche mam, a taka pizama się przyda |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Bo zamiast 2tygodnie płacić l4 szybciej przejdziesz na macierzyński i zawsze to 2 tyg wcześniej wrócisz do pracy. Pomijam fakt, że jak zamierzasz wykorzystać roczny macierzyński to dostaniesz 80% a nie 100%
|
|
|
|
#2447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie gin kazała brać Magnezin i daje radę. Cytat:
![]() Mój to z chęcią pójdzie na wszystko co mu przysługuje. Tylko dlatego, że w tej poprzedniej nigdy nie mógł iść na urlop w okresie letnim. Po urodzeniu Wiki nie dali mu ojcowskiego wykorzystać. W tej pracy akurat lipiec-sierpień to miesiące przestojowe. Dzisiaj mam w planach dokupić resztę rzeczy i przeliczyć ubranka. |
|||
|
|
|
#2448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie jaki magnez bierzesz?? bo ja wczesniej brałam jakis no name i po prostu skurcz w nocy jeden za drugim, ważna jednak jest ta przyswajalność, teraz biorę chela mag b6 mama i tylko 2 tabletki robią robotę, jest droższy ten magnez ale skuteczny, kolezanka tez chwali magne B6, tez ma spora przyswajalność ![]() Selis super wiadomość!! ![]() za dzisiejsze wizyty
Edytowane przez kaczuszka1986 Czas edycji: 2015-05-15 o 09:39 |
|
|
|
#2451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja niestety nie pamiętam jak to jest z tymi papierami bo mąż się tym zajmował wszystkim ![]() A co do L4 w ostatnim okresie ciąży to ja pierwsze słyszę zeby lekarz robił problemy z wystawieniem poza tym to trochę bez sensu bo wpisze sobie urlop macierzyński który leeciii a przecież urodzić mogę i 10 dni po terminie...i już 24 dni zmarnowane...
Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-05-15 o 09:58 |
|||
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- ja próbowałam różnych i Magnezin okazał się najlepszy |
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
A jak to jest np. w moim przypadku-mam zwolnienie do 20 maja.
Powiedzmy rodzę 17. Co potem, po tym 20 maja? Mam 2 tyg. na złożenie wniosku o macierzyński, tak? Ale w tym czasie co? I odnośnie pobytu w szpitalu-te 3 dni (tj. jest u mnie) liczy się od dnia urodzenia dziecka, tak? Selis
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W teorii mozna wziac do 60 dni w roku takiej opieki na dziecko w czasie gdy drugi rodzic przebywa w szpitalu, zakladzie opieki, kiedy nagle zamkna zlobek/przedszkole i jeszcze jakies sytuacje sa wymienione. Teraz znajoma jest po operacji, nie moze dzwigac a ma male dziecko i jej maz korzysta wlasnie z takiej opieki. |
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Ja. I dalej szukam. Zobacze, dzieki. Zwlaszcza wielkosc bo glebokosc nie moze przekraczac 50 cm bo sie nie zmiesci.. a samsungi raczej wieksze sa.
|
|
|
|
#2457 | |
|
Konto usunięte
|
Oryginalle Asparginian
![]() Gin kazał mi brać magnez z potasem, wcześniej brałam acespargin i było ok, od niedawna Oryginalle Asparginian i jest licho... Cytat:
Mi kazał koniecznie brać magnez z potasem, wcześniej brałam Acespargin i było ok, potem chciałam przyoszczędzić i Śniło mi sie dzis ze sama sobie poród odbierałam mimo, ze tz i położna byli na sali. Mecz sobie oglądali a ja wyciągałam dziecko z Bożeny... Ja ☠☠☠☠☠☠☠e... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- I jeszcze nie kupiłam łóżeczka turystycznego do rodzicow, szukam z 2 poziomami ale taniego i Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Szuuu a skąd jestes?? bo w Rampersie jest za 99zł z tego co widziałam w gazetce
![]() Sklepy sa w Warszawa, Lublin, Biała Podl, Hrubieszów Chełm Edytowane przez kaczuszka1986 Czas edycji: 2015-05-15 o 10:05 |
|
|
|
#2459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale zastanawiam się ciągle... jak te moje cycki będą wyglądały w takim. Mam dzisiaj dzień totalnie do dupy Nie mogłam się dobudzić rano, a teraz nic mi się nie chce... mam pełno sprzątania i trzeba to zrobić, bo położna przyjdzie. Nie może zastać syfu w domu ![]() I jeszcze mam takie pytanie, bo nie wiem co to jest Od kilku dni co jakiś czas towarzyszy mi taki ból brzucha (czasami cały, czasami tylko na dole) i do tego odczuwam parcie na dwójeczkę. Czy to są skurcze?
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam stanik
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

ale to chyba normalne, że człowiek boi się zmian, nowych rzeczy?

rosi:

poza tym to trochę bez sensu bo wpisze sobie urlop macierzyński który leeciii a przecież urodzić mogę i 10 dni po terminie...i już 24 dni zmarnowane...