Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-15, 15:33   #1741
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja nie prasuje, chyba ze ubranko tego wymaga.
Tetry mam z tesco i nie trzeba prasowac, super sa.

Przylozylam Dady 3 do pampkow 2 zielonych to sa 1cm szersze Dady i 2cm dluzsze.
Pampkow zielonych nakupilam na allegro po 51gr/szt w małych paczkach wzielam 8paczek zeby sie opłaciło po 23 chyba sztuki . A mlody jak na złość ograniczył zużycie. Mam nadzieje ze 2 tyg jeszcze bedzie korzystał z rozm 2.
Chusteczek dostaliśmy od gosci 5 paczek pamersa zielonych a ja wczoraj kupiłam 3pak huggies bezowe takie i sa spoko. Także zapasy sa.
W koncu szef na zero sie rozliczył z moim tz uff... Kasy mamy jak lodu.

No i zaraz tz siorka z anglii przyjezdza a pawcio spi, jak wstanie to jemy i idziemy za ścianę w gosci
Dobrze ze szef sie w koncu ogarnal i wyplacil $

My mamy zapas 17 paczek chusteczek nawilzanych, bo ja kupilam sporo zanim sie maly urodzil i troche dostalismy a tu uzywac narazie nie mozemy i leza...

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 15:42   #1742
gosiak0512
Zakorzenienie

Ja jak jestem w kerfie to zawsze 2pak bambino biore i mam ok 5 paczek w zapasie tym sposobem.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 15:49   #1743
sunny_eyes
Zakorzenienie

Michaś ma dziś dzień który mozna opisać tak:
chce mi się spać, ale nie będę spać, a że jestem spiący i nie spię to będę z tego powodu płakał.
Zasnął dopiero jak go wzięłam na spacer, a teraz pytanie jak długo pośpi...

W ogóle to cycek mnie nadal boli i dosyć mocno krwawię, zastanawiam się czy 4tyg po porodzie to jeszcze normalne...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 15:53   #1744
rosarioV
Zakorzenienie

Słuchajcie jak mam mleko tej samej firmy tylko jedno comfort a drugie zwykłe mogę dawać naprzemiennie ? Bo wiem że jak różne firmy to nie ale jak ta sama tylko jedno zwykłe a drugie na problemy brzuszkowe?

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 16:03   #1745
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej

Kochane, ile powinien przybierać noworodek tygodniowo??
Byłam z Ala na ważeniu i wazy 4020 a 2 tyg temu wychodziłyśmy ze szpitala z waga 3520g ( ur 3800)
Polozna mówi, ze prawidłowo, a ja sie martwiłam czy jej moje mleko starcza..
Akurat tez jakaś druga polozna była i tekst do mnie, ze dlaczego sie martwię, ze przecież dziecko dobrze przybiera i potem z mnie z wyrzutem 'a co Pani chce jakimś sztucznym mlekiem dokarmiać?!'
Nawet nic nie powiedziałam a najechała na mnie wrr
To mowię, ze raz jak odciagnelam 80ml to wypiła w 5 min i chciała więcej i w sumie 120 ml potrafi zjeść a przy kp nie wiem ile zjada i wydaje mi sie, ze mniej ciągnie niz jak z butelki. Dziwnie sie spojrzała i kazala nie wymyślać.
Zdecydowałam, ze kupie wagę

Wczoraj teściowa nas nawiedziła i nie wiem co u Was, lecę ponadrabiac

Nie wymyślaj 😜 moja przybrała przez 2 tygodnie 360 i nic ja tam się nie martwię norma jest chyba od 150 gram tygodniowo. Teraz w środę bede znowu po dwoch tygodniach ważyła mam nadzieję że tym razem wiecej przybędzie
Stary 2015-05-15, 16:03   #1746
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
chce mi się spać, ale nie będę spać, a że jestem spiący i nie spię to będę z tego powodu płakał.

W ogóle to cycek mnie nadal boli i dosyć mocno krwawię, zastanawiam się czy 4tyg po porodzie to jeszcze normalne...
Ja krwawilam ok.6 tyg, fakt ze pod koniec juz slabo. Ale gin na wizycie po tym czasie pytal czy juz to ustalo, wiec to normalne. A jak sie martwisz ze zbyt obficie lec na wizyte, bedziesz spokojna

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

A na ile Wam starcza paczka chusteczek nawilzanych?
Ja polubilam mycie woda i przy tym zostane jak narazie

jestem mamą
Stary 2015-05-15, 16:23   #1747
DomimaZet
Zakorzenienie

A tak w ogóle to mnie oslabilyscie ta woda mineralna. Faktycznie ta ilość minerałów ma wpływ na Dziecko? W życiu bym nie przypuszczała :-( a ja tyle wody pije... I z reguły jest to niestety cisowianka :-(
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 16:25   #1748
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
No przykre to jest ale takie chwile w których nie umiem zatrzymać tego płaczu to nie podbudowuja a wręcz przeciwnie- doluja :-( i zastanawiam się co ja robie źle :-( wiem ze trzeba myśleć pozytywnie ale skończyły mi się miejsca z których czerpalam tym optymizm :-( 😢😢😢

:-( 😢Jezu nie chciałam Go przyzwyczajać do tego ale to jest jedyny sposób żeby przestał się smucic. Sama sobie robie krzywdę tym😣-wiem:-( nie wiem już co mam robić :-(😢

Myślę że jest to jakieś wyjście - przynajmniej może regularne jedzenie ( a w mm można jakiś schemat wypracować ) może spowodować ze zacznie sypiac normalnie.. a nie cały czas na cycku- nawet jak jeść nie chce to i chce ciumkac... Jezu nie wiem naprawdę co mam robić :-( 😢😢😢

Domima rozumiem że Ci jest przykro ale nie możesz się obwiniać, to nie Ty jesteś zła matką tylko synuś jest bardziej problematyczny może. A niema kto Ci pomóc ? Mama np

Ja mam kilka koleżanek takich dalszych z wózkami ale jakos narazie siè spotkać nie możemy Jednà to mam ze SR jej syn dwa dni po nas urodzony, w środę jej maż za granicę wyjeżdża to bedziemy się ustawiać
Stary 2015-05-15, 16:26   #1749
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
No zgrzewke wody z szafki zestawilam ale ostrożnie :-(

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Głupia jestem mogło poczekać na tz.
Ja to dźwigam wózek itp.wiec u Ciebie na pewno to chwilowe nadwyrezenie

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Witam

Wbić się coś nie mogę ostatnio i na pewno nie będzie lepiej z moją aktywnością w najbliższych dniach bo w niedzielę impreza urodzinowa Hani. Sama się nie zrobi, a tż ciągle w pracy.

Ale ten czas leci. Wczoraj Hania skończyła 3 lata a jutro Henio będzie miał pełny miesiąc A z liczb to po 4 tygodniach od porodu pozostało mi jeszcze równe 5kg balastu :/

U nas przedwczoraj była położna na patronażu i w 2 tygodnie mały przybrał od 3 950g do 4 700g czyli wychodziłoby ponad 350g na tydzień. Ale to chyba dość dużo jak na kp wyłącznie bo kilka razy się dopytywała czy na pewno nie dokarmiam :P

Ehhh tęsknie za 15-20 min karmieniami też bo niestety kryzys laktacyjny nas dopadł i dostawiam małego co rusz. Mam nadzieję, że jeszcze z 2 dni i wszystko się unormuje.

Najlepsze życzenia dla Hani
Henii pięknie przybiera

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość

Mi gin powiedział że do 8 tyg. można

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-05-15 o 16:27
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 16:27   #1750
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle to mnie oslabilyscie ta woda mineralna. Faktycznie ta ilość minerałów ma wpływ na Dziecko? W życiu bym nie przypuszczała :-( a ja tyle wody pije... I z reguły jest to niestety cisowianka :-(

Ja też Cisowiankę preferuje mam jeszcze jedną całą zgrzewkę. Dokończymy i coś innego trzeba kupić
Stary 2015-05-15, 16:28   #1751
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja krwawilam ok.6 tyg, fakt ze pod koniec juz slabo. Ale gin na wizycie po tym czasie pytal czy juz to ustalo, wiec to normalne. A jak sie martwisz ze zbyt obficie lec na wizyte, bedziesz spokojna

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Mi jakos na długo. Przy pierwszym byłam dużo mniej ekonomiczna
Stary 2015-05-15, 16:29   #1752
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Hmm u nas 3 paczka się kończy chyba i mamy prawie miesiąc, ale ja czasem wody też używam jak same siczku jest np
Stary 2015-05-15, 16:33   #1753
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ja też Cisowiankę preferuje mam jeszcze jedną całą zgrzewkę. Dokończymy i coś innego trzeba kupić
To na co się przerzucamy? 😊

No moja mama mogła by przyjechać. ...ale co to da jak tu problem tkwi w tym ze jak on nie śpi -a ze chyba się obraził na spanie to nie śpi - to potrzebuje mnie i moje cyce... :-( 😢 to mama mi nie za bardzo w tym pomoże... ona by mi mogła pomóc i trochę mnie odciążyć jakbyśmy się karmili mm i juz by się na to przestawil a tak to lipa :-( Tez poznałam super dziewczynę w szpitalu ale niestety mieszka 20 km ode mnie :-(
Stary 2015-05-15, 16:34   #1754
gossip_girl21
Zakorzenienie

ROSARIO można ją tak z hipp robiłam w dzień pre w nocy 1 położna pozwoliła...

Domima ja karmię mm i praktyczne młoda się budzi co 2,5-3h czasem więcej przEspi dlatego szkoda mi was jak czytam ze karmicie ciągle, i to tak długo. U nas w nocy karmienie to góra 15-20 minut.... Młoda usypia przy odbijaniu i kładę ją ledwo tomna do łóżeczka....

Nie oslabiajcie mnie z tym krwawieniem... Dopiero 3tydz leci a mnie już bierze....co prawda w większości to jest już śluz już taki ciągnący z krwią i nie jest tego dużo Ale sam fakt że ta podlaska musi być i gryzie w dupe :/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 16:51   #1755
gosiak0512
Zakorzenienie

Ja juz nie krwawie. Tydzien mam spokoj juz.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 16:52   #1756
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie moge was nadrobić. Jakos mało mam czasu troche. Ponad sto postow do nadrobienia.
Dzis od 23.30 ryk do 1. Ale pozniej ładnie spal. O 10 wstalismy ale koło 8 byla dluzsza przerwa.

Dziewczyny jak ze smoczkami z aventu w butelkach, po miesiącu sie zmienia na 2 dziurki? Bo tak w książeczce mam zapisane. Kiedyś wrzucalam tu nawet fote jak to z tymi smokami.
Będziesz widziala ze inaczej ciągnie,możesz też spróbować na próbę i najwyżej wrócisz do 1

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej

Kochane, ile powinien przybierać noworodek tygodniowo??
Byłam z Ala na ważeniu i wazy 4020 a 2 tyg temu wychodziłyśmy ze szpitala z waga 3520g ( ur 3800)
Polozna mówi, ze prawidłowo, a ja sie martwiłam czy jej moje mleko starcza..
Akurat tez jakaś druga polozna była i tekst do mnie, ze dlaczego sie martwię, ze przecież dziecko dobrze przybiera i potem z mnie z wyrzutem 'a co Pani chce jakimś sztucznym mlekiem dokarmiać?!'
Nawet nic nie powiedziałam a najechała na mnie wrr
To mowię, ze raz jak odciagnelam 80ml to wypiła w 5 min i chciała więcej i w sumie 120 ml potrafi zjeść a przy kp nie wiem ile zjada i wydaje mi sie, ze mniej ciągnie niz jak z butelki. Dziwnie sie spojrzała i kazala nie wymyślać.
Zdecydowałam, ze kupie wagę

Wczoraj teściowa nas nawiedziła i nie wiem co u Was, lecę ponadrabiac

bardzo ładnie przybrała
Położne takie są niektóre,komentarze mają nieziemskie
Droga taka waga?

Cytat:
Ja nie prasuje, chyba ze ubranko tego wymaga.
Tetry mam z tesco i nie trzeba prasowac, super sa.

Przylozylam Dady 3 do pampkow 2 zielonych to sa 1cm szersze Dady i 2cm dluzsze.
Pampkow zielonych nakupilam na allegro po 51gr/szt w małych paczkach wzielam 8paczek zeby sie opłaciło po 23 chyba sztuki . A mlody jak na złość ograniczył zużycie. Mam nadzieje ze 2 tyg jeszcze bedzie korzystał z rozm 2.
Chusteczek dostaliśmy od gosci 5 paczek pamersa zielonych a ja wczoraj kupiłam 3pak huggies bezowe takie i sa spoko. Także zapasy sa.
W koncu szef na zero sie rozliczył z moim tz uff... Kasy mamy jak lodu.

No i zaraz tz siorka z anglii przyjezdza a pawcio spi, jak wstanie to jemy i idziemy za ścianę w gosci

super sa takie praktyczne prezenty
Po Michale zostało mi kilka nierozpakowanych grzechotej,gryzakow,2 nowe kocyki,ubranek mamy dużo więc wszystkim mówię że w odwietki pieluchy lub chusteczki bo nam nic nie trzeba więcej

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja je odkrylam przy pierwszym synku ale jak już spory byl

wypróbuję ,nie używałam

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Matko chyba cała taśmę zużyłas hihi bebilon ma 4 tyg ważność?

Nie prasuje ja poprostu nie mam kiedy

Też tą pije

tak,4 tyg

Cytat:
U nas Olaf tak jakby pokaszluje i pytalam o to położnej to mówiła ze mną od płaczu krtan podrażniona i stad ten jego niby kaszel :-/ to może to tez takie podrażnienie...

No wlasnie obawiam się tego:-( chyba już się przyzwyczaił chociaż nie lecę do niego od razu jak tylko zaczyna. Po prostu on naprawdę wyjątkowo bezpiecznie się czuje u mnie na rękach. I tu może zasypiać... :-( a apropo koleżanek z wózkami to tez niestety nie mam tu w okolicy :-(

He he całą nie ale się starałam żeby dobrze było a to mój pierwszy raz; -) he he. Tak Bebilon wazny 4 tygodnie. Chyba wyczytalam to na opakowaniu gdzieś tam
Może np na fb poszukaj grupy mam okolic

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 16:58   #1757
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
To na co się przerzucamy? 😊

No moja mama mogła by przyjechać. ...ale co to da jak tu problem tkwi w tym ze jak on nie śpi -a ze chyba się obraził na spanie to nie śpi - to potrzebuje mnie i moje cyce... :-( 😢 to mama mi nie za bardzo w tym pomoże... ona by mi mogła pomóc i trochę mnie odciążyć jakbyśmy się karmili mm i juz by się na to przestawil a tak to lipa :-( Tez poznałam super dziewczynę w szpitalu ale niestety mieszka 20 km ode mnie :-(
Mama poszlaby z wnuczkiem na spacerek. Ugotowalaby i posprzstala.
Stary 2015-05-15, 17:02   #1758
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
ROSARIO można ją tak z hipp robiłam w dzień pre w nocy 1 położna pozwoliła...

Domima ja karmię mm i praktyczne młoda się budzi co 2,5-3h czasem więcej przEspi dlatego szkoda mi was jak czytam ze karmicie ciągle, i to tak długo. U nas w nocy karmienie to góra 15-20 minut.... Młoda usypia przy odbijaniu i kładę ją ledwo tomna do łóżeczka....

Nie oslabiajcie mnie z tym krwawieniem... Dopiero 3tydz leci a mnie już bierze....co prawda w większości to jest już śluz już taki ciągnący z krwią i nie jest tego dużo Ale sam fakt że ta podlaska musi być i gryzie w dupe :/
Właśnie wiem ze życie się trochę stabilizuje przy karmieniu mm. I powiem szczerze że mi bardzo brakuje takiej organizacji ze mogę sobie cokolwiek zaplanować cokolwiek zrobić wyjść na spacer czy zakupy ... .itd. w naszym przypadku przy kp nie ma takiej opcji w ogóle :-( Wiem ze Dziecko może zaburzyć ten wypracowany schemat ale większe prawdopodobieństwo że przy mm w ogóle jakis schemat będzie.
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Będziesz widziala ze inaczej ciągnie,możesz też spróbować na próbę i najwyżej wrócisz do 1

bardzo ładnie przybrała
Położne takie są niektóre,komentarze mają nieziemskie
Droga taka waga?

super sa takie praktyczne prezenty
Po Michale zostało mi kilka nierozpakowanych grzechotej,gryzakow,2 nowe kocyki,ubranek mamy dużo więc wszystkim mówię że w odwietki pieluchy lub chusteczki bo nam nic nie trzeba więcej

wypróbuję ,nie używałam

tak,4 tyg

Może np na fb poszukaj grupy mam okolic
pomysł dobry tyle ze pomijając fakt ze nie mam fb to jeszcze ja jestem tak bardzo wstydliwa do zawierania nowych kontaktów ze chyba bym sobie nie poradziła :-(
Stary 2015-05-15, 17:04   #1759
rosarioV
Zakorzenienie

Gossip dzięki za odpowiedź

Jak mnie wkurzaja już podpaski masakra :/

Stary 2015-05-15, 17:08   #1760
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Mama poszlaby z wnuczkiem na spacerek. Ugotowalaby i posprzstala.
Jakby jej się rozdarł na spacerku to by szybciutko wykluczyla spacerki z wnuczkiem z głowy sama nie umiem go uspokoić a nawet jak usnie to jest duże prawdopodobieństwo że będzie spal jakieś 15 minut :-( I tak źle i tak niedobrze. Wiecznie coś :-( Ale dziękuję za rady i pomysły na naprawienie mojego nastawienia :-* bardzo doceniam :-*
Stary 2015-05-15, 17:08   #1761
gossip_girl21
Zakorzenienie

Gosiak nie cieszy się ..zaraz okres przyjdzie pewnie :/
Domima powiem Ci ze lajt, bo młoda zjadła poszłam spokojnie na spacer i wiedziałam ile mam czasu do następnego karmienia... Nie wiem jak przy cyckowaniu jest, ale mm to większa wygoda ma to plusy i minusy.... I nie pierdziel bo do nas napisałaś i jakiś wstydliwa nie byłaś i nie jesteś a kontakt z Tobą super, więc nie doszukuj się ...

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-05-15, 17:21   #1762
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
To większą czesc dnia i nocy jecie
My wazylismy sie jak synek mial 4 tyg.i teraz 7 tyg.
Niestety tak, ale takie zycie mysle ze sie unormuje z czasem. Chyba do matury na cycternie nie bedzie Wiedzialam, ze tak moze byc wiec na lajcie podchodze

Dziewczyny u Was w przychodniach sa osobne dni w ktorych pediatra przyjmuje zdrowe dzieci? Musimy isc po skierowwnie a nie chce zeby sie w poczekalni czyms zarazila od innych dzieci.. jak to u Was jest?
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 17:27   #1763
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Domima powiem Ci ze lajt, bo młoda zjadła poszłam spokojnie na spacer i wiedziałam ile mam czasu do następnego karmienia... Nie wiem jak przy cyckowaniu jest, ale mm to większa wygoda ma to plusy i minusy.... I nie pierdziel bo do nas napisałaś i jakiś wstydliwa nie byłaś i nie jesteś a kontakt z Tobą super, więc nie doszukuj się ...
No mm jest prostsze tak jak ściąganie mleka swojego i dawanie z butli no ale minus że nie sciagniesz wszystkiego z cycka i przez to mialam zapalenie :/ eh...
We wtorek poradnia laktacyjna zobaczymy co mi powie

Tż przyjedzie z pracy i jedziemy do kiku po jakies ładne ubranko na przyjazd babci dla małego i może zobaczę coś dla siebie

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Niestety tak, ale takie zycie mysle ze sie unormuje z czasem. Chyba do matury na cycternie nie bedzie Wiedzialam, ze tak moze byc wiec na lajcie podchodze

Dziewczyny u Was w przychodniach sa osobne dni w ktorych pediatra przyjmuje zdrowe dzieci? Musimy isc po skierowwnie a nie chce zeby sie w poczekalni czyms zarazila od innych dzieci.. jak to u Was jest?
U nas do popoludnia dzieci zdrowe a popoludniu dzieci chore

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Mowisz że chcesz zarejestrowac dziecko do przychodni dla dzieci zdrowych

Stary 2015-05-15, 17:29   #1764
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Gossip dzięki za odpowiedź

Jak mnie wkurzaja już podpaski masakra :/
Mnie tez sie to strasznie wkurzalo :/
A pomyslec ze nasze maluchy caly czas w pieluchach..

jestem mamą
Stary 2015-05-15, 17:29   #1765
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość

U nas tak, dzień zdrowych dzieci w środę.
Stary 2015-05-15, 17:31   #1766
boleczka93
Zakorzenienie

Nie nadrobie bo nie mam sily. O 13 byla polozna, podobno od ostatniej wizyty mala spadla z wagi o 30g a to wydaje mi sie dziwne jak ostatnio w ciagu 4 dni przybrala 300g.. to nagle taka zmiana:/ i ostatnio mi sie juz wydawalo ze zle wage zapisala ale nie podwazalam. I zaczela ja dokarmiac butla na sile i mi pokazywala ze jak wypluwa smoczek to mam w nia pchac, zjadla 90ml po czym wszystko zwymiotowala... a potem rozmawialam z tesciowa stwierdzilysmy ze lepiej karmic czesciej ale np po te 50 ml.. tylko mnie zdenerwowala bo zaczela mowic zebym moze jednak sprobowala z kp i ze wgl nie powinno sie dziecka tak przestawiac szybko z kp na mm ale co ja mialam zrobic jak mialam tyle mleka pod koniec ze jak ja nakarmilam cyckiem rano to do nastepnego dnia do rana nic nie mialam. Nie mowila tego jakos pretensjonalnie czy ze zloscia w glosie ale kazdem sie wydaje z boku ze cos jest proste i jest sie najmadrzejszym na swiecie wtedy. A ja sie martwie bo jak rzeczywiscie spadla z wagi to ja nie wiem czy umiem sie nia tak zajmowac zeby bylo wszystko w porzadku
Potem przyszla przyjaciolka i bylysmy na spacerze i tak zeszlo...

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 17:32   #1767
gossip_girl21
Zakorzenienie

Wasze dzieci też stekaja dość mocno podczas robienia kupy? Moja to głośne yyyy robi.... Normalne to?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-05-15, 17:45   #1768
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby jej się rozdarł na spacerku to by szybciutko wykluczyla spacerki z wnuczkiem z głowy sama nie umiem go uspokoić a nawet jak usnie to jest duże prawdopodobieństwo że będzie spal jakieś 15 minut :-( I tak źle i tak niedobrze. Wiecznie coś :-( Ale dziękuję za rady i pomysły na naprawienie mojego nastawienia :-* bardzo doceniam :-*
Hehe u mnie dzis dziadek stwierdzil ze on bez problemu z Michasiem by sobie poradzil. Po minucie maly krzyczal, a jak zaczal szybko wózkiem to juz wrzeszczal w nieboglosy...

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Nie nadrobie bo nie mam sily. O 13 byla polozna, podobno od ostatniej wizyty mala spadla z wagi o 30g a to wydaje mi sie dziwne jak ostatnio w ciagu 4 dni przybrala 300g.. to nagle taka zmiana:/ i ostatnio mi sie juz wydawalo ze zle wage zapisala ale nie podwazalam. I zaczela ja dokarmiac butla na sile i mi pokazywala ze jak wypluwa smoczek to mam w nia pchac, zjadla 90ml po czym wszystko zwymiotowala... a potem rozmawialam z tesciowa stwierdzilysmy ze lepiej karmic czesciej ale np po te 50 ml.. tylko mnie zdenerwowala bo zaczela mowic zebym moze jednak sprobowala z kp i ze wgl nie powinno sie dziecka tak przestawiac szybko z kp na mm ale co ja mialam zrobic jak mialam tyle mleka pod koniec ze jak ja nakarmilam cyckiem rano to do nastepnego dnia do rana nic nie mialam. Nie mowila tego jakos pretensjonalnie czy ze zloscia w glosie ale kazdem sie wydaje z boku ze cos jest proste i jest sie najmadrzejszym na swiecie wtedy. A ja sie martwie bo jak rzeczywiscie spadla z wagi to ja nie wiem czy umiem sie nia tak zajmowac zeby bylo wszystko w porzadku
Potem przyszla przyjaciolka i bylysmy na spacerze i tak zeszlo...
Boleczka nie przejmuj sie, podejdz sobie do przychodni i popros o zwazenie corci
U nas tez niby malo bylo jeden tydz a my widzielismy chocby po paluszkach i brodzie ze przybral. Potem dopiero maz stwierdził ze skoro postawila wagę na dywanie to pewnie niestabilnie stala i zle wazyla.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Wasze dzieci też stekaja dość mocno podczas robienia kupy? Moja to głośne yyyy robi.... Normalne to?
Michas sie robi czerwony, robi mine i potem czesto jst purt :p
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 17:47   #1769
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie o tym mówię. Same takie opinie słyszałam. Bo karmienie piersią na żądanie to wszystko destabilizuje w sensie ze codzienność .. chyba nie umiem sobie z tym poradzić :-(
Kochana jesteś ze chcesz mi dodać otuchy i pewności siebie ale tego drugiego to mi naprawdę bardzo brakuje.. napisałam do Was bo od razu wydalyscie się takie sympatyczne i pomocne ze bardzo chciałam mieć z Wami kontakt ale naprawdę dużo czasu minęło zanim się odwazylam napisać - i tak serio to mnie mąż namówił żebym napisała....bo się wstydzilam i bałam ze mnie zlejecie... a teraz nie wyobrażam sobie dnia żeby Was miało nie być. ..
Stary 2015-05-15, 17:51   #1770
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:

A wino malinowe można? :P
Dziewczyny dzis o żywcu pisały to mi takie z młodości sie nasunelo

Mala Sylwia, Hania Ci serdecznie dziekuje za smoczusia i witaminki 😘 smok zaakceptowany
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości